Jump to content

Lana

Members
 • Posts

  314
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by Lana

 1. Series 1 heeft het ook al, en ik heb em ook al eens gebruikt!
 2. dat heb je met dit koude weer
 3. even weer een update, na 3 jaar de series 1 als daily driver. we zijn onlangs verhuisd naar een boerderij, en volop aan het verbouwen. dus de Jaguar wordt veel gebruikt met de kar er achter. ik moet heel eerlijk zijn, de souplesse gaat er wel een beetje af. er beginnen dingen te rammelen, trillingen in de aandrijflijn. Hij wordt ook gewoon echt veel en zwaar gebruikt. hij verdiend het inmiddels echter wel om weer goed onderhouden te worden, maar de tijd is schaars. nu brak laatste week het mechanisme van de ruitenwisser. de kabel tussen de motor en de wisserarmen. ik denk metaal moeheid. ik zoek een vervanger. iemand nog iets liggen? nog wel even een sfeerfoto van de jaguar in actie in het weiland:
 4. ik heb geen ervaring met jouw specifieke bak, wel minstens 5x een zf4hp24 bak gedemonteerd. in geen enkel geval problemen gehad met de koelleidingen. Je hebt wel serieus hoge assteunen nodig om de bak ook daadwerkelijk onder de auto weg te kunnen halen. ik zou zelf in ieder geval 2 van de 4 wielen op oprijbokken zetten. die zijn vaak wel 80cm hoog, en vallen ook niet om.
 5. zo tis weer even geleden. We zijn verhuisd. Complete verhuizing gedaan met de Jaguar en de camper, dus 100% met AJ6 4 liter power De series 1 is geweldig. Qua betrouwbaarheid overtreft hij mijn verwachtingen ver overtroffen. Echt nooit iets mee, en hij moet echt vaak aan de bak, vooral de laatste tijd. en de camper, met de aj6 motor, heeft ons afgelopen weken weer het hele land doorgebracht. Ook al zo heerlijk rijden, en probleemloos.
 6. ik snap dat je niet onze mening wil horen, maar puur de feiten. Dan hierbij mijn inschatting. Een goede specialist moet in 1 dag een blok eruit kunnen krijgen. Vervolgens heb je dan paar uur nodig om alle randzaken van het blok af te halen en op de 4 liter te monteren. (dynamo, airco, stuuroliepomp etc). dan kan ie er weer in. Ik denk dat het in 2-3 dagen netjes gedaan kan worden. vervolgens moet je natuurlijk sowieso alle vloeistoffen weer verversen, want die moeten er eerst uit. dus alle Koelvloeistof, motorolie, transmissie olie, stuurolie. en je hebt altijd wat klein materiaal nodig, of een pakking die ergens vervangen moet worden. dan ben je er wel.
 7. Nee, koop dan een andere auto zou ik zeggen. of plak er een 4.0 stikker op. Niemand die het verschil merkt, en je kan toch zeggen dat er 4.0 op je motor staat.
 8. Lana

  bougie defect

  klepstelling niet goed? de boel zet uit met warm worden, waardoor de kleppen verder aangeduwd worden.
 9. ik denk dat het niet veel voorstelt. vermoedelijk is er gewoon een compleet kaal blok in gezet, en alles verder gelijk gehouden. dus alle randzaken van blok af schroeven, met nieuwe pakkingen weer op de 4 liter terug monteren en dan blok terug zetten. als je het zelf kan doen, zou ik het doen. als je het Laat doen, zie ik echt niet in waarom je dat zou doen.
 10. wat ik vandaag meemaak... naar aanleiding van bovenstaande heb ik via het contactformulier op RDW.nl een vraag ingestuurd afgelopen woensdag. Wat is er voor nodig om gewichten voor aanhanger op kenteken te krijgen? (voor de duidelijkheid: je moet dan ook je kenteken invullen, dus het was duidelijk over welke auto het gaat) Vandaag ligt er een nieuwe kentekencard in de brievenbus, met 750 kg ongeremd en 1250 geremd erop. Zonder enige vorm van verdere correspondentie... tevreden mee. ik zal die 1250 kg wellicht soms iets overschrijden, maar niet veel dus dat komt wel goed.
 11. Ik ga eens kijken wat er nodig is om iets op kenteken te krijgen. ik heb 3 auto's, waarvan 2 met trekhaak. Die hebben beide op kenteken geen gewichten staan bij trekgewicht. de enige auto zonder trekhaak heeft natuurlijk WEL een trekgewicht op kenteken.
 12. op kenteken die van mij ook niet. zit wel een originele trekhaak onder, maar die heb ik er zelf onder gezet en nooit laten keuren.
 13. dat gedoe met spulletjes die eigenlijk niet meer in de kofferbak passen. heb maar eens een flinke aanhanger gekocht.
 14. kofferbak veel te klein... uiteindelijk toch mee thuis gekomen
 15. Lana

