Ga naar inhoud

jozik

Members
 • Aantal items

  65
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

jozik won de laatste dag op 2 januari

jozik had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

8 Goed

Over jozik

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  H'sum
 • Leeftijd 66

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Héél binnenkort (a.s. maandag 11 december) eigenaar van een S-type 4.0 v8 uit 2001. In Jaguar groen. Er zal niet al te veel mee gereden worden (pensionado), maar misschien wel meer dan ik momenteel rijd. Wordt m'n eerste Jaguar en eerste motor van meer dan 2 ltr. We gaan zien hoe hij (zij?) bevalt, maar de verwachtingen zijn redelij hoog ;-)
 • Leeftijd 66

Recente bezoekers van dit profiel

335 profielweergaven
 1. jozik

  'Jaguar wil volledig elektrisch merk worden'

  Als mede-chemicus (zij het van lang geleden en erg medisch gericht) moet ik je toch even corrigeren: Cx-Hx + xO2 -> H2O + CO2 (+energie, maar ook wat CO). ;-). Die CO2 schijnt het probleem te zijn.... En ja, aan de TUE hebben ze al een katalysator voor de reactie H2 + CO2 <=> HCOOH, oftewel mierenzuur. Volgens Wikipedia kan ook: , water eruit halen en je motor op methanol laten lopen. Omzetverliezen zullen er zeker zijn, maar in het berekenen daarvan ben ik niet erg bedreven (en heb er ook geen zin in). De CO2 die je erin stopt, komt er ook weer uit, dus CO2-neutraal. Vind ik wel cool, hoewel de motor er hot van wordt ;-). in ieder geval denk ik dat accu's voor de voortbeweging een voorbijgaand iets is.
 2. jozik

  'Jaguar wil volledig elektrisch merk worden'

  Met de huidige stand van de techniek klopt dat. Maar ik verwacht dat er resultaten uit onderzoek komen die ervoor zorgen dat waterstof een zeer levensvatbaar alternatief gaat worden. Niet rechtstreeks, maar als grondstof voor schone brandstoffen.
 3. jozik

  'Jaguar wil volledig elektrisch merk worden'

  En als je die V8 ombouwt naar waterstof (alleen een aanhangwagentje nodig voor de waterstoftank) heb je én een heel mooie auto én zero emission 😉 Maar zereneus: ik zie meer toekomst in waterstoftechnologie dan in accu rijden.
 4. Hoi Herman, sorry voor de late reactie, ben een poos niet op het forum geweest. Wat er aan de hand was, weet ik niet, maar sinds 7 augustus gaat het allemaal weer normaal.
 5. De accu is prima, geloof ik. Hij heeft net 2 weken stilgestaan en startte als een zonnetje. De accu is iets meer dan een half jaar oud. Bijzonder is dat het vanmiddag weer normaal was. Ik ging lopend ergens naar toe en probeerde de vergrendeling nog even toen ik buiten kwam en ja hoor, eenmaal klik-klik en de zaak zat op slot....;) Het blijven vreemde eigenzinnige beesten, die jaguars.....
 6. De truc met de accu leek te werken: portieren werden weer netjes vergrendeld en niet weer gelijk ontgrendeld. Maar: de radio opnieuw ingesteld en het portierprobleem is terug......
 7. Vanmorgen een nieuwe van Jackie: als ik met de a.b. de portieren vergrendel, dan ontgrendelt zij ze meteen weer. Alle deuren en ramen nagelopen, alles zit dicht, inclusief schuif/kantelgebeuren. Als ik wegrijd, dan worden de porteren vergrendeld en meteen weer ontgrendeld. Zijn er kenners van dit probleem hier? Ik zal straks de accu eens loshalen, plus en min verbinden en de zaak weer vastzetten, misschien lost dat het probleem op. Zeker is dat ik dan de radio weer moet instellen, waar het tweede probleem zit: veranderen tussen FM1, FM2, AM1 en AM2 wil regelmatig ook niet. Oplossing daar is de radio uit- en weer aanzetten (merkte ik vanmorgen), maar handig is het niet. Verder overigens nog altijd heel blij en tevreden met deze "voiture" (=meer dan zomaar een auto).
 8. Voor mij idem. Wat een verzameling prachtig oud (en vrij nieuw) ijzer! Als ik het goed begrijp heeft een mooie rooie S-type de puzzelrit gewonnen? Onze Jacky S-type is lekker naar Rome en terug gesnord, ook niet mis, maar volgend jaar toch anders plannen zodat we erbij kunnen zijn.
 9. Vanuit Passo Oscuro (vlakbij Rome) een schitterende dag gewenst. Mijn Jacky heeft het hier enorm naar haar zin
 10. jozik

  Vragen of opmerkingen aan het JF Team

  Het werkt ook omgekeerd, ik had heel wat berichten in dit topic gemist, maar vandaag kreeg ik ineens weer een notificatiemail. 😀
 11. Had er graag bij willen zijn, maar zit dan net een weekje vlak bij Rome. Volgende keer beter.
 12. jozik

  benzineklep wil niet open

  Ik zal nog eens neuzen in het wordkshop manual. Voorlopig lijkt het me lastig / een hoop werk om er goed bij te komen.
 13. eerst maar eens wachten of het weer terugkomt. En dan nog: eerlijk gezegd merk ik geen verschil in de vering.
 14. jozik

  benzineklep wil niet open

  Ik denk dat er een dooie vlo in zat. Katten hebben tenslotte vlooien (als ze gezond zijn). Maar alle gekheid op het bekende stokje: ik moet nu nog uitzoeken hoe ik weer een handbediening installeer, want dat is me nog niet duidelijk geworden.
 15. jozik

  benzineklep wil niet open

  Ook dit probleem is opgelost. Het draadje voor het handmatig openen heb ik niet (meer), maar wat morrelen van binnenuit aan de 'actuator' (dat ding dat het klepje ontgrendelt) heeft tot gevolg gehad dat de knop in de auto gewoon weer werkt.
×