Ga naar inhoud

hansvh

Moderators +
 • Aantal items

  3,490
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  38

hansvh won de laatste dag op 9 januari

hansvh had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

268 Toppertje

1 Volger

Over hansvh

 • Titel
  JF-Team
 • Verjaardag 03/30/1958
 • Leeftijd 60

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Acht
 • Leeftijd 60

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Hoi, ik ben Hans. Ik woon en werk in Acht, een klein dorpje dat inmiddels geannexeerd is door Eindhoven. Getrouwd, twee dochters die inmiddels allebei het huis uit zijn. Ik heb een ICT functie in een technisch bedrijf.

  Ik ben sinds 2004 in het bezit van een Jaguar XJ12 Sovereign, een serie III uit 1984. Voor zover bij mij bekend heeft deze auto voor mij slechts drie andere eigenaren gehad, waarvan de laatste hem ruim 17 jaar had. De auto heeft gedurende die tijd altijd binnen gestaan en jaarlijks steeds nog geen 1000Km gelopen. Inmiddels heeft de auto bij mij een paar jaar stil gestaan, maar ik ben nu bezig om hem de aandacht te geven die hij verdiend.
 • Leeftijd 60

Recente bezoekers van dit profiel

1,780 profielweergaven
 1. Laat, als je dat gaat proberen, gelijktijdig iemand van buiten aan de deurkruk trekken...
 2. hansvh

  Slot bestuurderszijde defect

  Klinkt als een defecte cylinder. Misschien dat je eens moet beginnen om de bekleiding van de deur te verwijderen zodat je kunt zien wat er gebeurt. Tweedehands sloten zijn denk ik wel te vinden, informeer eens bij een van de forumsponsoren (banner bovenaan). Of je de sloten zelf kunt vervangen ligt eraan hoe handig je bent maar het lijkt me geen moeilijke klus. Als je maar één cylinder vervangt blijf je met verschillende sleutels zitten. Het is aan jou om te bepalen of dat een bezwaar is.
 3. hansvh

  Speakers hoedenplank S-TYPE

  Het premium audio systeem van de S-type heeft acht speakers in plaats van vier. Geen van allen zitten die in de buurt van de kofferbak, je zal dus nieuwe kabels moeten trekken.
 4. hansvh

  Welke olie

  Naast specificaties is de viscositeit ook van belang. 5W-30 Wordt door Jaguar aangemerkt als preferred. Uiteindelijk bepaal je natuurlijk zelf wat je erin gooit, maar houdt dan in gedachten wat Michel hierboven aangeeft.
 5. hansvh

  Welke olie

  Ik heb zelf geen S-type, maar conform de opgave van Jaguar zelf verdient één type olie de voorkeur, en wel die met onderstaande specs: en onderstaande viscositeit: Dan kom je bijvoorbeeld bij DEZE uit.
 6. Met een verse kalender aan de muur is het tijd om terug te kijken op de autoverkopen van het afgelopen jaar. Met name de decembermaand is interessant. Jaguar's I-Pace is in die maand namelijk de best verkochte personenauto gebleken. Het lijkt kolderiek: een auto met een vanafprijs van een dikke € 80.000 die in ons land bovenaan de verkoopstatistieken staat. Toch is het zo: de Jaguar I-Pace ging afgelopen maand 2.621 keer over de toonbank en daarmee was die EV in de laatste maand van 2018 de populairste personenauto. Daar blijft het overigens niet bij. De Tesla Model S staat met 1.558 verkochte exemplaren in december namelijk op plek twee. De derde positie gaat naar de auto die in heel 2017 het vaakst werd verkocht: de Renault Clio vond 697 eigenaren. Plek vier wordt ingenomen door de Ford Fiesta (657 stuks). Op plek vijf vinden we, jawel, nóg een Tesla: de Model X. Die gevleugelde EV vond in december 652 nieuwe eigenaren. Plek zes tot en met tien worden ingevuld door de Peugeot 108 (612 stuks), Toyota Aygo (513 stuks), de Toyota Yaris (456 stuks), de Renault Captur (408 stuks) en tenslotte de Kia Picanto (355 stuks). Het feit dat de I-Pace op nummer één staat en dat ook andere duurdere EV's als de Model S en Model X hoog in de verkooplijst staan in december, houdt natuurlijk verband met de bijtellingsregels. Het gunstige tarief van 4 procent bijtelling voor onbeperkt privégebruik door zakelijke rijders geldt met ingang van dit jaar alleen nog maar over de eerste 50.000 euro van de consumentenadviesprijs. Over alles daarboven dient 22 procent te worden berekend, net zoals bij alle andere auto’s die niet volledig elektrisch worden aangedreven. December was de laatste maand waarin van het oude gunstige tarief kon worden geprofiteerd. Voor Jaguar betekende dat dus dat het in één maand bijna 57 procent van zijn totale jaarafzet heeft binnengeharkt. Voor Tesla ligt dat percentage op net geen 26 procent. Bron: Autoweek
 7. hansvh

  achterruit S-type 1968

  Alternatief: ruit op maat laten maken. Beter duur dan niet te koop
 8. Als het enigzins lijkt op de Series III dan moet je de brandstofpomp een seconde of drie horen draaien als je het contact aan zet. Heb je geprobeerd om rechtstreeks spanning op de pomp zelf te zetten? Het zit ongeveer alsvolgt aan elkaar geknoopt:
 9. Interessant project! Kijk wel uit met lassen/slijpen want ook met een lege tank bestaat gevaar van ontploffing. Ik kan me een aflevering van Wheeler Dealers herinneren waar ze (voordat ze gingen lassen) van tevoren de tank grondig reinigden van binnen met stoom om de dampen weg te krijgen. Andere oplossing: bind de tank op een cementmolen, gooi er een kwak kiezel in en laat dat lekker even draaien. Stem dat wel even af met de buren, want ik denk dat dit wat lawaai produceert !
 10. hansvh

  Simkaart zit vast

  Terug gaan naar de dealer? Je zou trouwens kunnen proberen of je de simkaart die erin zit ver genoeg naar binnen kunt drukken met je nieuwe simkaart, wellicht dat het met de hand net niet ver genoeg gaat om de veer te activeren.
 11. hansvh

  Stuurbekrachtigings pomp

  Vloeistofpeil checken is inderdaad de eerste stap denk ik. De procedure: De aard van het geluid geeft ook een aanwijzing: Enne, de pomp vervangen lijkt me ook goed zelf te doen: PASpump.pdf
 12. hansvh

  Durf te vragen : leuke velgen voor de xj8 ?

  Zit HIER niks voor je bij?
 13. hansvh

  Rechter dashboard speaker Jaguar X350

  Helaas, ik heb geen X350 voor de deur staan.....
 14. Begin eens met WD40, uit elkaar halen kan altijd nog !
 15. hansvh

  Rechter dashboard speaker Jaguar X350

  Hier het betreffende deel uit de schema's: PT1 is een connector die bij een LHD voertuig in de rechterdeur zit. Lijkt me de eerste verdachte.
×