Jump to content

Lana

Members
 • Posts

  75
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Lana

 1. ben nog even bezig met de banden. Ondertussen nog steeds heel happy met de Jaguar als daily driver. Momenteel lekker nat
 2. Lana

  Welke waterpomp

  je hebt gelijk Pim, ik bedoelde de dynamo die je nog had, en inderdaad niet de waterpomp.
 3. Lana

  Welke waterpomp

  Gezocht via Google, geen idee waarom ik hem toen niet vond bij SNG. Ik had het oudere type pomp ook al gewoon in de schuur liggen, dus wellicht niet genoeg moeite gedaan om te zoeken. tis in ieder geval wel de goeie!
 4. Lana

  Welke waterpomp

  dit is het onderdeel nummer: EBC10564 k ben er recent achter gekomen dat de waterpomp voor de 4.0 liter uit 1994 slecht tot niet leverbaar is. er zit bij mij nu een pomp op van een ouder model, waar eigenlijk de FAN nog voorop hoort. De Fan heb ik eraf gehaald. En deze heeft 4 groeven op de poelie ipv 5 zoals de pomp van een 94-er hoort te hebben. Je kan beter zoeken naar een pomp van een x300. Pim van het forum heeft er nog 1. ik krijg overigens geen contact meer met hem. Maar die pomp past ook.
 5. De kilometers beginnen nu toch lekker op te tellen, en met name op de langere snelwegstukken begin ik me meer en meer te ergeren aan de banden. Er zitten nu uniroyal 195/70/15 'the rain tyre' onder. Maar dit zijn echt klote dingen. Heeft iemand ERVARING met fijne banden onder een series 1/2/3? of vergelijkbaar?
 6. onzin mijn series 1 stond jaren zonder apk in de schuur. Toen die 50 werd, kreeg ik keurig een brief van RDW dat de apk plicht vervallen was. APK of niet, na 50 jaar is de auto vrijgesteld en mag je de weg op. In mijn geval kreeg ik de vrijstelling al in januari en moest de wagen later dat jaar nog 50 worden. Dus volgens mij gaat het niet op de dag/maand maar op het JAAR waarin die 50 wordt. rij inmiddels al weer een half jaar vrijwel dagelijks rond! (overigens, mocht je nu afgekeurd zijn om bijvoorbeeld remverschil of zoiets, dan had ik je niet aanbevolen om te wachten tot ie 50 is, want remmen moeten gewoon goed zijn. MAar het punt wat de topic-starter noemt als afkeur is in mijn ogen zo onschuldig, daar ga je geen last mee krijgen of risico's lopen)
 7. nog 4 maanden wachten, hoef je uberhaupt geen apk meer je wagen is van 72. Het maakt niet uit van welke maand die is, je krijgt dan in januari 2022 een bericht dat je auto vrijgesteld is van apk. en of die nou wel of geen geldige apk heeft, vanaf dat moment mag je gewoon de weg op. Maar goed, mocht je eerder willen rijden dan moet je voor de laatste 4 maanden nog wel apk zien te fixen, en het klinkt mij als ongeloofwaardige afkeur. wat zijn de codes die er op de afkeurpunten gegeven zijn? die staan altijd op het afkeurformulier.
 8. Dit is de stekker voor het inschakelen van de aircopomp. Als de airco uit staat, loopt die wel mee maar 'onbekrachtigd' om het zo even uit te drukken. Dat scheelt brandstof. Zet je de airco aan, zorgt deze draad ervoor dat je pomp ook daadwerkelijk gaat pompen.
 9. Dat is ook zo. grootste 'gedoe' was het feit dat het voorscherm er af moet, anders krijg je de bouten van de scharnier er niet uit. En met de scharnier op z'n plek kon ik niet hard genoeg erop rammen om de oude pennen eruit krijgen.
 10. opnieuw panne met de Jag. een bijrijdersportier wat niet lekker meer ging, ietwat scheef hing en moelijk in het slot viel. Ja hoor, scharnier pen afgebroken... Scharnier eruit, stukjes pen eruit geslagen. En toen op zoek naar nieuwe pen. nu heb ik nog serie 2 deuren staan. Weliswaar andere kant, dus complete scharnier overzetten kon niet, maar pen overzetten wel. Maar blijkbaar was jaguar er in die tijd zelf ook al achter dat de serie 1 pen niet top was, want die is 6mm en die van de serie 2 is 8mm. Toen maar een paspen 6 mm gepakt. zit er nu weer keurig in. Op naar het volgende probleem!
 11. Ik wordt altijd blij van nachtelijke ritjes in de jag. De verlichting in het interieur vind ik perfect!
 12. Het geluid op het fimpje klinkt echt heel erg als een dynamo die zwaar loopt, bijvoorbeeld door versleten lagers oid.
 13. weinig bijzonders te melden. De jaguar gedraagd zich voorbeeldig als daily driver. Af en toe wordt er goed voor gezorgd. En af en toe moet ie aan de bak.
 14. Time Left: 11 days and 12 hours

  • WANTED
  • Gebruikt

  ik zoek een aj16 donor motor met bak. mag zowel de 4hp22 als 4hp24 zijn, en dus 3.2 of 4.0 liter, compleet en draaiend. Dus liefst een complete auto. Mag verder qua interieur/carrosserie/remmen allerlei gebreiken hebben als de aandrijflijn maar goed is. hoor het graag.

