Jump to content

Lana

Members
 • Posts

  228
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by Lana

 1. Goed bezig! AJ6 erin, volgende week rijden!
 2. de draad die naar het dashboard gaat, voor de kilometerteller, wordt niet gebruikt door de motor/transmissie computer. er zit een draad tussen de motor draadboom, ECU en TCU, en die wordt gebruikt voor toerental. In geen van deze draadbundels hoef je te knippen. Er zitten misschien een paar overtollige draadjes in, maar het loont niet om daarvoor deze hele bundel uit elkaar te pellen. een nadeel van de xjs steunen is ook dat je niet meer kan 'spelen'. met eigen steunen, kan je zelf bepalen hoe die komt. iets naar voor of achter is geen probleem, links/rechts hetzelfde. Net waar je ruimte nodig hebt. ik heb ook zo'n universele GPS snelheidsmeter. Toerenteller vind ik met automaat niet nodig.
 3. ik vond ze ook lastig verkrijgbaar, en heb zelf wat gelast. Stelt weinig voor. je kan de stukken aan de motor laten zitten, en de dempers en dan een simpel driehoekje lassen wat je op het subframe vast kan bouten en klaar. kost je een paar stukjes karton, om het model te boetseren, en daarna een stukje staal en 1 uur tijd.
 4. Je vliegt wel erg snel in de 'onderdelen er tegenaanknallen' modus. Bokken/inhouden kan paar dingen zijn. Meest logische zijn: Te veel of te weinig brandstof. Geen/slechte ontsteking. timing kan ook nog, maar lijkt me in deze te ver gezocht omdat je nog best stuk gereden hebt na eerste incident. Te veel brandstof (en wegvallende ontsteking, is netto ook teveel brandstof, want onverbrand), geeft later vaak iets meer rook. Heb je meer-dan-normaal rook uit de uitlaat gezien?
 5. Er is niet echt een onderdeel dat 'de kachel' heet. De kachelradiateur kan je overzetten, maar maakt weinig uit. de afmetingen doen niet veel voor elkaar onder. Kachelventilatoren kun je ook overzetten, heb ik ook gedaan want die van de xj40 blazen harder tegen minder lawaai. Verder bestaat de verwarming uit veel buizen en flapjes/klepjes waarmee je kan kiezen waar je warme of koude lucht wil. tjah, je kunt het vast allemaal overzetten, maar tis maar net wat je wil. Lpg op de AJ6 kan prima. Ik heb dat ook gehad. Maar omdat ik niet veel rij, heb ik het eraf gehaald. OVerigens had ik gasinjectie erop, dus een gas injector per cilinder. Dat werkt wel stuk mooier en gecontroleerder. Werkman in hoogezand heeft nog een aj6 staan met een gasmengstuk erop. Deze aj6 zit ook in een series 1 of 2. Misschien wil hij je het mengstuk verkopen.
 6. beide stuurhuizen boven elkaar. Aansluiten van de stuurkolom op stuurhuis hoef je niets voor aan te passen. past 1 op 1. en J gate in mijn sereis 1
 7. inderdaad, ik heb de J-gate in mijn series 1 zitten. Past er goed in hoor. Natuurlijk niet 1 op 1, maar kost niet heel veel moeite om het te plaatsen en netjes af te werken. Je kunt zelfs 1 van de originele bevestigingspunten gebruiken. Ik heb ook de xj40 stuurhuis eronder. Je hoeft dan niet te knooien met de stuurolieleidingen, en de druk van de xj40 pomp is hoger (te hoog voor de series 2 pomp) de spoorbreedte van xj40 en xj6 zijn exact gelijk, dus het past er goed onder. Je moet wel wat beugeltjes maken om ze te plaatsen, maar ook dit zijn maar 2 simpele dingen. met onderstaande stukjes kokerprofiel, kun je het xj40 stuurhuis aan de originele bevestigingspunten ophangen: (zelfgemaakt, dus niet te koop ergens)
