Ga naar inhoud

hansvh

Moderators +
 • Aantal items

  3,561
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  38

hansvh won de laatste dag op 9 januari

hansvh had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

279 Toppertje

1 Volger

Over hansvh

 • Titel
  JF-Team
 • Verjaardag 03/30/1958
 • Leeftijd 60

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Acht
 • Leeftijd 60

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Hoi, ik ben Hans. Ik woon en werk in Acht, een klein dorpje dat inmiddels geannexeerd is door Eindhoven. Getrouwd, twee dochters die inmiddels allebei het huis uit zijn. Ik heb een ICT functie in een technisch bedrijf.

  Ik ben sinds 2004 in het bezit van een Jaguar XJ12 Sovereign, een serie III uit 1984. Voor zover bij mij bekend heeft deze auto voor mij slechts drie andere eigenaren gehad, waarvan de laatste hem ruim 17 jaar had. De auto heeft gedurende die tijd altijd binnen gestaan en jaarlijks steeds nog geen 1000Km gelopen. Inmiddels heeft de auto bij mij een paar jaar stil gestaan, maar ik ben nu bezig om hem de aandacht te geven die hij verdiend.
 • Leeftijd 60

Recente bezoekers van dit profiel

1,880 profielweergaven
 1. hansvh

  Buitentemperatuurmeter XF 2009

  Het is bijna allemaal plastic wat de klok slaat. Je moet wat zaken lostrekken/klikken/schroeven, met plastic wat ouder wordt loop je altijd het risico dat er iets afbreekt. Eerst moet je het spiegelglas verwijderen. HIER een filmpje. Daarna de kap, ook DAARVAN is een filmpje te vinden op Yoetoep. Dan kijk je aan de binnenkant tegen een ronde 'schijf' aan. Die zit met drie schroeven vast. Loshalen, dan kun je bij de sensor en bijbehorende bedrading. In de rand vóór bij de sensor zitten twee kleine gaatjes. Daar een puntige schroevendraaier iod insteken, dan kun je de sensor losklikken. As usual: to install reverse the removal procedure.
 2. hansvh

  Buitentemperatuurmeter XF 2009

  Aan de buitenkant ? Nee flauw. Hij zit op de linker buitenspiegel, #2 in het plaatje. Als je 'm wil verwijderen/vervangen moet de spiegel uit elkaar....
 3. hansvh

  Alpine geluidssysteem rondom......

  Ik denk dat de unit zelf dan toch de hoofdverdachte is.
 4. hansvh

  Alpine geluidssysteem rondom......

  Doen de andere speakers aan de voorzijde het wel? De tweeters bijvoorbeeld maken deels gebruik van dezelfde bekabeling. Een echte diagnose kun je denk ik alleen stellen door de betreffende speaker los te halen en vervolgens te testen met een andere speaker dan wel de speaker te testen op een andere audiobron. Als de speaker 'dood' blijkt te zijn kan het zijn dat hij toch nog te redden is. Volgens DIT topic is de bedrading van de Alpine speakers een zwak punt, maar is deze te herstelllen.
 5. hansvh

  Zeelandtour

  De laatste tussenstand waar het de deelnemers betreft: Zeelandtour zondag 19 mei isabella LeapingXJR robertvl Henk S-type-1999 johanvdpluijm harryxk8 EricS-TR wimb Olrik Jag42 jeroendorrestein Jagster Leonneke Paddy66 toca Rover827SI Olrik jaapvanthoff Laan keesh Hans Dahlkamp HarVo
 6. hansvh

  Brandstofpomp draait niet

  Klopt. Zo moet-ie eruit zien:
 7. hansvh

  Welke kl uur bedrading Stype

  Heb je geen multimeter? Misschien dat bijgaande PDF je op weg helpt. Commonly used wiring colour codes.pdf
 8. hansvh

  Brandstofpomp draait niet

  Kunnen denk ik twee dingen zijn. Inertia switch onbedoeld geactiveerd, die zit aan de zijkant van het dashboard aan de kant van de bijrijder. Rechts dus bij jou. Zorgt ervoor dat de brandstoftoevoer wordt onderbroken in geval van botsing. Andere optie: brandstofrelais. Zit bij de XJ12 voor bij de radiator. Zitten er vijf, die van de brandstofpomp is de tweede van rechts. Werkt de pomp wel als je 'm rechtstreeks van spanning voorziet?
 9. hansvh

  Serie 1: jaarlijks onderhoud

  Heb je het bijbehorende Owner's Handbook niet? Daarin vind je een heel hoofdstuk met precies die informatie waarnaar je op zoek bent !
 10. hansvh

  Zeelandtour

  Zondag 19 mei.
 11. hansvh

  Zeelandtour

  De stand op dit moment: isabella LeapingXJR robertvl Henk S-type-1999 johanvdpluijm harryxk8 EricS-TR wimb Olrik Jag42 jeroendorrestein Jagster Leonneke Paddy66 toca Rover827SI Olrik jaapvanthoff keesh Laan
 12. hansvh

  Marcov's zwarte X308 Executive

  Zo beter 😃 ?
 13. hansvh

  ATF olie bijvullen automaatbak xj6 4.2 series 3

  Voila!
 14. hansvh

  Zeelandtour

  Het gaat druk worden! Overzicht van de forumleden die (al dan niet ondervoorbehoud) aan de start gaan verschijnen: isabella LeapingXJR robertvl Henk S-type-1999 johanvdpluijm harryxk8 EricS-TR wimb Olrik Jag42 jeroendorrestein Jagster Leonneke Paddy66 toca Rover827SI
 15. hansvh

  Optimale startprocedure SIII 12 kabouters

  Ik wacht eigenlijk altijd totdat de brandstofpomp is gestopt. Moet zeggen, ik heb 'm nog niet gestart nu de ophokplicht weer voorbij is 😳. Verwacht eigenlijk geen problemen omdat er vorig jaar een nieuwe accu in is gegaan en hij eigenlijk altijd aan een zonnecel hangt. Todo voor het komend weekend: de auto weer eens een keer starten en dan zeker het oliepeil van de automaatbak eens checken voordat ik eventueel ga rijden. De laatste keer dat ik eronder heb gelegen viel het me op de de carterpakking van de bak iets meer deed dan alleen 'zweten' 😲.
×