  XJR sputtert tegen

  Jammer, maar ook mooi want dat geeft wel aardig duidelijkheid waar je het moet zoeken. Ik zou nu zeker wel even voorzichtig doen met de auto. Om paar redenen. Benzine smeert gewoon niet goed, en je hebt dus kans op een 'waterslag' (die kans is niet groot, maar toch). Mocht je je auto nogmaals starten, zou ik dat doen met je gaspedaal volledig ingetrapt. er wordt dan geen benzine ingespoten. Je zult nu toch wel iets met je injectoren moeten doen, en daarna ook een oliewissel.
 16. Lana

  XJR sputtert tegen

  toch even een klein horror verhaaltje: vriend van mij had dat bij een renault megane. ook vergelijkbare problemen, soms moeilijk starten, wat steeds erger werd. uiteindelijk ook naar garage gegaan, om te laten fixen. De monteur wilde daar even beleven wat de klachten waren, dus vraagt aan mijn vriend om na 20-30 minuten de auto weer te starten. BAM. Was er inmiddels zoveel brandstof de cilinder ingelopen dat ie een 'waterslag' maakte (beter 'brandstofslag') en de motor is toen overleden. geloof een kromme zuigerstang, inclusief gevolgschade. Auto is op de schroot beland daarna, kostte teveel om motor te wisselen of repareren.
 17. Lana

  XJR sputtert tegen

  puntje is wel dat je brandstof vermoedelijk niet verdampt, maar langs je cilinderwanden de olie in gaat. Vandaar ook de suggestie om eens aan de peilstok te ruiken. benzine in je olie ruik je echt snel.
 18. Lana

  XJR sputtert tegen

  heb je geen lekkende injectors? heb je wel eens aan de oliepeilstok geroken, en zit daar benzine lucht aan?
 19. lekker bezig. kleine tip, misschien had je er zelf ook al aan gedacht. Maar mocht je een nieuwe voorruit gaan plaatsen ivm de ster, neem dan dat moment om meteen je hemeltje te vervangen.
 20. snap ik, maar als het nu dan niet past kun je toch net zo goed de series1 draagarmen terugplaatsen met nieuw rubber? waarom dan nog op zoek naar nieuwe veerschotels, terwijl die op je originele draagarmen gewoon passen.
 21. lekker bezig. Waarom wil je die serie 3/xjs draagarmen? gaat een verhaaltje rond dat dat beter zou rijden, maar kan je vertellen dat het geen snars uitmaakt. heb zelf mijn subframe eens gewisseld voor een compleet serie 3 subframe, maar merk echt geen verschil. nieuwe rubbers etc, dat ga je waarschijnlijk wel merken. Dus als je van series 1 met versleten rubber naar series 3 met vers rubber gaat, merk je natuurlijk wel iets. maar dat ligt dan niet aan het ontwerp van de draagarm.
 22. Wil je echt alle olie eruit hebben en verversen, dan moet je het systeem onder druk doorspoelen. (flushen). ik heb zelf goed ervaring met gewoon bijv jaarlijks die olie eruit te laten lopen die er via de plug uit komt, en dat verversen. het is vaak maar 1/3 van de totale hoeveelheid, maar door het een paar keer zo te doen, hoe je de olie fris genoeg. Ik merkte het ook aan het schakelen dat het na verloop van tijd weer soepeler ging.
 23. Als je diepe zakken hebt, kan je het gewoon laten doen: https://www.gwautos.com/conversions
 24. Lana

  XJR sputtert tegen

  ik zou het zoeken in de gaskleppositiesensor. als het een puur de motor zou zijn, zou je kunnen denken aan een verkeerd mengsel (te veel of te weinig brandstof) waardoor de motor zich even verslikt. maar je geeft aan dat de bak ook gek doet. De gaskleppositiesensor is een input voor zowel de ECM (engine control unit) en TCU (transmission control unit). stel dat deze dus verkeerde waardes doorgeeft, raken beide regelsystemen in de war. Ik weet niet van welk jaar je xjr is, en welk type gaskleppositiesensor erop zit, maar soms is enkel schoonmaken al voldoende. vaak zijn het sleepcontacten die vervuild kunnen raken.
 25. Kwam deze nog tegen: https://blackcherryjaguar.com/products/jaguar-x300-xj6-3-2-multipoint-lpg-gas-conversion-kit dit is ook een multipoint injectiekit.
×
×
 • Create New...