Jump to content

hansvh

Moderators +
 • Content Count

  4420
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  74

Everything posted by hansvh

 1. Kriebelt het nog steeds? Na 11 jaar én een XJS in turqois pearl? Ruil je die toch in ?
 2. Slecht starten dus alleen na de ophokplicht? Tsja, stilstand is achteruitgang . Anyway, alles is kennelijk weer een keer los gekomen, gesmeerd, op temperatuur gekomen etc. Vinden die oude dames wel prettig .
 3. Zelfs met een jumpstarter gaat het niet van harte? Dan zou ik toch links en rechts de massapunten eens goed schoon gaan maken. Kost niks en is (ook al blijkt het wellicht uiteindelijk de oplossing niet te zijn) altijd goed om de conditie van de auto op peil te houden. Plaatje met de massapunten: Belangrijkste in jouw geval zijn de massapunten onder de motorkap, de aansluitingen van de startmotor en de accupolen.
 4. Klopt helemaal (itt mijn bewering eerder )
 5. Maar we kunnen natuurlijk wel een gefundeerde gok plaatsen . Tis een HE uit 1982, dus vermoedelijk voor zien van een Lucas Constant Energy systeem met twee bobines waarvan de één (die bovenop de radiator zonder HS-aansluiting) de andere ondersteund. Beide bobines vervangen, alles goed aangesloten en toch geen vonk. Ik gok erop dat de ontstekingsversterker (dat zwarte kastje op het linker inlaatspruitstuk) overleden is!
 6. En geen Marelli-ontsteking, want hij heeft twee bobines.
 7. Ik krijg op de een of ander manier het gevoel dat jouw methode om dit probleem op te lossen bestaat uit het zoveel mogelijk vervangen van onderdelen? Dat lijkt me toch niet de juiste werkwijze. Je hebt geen vonk. Wat heb je tot nu toe gedaan in welke volgorde? Wat is er allemaal vervangen? Welke diagnose-stappen heb je gevolgd? Beschrijf het allemaal eens wat uitgebreider?
 8. Die is zelfs nog gewoon nieuw te koop . LINK
 9. Zie de topictitel . John heeft gelijk....
 10. Mooie kleur! Windsor Blue? Auto ziet er trouwens ook aan de onderkant keurig uit (en droog!!).
 11. Misschien hebben ze HIER wel iets voor je.....
 12. Er zitten geen boutjes of iets dergelijks op geheime plaatsen . Wat je wel moet doen: aan de onderzijde van de blowerbehuizing zit een klep. Die moet je in geopende stand blokkeren. Hij zit met stangetjes vast aan een klep aan de bovenzijde. Doordat deze nu openstaat en blokkeert krijg je de blower er niet uit (er vanuit gaande dat je alles verder los hebt gehaald). Waarom moet hij eruit trouwens?
 13. Het helpt als je vertelt in welke regio je woont. Sowieso is het wel aardig om je eerst voor te stellen .
 14. Heb 'm bovenaan in de rubriek off-topic vastgeprikt. Kan hem moeilijk op de voorpagina zetten . Toch?
 15. Ehhh, misschien de stand van de dimmer per ongeluk gewijzigd? Misschien bij poetsen of zo?
 16. Bestel wel de goede! Er zit verschil tussen links en rechts. Edit: DIT is de linkse en DIT de rechtse. Misschien gelijk allebei vervangen? Als je dan ook DEZE meepakt is de boel achterin weer fris (althans waar het de kleppen betreft ).
 17. Geen duidelijke foto, maar een ietwat onduidelijk plaatje. Het zal je desondanks misschien wel wat verder helpen.
 18. Da's met een zes-in-lijn inderdaad goed te doen. Ik heb zelf een V12 gehad, daar is het different koek ! Ter info:
 19. Als de auto al enige tijd stilstond voordat jij hem kocht is dat niet zo'n vreemd verschijnsel. Misschien eerst maar eens beginnen bij de zekeringen. Doormeten, een beetje mee 'waggelen' in de zitting zodat je zeker weet dat die in ieder geval goed zijn.
 20. Resultaten uit het verleden.... . Ik denk dat je toch moet beginnen bij de kleppen. Kijken of er bij de juiste schakelaarstand spanning op staat of juist niet. Kan natuurlijk. Het zit aan elkaar geknoopt zoals hieronder weergegeven. Wat doet hij eigenlijk wel/niet?
 21. Een niet werkende cruisecontrol wordt trouwens vaak veroorzaakt door een lekke balg. Dat ding in de "V" tussen verdeler en airco-compressor.
 22. De antenne werkt niet? En je hebt een probleem met de brandstofkleppen? Ik wil niks suggereren, maar die twee delen de massa-verbinding.... . Aan de binnenkant van je kofferbak vind je (achter de nummerplaat) een groen relais. Dat is een relais voor de bediening van de antennemotor (die daar ook zit). De zwarte draad die aan dat relais zit is verbonden met de aardedraad van een van de tankkleppen en vervolgens met een van de achterste aardpunten.
 23. Vrijwel zeker een probleem met de klep. Als rechts overloopt dan heb je dus de linker tank geselekteerd, in dat geval zouden de kleppen links en rechts spanningsloos moeten zijn. De linker is in dat geval open, de rechter gesloten. Je vind ze links/rechts in de wielkuip achter de band (afgedekt met een klepje). Zie ook DIT topic.
×
×
 • Create New...