Jump to content

hansvh

Moderators +
 • Posts

  4,754
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  85

Everything posted by hansvh

 1. Vroeger, toen ik ook nog een Jaguar had, luisterde ik alleen naar de muziek die de twaalf cylinders in het vooronder maakten .
 2. In bijgaande PDF staat meer in detail beschreven welke kleur elk onderdeel zou moeten hebben. Doe er je voordeel mee ! Enne, vergeet vooral ook niet om jezelf en je auto voor te stellen in DIT topic. Wordt gewaardeerd! NB: dit topic heb ik meteen ook maar even verplaatst naar het juiste subforum E-Type Series 1 Judging Guide.pdf
 3. Speciaal voor de jongeren onder ons: LINK
 4. De pomp moet een drietal seconden lopen zodra je het contact aanzet. Als dat niet het geval is zou ik allereerst het relais eens checken. Even eruit halen, goed schoonmaken, eventueel wisselen met een ander relais. Het is #30 op onderstaande figuur. Andere mogelijkheid is de inertia switch. Die zit bij de A-stijl, de knop moet ingedrukt zijn.
 5. Zekers. In bijgaande PDF staan niet alleen een paar tekeningen maar wordt het hele systeem ook uitgebreid beschreven. X350 Technical Guide UK 2004.pdf
 6. De ECU is niet zo zeer verantwoordelijk voor (het ontbreken van) een vonk, maar speelt wel een grote rol in het brandstofsysteem. Het moet toch lukken om dat ding aan de praat te krijgen! Ik weet niet precies wat je allemaal gedaan en gecontroleerd hebt, maar in de bijgaande PDF staan behoorlijk wat tips die je op weg zouden moeten helpen. So Ya got a HE V12 that wont start.pdf
 7. Tweedehands al geprobeerd? Bijvoorbeeld HIER?
 8. Oh, en mocht je de uitdaging aan willen gaan om een van je lmm's te repareren: HIER staat een stappenplan met foto's .
 9. Als het goed is doet die klep alleen mee bij koude motor. Dan wordt er extra lucht doorgelaten naar het inlaatspruitstuk. Ik kwam nog de volgende testprocedure tegen voor deze klep:
 10. Heeft jouw XJ een hulpluchtklep zoals op onderstaande tekening? Zo ja, dan is dat ook een verdachte. Als die vast zit of verstopt is geeft dat vergelijkbare symptomen.
 11. Inspuiting (wanneer en hoe lang) wordt bepaald door de ECU. Die reageert op sgnalen van oa. de kvt sensor. Misschien die eens vervangen? Doorverbinden zal niet werken.
 12. Niet starten kan een hoop oorzaken hebben. Ervan uitgaand dat er een goede vonk en voldoende benzine is dan zou ik onderstaande zaken eens checken: Controleer of alle stekkers goed vast zitten. Check ook de aansluiting van de ECU Zorg dat massaverbindingen schoon zijn en goed vast zitten Kan de klep van de luchtregelaar wel gemakkelijk bewegen? Is de accu nog wel jofel?
 13. Het is een beetje een grijs gebied. Van de Series II XJ met 4.2 motor zijn sommige exemplaren uit het laatste bouwjaar (met name die voor de US markt) uitgerust met brandstof injectie, en van de Series III zijn in de introductiefase modellen met carbs uitgebracht. In dat geval gaat het om de modellen met 3.4 motor.
 14. Niet per definitie. De 4.2 is ook geleverd met brandstof injectie. Lees echter in de eerste post dat het hier een versie met carbs betreft. Geen relais dus .
 15. Volgens het schema zit er ook in de Series II een pomprelais. Dat zou geintegreerd zitten in het hoofdrelais van het brandstof injectie systeem.
 16. We horen graag hoe het afloopt! Vroeger, toen ik nog een Jaguar had , alleen positieve ervaringen met Dave gehad.
 17. Ontstekingsvolgorde is 1,5,3,6,2,4. Cilinder 1 zit aan de achterzijde van het blok, aan de kant van het schutbord. Mocht je er niet uitkomen: in Boxtel zit een specialist die je wel verder kan helpen (Dave van Auto Prima). Vwb de brandstofinjectie: moment en duur worden bepaald door de ECU. Die krijgt input van een aantal sensoren zoals bijvoorbeeld koelvloeistoftemperatuur en gaspedaalstand.
 18. 14V zal niet lukken, je moet wel het contact aan hebben maar met de motor uit. Aan de + kant moet je 12V hebben. Bij 11V of minder zit er iets niet goed in de bekabeling van/naar het contactslot. Ook aan de - kant moet je 12V hebben. Als dat nul is moet je even de kabel die naar de ontstekingsversterker gaat loshalen. Meet je dan nog steeds niets dan is de bobine waarschijnlijk defect. Meet je dan 12V dan is de ontstekingsversterker de verdachte.
 19. Klopt, als je tenminste bij je controle op vonk de kabel tussen verdeler en bobine hebt gebruikt. Verdere diagnose begint bij het meten van de spanning op plus- en minpool van de bobine met contact aan.
 20. Heb je al eens gemeten hoeveel volt er op de + EN - pool van de bobine staat bij contact aan? Ter info: de inertia switch onderbreekt alleen de spanning voor de brandstofpomp. Meer specifiek: voor het relais van de brandstofpomp.
 21. Mooi project! Er zijn er meer die deze uitdaging zijn aangegaan, zie bijvoorbeeld het project van Marco.
 22. Dit is wat de service manual er over zegt: Lijkt toch best te doen.....
×
×
 • Create New...