 8. welkom. ik heb zelf 2x een 4.0 liter aj6 motor in een ander voertuig gezet. 1x in mijn xj6 series 1. En 1x in mijn VW LT. de ombouw van de series 1 staat hier: https://www.jaguarforums.com/forum/xj6-xj12-series-i-ii-iii-16/series-i-aj6-engine-107712/ De achterste baksteun heb ik zelf gemaakt. Combinatie van de xj6 en xj40 baksteun aan elkaar gelast. de cardanas moet inderdaad aangepast worden, qua lengte. qua kabelboom heb je niet heel veel nodig. de 4.0 liter heeft een versnellingsbak met computer, en de motor heeft natuurlijk de ECU. die heb je beide natuurlijk nodig. het is lastig uit te leggen, maar uiteindelijk heb je een stuk of 5-6 draden die voeding moeten hebben, paar massa punten natuurlijk, en je moet 2 relais schakelen via je contactslot. 1 voor contact aan, en 1 voor startmotor rondgooien. JA, je moet een retourleiding hebben voor de brandstof. Ik heb een series 3 tank genomen, die heeft origineel ook injectie, en dus al een retour aanwezig. Ik heb qua leidingen gewoon de xj40 leidingen onder mijn series 1 liggen, tot bij de achteras en het laaste stuk naar de tank is rubber brandstof slang. tips/tricks: gewoon beginnen en beetje logisch nadenken. Het is niet moeilijk. Het duurt altijd wel iets langer dan je zou willen, das soms jammer. maar geloof me, je krijgt er wel een heel fijne wagen voor terug als het eenmaal klaar is!
 9. Oorzaak van het geklapper voor ook gevonden. Rechter schokbreker voor zit niet goed vast, en de bevestiging is ook niet goed meer. ik ga ze voor, links en rechts vervangen.
 10. Ik heb 2 vacuumleidingen aangesloten, bij mijn beide AJ6 ombouwen. 1 van de fuel pressure regulator (maar die heb je waarschijnlijk niet eens los gehaald) en 1 voor rembekrachtiger. de rest is voor verwarming, crusie control, purge kleppen etc. niet noodzakelijk. Wel natuurlijk de aansluitingen afdoppen op je inlaatspruitstuk.
 11. Lekker bezig. Herkenbaar van die oliekoeler. Bij mij zitten de leidingen er nog aan, doorgeslepen en vervolgens met slangen weer bevestigd. (dit is in mijn camper, in mijn series 1 heb ik een 94-er als donor gehad, die had al geen externe oliekoeler meer maar een grotere radiateur) ik denk dat je met de 3.6 wel de eenvoudigste hebt qua bedrading of niet? geen transmissiecomputer toch? Ik heb zelf ook de xj40 stoelen erin. Zonder de elektrische verstelling trouwens. Dat neemt zoveel hoogte in, dat je met een series 1 niet uitkomt. nu heeft de series 3 een hogere daklijn, misschien dat het net wel kan. Ik kan wel voor en achteruit, op de originele sledes van de serie 1. En ik kan ook wel elektrisch de rugleuning verstellen. Meer heb je volgens mij niet nodig. achterbank van een xj40 plopt er ook zo in trouwens.
 12. Stel, je vrouw/partner komt naar je toe en zegt: ik ga met mijn vriendinnen een lang weekend naar munchen, ivm oktoberfest en ik neem de jaguar. Hoe zou je dan reageren? Met xk motor denk je dan: ik hoop dat ze niet stil komt te staan. Met de AJ6 motor was mijn reactie: ik ben benieuwd hoe je eruit ziet in Dirndle.... Wellicht zie jij het anders, maar de aj6 maakt de xj6 zo meer rijdbaar. er rijden al zo belachelijk weinig xj-6 series 1/2/3 op de weg. Met aj6 motor is er nog enige kans er af en toe 1 te zien. Originaliteit vind ik volslagen belachelijk als het gaat om auto's. op de schaal van mensheid spelen auto's nog maar zo kort een rol, en ook zo onbetekenend dat ik dat echt niet snap.
 13. mooi Bert, volgens mij ben ik ooit eens bij je geweest op de veluwe. Ik rij inmiddels bijna 2 jaar in mijn xj6 met 4.0 liter aj6 motor, als daily driver. Heerlijk. Vandaag nog met de achterbank vol met kids meegeweest naar een schoolreisje. Oftewel, inderdaad een ombouw die zeer de moeite waard is!
 14. Time Left: 8 days and 7 hours

