Jump to content

Lana

Members
 • Posts

  202
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by Lana

 1. Ik vind het een aannemelijk verhaal, Keesh, maar ook wel wat vergezocht. helemaal omdat ZF zelf ook aangeeft dat je prima je olie kan wisselen zonder te flushen. LET wel, daarbij monteren ze WEL een nieuw filter, maar verder is het gewoon oude olie eruit, nieuwe erin en gaan. Ik zeg niet dat een powerflush onzin is. Maar af en toe een deelverversing houdt je bak net zo goed, en is aanzienlijk voordeliger.
 2. dat snap ik ook wel. Maar ik snap nog steeds niet welk 'probleem je creeert' door een deel-verversing.
 3. Ik ben ook benieuwd wat er fout zou gaan, want ik doe ook af en toe een deel verversing. Gewoon via de aftapplug loopt er bij mij ook een 3-4 liter uit. Dit gooi ik er nieuw in. Even warm rijden, alle gangen selecteren en dan niveau controleren. Dit deed ik ook altijd bij mijn volvo v40 automaat. Na het deels verversen merk je altijd een verbetering. Ja, een volledige flush is wellicht beter maar ik zie niet wat er 'mis' kan gaan met mijn huidige methode van deels verversen. Dus ook ik zou toelichting fijn vinden.
 4. ik heb nog wel een radiateur liggen voor een xj40. Het 'kleine' model. de 93-94 hebben een grotere radiateur. volgens mij alles daarvoor een kleinere versie, en dan icm externe oliekoeler.
 5. Ik heb een thermostaat besteld, en omdat ik dus toch al met verzenden zat, heb ik er wel een sensor bij gedaan. Kostte een tientje, en met 2x een aj6 motor in de schuur, kan het geen kwaad denk ik. Maar wellicht heb je gelijk en is schoonmaken ook al voldoende.
 6. klep losgehaald. Was inderdaad vervuild, dus schoongemaakt. Wat valt nu op: hij regelt stationair beter. Als je nu start, gaat ie hoog in toeren en regelt dan snel naar beneden bij zoals het hoort. maar na halve minuut tot minuut lopen begint dan toch langzaam het toerental weer op te lopen naar een te hoog toerental. Het lijkt iets temperatuur gerelateerd te zijn misschien. Ik ga de temperatuur sensor controleren, maar nog andere suggesties: overigens: toen ik gisteren ermee bezig was, viel mij op dat er OF geen thermostaat in zit, OF deze zit vast in de open positie. de leiding naar de radiator wordt namelijk meteen warm. dus er komt sowieso een andere thermostaat in.
 7. Goedemorgen, de aj6 motor die in mijn camper zit, loopt. Start goed, rijdt goed. Maar het stationair toerental is te hoog. Ik heb helaas geen toerenteller, maar omdat mijn daily ook een aj6 4.0 heeft, weet ik hoe 700 rpm hoort te klinken en dit zit zo op de 1200 schat ik. Wanneer ik de auto in een versnelling zet (D of R) dan zakt het toerental wel, maar lijkt nog steeds te hoog. Tot nu toe gecontroleerd: - vacuum lekken - niets gevonden - gasklep komt wel 100% terug. Wat zou ik verder nog kunnen controleren? Bedankt voor het meedenken alvast.
 8. Ja, wat dat betreft is series 1/2/3 uitwisselbaar. maar 'even' je voorwielophanging verwisselen is echt wel een grotere klus dan je remklauwen reviseren. En bovendien zijn goede serie 1 voorremmen echt ruim goed genoeg. Ik weet dat series 3 betere remmen hebben, maar dat betekend niet dat die van een serie 1 slecht zijn. Rij er dagelijks mee, en is ruim goed genoeg.
 9. Zeer herkenbaar. Mijn Serie 1 heeft hetzelfde. hoefde alleen maar een andere motor in, complete draadboom vervangen, nieuw stuurhuis ,nieuwe achteras/differentieel, gereviseerde remklauwen voor en achter, dorpels en voetenbakken lassen, raamrubbers vervangen en alle binnen bekleding te vernieuwen en tot slot nieuwe verf erop. Maar verder eigenlijk nooit iets mee.
 10. Lekker bezig, maar denk niet dat je het op deze manier strak gaat krijgen. Juist de originele vorm van het spatbord maakt dat er amper lasjes in het zicht komen. MAar goed je hebt het strakke paneel al verzaagd, dus alternatief heb je ook niet meer.
 11. Nog maar eens een update over de series 1. Wat een heerlijke wagen is het. Veel beter en betrouwbaarder dan ik had verwacht toen ik meer dan een jaar geleden besloot om hier dagelijks mee te gaan rijden. Gisteravond in het Groningse landschap. En tjah, met Kar is niet echt mooi nee. Maar die hangt er nou eenmaal veel achter en tis een gebruiksvoorwerp
 12. Lana

