Jump to content

Rob Vermeulen

Members
 • Content Count

  860
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Rob Vermeulen

 1. https://www.limora.com/nl/british-cars/jaguar/jaguar-xj6-serie-i-iii-en-daimler-sovereign-serie-i-iii-1968-1987/manifold-and-exhaust-system/inlet-manifold-fuel-injection-cars/afdichting-52539.html of bedoel je deze? 1e was van de koude start injector en 2e van de waterrail.
 2. https://www.limora.com/nl/british-cars/jaguar/jaguar-xj6-serie-i-iii-en-daimler-sovereign-serie-i-iii-1968-1987/manifold-and-exhaust-system/inlet-manifold-fuel-injection-cars/afdichting-30137.html deze? Leverbaar en niet te gek duur lijkt me.
 3. Iedereen en Raymond en Joke in het bijzonder weer super bedankt voor de leuke gezellige dag. Was een toprit met leuk gezelschap en top weer.
 4. precies cilinder 2 en 5 zitten inderdaad op de juiste plek alleen is de doorsnede van de verbrandingskamer wel kleiner als die van de cilinder.
 5. de 4.2 liter blokken hebben de boringen van de cilinders niet op gelijke afstand van elkaar zitten. Dit komt omdat het blok bedacht is als 3.4 liter en opgeboord is maar daar eigenlijk geen plek voor is waardoor ze ook geschoven hebben met de cilinders. Het beste kan je dat ook zien aan de cilinderkop dit is een hemi dus met halfronde verbrandingskamers maar deze zijn nooit aangepast voor de 4.2 liter motoren met als resultaat dat deze niet aansluiten op de boring van de cilinders en ook nog eens verschoven zitten ten opzichte van de boringen.
 6. Ik wil mij ook graag nog aanmelden voor komende zondag als dat nog kan. Corona heeft zo zijn voordelen de agenda wordt af en toe ook voor je leeg gemaakt. Ik kom alleen.
 7. is inderdaad de aansturing van de aed in combinatie met de luchttoevoer van de aed. is een stalen leiding met een stukkie rubber bij de aansluiting met de aed. AED gebruikt de warme lucht bij de uitlaatspruitstukken om te bepalen hoe hard en lang hij zijn werk moet doen (lekker nauwkeurig! not!) en gebruikt die lucht ook voor het mengsel. De AED is geen choke maar een extra carburateurtje. Zit op de late series 1 met HS8 carburateurs en op alle series 2 met carburateurs.
 8. Ik zal morgen ff kijken maar volgens mij heb ik er 1 van bosch en daar past het hogere deel incl de accupolen door het gat van die omkasting. De rest wordt door de accubak netjes vast geklemd
 9. Kilometer historie is lastig betrouwbaar te krijgen en de km stand doet er ook niet zo heel erg toe. De vraag is meer wat is er allemaal in het verleden gedaan aan de auto. Als de gehele ophanging al een keer gedaan is en het blok al een keer gereviseerd maakt de km stand uiteraard niet zo veel uit. Bij velen zijn blok en of automaat al ooit gewisseld. Kan je wel aan de nummers zien uiteraard. maar een goed onderhouden exemplaar met 300000 op de teller kan er beter aan toe zijn als één met 50000 op de teller. die van mij had 84000km origineel op de teller en liet na dik 30 jaar stil stand in 2 jaar tijd alle vloeistoffen wel een keer op straat achter tot en met de olie in de schokdempers toe. Dus km stand zegt niet zo veel. Onderhoud en gebruik zegt veel meer.
 10. Oliedruk heeft niets met de hoeveelheid olie te maken en daardoor minder of meer roken zoals John al zegt. De hoeveelheid olie heeft wel direct relatie met het probleem waar je al mee bezig was namelijk de zuigerveren. Bij te veel olie gooit de krukas meer olie in de rondte en daarmee ook meer olie tegen de cilinderwanden onder de zuigers. Als de zuigerveren dit niet naar onder weg vegen komt het bij de verbranding met roken als gevolg. Conclusie is dus dat er inderdaad iets mis is met de zuigerveren of zuiger zelf van 1 of meer cilinders. is natuurlijk altijd leuk om later als je gereviseerde blok er in zit te zien wat er mis is met de zuigerveren.
 11. Laten vlakken en zorgen dat de gene die dat doet een nieuwe koppakking er bij heeft om te checken of het gaat