  • FOR SALE
  • Nieuw

  Als je je series 1/2/3 even wil verwennen: nieuwe rotor, verdelerkap, contactpunten, luchtfilter en oliefilter in de aanbieding. verzenden mogelijk, verzendkosten voor de koper.

  25.00 EUR

 15. vrij algemene reactie KeesH. met kitten hoef je ook maar 1 plek te missen en het roest nog harder. Ik heb inmiddels toch wel zo'n 20 auto's uit de jaren 70 gehad, en geen 1 met kit onder de raamrubbers. toch bijzonder als jaguar het wel nodig zou hebben.
 16. ik heb ook geen kit in mijn series 1. en die heeft inmiddels als daily driver al heel veel water gezien, maar nog geen drupje binnen gehad. Voor zover te beoordelen ook niet onder de rubbers. Ik weet ook niet zeker of dat wel nodig is. in de jaren 70 was dat niet gebruikelijk. ook bij het verwijderen van mijn ruiten, ben ik geen kit tegengekomen. iemand die weet of het wel of niet nodig is?
 17. ziet er sjiek uit. de lijst van mijn achterraam heeft een vergelijkbaar hoekje, maar wel iets kleiner. Ben al 1,5 jaar aan het wachten of het zich gezet heeft...
 18. ik had ook al op het internationale jaguar forum gereageerd. Maar gewoon doen. Kan ie prima hebben. En ik zou voor de xj6 gaan die hier op de marktplaats aangeboden wordt, met aj6 motor. Zout kunnen ze best hebben, even spoelen als je weet dat je veel meegepakt hebt.
 19. al een paar dingen gedaan. achterbank xj40 erin. past erg goed. hij knijpt ietsje op schouderhoogte, dus de xj40 is daar ietsje breder. Hij zit daardoor wel mooi strak. Ik ga dit mooi zo laten, verder niets meer aan doen. Zitting past gewoon 1 op 1. puntje 2: het viel met op dat 1 remblok van de achterremmen niet goed is. Dun, en ook veel roest/bramen. In mijn warrige geheugen was ik in de veronderstelling dat ik ooit alle 4 de blokken heb vervangen toen de achteras eronder uit was, maar ik begin daar nu aan te twijfelen. Anyway, deze blokken vervangen. Hij remt er wel goed op verder, dat is de zien aan de mooie, schone en egale remschijven. puntje 3: Mijn lichtmetalen pepperpots zijn voorzien van een hoeveelheid lood waar je normaal gesproken alle wielen van een stad mee kan balanceren. dat is echt een klote actie van de lokale garage hier. Ik heb een jaar geleden de velgen met oude banden erop erheen gebracht, met de vraag om er andere banden op te zetten (geen nieuwe, banden die ik nog had). dat hebben ze gedaan, maar toen ik het ophaalde wel de opmerking: de velgen hadden wat onbalans dus balanceren was lastig. DAN GA JE DAAR TOCH NIET MEER DOOR! als je zoveel lood nodig hebt, wordt het toch niets meer. 2 vd 4 velgen hebben zoveel lood. Ik vind dat je dat als garagist gewoon aan moet geven en dit niet zo afleveren. Die garage ga ik dus niet weer heen. ik ga denk ik weer terug naar de originele stalen velgen, die heb ik nog liggen. inclusief nieuw banden!
 20. ik ga de rolmaat er eens bij nemen, maar volgens mij zijn de xj40 stoelen gewoon kleiner. ik heb aan alle kanten meer ruimte over namelijk, en zelfs achterin meer beenruimte... (wat best fijn is, bij een short wheel base serie 1, want die is echt krap achterin)
