Jump to content

hansvh

Moderators +
 • Posts

  4,628
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  82

Everything posted by hansvh

 1. Die grijns zegt genoeg . Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst!
 2. Ik sluit me bij de bovenstaande commentaren aan. Bovendien is het op basis van de informatie die je geeft niet te beoordelen of de huidige dynamo te licht is. Dat is mede afhankelijk van de motor die erin ligt en of de auto voorzien is van airco.
 3. Voor onderdelen kun je het beste shoppen bij SNG Barratt (nieuw) of Hendrikus van Gebruiktejaguaronderdelen.nl (gebruikt). ZIe de banner met forumsponsoren bovenaan de homepage.
 4. Da's best wel veel ja. Mag max. 2% zijn volgens mij. Ik weet zo niet waar de ECU bij de XJS zit, maar bij de SIII zit hij in de kofferbak. Van daar uit is de vacuumleiding eenvoudig met een beetje perslucht door te blazen.
 5. Op dat forum is een oude versie van de JEPC vrij eenvoudig te vinden en te downloaden.
 6. Als het alleen om schroeven gaat zou je ook eens HIER kunnen shoppen.
 7. Volgens mij is het niet zo zeer een kwestie van afstellen maar meer van onderhoud. Bij mijn V12HE zakte het CO gehalte nadat ik alle injectoren had gereviseerd en ultrasoon had gereinigd. Andere mogelijkheden van een te hoge CO zijn een lekkende brandstof drukregelaar en een verstopte vacuumleiding naar de ECU. Er zijn er vast meer maar ik zou bij de injectoren beginnen. Revisiesetjes zijn te koop bij MrInjector in de UK.
 8. Exploded views met onderdeelnummers e.d. vind je ook gewoon op de site van SNG Barratt. Gratis toegankelijk voor iedereen .
 9. Lijkt me een Citroën BX. Kontje komt na het starten vanzelf omhoog .
 10. Voor diegenen die het relaas missen van de inbouw van een AJ16 motor in een Volkswagen camper: omdat het wel heel erg afweek van het oorspronkelijke topic is dit afgesplitst en is er een apart topic over gemaakt. Je vind het HIER.
 11. Al eens bij SNG Barratt geïnformeerd? Of bij Hendrikus van gebruiktejaguaronderdelen.nl? Let wel op bij bestelling: ik zie in de parts manual drie verschillende partnrs terugkomen. Welke je precies nodig hebt is afhankelijk van het VIN.
 12. Soow, is er nog wel auto over ? Nadat de motor eruit is rechtstreeks naar de sloop zeker! Maarre, wordt het geen tijd om dit draadje af te splitsen van het originele topic? Deze klus heeft weinig meer met de witte XJ6 te maken....
 13. Als ik zo de specificaties bekijk zit er geen verschil tussen de SWB/LWB, wel tussen de 'gewone' XJ en de Sports/Comfort/XJR/Super V8 modellen.
 14. Ehhh, dat is volgens mij niet helemaal waar. Onderstaand een diagram van de oiliekoeler, #7 is toch echt een thermostaat. HIER kun je 'm bestellen.
 15. Er gaat maar één vacuumleiding van het spruitstuk naar de AC-unit. Deze is via een non-retourklep aangesloten op een reservoir: Dit deel zou in de buurt van/onder de accu moeten zitten. De rest van het vacuumschema ziet er zo uit: Die schetsplaten met de kleppen bevinden zich links & rechts van de transmissietunnel in de voetruimte. Op jacht naar het lek!
 16. hansvh

  Uitlijnen X308

  Voor zover ik kan zien zijn ze hetzelfde.
 17. hansvh

  Uitlijnen X308

  Alle XJ's uit de bouwjaren 1998-2003 hebben dezelfde uitlijnwaarden, met uitzondering van de XJR en sommige speciale uitvoeringen als de Daimler Super-8. Er zitten wel minieme verschillen in de uitlijnwaarden van de verschillende afzetmarkten.
 18. Loctite kan geen kwaad als ze zo gemakkelijk losgaan. De servicemanual heeft het alleen over een nieuwe pakking en nieuwe halve maantjes als je de boel weer dichtmaakt. Sealant wordt alleen genoemd bij de halve maantjes, meer specifiek: Hylosil 102.
 19. Dat kan ook komen doordat het stuur voorafgaand aan het uitlijnen niet goed is gecentreerd. Speciaal voor dat doel zitten er nokken op de stuuras. Enne, natuurlijk hebben we ook daar een PDFje voor : Steering wheel.pdf
 20. Moet haast wel een MKII zijn. Je kunt er wel bij door de knieschotten aan de beide zijden te verwijderen, maar ik heb geen idee of je zo dan ook bij de kachel radiator kunt komen. Ik vermoed dat er toch nog wel het eea in de weg zit. Een uitgebreide beschrijving van het systeem vind je in de bijlage. Dealer Training - Environmental Control System.pdf
 21. Een vroege Series III? Dan is het natuurlijk ook nog de vraag wat voor systeem in zit. In de latere bouwjaren zit er een Delanair MKIII in, maar bij jou misschien dan nog een MKII. Anyhow, in beide gevallen ben je de sigaar als daar ergens een lek in zit. Om die unit te vervangen moet het halve interieur eruit. Overigens wordt die ook deels door middel van vacuum aangestuurd.
 22. Wel of geen voorschakelweerstand of amplifier is afhankelijk van het type distributor. Heb je een vroege SII dan zit er een distributor type 22D6 in, latere serie de 45D6. Die hebben geen amplifier. Heb je een SII voor bijvoorbeeld de US markt dan zit er een 45DE6 of 43DE6 distributor in met amplifier. Maar dan heb je ook geen contactpuntjes maar electronische ontsteking (Opus). Alles fabrikaat Lucas trouwens. Exploded view van de eerste twee modellen zonder amplifier: De amplifier module zit trouwens in de verdeler. Je zult hem dus niet gauw vinden als je draden gaat volgen..... Plaatje van een 45DE6: De amplifier zit in die puist waarop de vacuum pot zit. Bye the way: ik verzin dit alles niet maar haal het gewoon uit de SII service manual. Net als heel veel andere informatie voor nog meer Jaguar modellen is die te downloaden op de JFForum club site. Toegang krijg je als je een klein bedrag aan het forum doneert .
 23. Welkom hier! In het onderzoek naar de oorzaak van je startprobleem kan onderstaand schema wellicht helpen: Enne, koffiebruin is voor een bougie de juiste kleur. Donkerzwart is minder goed, waarschijnlijk te rijk mengsel. Maar je ging de carbs toch al aanpakken .
×
×
 • Create New...