Jump to content

hansvh

Moderators +
 • Posts

  4,564
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  81

hansvh last won the day on August 30

hansvh had the most liked content!

Reputation

555 Toppertje

2 Followers

About hansvh

 • Birthday 03/30/1958
 • Age 63

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Veldhoven

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Hoi, ik ben Hans. Getrouwd, twee dochters die inmiddels allebei het huis uit zijn. Ik heb een ICT functie in een technisch bedrijf.

  Ik jarenlang een Jaguar XJ12HE Sovereign uit 1984 gehad. Heb deze auto helaas van de hand moeten doen omdat, na een verhuizing, de garage op mijn nieuwe stek veel te klein was. Nu op zoek naar iets anders!

Recent Profile Visitors

4,374 profile views
 1. Stap 1: maak de sensor schoon die de temperatuur in de auto meet. Deze zit achter een roostertje rechts onder het stuurwiel. Daarachter zit een klein ventilatortje dat lucht (en stof en andere troep) over de sensor blaast. Gewoon eens goed stofzuigen of schoonblazen, kijken of het helpt! Je kunt ook eenvoudig testen of het ventilatortje uberhaupt nog werkt: stukje van een tissue of zo voor het roosterje houden en contact aanzetten. Dan moet het papiertje tegen het roostertje gezogen worden.
 2. Hieronder zie je een stukje uit het electrische schema: EC35 is een 8-voudige zwarte connector, EC6 is een 9-voudige zwarte connector. Daartussen zit een oranje draad met gele tracer (OY). Ik denk dat je moet beginnen om te meten vanaf de koplamp naar de zekering (#F8, 20A in de zekeringkast onder de motorkap). Overigens, als de lichtopbrengst door de condens sterk wordt verminderd is dat APK afkeur, dus je zult daar wel iets aan moeten doen.
 3. Frans (sonsan in het topic van de S-type) heeft een rol autoruitenkit daarvoor gebruikt. Ik denk dat hij ZOIETS bedoeld.
 4. Ik zou wel aan de slag durven gaan met een repair setje, bijvoorbeeld ZOIETS. Mocht het faliekant mislukken kun je altijd nog voor een gereviseerde gaan. Op het forum zijn er ook nog wel topics hierover terug te vinden. Zie HIER een reparatieverslag met foto's. Is wel van een S-type, maar in de kern blijft het verhaal hetzelfde .
 5. Bij de SII XJ6 zitten de relais hier. Heel misschien is dat bij de XJ12 hetzelfde.
 6. Het systeem staat HIER beschreven. Als de motor alleen blijft lopen als je de sleutel in startstand houdt dan heb je óf ergens kortsluiting óf er is iets niet goed aangesloten. Misschien dat daar ook die rooksignalen vandaan komen....
 7. Geen idee wat het probleem zou kunnen zijn, maar een schema daar kan ik je wel aan helpen.... x350.pdf
 8. In Kolham zit een Jaguar specialist. Je zou er eens langs kunnen rijden . Werkman Automotive
 9. Het enige overgebleven bandlid van de originele bezetting is Ian Paice. Leeftijd inmiddels >70, da's nog eens een ouwe rocker . De allerallereerste LP die ik ooit van m'n leven heb aangeschaft. Heb 'm nog steeds !
 10. Over het algemeen kun je zoiets ook heel goed zelf doen. Op het forum zijn daar ook diverse topics over te vinden, bijvoorbeeld HIER. Het helpt ook als je wat beter beschrijft wat er moet gebeuren. Onderhoud? Reparatie? Zitten er bijvoorbeeld scheuren in?
 11. Het plaatje zegt genoeg denk ik...
 12. Time Left: 23 days and 14 hours

  • FOR SALE
  • Gebruikt

  Jaguar/Daimler folders, 4 stuks. In redelijke goede staat, zijn een keer per ongeluk nat geworden . Jaguar 1986 Nederlandstalige folder over de 1986 Jaguar/Daimler range (XJ / XJS / XJSC). 46 pag Jaguar Wheel and Tyre range Engelstalige folder met banden/velgen. 4 pag Arden Engels/duitstalige folder met alle Arden accessoires/opties voor het modeljaar 2002. Met Arden sticker. 34 pag Jaguar Nederlandstalige folder over de Serie III range. Met diverse grote uitklappagina's. 36 pag Ze staan niet op de foto, maar je krijgt er ook nog partsmanuals bij van de MKII t/m de Series III. Doe een bod!

  NO VALUE SPECIFIED

 13. Een Series 3, vermoedde het al. Jouw topic heb ik daarom maar even verplaatst naar het juiste subforum. Een nieuwe companion flange is alleen op speciale bestelling verkrijgbaar bij SNG Barratt. Dat maakt dat de levertijd niet altijd even voorspelbaar is. Mocht je gaan voor tweedehands, pak de telefoon en raadpleeg Hendrikus.
 14. Een nieuwe set kabels, dat kun je denk ik wel vergeten. Daar zal je niet meer aan kunnen komen. Je kunt eens informeren bij Hendrikus of hij nog wat heeft liggen. Je krijgt het dak makkelijk open en dicht geschoven als de kabels niet zijn aangesloten, maar kun je de kabels wel gemakkelijk heen en weer schuiven als ze niet op motor of dak zijn aangesloten? Weet niet of dat uberhaupt kan trouwens...
×
×
 • Create New...