Jump to content

Rob Vermeulen

Members
 • Posts

  953
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Rob Vermeulen last won the day on December 14 2022

Rob Vermeulen had the most liked content!

Reputation

121 Toppertje

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Limburg
 • Hobbies
  Alles wat met auto's te maken heeft

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Hallo,

  Ik ben Rob Vermeulen geboortejaar 1986 en was in het bezit van een rode xj6 serie II tot december 2012 sindsdien heb ik een silver frost jaguar xjc 6.
  Ik werk in het dagelijks leven in de civielebetonbouw bij één van Nederlands grootste wegenbouwers.

  Groeten,

  Rob Vermeulen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Zoals Bert het gedaan heeft komt hij netjes hoger op zijn pootjes te staan. Met schijfjes had ook gekunnen maar dan is hij met uitveren eerder aan einde slag en dan is 3 a 4 cm wel erg veel. Ziet er netjes uit Bert! kruiskoppelingen zullen een klein beetje meer onder een hoek staan en daardoor iets sneller slijten. Maar ik denk dat het gebruik niet zodanig is dat dat een rol speelt. Echter is dit voor zover ik weet nooit een probleem geweest ook niet bij de v12 uitvoering enz. Dus zal ook wat dat betreft geen probleem worden denk ik zo.
 2. Hierbij het lijstje met laatste series 3 jaguars. Laatste xj6 4.2 voor UK 31 maart 1986 chassisnr. onbekend Laatste xj6 3.4 20 juni 1986 chassisnr. onbekend Laatste xj6 van productielijn 1 10 juli 1986 chassisnr. 464153 Hierna werd lijn 1 omgebouwd voor de XJ40 productie. Laatste xj6 van productielijn 2 31 maart 1987 chassisnr. 477824 speciaal voor Jaguar Daimler Heritage Trust Laatste xj12 sovereign 20 februari 1992 chassisnr. SAJJDALW3CC486552. Laatste double six 30 november 1992 chassisnr. SAJDDALW3CC4876741. speciaal voor Jaguar Daimler Heritage Trust Welke motor nummers er bij horen staat er niet bij. Is ook lastig want er werden uiteraard ook motoren verkocht voor auto's met motorschades en dergelijke. En ik heb wel eens begrepen dat de motornummering dus ook niet netjes in volgorde mee liep doordat er motoren tussen uit vielen voor andere doeleinden en omdat ze niet netjes op volgorde ingebouwd werden.
 3. Onderstaand boek. Het is een uitzonderlijk gedetailleerd boek met enorm veel informatie over de jaguar xj series 1, 2 en 3. https://www.bol.com/nl/nl/p/lyons-jaguar-xj/9200000010017001/ Wat ze precies aangepast hebben weet ik niet en heb ik ook niet kunnen terugvinden bij de aanpassingen van de automaatbak. In een ds420 is op een gegeven moment een GM 400 bak in gekomen. De ds420 werdt veel langer gemaakt met deze motoren. Ik weet niet of er ook nog late xj's met een GM bak geleverd zijn.
 4. Die van jou zou moeten vallen tussen februari 1986 en mei 1986. Dit kan ik herleiden uit het grote XJ boek waar alle wijzigingen ook staan. In februari vanaf motornummer 8L203238 is de afdichting van de voorste krukaskeerring gewijzigd in een ptfe afdichting. In mei vanaf motornummer 8L207464 zijn er wijzigingen aan de krukas doorgevoerd om het nieuwe type automaatbak passend te maken. H werd inderdaad vaak gebruikt voor hoge compressie en is dan meestal ook een Europese uitvoering. Die M er voor heb ik nog nooit gezien.
 5. Tank van een series 3 is circa 45 a 47 liter inhoud. Dus je kan nog wel wat verder rijden Lana. Die meters zijn meestal niet zo heel nauwkeurig is mijn ervaring.
 6. Veel van de xk motor rijders mogen al blij zijn om überhaupt meer als 25 te halen. Hij fluctueerd wel veel maar om te beginnen een waar de van 40+ is dik in orde. Ik zou het dus ook eerst eens even zoeken in de sensor.
 7. Precies wat XJeej aangeeft. De onsteking eerst nalopen en goed zetten.
 8. Ontstekingsvolgorde eerst goed zetten zou ik zeggen. Nokkenas ten opzichte van krukas verkeerd lijkt me erg sterk. Is al heel snel alles kapot. distributeur verkeerd gemonteerd zou wel zomaar kunnen. Kwestie van op TDC zetten met cilinder 1 op hoogste punt en arbeidsslag. Dan distributeur er weer in stoppen in de juiste positie. Let op het is 4 takt dus de krukas draait 2 keer rond voor een volledige cyclus en je komt dus 2 x TDC tegen. maar er is er maar 1 juist.
 9. Kwestie van goed onderhoud en goed voorbereiden. Zoals holle ruimtes en bodem laten behandelen. Techniek kan het prima aan. Er waren tijden dat die auto's gewoon dagelijks gereden werden dus kan het nu ook. Zorg dat je een goede koopt en zorg voor een goed adres voor onderhoud als je dat zelf niet kan. Uiteindelijk zal na wat jaren de roestduivel wel te voorschijn komen maar ja dat moet je dan maar voor lief nemen en bij tijdig behandelen kan je dit vaak nog best lang onder controle houden. Als je hem droog kan stallen scheelt dat wel een hoop. Verbruik is natuurlijk wel wat hoger dus dat zul je in je sommetje mee moeten nemen. Ik heb zelf een series 2 die zijn nog wat minder zuinig maar ik denk dat je moet tellen op rond de 1:7 a 1:8 gemiddeld voor een 4.2 met injectie.
 10. vooraan beginnend hoe zien de rotor en verdelerkap er uit? Ik verwacht niet dat daar het probleem zit maar ook dit is gewoon een onderdeel dat periodiek vervangen dient te worden. Als dit goed is verwacht ik dat de bobine slecht is.
 11. Ik weet niet hoe technisch je bent. Maar het eerste is natuurlijk als je vermoed dat je geen vonk hebt om een bougie er uit te halen aan te sluiten en tegen het blok houden terwijl iemand anders probeert te starten. Je kan dan de vonk zien. Bij geen vonk is het de ontsteking en anders verwacht ik de AED of de afstelling van de carburateurs. Is hij dit in 1 keer gaan doen of langzaam aan?
 12. Nee zul je opnieuw moeten afstellen om hem echt goed te laten lopen. Alles heeft invloed op elkaar. Maar hij zou het er wel al redelijk goed op moeten lopen als je ze zo over zet.
 13. ik merk dat mijn series 2 coupe het mooiste loopt op de super 98 van de duitse aral. En die is gelijk aan de BP ultimate 98 in Nederland. (In Duitsland heet BP Aral) Als je een keer gewone 95 op je vingers doet in je ene hand en 98 in de ander zul je merken dat de 98 veel vetter aanvoelt. Ik denk dat onze carburateurs met nogal wat bewegende onderdelen wat soepeler door werken.
×
×
 • Create New...