Jump to content

hansvh

Moderators +
 • Posts

  4,686
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  83

Everything posted by hansvh

 1. BP verkoopt al heel lang benzine waaraan geen ethanol wordt toegevoegd (BP Ultimate 98). Meerdere forummers hebben hier goede ervaringen mee (LINK) Quote van de BP website: Vanwege wettelijke regelgeving is bp Ultimate 98 voorzien van het pomplabel E5. Aan bp Ultimate 98 wordt op dit moment echter GEEN ethanol toegevoegd. Mocht dit in de toekomst veranderen, dan zullen wij dit communiceren.
 2. Voor zover ik kan zien komen er geen relais aan te pas.
 3. Yep! Alleen jammer dat die workaround dus ook niet werkt .
 4. Ik denk dat je niet helemaal door hebt wat ik bedoelde. Als de kantelen-tijdens-parkeren optie niet werkt zou ik de gewenste positie van de spiegel(s) opslaan in de derde memorypositie. Daarmee kantelt de spiegel niet automatisch als je de auto in de achteruit zet, maar heb je de keuze om op de moment dat je daar behoefte aan hebt de derde positie te kiezen en dus de spiegel te kantelen. Daarna weer gewoon positie 1 of 2 kiezen en de spiegel kantelt weer terug. Sowieso is de kantelfunctie (als hij zou werken) alleen actief op de spiegel aan de bijrijderskant. Met de workaround hierboven zou je hem wel voor beide spiegels kunnen activeren.
 5. Absoluut minerale olie en ik zou voor de 20W-50 gaan, is ook wat Jaguar zelf voorschreef. DEZE bijvoorbeeld.
 6. Ik kom in de loop van de middag even langs. Vind het altijd wel een leuk evenement om even te bezoeken.
 7. Okay, dan is er kennelijk iets stuk . Dan is er nog wel een work-around: zet de spiegel in de gewenste stand en sla deze instelling op in de derde geheugenpositie van de electrische stoelverstelling. Dan heb je nog een extra voordeel: de buitenspiegel gaat alleen in de lage stand staan op het moment dat je dat wil .
 8. Ik ook niet, maar zo staat het in de handleiding
 9. Alleen de buitenspiegel aan de passagierskant zou op die manier naar beneden moeten kantelen. Als die functie is ingeschakeld en je hebt de versnelling in achteruit staan kun je de positie wel aanpassen (met knop 1 in onderstaande figuur). Misschien dat eens proberen? De positie die je zo kiest blijft behouden totdat je de spiegel weer anders instelt.
 10. Ik heb het zelf niet aan de hand gehad, maar op jijbuis zijn wel filmpjes terug te vinden, bijvoorbeeld DEZE en DEZE. Wel van een Series II, maar dat moet je toch wel op het juiste pad zetten.
 11. De foto van Leon laat zien hoe de wisselaar gemonteerd moet worden. Zie je ook terug in de partslist op de site van SNG BARRATT. Aan de andere kant: als je op diezelfde pagina de details van de bracket bekijkt komt er een heel ander item naar voren, de bracket voor de VERSTERKER. Mogelijk heb je ook een bracket voor een later bouwjaar, die zijn nogal AFWIJKEND.
 12. Ook ooit eens ergens gelezen: grind in de tank, tank op cementmolen binden en dan lekker een tijd laten draaien. Lijkt me wel een lawaaige oplossijg trouwens .
 13. En dat heeft Jan inmiddels dan ook gedaan . Voor wat betreft de vraag: ik denk dat je er niet aan ontkomt om meer onderdelen uit te wisselen. De belangrijkste onderdelen hebben dan ook andere partnrs. Serie I: Serie II:
 14. Mooi werk! Nou moet je 'm wel voortaan ook aan de onderkant detailen .
 15. Zie mijn bericht hierboven .
 16. Welkom op het forum! Navenant dat de betreffende S-type al meer dan 4 ton heeft gelopen ziet hij er inderdaad nog heel netjes uit! Aankooptips zul je in meerdere topics terugvinden (LINK). Voor de andere mede-forummers: het gaat om DEZE auto.
 17. Alternatief voor als je zelf aan de slag wil: coating.
 18. Hendrikus al geprobeerd? (www.gebruiktejaguaronderdelen.nl)
 19. Da's minder! Maarre, er zit ook een voordeel aan: met de motor eruit kun je goed bij alle rubbers en pakkingen om die meteen te vervangen !
 20. De betreffende zekering zit in de zekeringkast aan de passagierskant en beveiligd de onderstaande zaken:
 21. De specs cf. Jaguar zelf:
 22. Het zoeken wordt een stuk makkelijker gemaakt als je er even bij zet om wat voor auto het gaat .
 23. En zo te zien is het niet het hout maar de blanke laklaag die slecht is geworden. Prima zelf te herstellen!
×
×
 • Create New...