Jump to content

Rob Vermeulen

Members
 • Content Count

  891
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by Rob Vermeulen

 1. Ja dat is geen leuke klus die downpipe er af halen.
 2. En wat voor jumpstarter? een professionele of hobby versie? Ik vraag dit omdat de accu die in de auto past niet echt aan de grote kant is. En de ouderwetse startmotors vragen erg veel ampere. En de lichtere jumpstarters zijn meestal de kabels zo licht van dat deze bij lange na de stroom niet leveren die deze motoren nodig hebben.
 3. Wat voor nieuwe accu heb je er in gezet?
 4. Massa punten is altijd een goede ja. Draait de motor te langzaam om te starten? De startmotor kan je ook smeren als ik het goed heb.
 5. Ook niet met een kniestuk voor je dopsleutel er bij? Ik weet nog dat het inderdaad niet echt gemakkelijk was en het kost hier en daar wel wat vel zeg maar.
 6. Uit betrouwbare bron weet ik dat hij verwarmingsmatjes in de bestaande stoelen heeft laten maken.
 7. Ik heb het gedaan met gewoon de dopsleutel vanaf onder maar wel met 4 verlengstukken zodat de ratel nog ruim onder de auto zit.
 8. Is ook een schitterende auto met leuke eigenaar die onthoud ik wel.
 9. De v12 van Jan-Willem is van eind 1974 en is in januari als ik het mij goed herinner op kenteken gezet en heeft dus het vroege type aanduiding. Die van mij is van April 1975 en heeft de late uitvoering. Ze zijn ergens begin 1975 begonnen met de late uitvoering.
 10. De L staat voor LWB en C voor Coupe Voor de series 1: rechts de inhoud dus 2.8, 3.4, 4.2 of 5.3 met daar achter een L als het een LWB was en er onder de tekst litre. Amerikaanse uitvoeringen rechts Xj en dan cilinderaantal en een L voor LWB Dus XJ 6L bijvoorbeeld. Voor de series 2: Voor 1975 stond rechts Xj en dan cilinderaantal en een L voor LWB Dus XJ 6L bijvoorbeeld. Na 1975 stond rechts de inhoud dus 2.8, 3.4, 4.2 of 5.3 met daar achter een L als het een LWB was of C in geval van Coupe. Amerikaanse uitvoeringen zijn afwijkend. die bleven de
 11. Hoi Werner, Klinkt inderdaad als verzopen. Wat je kunt doen is beide carburateurs een slagje armer te zetten. Als startpiloot geen effect heeft krijgt hij hoogst waarschijnlijk te veel brandstof. Groeten Rob
 12. Die klopt ook wel aardig. Ben ondertussen wel benieuwd aan het worden naar die series 1. Is ook een erg mooie kleur dat willow green.
 13. haha ja dat klopt. Geen idee waarom ze die dingen duurder verkocht hebben. Hij is minder praktisch door die 2 missende deuren, minder beenruimte het dak kregen de plaatwerkers niet strak dus hebben ze er maar een beetje vinyl op geplakt. En een raamframe aan de deur maken was ook al te veel gevraagd. En dan krijg je er nog veel windgeruis en een niet regenwater dichte auto ook met roesten als gevolg. Snap er niets van buiten de C van kort krijg je alleen maar minder als een sedan het had de C van karig moeten zijn Ik snap niet waarom iemand een C zou willen hebben.
 14. Bij mij staat er het zelfde als bij Arie alleen dan nog een C achter de 4.2.
 15. Kijk ook ff naar het gewicht van de bak die verschillen ook nog het nodige. En het zal verschil maken in zowel veren als schokdempers
 16. Keesh heel veel sterkte. En beterschap. Ik hoop dat je de xjs snel weer uit kunt laten met het dakje open.
 17. Dit zijn de 2 varianten stickers die er horen te zitten. onderdeel nummer is BD36198 Zijn niet heel goed verkrijgbaar meer maar met een beetje google ga je ze wel vinden.
 18. Kijk deze auto wordt goed aangepakt. Voor wat beteft de roest plekjes zijn het standaard plekken ja. Kofferbak kan je overigens waarschijnlijk voorkomen. Komt waarschijnlijk doordat mensen de sticker op de dorpel niet lezen. DO NOT SLAM! Je mag de kofferdeksel niet dichtgooien die moet je dicht laten gaan tot in de rubbers en dan aanduwen tot hij in het slot valt. Als je hem dicht gooit dan slaat de klep door de rubbers op de koets staal op staal dus.
 19. Klopt maar breder ziet er wat mooier uit. In de originele maat heb je met de klassiekerbanden het zelfde resultaat. Die zijn wat boller als de moderne banden.
 20. Kijk mooi dat je een vervangende hebt gevonden. Dit wordt echt een goede motor zo
 21. Theoretisch zou je een klein beetje onbalans in je motor kunnen hebben omdat de slijtage op 1 plek zit maar indenk niet dat je er iets van gaat merken.
 22. ziet er weer netjes fris uit allemaal. vergeet je niet overal goed olie aan te doen voor het dicht maken.
 23. https://www.limora.com/de/warenhaus/buecher-und-dvds/buecher/deutschsprachige-buecher/jaguar/lyons-jaguar-xj-ein-vermaechtnis-in-drei-serien-181643.html Ook een topboek als je de verschillen en jaartallen wil vinden. Zeer gedetailleerd boek. Voor sommige wel een nadeel dat het duits talig is.
 24. https://www.limora.com/nl/british-cars/jaguar/jaguar-xj6-serie-i-iii-en-daimler-sovereign-serie-i-iii-1968-1987/manifold-and-exhaust-system/inlet-manifold-fuel-injection-cars/afdichting-52539.html of bedoel je deze? 1e was van de koude start injector en 2e van de waterrail.
 25. https://www.limora.com/nl/british-cars/jaguar/jaguar-xj6-serie-i-iii-en-daimler-sovereign-serie-i-iii-1968-1987/manifold-and-exhaust-system/inlet-manifold-fuel-injection-cars/afdichting-30137.html deze? Leverbaar en niet te gek duur lijkt me.
×
×
 • Create New...