 12. Verloop als volgt series 1 4.2 BW model 8 Vanaf 1969 BW model 12 2.8 BW model 35 5.3 BW model 12 Series 2 3.4 BW model 65 4.2 BW model 12 en vanaf midden 1973 Dus na 2 maanden krijgt de 4.2 al de BW model 65 5.3 BW model 12 en vanaf april 1977 GM TH400 Series 3 3.4 BW model 65 en vanaf juni 1979 BW model 66 4.2 BW model 65 en vanaf juni 1979 BW model 66 5.3 GM TH400 allemaal een soort van gelijk dus
 13. Ik weet niet tegen wat voor tarieven een revisiebedrijf nieuwe zuigerveren en bussen enz. kan krijgen maar een set bussen, veren en lagerschalen kosten bij bv Limora al over de €1000,- dus ja dan ga je al aardig in de richting van 2500 euro uit komen. Maar meer offertes vragen is nooit verkeerd.
 14. Zou je het risico willen nemen? Als je je motor nu helemaal in orde maakt zou ik het zeker doen.
 15. Goed te zien dat je een budget hebt dat ook past bij jou plannen. Er zijn er al veel langs gekomen die een series 3 willen rijden als dagelijkse auto voor de helft van jouw budget. En dan denken met een paar honderd euro per jaar aan onderhoud klaar te zijn. Jouw insteek om een roestvrije te zoeken is naar mijn mening de juiste. Roest reparaties aan deze auto's resulteren vaak in veel laswerk en veel spuitwerk. Naar mijn mening kan je het beste kijken bij een specialist in Engelse auto's bij andere garage's is het altijd maar de vraag hoe ze aan die auto gekomen zijn en wat er aan gedaan is met hoe kundig personeel. E&R ken ik als een zeer kundig bedrijf met extreem mooie auto's Aaldering ben ik wel eens geweest voor een auto maar ik vind hem met name uitblinken in auto's in het echt dure segment zeg maar meer als een ton. de wat goedkopere auto''s vind ik relatief duur bij hem. Let op een volledige auto restaureren is bij deze auto's niet rendabel maar goede beginnen zeker wel zeldzaam te worden.
 16. Ja op een 1975 zitten meestal HS8 carburateurs op. Zijn ook wat makkelijker af te stellen omdat je er beter bij kan. Waarom zou je het nog wijzigen als het werkt? CO van 3,5 is prima ja maar die kan je gemakkelijk op 1 of zo krijgen maar daar kan de motor niet tegen heb ik vaker begrepen. Ik heb het advies gekregen om tussen de 3,5 en 4,5 te houden dan loopt hij het beste. 4,5 Is wettelijk het hoogste wat mag ja voor dit jaartal.
 17. Je motor en bak horen bij 1500 toeren makkelijk tegen een helling op te komen. Je motor komt wel op toeren dus die is als het goed is in orde. Alleen brengt de automaatbak de kracht niet over. Dus daar lijkt iets mis mee te zijn. Wordt toch door een specialist na laten kijken denk ik zo.
 18. Wat doet hij op het moment dat hij niet omhoog wil? Afslaan? Wel toeren maar niet rijden? Rare geluiden? Is de olie op het juiste niveau?
 19. kan je gewoon meten met een schroefdraad meter. kosten geen drol.
 20. RVS zou er gewoon op kunnen downpipe van een series 2 er op zetten en dan past het. De downpipe heb ik ook in rvs nieuw gekocht bij SNG. Alleeen.... ik heb tot op heden nog niemand gehoord die de RVS uitlaat van SNG er zonder een boel gedoe onder geknoopt heeft. Die dingen hebben een slechte pasvorm en moeten hier en daar wel wat aangepast worden. Bij Arie was hij een cm of 5 te kort en bij mijn een centimeter of 3. De ophangbeugels boven de achteras klopte niets van en heb die bocht ook nog wat moeten buigen. Ik heb eventueel wel 2 goede gebruikte achterdempers in staal liggen en nog 1 nieuwe achterdemper in staal. Dus als je nog 2 middendempers vind zou het ook gewoon in staal kunnen.
 21. En als je denkt bij het starten dat je accu wat zwak is niet doorgaan en eerst opladen. Zelf maak ik de massa altijd los na het rijden en hang hem nooit aan een druppellader. Ik heb nu al 2x pech gehad dat de druppellader de accu gesloopt heeft. Accu zit er nu al 5 jaar in en start nog steeds prima en staat ook in de winter 4 a 5 maanden stil zonder oplader. Accu is van exide en de originele afmeting.
 22. Hoeveel toeren draait het blok stationair in N of P? En als je stil staat in D of R? Zou in N en P 850 moeten zijn en D of R net boven de 600.
 23. Wel de groenblauwe niet de rode.
 24. Kijk nog een Limburger. Ik heb mijn radiateur destijds in 's Hertogenbosch laten doen bij Radiateur Service Brabant. Prijs was normaal en goede service en veel verstand van zaken.
×
×
 • Create New...