  NO VALUE SPECIFIED

 15. Geef eens je definitie van starthulp. want zoals ik ze ken kan je OF meteen starten met een starthulp, dat kan niet via je sigarettenaansteker maar alleen rechtstreeks op de accy (of startmotor, welke ook maar beter bereikbaar mag zijn). OF je kan in korte tijd veel laden, en dan weer met de eigen accu van de auto starten. Dat kan ook niet via je sigarteenaansteker want die draden zijn veel te dun om snel te laden. Oftewel, ik zie het nog niet.
 16. dat is dan LADEN via de sigarettenaansteker. Niet STARTEN via de sigarettenaansteker
 17. Ja, om de starthulp zelf op te laden. Maar echt niet om via een sigarettenaansteker je auto te gaan starten.
 18. mooi dat je dit gevonden hebt. Een lekker ook dat je zover hebt doorgegraven, daar wordt je alleen maar wijzer van en wij ook het is voor een diesel uitzonderlijk dat de fan aanslaat. Ik ken de Jaguar diesels niet zo goed, maar heb een VW TDI motor, en daar zitten gewoon verwarmingspennen in de koelvloeistof om deze op temperatuur te krijgen. Anders komt het blok uberhaupt niet, of veel te langzaam op bedrijfstemperatuur. een diesel genereert relatief weinig warmte. Nu is het een ander verhaal als je in een lange file staat. Maar het is wel bijzonder dat het indertijd in parijs dan niet goed ging. uiteindelijk had je fan daar wel aan moeten slaan, en voorkomen dat je stil kwam te staan. Is het mogelijk dat je oude fan toch stuk was? heb je die nog? of toch de oude kvs sensor stuk? Dat de meter voor een stoplicht een beetje oploopt, kan normaal zijn.
 19. 86 is bedrijfstemperatuur. alles daaronder is je thermostaat waarschijnlijk nog niet eens open, of nog niet helemaal. Dus zeker nog niet in het gebied waarbij de Fan aan moet slaan. De temperatuurmeter in je dashboard is geen realistische weergave. Het signaal hiervan is bewerkt, zodat de meter altijd 90 graden (of middenin de meter staat, ik ken het display van de s type niet) aangeeft, terwijl de temperatuur kan schommelen tussen pak em beet 80 en 95 graden (pin met niet vast op de exacte waardes). Dit is om bestuurder niet onnodig zenuwachtig te maken. Om je sensor te controleren, moet je de spanning over de sensor meten. Eerst koud meten, en die zou moeten afnemen naarmate je motor warm wordt. Dus bij koude motor bijv 3 volt, en op bedrijfstemperatuur nog 1 volt of minder.
 20. ik vermoed dat je een probleem hebt met je koelsensor of koelsensor-signaal. Je geeft aan, in je eerste post "De koelvin motor/controle unit krijgt een PWM signaal, dit signaal bepaald de draaisnelheid van de koelvin motor. Met de oscilloscoop gemeten en dit signaal is aanwezig. Echter, het signaal laat geen enkele verandering zien indien de motor temperatuur oploopt.' bij welke temperaturen heb je dit gemeten? Want bij alles tussen 0 en 90 graden, hoeft het PWM signaal niet te veranderen, want de fan hoeft niets te doen. Pas doorboven moet er iets gebeuren. Ik vermoed dat de ECM zodanig regelt, dat alles tussen 0 en 90 geen verandering in je PWM geeft. Dus heb je dit gemeten bij temperaturen boven de 90 graden? Want dat is de regio waarin iets moet gebeuren. En omdat je aangeeft dat bij het loshalen van de T-sensor, de fan wel op maximaal aanslaat, denk ik dat alles vanuit ECM naar de fan toe gewoon klopt, maar dat de ECM geen (goed) signaal binnenkrijgt dat er iets moet gebeuren. de T sensor heeft 2 draden, waarvan 1 massa. Heb je niet gewoon heel simpel een slechte massa?
 21. @Rob, die dingen kosten me echt veel te veel @Gijzzy, ze worden alle 5 gebruikt. maar ik heb toch maar de pomp gemonteerd met 4 ribben op de poelie, en de riem over de hele lengte 1 V groef eraf gehaald. Dat gaat prima. Al weer 200 km verder
 22. Problemen met de Jaguar! de waterpomp is stuk. Ik hoorde deze de laatste tijd al, maar gisteren werd het wel echt heel erg. Nu was ik hierop voorbereid, want 5 jaar geleden maakte die ook al lawaai. toen heb ik via marktplaats al een vervanger gekocht. dus ik dacht vandaag, mooi kan ik die er eens onder knallen. oude eronder weg, en die loopt inderdaad echt zwaar. nieuwe ernaast... help! de oude heeft 5 ribben op de poelie, de vervanger maar 4... oftewel ik heb een verkeerde. Iemand een idee waar ik een andere kan vinden? ik vind ze online slecht vindbaar. Ik wilde een advertentie plaatsen in het gezocht gedeelte van dit forum, maar krijg daar telkens foutmeldingen. voor de fun nog wel even een plaatje erbij:
 23. Kort antwoord: Nee. Als je een xjs wegdoet om roestgevoeligheid en ontwaseming, ga je bij een series 1/2 vergelijkbare issues vinden. Verbruik van een XK motor is ook niet veel beter.
 24. JE hebt toch een AJ6 erin liggen? of AJ 16? de originle meters zijn gewoon ruk. Ik vind het voldoende als het lampje uitgaat, dus er is dan druk. Geen idee hoeveel maar er is druk. Ja of Nee. Geen schaal of wat dan ook, dat werkt toch niet of maar kort. Overigens heb ik wel een meter liggen, die mag je wel gebruiken maar ik wil hem naderhand wel terug. Kan hem zo opsturen dat je hem dan later weer terug stuurt.
×
×
 • Create New...