Jump to content

hansvh

Moderators +
 • Content Count

  4287
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  70

hansvh last won the day on October 25

hansvh had the most liked content!

Community Reputation

432 Toppertje

2 Followers

About hansvh

 • Rank
  JF-Team
 • Birthday 03/30/1958

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Acht

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Hoi, ik ben Hans. Getrouwd, twee dochters die inmiddels allebei het huis uit zijn. Ik heb een ICT functie in een technisch bedrijf.

  Ik jarenlang een Jaguar XJ12HE Sovereign uit 1984 gehad. Heb deze auto helaas van de hand moeten doen omdat, na een verhuizing, de garage op mijn nieuwe stek veel te klein was. Nu op zoek naar iets anders!

Recent Profile Visitors

3520 profile views
 1. Is Facebook toch nog ergens goed voor !
 2. Welkom hier! Voor originele / aftermarket onderdelen voor je Jag kun je HIER terecht.
 3. In de zekeringkast in de kofferruimte zit een aparte zekering (#11 25A) voor de connector van je trekhaak. Die zal wel bedoeld zijn voor continue spanning. Voor het overige zitten er volgens mij geen speciale voorzieningen af fabriek, wat zou betekenen dat je de aansluitingen van de achterverlichting zou moeten 'misbruiken'. Misschien dat iemand met een X300 en trekhaak je nog van een beter antwoord kan voorzien....
 4. Nou, dat kan volgens mij eigenlijk vanalles zijn. Laag koelvloeistof niveau, verstopte verwarmingsradiator, slechte thermostaat, lucht in het koelsysteem enzovoort. Ik denk dat ik (zeker als niet is aangetoond dat het ooit is gebeurd) zou starten met het flushen van het koelsysteem en het vervangen van de thermostaat. Als je dat zelf gaat doen: zorg ervoor dat je het systeem goed ontlucht!
 5. De hoofdbobine heeft partnr DAC2692, de tweede bobine DAC2693. Ik denk echter dat je probleem ergens anders zit. Zelfs met verkeerde bobines zou er toch iets van een vonk moeten komen. Heb je de bobines onderling wel juist aangesloten? Plus van de beide bobines op elkaar en de min ook? Heb je wel 12V op de pluspool?
 6. hansvh

  Xkr 2012

  Natuurlijk ! Welkom hier trouwens.
 7. SNG heeft ze niet meer in het assortiment, worden niet meer gemaakt. Zal moeilijk aan te komen zijn. Misschien eens kijken of Hendrikus van gebruiktejaguaronderdelen.nl ze toevallig heeft liggen? Partnummer is C42325/4 trouwens.
 8. Ik ben heel benieuwd naar foto's van de auto in de huidige staat !
 9. Welkom hier Paul! Ik sluit me aan bij de opmerkingen van Jaap hiervoor. Er zijn ook in Nederland genoeg leveranciers van onderdelen te vinden, nieuw dan wel gebruikt. Bovendien zitten er verspreid over het land diverse specialisten die je kunnen helpen bij klussen die je liever niet zelf aanpakt. Op het forum is veel kennis aanwezig van de Series III en zoals Jaap aangeeft zou je kunnen overwegen om een donatie te doen aan het forum. In dat geval krijg je toegang tot een grote bibliotheek aan informatie over de verschillende Jaguar modellen. Zeker van de Series III is daar vanalles
 10. Spannend! Ziet er veelbelovend uit!
 11. Misschien anders eens in Baflo gaan shoppen?
 12. Klopt. Er is geen vacuum aanwezig, dus de klep die de de toevoer van koelvloeistof naar de verwarmings-radiator regelt staat open. Als het desondanks niet warm wordt in de auto kan dat diverse oorzaken hebben. Zo kan de klep vastzitten in dichte stand (maar de klep is afwezig dus die kans is vrij klein ), kan de verwarmings-radiator verstopt zitten, kan de thermostaat defect zijn en kan er een vacuumlek zijn waardoor de diverse kleppen niet meer goed bediend worden. Dat laatste lijkt me bij jou de meest waarschijnlijke oorzaak.
 13. Ik vermoed dat er plaats is gemaakt voor een Stage 1 kit ?!
 14. Ik zou eens kijken bij een van de zekeringkasten onder de zitting van de achterbank. Die zitten in de buurt en krijgen rechtstreeks spanning van de accu. power.pdf
×
×
 • Create New...