Jump to content

Lana

Members
 • Posts

  75
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Lana last won the day on August 23

Lana had the most liked content!

Reputation

56 Toppertje

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Goedemorgen. Ik ben process engineer, woon in Apeldoorn en heb een serie 1 jaguar met een AJ6 motor.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ben nog even bezig met de banden. Ondertussen nog steeds heel happy met de Jaguar als daily driver. Momenteel lekker nat
 2. Lana

  Welke waterpomp

  je hebt gelijk Pim, ik bedoelde de dynamo die je nog had, en inderdaad niet de waterpomp.
 3. Lana

  Welke waterpomp

  Gezocht via Google, geen idee waarom ik hem toen niet vond bij SNG. Ik had het oudere type pomp ook al gewoon in de schuur liggen, dus wellicht niet genoeg moeite gedaan om te zoeken. tis in ieder geval wel de goeie!
 4. Lana

  Welke waterpomp

  dit is het onderdeel nummer: EBC10564 k ben er recent achter gekomen dat de waterpomp voor de 4.0 liter uit 1994 slecht tot niet leverbaar is. er zit bij mij nu een pomp op van een ouder model, waar eigenlijk de FAN nog voorop hoort. De Fan heb ik eraf gehaald. En deze heeft 4 groeven op de poelie ipv 5 zoals de pomp van een 94-er hoort te hebben. Je kan beter zoeken naar een pomp van een x300. Pim van het forum heeft er nog 1. ik krijg overigens geen contact meer met hem. Maar die pomp past ook.
 5. De kilometers beginnen nu toch lekker op te tellen, en met name op de langere snelwegstukken begin ik me meer en meer te ergeren aan de banden. Er zitten nu uniroyal 195/70/15 'the rain tyre' onder. Maar dit zijn echt klote dingen. Heeft iemand ERVARING met fijne banden onder een series 1/2/3? of vergelijkbaar?
 6. onzin mijn series 1 stond jaren zonder apk in de schuur. Toen die 50 werd, kreeg ik keurig een brief van RDW dat de apk plicht vervallen was. APK of niet, na 50 jaar is de auto vrijgesteld en mag je de weg op. In mijn geval kreeg ik de vrijstelling al in januari en moest de wagen later dat jaar nog 50 worden. Dus volgens mij gaat het niet op de dag/maand maar op het JAAR waarin die 50 wordt. rij inmiddels al weer een half jaar vrijwel dagelijks rond! (overigens, mocht je nu afgekeurd zijn om bijvoorbeeld remverschil of zoiets, dan had ik je niet aanbevolen om te wachten tot ie 50 is, want remmen moeten gewoon goed zijn. MAar het punt wat de topic-starter noemt als afkeur is in mijn ogen zo onschuldig, daar ga je geen last mee krijgen of risico's lopen)
 7. nog 4 maanden wachten, hoef je uberhaupt geen apk meer je wagen is van 72. Het maakt niet uit van welke maand die is, je krijgt dan in januari 2022 een bericht dat je auto vrijgesteld is van apk. en of die nou wel of geen geldige apk heeft, vanaf dat moment mag je gewoon de weg op. Maar goed, mocht je eerder willen rijden dan moet je voor de laatste 4 maanden nog wel apk zien te fixen, en het klinkt mij als ongeloofwaardige afkeur. wat zijn de codes die er op de afkeurpunten gegeven zijn? die staan altijd op het afkeurformulier.
 8. Dit is de stekker voor het inschakelen van de aircopomp. Als de airco uit staat, loopt die wel mee maar 'onbekrachtigd' om het zo even uit te drukken. Dat scheelt brandstof. Zet je de airco aan, zorgt deze draad ervoor dat je pomp ook daadwerkelijk gaat pompen.
 9. Dat is ook zo. grootste 'gedoe' was het feit dat het voorscherm er af moet, anders krijg je de bouten van de scharnier er niet uit. En met de scharnier op z'n plek kon ik niet hard genoeg erop rammen om de oude pennen eruit krijgen.
 10. opnieuw panne met de Jag. een bijrijdersportier wat niet lekker meer ging, ietwat scheef hing en moelijk in het slot viel. Ja hoor, scharnier pen afgebroken... Scharnier eruit, stukjes pen eruit geslagen. En toen op zoek naar nieuwe pen. nu heb ik nog serie 2 deuren staan. Weliswaar andere kant, dus complete scharnier overzetten kon niet, maar pen overzetten wel. Maar blijkbaar was jaguar er in die tijd zelf ook al achter dat de serie 1 pen niet top was, want die is 6mm en die van de serie 2 is 8mm. Toen maar een paspen 6 mm gepakt. zit er nu weer keurig in. Op naar het volgende probleem!
 11. Ik wordt altijd blij van nachtelijke ritjes in de jag. De verlichting in het interieur vind ik perfect!
 12. Het geluid op het fimpje klinkt echt heel erg als een dynamo die zwaar loopt, bijvoorbeeld door versleten lagers oid.
 13. weinig bijzonders te melden. De jaguar gedraagd zich voorbeeldig als daily driver. Af en toe wordt er goed voor gezorgd. En af en toe moet ie aan de bak.
 14. Time Left: 9 days and 44 minutes

  • WANTED
  • Gebruikt

  ik zoek een aj16 donor motor met bak. mag zowel de 4hp22 als 4hp24 zijn, en dus 3.2 of 4.0 liter, compleet en draaiend. Dus liefst een complete auto. Mag verder qua interieur/carrosserie/remmen allerlei gebreiken hebben als de aandrijflijn maar goed is. hoor het graag.

  NO VALUE SPECIFIED

 15. Geef eens je definitie van starthulp. want zoals ik ze ken kan je OF meteen starten met een starthulp, dat kan niet via je sigarettenaansteker maar alleen rechtstreeks op de accy (of startmotor, welke ook maar beter bereikbaar mag zijn). OF je kan in korte tijd veel laden, en dan weer met de eigen accu van de auto starten. Dat kan ook niet via je sigarteenaansteker want die draden zijn veel te dun om snel te laden. Oftewel, ik zie het nog niet.
×
×
 • Create New...