Jump to content

hansvh

Moderators +
 • Posts

  4,599
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  81

hansvh last won the day on August 30

hansvh had the most liked content!

Reputation

577 Toppertje

2 Followers

About hansvh

 • Birthday 03/30/1958
 • Age 63

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Veldhoven

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Hoi, ik ben Hans. Getrouwd, twee dochters die inmiddels allebei het huis uit zijn. Ik heb een ICT functie in een technisch bedrijf.

  Ik jarenlang een Jaguar XJ12HE Sovereign uit 1984 gehad. Heb deze auto helaas van de hand moeten doen omdat, na een verhuizing, de garage op mijn nieuwe stek veel te klein was. Nu op zoek naar iets anders!

Recent Profile Visitors

4,586 profile views
 1. hansvh

  Uitlijnen X308

  Alle XJ's uit de bouwjaren 1998-2003 hebben dezelfde uitlijnwaarden, met uitzondering van de XJR en sommige speciale uitvoeringen als de Daimler Super-8. Er zitten wel minieme verschillen in de uitlijnwaarden van de verschillende afzetmarkten.
 2. Loctite kan geen kwaad als ze zo gemakkelijk losgaan. De servicemanual heeft het alleen over een nieuwe pakking en nieuwe halve maantjes als je de boel weer dichtmaakt. Sealant wordt alleen genoemd bij de halve maantjes, meer specifiek: Hylosil 102.
 3. Dat kan ook komen doordat het stuur voorafgaand aan het uitlijnen niet goed is gecentreerd. Speciaal voor dat doel zitten er nokken op de stuuras. Enne, natuurlijk hebben we ook daar een PDFje voor : Steering wheel.pdf
 4. Nou, zo: Airbag.pdf
 5. Moet haast wel een MKII zijn. Je kunt er wel bij door de knieschotten aan de beide zijden te verwijderen, maar ik heb geen idee of je zo dan ook bij de kachel radiator kunt komen. Ik vermoed dat er toch nog wel het eea in de weg zit. Een uitgebreide beschrijving van het systeem vind je in de bijlage. Dealer Training - Environmental Control System.pdf
 6. Een vroege Series III? Dan is het natuurlijk ook nog de vraag wat voor systeem in zit. In de latere bouwjaren zit er een Delanair MKIII in, maar bij jou misschien dan nog een MKII. Anyhow, in beide gevallen ben je de sigaar als daar ergens een lek in zit. Om die unit te vervangen moet het halve interieur eruit. Overigens wordt die ook deels door middel van vacuum aangestuurd.
 7. Wel of geen voorschakelweerstand of amplifier is afhankelijk van het type distributor. Heb je een vroege SII dan zit er een distributor type 22D6 in, latere serie de 45D6. Die hebben geen amplifier. Heb je een SII voor bijvoorbeeld de US markt dan zit er een 45DE6 of 43DE6 distributor in met amplifier. Maar dan heb je ook geen contactpuntjes maar electronische ontsteking (Opus). Alles fabrikaat Lucas trouwens. Exploded view van de eerste twee modellen zonder amplifier: De amplifier module zit trouwens in de verdeler. Je zult hem dus niet gauw vinden als je draden gaat volgen..... Plaatje van een 45DE6: De amplifier zit in die puist waarop de vacuum pot zit. Bye the way: ik verzin dit alles niet maar haal het gewoon uit de SII service manual. Net als heel veel andere informatie voor nog meer Jaguar modellen is die te downloaden op de JFForum club site. Toegang krijg je als je een klein bedrag aan het forum doneert .
 8. Welkom hier! In het onderzoek naar de oorzaak van je startprobleem kan onderstaand schema wellicht helpen: Enne, koffiebruin is voor een bougie de juiste kleur. Donkerzwart is minder goed, waarschijnlijk te rijk mengsel. Maar je ging de carbs toch al aanpakken .
 9. Ter informatie: een aantal posts in dit topic zijn verwijderd omdat ze wel heel erg off-topic waren. Bovendien is het JF-forum niet de juiste plek voor het voeren van een discussie over de Corona-maatregelen.
 10. Mochten ze bij Limora niet hebben wat je zoekt kun je altijd HIER nog eens gaan shoppen .
 11. Hallo Klaas, Ik heb geen Jaguar (meer), maar wel een kleine tip: vertel even in welke regio je woont. Dat maakt de kans op succes een heel stuk groter !
 12. Dit is wat Jaguar er zelf van vind: AJ8 4575 dus. Niet meer aan te komen volgens mij, maar een van onderstaande types zou ook goed moeten zijn:
 13. Geen idee om welke lampjes het precies gaat, maar SNG heeft best nog wel het een en ander voor de XJ40 gewoon op voorraad. Anders misschien de switch naar LED maken? Daarvoor kun je bijvoorbeeld HIER eens gaan shoppen.
 14. Ehhh, er gaat vast nog wel een X350 eigenaar reageren maarre, dat lijkt me geen probleem. Mij lijkt het eerder dat het zo bedoeld is, dus dat je de armleuning alleen omhoog kan klappen in de voorste stand?
×
×
 • Create New...