Ga naar inhoud

johanvdpluijm

Members
 • Aantal items

  25
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

johanvdpluijm won de laatste dag op 14 januari

johanvdpluijm had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

4 Goed

Over johanvdpluijm

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Ik ben Johan, momenteel 19jr en van plan een eerste auto te kopen. Dit deels ook als investering en als ervaring.
  Het viel mij op dat er een aantal Jaguars zijn die goedkoop zijn in aanschaf. Ik zou uit willen vinden of een Jaguar iets voor mij is.
 1. XJ6 Series 1 4.2 van 1971 gekocht:-)

  een wereld van verschil, goed bezig zo. Ben je gelijk ook mooi van straat.
 2. Jaguar XJ 6 series 3 als eerste auto?

  Ik heb dus wel OV, maar geen stufi. wel de studielening en die gebruik ik voor studie gerelateerde zaken. Dat haal ik ruimschoots. budget is maximaal 6000 euro aanschafkosten. daarop maak ik de 1e selectie en vervolgens komt verzekering, belasting en een nog te bepalen % voor onderhoud erbij. Voor dit aanschafbedrag heb ik al wat gezien bij een forumsponsor en bij de jaguar club, dus ik denk dat het hiermee echt wel moet lukken. Ik heb een vast minimaal maandinkomen vanaf half februari en ik verwacht dat ik in maart een auto aan wil schaffen, dus operationele kosten kan ik daarmee verrekenen. Klinkt gek, "vast minimaal maandinkomen", maar de bijbaan die op dit moment geregeld wordt is een minimaal aantal uren, die ik sowieso kan werken, en alles wat daar boven zit is gaat per uur.
 3. Jaguar XJ 6 series 3 als eerste auto?

  Bang maken of realisme? zal ergens in het midden zitten
 4. Jaguar XJ 6 series 3 als eerste auto?

  klopt. Ik moet deze post af gaan sluiten. "Voorstellen: Johan" is een betere post. Zeker omdat ik nog geen auto heb en nog aan het oriënteren ben..
 5. Jaguar XJ 6 series 3 als eerste auto?

  Zo zit ik er ook in. In het ergste geval verlies ik een som geld zonder daar problemen door te krijgen en heb ik er gruwelijk veel van geleerd. Alles wat beter gaat is mooi. Het is een risico, maar nu kan ik dat risico nemen. Zal niet nodig zijn, daar ik voor een X300 of 308 aan het kijken ben. Bedankt voor de suggestie. Voorlopig is nog niks zeker trouwens. Behalve motivatie en wat er mogelijk is qua budget. In principe is het net als de projecten waar ik op dit forum wat over heb gelezen, alleen meer een persoonlijk ontwikkel-project dan een technisch project. Als het te duur wordt gaat de stekker er gewoon uit.
 6. Jaguar XJ 6 series 3 als eerste auto?

  Het eerste, en om ervaring op te doen met wat erbij komt kijken. Op het moment dat ik ergens naar toe moet, zal ik, net zoals nu, de auto van m'n moeder gebruiken. Primaire vervoersmiddel is voor mij het OV, met op nummer 2 de fiets.
 7. Jaguar XJ 6 series 3 als eerste auto?

  Bedankt voor de reacties, erg nuttig. Over de opmerking over een investering: klopt, is inderdaad kortzichtig. Ook is een Series III inderdaad geen goed plan, dat is mij wel duidelijk. Het wordt sowieso geen dagelijkse auto, dat is ook nooit de bedoeling geweest. grote kans dat er ook een maximaal aantal kilometers op komt met de verzekering. Binnen stallen is niet mogelijk bij ons, maar wellicht wel bij een bedrijf in de buurt.
 8. Jonge Jaguar-rijders gezocht!

  Staat genoteerd. 90% kans dat het nog zonder Jaguar is. is de Grote Gele Rups niet een mooi alternatief? 19jr trouwens, dus ik tik de ondergrens nog bijna aan..
 9. Jaguar XJ 6 series 3 als eerste auto?

  Bedankt voor de snelle reactie, Die keuring is een goed idee, zal er eens naar vragen in mijn omgeving. Aangezien ik student ben is de trein mijn primaire vervoersmiddel en zal ik in de zomer vaker rijden dan in de winter, dus jaarlijkse aantal kilometers wordt niet hoog. Zelf sleutelen moet ik eens gaan navragen want daar ben ik niet echt ervaren in. Ik begrijp het over het algemeen wel, maar ik mis de handigheid, maar misschien kan m'n vader er mee helpen. Is het qua kosten een haalbare optie? Advies is welkom.
 10. Jaguar XJ 6 series 3 als eerste auto?

  Hallo allemaal, ik ben van plan om een auto te gaan kopen met een maximum bedrag van 6.000 euro. Mijn voorkeur gaat uit naar een sedan. In verband met belastingen en mijn voorkeur voor oudere auto's ben ik bij een aantal Jaguars terecht gekomen. Er zijn meerdere auto's voor dit bedrag te vinden die er naar mijn mening goed uit zien en een overtuigend verhaal hebben. Enkele daarvan, zoals de XJ series 3 vallen kennelijk onder de overgang of oldtimer regeling. Is dit een auto die te betalen is qua jaarlijkse kosten met een bijbaan of wordt dat een mislukking? Bij voorbaat dank, Johan P.S.: ik heb deze maand geen mogelijkheid om een proefrit te maken, maar wellicht daarna wel.
×