 21. zo, na veel 'gedoe' met de camper is dat eindelijk weer afgerond en tijd om de Jaguar eens weer wat aandacht te geven. afgelopen zondag nog weer 250 km gereden en in de basis ben ik nog steeds zeer tevreden met de auto. maar er zijn wat aandachtpunten. Eerste punt al klaar: xj40 stoelen erin. De originele waren qua leer nog echt mooi, maar echt oncomfortabel. Ik voelde staal in mijn rug. Hoofdsteun enorm uitgezakt. En ik heb nog een compleet xj40 interieur liggen. Eerste rit met de xj40 stoelen is me zeer goed bevallen. En ze zijn nog kleiner dan de originele stoelen. Lager, dus ik heb meer hoofdruimte. En smaller, dus makkelijkere instap en de gordel kan makkelijker langs de stoel. En binnen een uur gemonteerd, zowel links als rechts! de match met de blauwe centreconsole en deurpanelen ben ik nog niet over uit wat ik daarmee wil. Ik heb nog een beige/bruine centerconsole liggen van zowel een serie 1/2/3 als van een xj40. en deurpanelen etc ook. dus mogelijk maak ik alles beige. - de uitlaatbocht over de achteras, links, zit was los en klappert daardoor soms. met name bij hard optrekken. Dus die moet vast - controle op speling wielophanging. op een echt hobbelige weg is er soms een licht geklapper. lijkt rechts voor weg te komen - Eindelijk nieuwe banden eronder... de huidige zijn te smal, hebben onbalans en zeer matige grip. Ik denk dat ik ook weer terug ga naar de originele, stalen velgen. - dorpels bijwerken. Daar zitten wat lelijke plekken in de lak. Geen roest, maar ik had een combinat van verf en anti-steenslag die helemaal niet goed op elkaar hechtte. en nog een rits aan kleine dingen maar daar kom ik ter zijner tijd op terug.
 22. Tja, soms moet je gewoon concluderen dat de koffer van een xj6 toch niet al te groot is. En ik had mijn eigen aanhanger uitgeleend. Dus dan toch maar in de koffer, met ongeveer 2 meter uitsteken... Gelukkig geen diender tegengekomen tijdens de 18 km die ik zo gereden heb
 23. Ik vind het een aannemelijk verhaal, Keesh, maar ook wel wat vergezocht. helemaal omdat ZF zelf ook aangeeft dat je prima je olie kan wisselen zonder te flushen. LET wel, daarbij monteren ze WEL een nieuw filter, maar verder is het gewoon oude olie eruit, nieuwe erin en gaan. Ik zeg niet dat een powerflush onzin is. Maar af en toe een deelverversing houdt je bak net zo goed, en is aanzienlijk voordeliger.
 24. dat snap ik ook wel. Maar ik snap nog steeds niet welk 'probleem je creeert' door een deel-verversing.
 25. Ik ben ook benieuwd wat er fout zou gaan, want ik doe ook af en toe een deel verversing. Gewoon via de aftapplug loopt er bij mij ook een 3-4 liter uit. Dit gooi ik er nieuw in. Even warm rijden, alle gangen selecteren en dan niveau controleren. Dit deed ik ook altijd bij mijn volvo v40 automaat. Na het deels verversen merk je altijd een verbetering. Ja, een volledige flush is wellicht beter maar ik zie niet wat er 'mis' kan gaan met mijn huidige methode van deels verversen. Dus ook ik zou toelichting fijn vinden.
×
×
 • Create New...