  Advies x300

  All4jags heeft er uit mijn hoofd 30-40 euro voor betaald aan mij, doet ie goed en de pomp die ering zat, biedt ie dan nog weer apart aan voor nog eens 175 euro. maar goed, ik snap het wel hoor. je hebt veel voorraad, en verkoopt relatief weinig. Je moet echt dikke marges hebben want veel items verkoop je maar af en toe. Wel jammer dat romanbronze net iets te laat met dit probleem kwam, je had hem voor niets mogen hebben wat mij betreft.
 13. Lana

  Advies x300

  Je kan ook all4jags / van der schaar in Silvolde vragen. Die heeft zeker weten een goeie tank uit een 4.0 xj40 liggen. Namelijk die in mijn donorwagen zat. Tenzij die hem in afgelopen weken al weer verkocht heeft, maar zulke hardlopers zijn het nou ook weer niet.
 14. Lana

  Advies x300

  dat heb ik ook wel eens gedaan, maar is echt minder effectief. Omdat roest vaak in putjes zit, raak je dat niet met je grind. Dus de roest die boven het oppervlak uitsteekt, raak je wel maar juist het INgeroeste blijft zitten. Het voordeel van een vloeistof is dat het wel overal komt.
 15. Lana

  Advies x300

  lekker bezig. Ik ben zelf wel tevreden over HG roestoplosser. helemaal met een tank denk ik dat het goed moet kunnen werken. Je maakt het aan met water, tank helemaal volgooien en laat het spul zijn werk doen. dan leegspoelen, naspoelen en klaar. De keren dat ik HG gebruikt heb, kwam het staal er echt blank onder vandaan.
 16. ja, het is niet veel bijzonders idd.
 17. onderste is het mooist. Niet perfect, wel okay. Zonder onderste deel overigens. Geen sleutel bij. kom er wel achter dat ik de mooiste destijds op mijn eigen auto gezet heb
 18. hoi, ik heb nog wel verschillende tankdeksels liggen. Ik ga proberen of ik er vanavond een foto van kan maken.
 19. je bent lekker bezig! Grondig, en met kennis van zaken. GA zo door!
 20. okay, goeie. Dus deze kan je niet testen door er even hard aan te trekken, maar wel bij hard remmen? Dan moet ik dat maar eens proberen.
 21. Nog steeds weinig bijzonders te melden. We genieten echt lekker van de wagen en de betrouwbaarheid overstijgt zelfs mijn eigen verwachtingen. Maar afgelopen week wel een dingetje. Een van de kids vroeg naar het hoe en waarom van gordels. Ik wilde demonstreren dat als je hard aan een gordel trekt, deze dan blokkeert. Maar dat deed de bestuurdersgordel niet. Vervolgens probeert mijn vrouw, die op de passagiersstoel zit, hetzelfde en ook die doet het niet. Achterin zitten 3 nieuwe 3-punts, die doen het allemaal goed dus de kids zitten wel vast. Maar het komt er eigenlijk op neer dat onze voorgordels het niet doen. Ik ga ze even openmaken, om te zien of er iets qua mechanisme vast zit. Toch niet een heel fijn idee namelijk, gordels helpen gewoon. Dus moeten ze het ook doen.
 22. Kan me niet voorstellen dat hij nog steeds bevriend wil zijn, na deze klus. Stel je komt NOG een keer met zo'n ruit aanzetten. Ik zou gillend wegrennen. Maar het ziet er wel mooi uit. Jammer van de voorruit overigens.
 23. Ik help het je hopen, maar heb wel mijn twijfels bij het verhaal en bij datgene wat je nu verdenkt. Maar goed, hopelijk ten overvloede maar het gaat natuurlijk om lekkages NA de luchtmassameter. Alle lekkage daarvoor is niet zo boeiend.
 24. Het gaat alleen om de veren, de pennen blijven zitten. Overigens weet ik niet zo wat voor draad die pennen hebben. Ondanks dat een jaguar xj6 een echte engelse wagen is, zijn de meeste boutjes/moertjes wel 'normaal' draaiend.
×
×
 • Create New...