Ga naar inhoud

hansvh

Club Donateur
 • Aantal items

  3,009
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  22

hansvh won de laatste dag op 15 december 2017

hansvh had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

180 Toppertje

Over hansvh

 • Verjaardag 03/30/1958
 • Leeftijd 59

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Acht
 • Leeftijd 59

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Hoi, ik ben Hans. Ik woon en werk in Acht, een klein dorpje dat inmiddels geannexeerd is door Eindhoven. Getrouwd, twee dochters die inmiddels allebei het huis uit zijn. Ik heb een ICT functie in een technisch bedrijf.

  Ik ben sinds 2004 in het bezit van een Jaguar XJ12 Sovereign, een serie III uit 1984. Voor zover bij mij bekend heeft deze auto voor mij slechts drie andere eigenaren gehad, waarvan de laatste hem ruim 17 jaar had. De auto heeft gedurende die tijd altijd binnen gestaan en jaarlijks steeds nog geen 1000Km gelopen. Inmiddels heeft de auto bij mij een paar jaar stil gestaan, maar ik ben nu bezig om hem de aandacht te geven die hij verdiend.
 • Leeftijd 59

Recente bezoekers van dit profiel

797 profielweergaven
 1. Haynes workshop manual

  Voor de 3.4 S en 3.8 S bestaat er gewoon een servicemanual hoor. Die zijn over het algemeen veel beter. Heb ik, en ik woon om de hoek dusssss.....
 2. groene olie lekkage

  Rechtsvoor zeg je ....... ?
 3. Jaguar v12 serie 3 automaatbak

  De schakelaar bij de automaathendel is voor de bediening van de cruise-control, die wordt daarmee geactiveerd. De snelheid wordt vervolgens ingesteld met de knop aan het uiteinde van de richtingaanwijzer-schakelaar bij het stuur. Als dit allemaal niet werkt dan wordt dat vaak veroorzaakt door een lekke balg, die zit in het midden van de V-12 tussen verdeler en aircopomp. De kickdown schakelaar kun je testen met een lampje. De groene draad moet spanning hebben bij contact aan, als je vervolgens de lamp aansluit op de groen-witte draad moet hij aan gaan als je vol gas geeft. Als de lamp dan niet aangaat en ook niet als je de schakelaar handmatig indrukt dan is de schakelaar defect, brand hij wel als je de schakelaar indrukt dan kun je hem iets verstellen door de boutjes los te draaien en de schakelaar te verschuiven in de richting van de kabel. Geloof me, er gebeurt echt wel wat bij een V12 als die kickdown zijn werk goed doet :-)! Als de bak goed werkt als je ergens een schakelaar loshaalt dan kun je denk ik gerust stellen dat óf de schakelaar defect is óf dat er ergens kortsluiting zit.
 4. Solar sensor X-type 2003 en losse demister grilles

  Welkom hier Paddy. Vergeet niet om jezelf even voor te stellen in het daarvoor bedoelde topic. Foto's en verhalen, vinden we leuk :-). De solar sensor kun je alsvolgt weer aansluiten: Is het erg dat hij het niet doet? Nee. Vanaf bouwjaar 2005 wordt deze sensor niet eens meer gemonteerd en is het betreffende circuit (net als bij jou) permanent open. Instructies voor het monteren van de demister grilles vind je in bijgaande PDF. XT412-01 Rattling Defroster Vents.pdf
 5. contact sleutel in motorcompartiment

  Da's de eerste keer dat ik zoiets zie! Waarom die daar zit kan denk ik alleen de 'dader' vertellen. Overigens heb je geen blikopener nodig om erbij te komen (tenzij je de andere sleutel ook kwijt bent). Past hij wel?
 6. contact sleutel in motorcompartiment

  Alleen bij jouw XJ dan toch :-)!
 7. Navigatie inbouwen inX-type

  Nee, wel een tip. Lees DIT topic eens door. Mn. de link in post #3 lijkt me voor jou interessant.
 8. Veiligheidsgordel vervangen

  Is in PDF vorm, maar te groot om hier te plaatsen. In ruil voor een kleine donatie kun je ook lid worden van de Jaguarforum-club, daar is nog veel meer informatie te vinden.
 9. Veiligheidsgordel vervangen

  Los van de tip van Frans hoef je volgens mij verder niets te doen. Stuur me anders even je emailadres per PB, stuur ik je de service manual.
 10. Ik denk dat het verschil 'm niet zo zeer zit in bouwjaren, maar meer in uitvoeringen voor bepaalde markten: voor de US, Canada & Mexico bestaan er varianten bedoeld voor een fitting die voorzien is van een lampje. SNG heeft (eindelijk!) zijn website een keer aangepakt, ik denk dat je DEZE moet hebben.
 11. Veiligheidsgordel vervangen

  Twee zeskantbouten en een inbusbout, that's it. Wel moet de bekleding van de B-stijl er eerst af, en daarvoor moet ook de de dorpellijst er eerst af. Dat zit voor zover ik het kan beoordelen allemaal vastgeklikt. Gordel wordt als het goed is compleet met (voor)spanner gewisseld als één geheel.
 12. bij veel regen lekt wat water

  Doorblazen met perslucht? Lekkage naar interieur vind waarschijnlijk plaats door de openingen van de blowers oid.
 13. XJ6 Series 1 4.2 van 1971 gekocht:-)

  Hier eens gaan shoppen?
 14. Jaguar v12 serie 3 start niet

  Let wel: deze schakelaar zit tegen de rechter a-stijl, in ieder geval bij een LHD.
×