Jump to content

hansvh

Moderators +
 • Posts

  4,564
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  81

Everything posted by hansvh

 1. Stap 1: maak de sensor schoon die de temperatuur in de auto meet. Deze zit achter een roostertje rechts onder het stuurwiel. Daarachter zit een klein ventilatortje dat lucht (en stof en andere troep) over de sensor blaast. Gewoon eens goed stofzuigen of schoonblazen, kijken of het helpt! Je kunt ook eenvoudig testen of het ventilatortje uberhaupt nog werkt: stukje van een tissue of zo voor het roosterje houden en contact aanzetten. Dan moet het papiertje tegen het roostertje gezogen worden.
 2. Hieronder zie je een stukje uit het electrische schema: EC35 is een 8-voudige zwarte connector, EC6 is een 9-voudige zwarte connector. Daartussen zit een oranje draad met gele tracer (OY). Ik denk dat je moet beginnen om te meten vanaf de koplamp naar de zekering (#F8, 20A in de zekeringkast onder de motorkap). Overigens, als de lichtopbrengst door de condens sterk wordt verminderd is dat APK afkeur, dus je zult daar wel iets aan moeten doen.
 3. Frans (sonsan in het topic van de S-type) heeft een rol autoruitenkit daarvoor gebruikt. Ik denk dat hij ZOIETS bedoeld.
 4. Ik zou wel aan de slag durven gaan met een repair setje, bijvoorbeeld ZOIETS. Mocht het faliekant mislukken kun je altijd nog voor een gereviseerde gaan. Op het forum zijn er ook nog wel topics hierover terug te vinden. Zie HIER een reparatieverslag met foto's. Is wel van een S-type, maar in de kern blijft het verhaal hetzelfde .
 5. Bij de SII XJ6 zitten de relais hier. Heel misschien is dat bij de XJ12 hetzelfde.
 6. Het systeem staat HIER beschreven. Als de motor alleen blijft lopen als je de sleutel in startstand houdt dan heb je óf ergens kortsluiting óf er is iets niet goed aangesloten. Misschien dat daar ook die rooksignalen vandaan komen....
 7. Geen idee wat het probleem zou kunnen zijn, maar een schema daar kan ik je wel aan helpen.... x350.pdf
 8. In Kolham zit een Jaguar specialist. Je zou er eens langs kunnen rijden . Werkman Automotive
 9. Het enige overgebleven bandlid van de originele bezetting is Ian Paice. Leeftijd inmiddels >70, da's nog eens een ouwe rocker . De allerallereerste LP die ik ooit van m'n leven heb aangeschaft. Heb 'm nog steeds !
 10. Over het algemeen kun je zoiets ook heel goed zelf doen. Op het forum zijn daar ook diverse topics over te vinden, bijvoorbeeld HIER. Het helpt ook als je wat beter beschrijft wat er moet gebeuren. Onderhoud? Reparatie? Zitten er bijvoorbeeld scheuren in?
 11. Het plaatje zegt genoeg denk ik...
 12. Time Left: 23 days and 12 hours

  • FOR SALE
  • Gebruikt

  Jaguar/Daimler folders, 4 stuks. In redelijke goede staat, zijn een keer per ongeluk nat geworden . Jaguar 1986 Nederlandstalige folder over de 1986 Jaguar/Daimler range (XJ / XJS / XJSC). 46 pag Jaguar Wheel and Tyre range Engelstalige folder met banden/velgen. 4 pag Arden Engels/duitstalige folder met alle Arden accessoires/opties voor het modeljaar 2002. Met Arden sticker. 34 pag Jaguar Nederlandstalige folder over de Serie III range. Met diverse grote uitklappagina's. 36 pag Ze staan niet op de foto, maar je krijgt er ook nog partsmanuals bij van de MKII t/m de Series III. Doe een bod!

  NO VALUE SPECIFIED

 13. Een Series 3, vermoedde het al. Jouw topic heb ik daarom maar even verplaatst naar het juiste subforum. Een nieuwe companion flange is alleen op speciale bestelling verkrijgbaar bij SNG Barratt. Dat maakt dat de levertijd niet altijd even voorspelbaar is. Mocht je gaan voor tweedehands, pak de telefoon en raadpleeg Hendrikus.
 14. Een nieuwe set kabels, dat kun je denk ik wel vergeten. Daar zal je niet meer aan kunnen komen. Je kunt eens informeren bij Hendrikus of hij nog wat heeft liggen. Je krijgt het dak makkelijk open en dicht geschoven als de kabels niet zijn aangesloten, maar kun je de kabels wel gemakkelijk heen en weer schuiven als ze niet op motor of dak zijn aangesloten? Weet niet of dat uberhaupt kan trouwens...
 15. Nu je toch zo lekker bezig bent: pak DEZE klus ook even mee .
 16. Beetje kruipolie is niet erg, wel die andere griebus die daar mogelijk zit. Nog een tip: je komt best wel moeilijk bij de voorste en de achterste bougies. Haal heel die toren met gasklep/bobine meteen uit. Ga je anders toch doen. Als je de airco compressor loshaalt zit er net genoeg speling in om bij de voorste bougies te kunnen komen.
 17. Plaatje: De draintube is rood omkaderd, zo te zien heb je er twee. Het plaatje verduidelijkt de locatie beter.
 18. Allereerst: blaas voordat je de bougies loshaalt die diepe gaten even door met perslucht. Voorkomt dat er onbedoeld allerlei rommel door het bougiegat in de motor terechtkomt. Vwb je vraag: die slangen zijn bedoeld voor ventilatie van de verdelerkap. Er komt (soms) nog we eens wat benzinedamp uit het binnenste van het blok in de verdeler terecht en zonder ventilatie zegt de kap dan 'plof' . Hoort dus zo, incl dat filter.
 19. Bij de V12 komt de afvoer onder de auto uit ergens naast de versnellingsbak. Zal bij de 6 in lijn niet anders zijn.
 20. Lees de bijgaande PDF maar eens door! Enne, vergeet ook vooral niet om jezelf even voor te stellen in DIT topic. Stellen we op prijs ! Retrofitten van oude R12 airco systemen onnodig.pdf
 21. Monroe is denk ik een prima merk. Af fabriek monteerde Jaguar Bilstein. De complete assembly heeft partnummer MNA 3540BB (Sports), MNA 3540AC (Comfort) of MNA 3540CC (Supercharged). DEZE bijvoorbeeld.
 22. Ik denk dat het aan het device/de browser ligt hoe er mee om wordt gegaan, maar dit komt doordat in het bericht een verwijzing naar een externe website is geplaatst en die verwijzing is niet meer geldig. Bij mij ziet die laatste pagina er bijvoorbeeld zo uit: Op de plaats van de vraagtekens staat twee keer een koppeling naar een externe URL, emoticons zoals Rob ook al aangaf. Als je dan die pagina rechtstreeks in je browser probeert te openen wordt duidelijk dat de pagina niet langer meer bestaat: Hoe kun je dat voorkomen: gebruik alleen emoticons van het JF en upload alle plaatjes/filmpjes die je wil tonen ook naar het JF.
 23. Als je het dakraam met de hand probleemloos open/dicht krijgt terwijl de motor er problemen mee heeft lijkt me dat er niets aan de hand is met het paneel zelf. In plaats daarvan zou ik de puist (aan de bovenkant van onderstaande foto) eens openmaken. Alle kans dat die vol zit met vet dat helemaal uitgedroogd en verhard is. Schoonmaken en opnieuw van vet voorzien .
 24. Als je de service manual er op naslaat lijkt het allemaal zo simpel....
×
×
 • Create New...