Jump to content

Austin Powers

Members
 • Posts

  22
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Austin Powers

 1. De smiths klokjes van 1968 tot 1969 hebben ook wel eens een batterij van 1,5 V op de achterkant, en is 1.2 Volt misschien iets te laag? Vanaf 1970 is het een 12v aansluiting op de klok . Misschien hebben ze hier ook nog onderdelen en advies voor U https://www.metertjesenzo.nl/klokjes
 2. YES goedgekeurd !! Vriendelijke RDW keurmeester, en in één keer er doorheen gelukkig nog even op de kentekenplaten wachten en dan rijden maar .
 3. Ja precies , Het viel mij op dat de meter gewoon werkte maar de waardes iets te laag waren...... en ik ben gewoon nieuwsgierig
 4. Dank voor de reacties , ik heb de stoute schoenen aangetrokken en de sensor eens open gemaakt slechter kon toch al niet en een nieuwe is zo gekocht Wat blijkt er zit keurig een afstelboutje onder het kapje. even alle contactjes schoon gemaakt en een beetje optimistisch afgesteld het messing pinnetje aan de bovenkant 1/4 rechtsom Het metertje komt net over 0 psi op contact aan en loopt stationair op naar 25 psi en op 3000 toeren 45psi ( warme olie )
 5. Hallo, Om met de deur in huis te vallen , De oliedruk zakt weg als de motor op temperatuur is gekomen ( bijna 0 op de electrische meter in het dashboard ). De extra aangesloten mechanische manometer geeft dan 2 BAR druk op stationair toerental dus er is niets aan de hand gelukkig . Als ik de wit/ bruine draad van sensor op blok aan massa leg dan slaat de oliedrukmeter ook volledig uit naar 60 psi dus het moet de sensor /transmitter op de motor zijn . Is er een manier om deze te corrigeren ? Het mooist zou zijn dat er een (in)regelbare zender te koop is Iemand een pasklare oplossing voor dit probleem ?
 6. Ik heb de gasnaalden nog even opgemeten de b1E is precies 0.1 mm dunner aan de onderkant (dus vol open een stuk rijker) ik ben dus blij dat er geen gat in één van de zuigers is gebrand
 7. Dat is aardig van je pizzaman maar ik rijd nog met geleende groene platen 21 juni pas naar RDW voor kentekenkeuring .
 8. Het zijn trouwens geen SU's maar twee CD 175 stromberg carburateurs .
 9. Die KUNST bezit ik denk ik , nu nog een CO meter!
 10. Ja klopt, kom net terug van lange proefrit . Gewoon heel blij met het resultaat de auto trekt als een lier en loopt vlot naar 100.....mile de puntonsteking vanmorgen helemaal nagelopen nieuwe puntjes +condensator nu eigenlijk de carburateurs nog op 3 .5%co laten stellen ergens eigenlijk beetje hoog maar daar houden de oude xk motoren wel van ...
 11. Gasnaalden staan er in .. een wereld van verschil . problem solved
 12. Hallo , Blijft de toerenteller goed werken bij het monteren van een 123 ignition? ik heb gelezen dat dit wel eens problemen geeft bij de electronische toerentellers omdat de puls anders is als bij de originele puntontsteking ? Iemand ervaring hiermee ?
 13. Henkiebb, ik heb ook een 2+2 automaat gehad waarvan de bak slipte. zorg er voor dat de kick down kabel goed werkt en afgesteld is (vreselijk om bij te komen) Vergis U niet de kabel heeft erg belangrijke functie bij de BW 8, deze regelt ook de oliedruk in de bak en daarmee ook het schakelpatroon. Het is weer even geleden maar ik meen dat het van hart gat tot aan de voorkant van de buitenkabel op+/- 81 mm moet staan, als ik Uw probleem lees eerder iets langer dan korter maken ! langer is meer druk (tegen de klok in ) ook het C stangetje tussen gasklepmechaniek en kabelmechaniek moet goed zijn ik geloof dat die afstand hart op hart 51 mm was de kabel MOET meewerken NOOIT los gooien . Om een testrit te maken of de bak nog te redden is zou U de C clip tussen kabelbediening en het gas-stangetje wel los kunnen maken en dan helemaal naar achter drukken net voor het punt van de "klik" van kickdown schakeling. Dan is de kabel vol ingedrukt en de oliedruk het hoogst in de bak . De slip zou dan weg moeten zijn en de overschakeling tussen de versnellingen gaat dan met harde schok . Als er dan nog slip is, dan moet de bak op de operatietafel ...helaas. OJA , dit is zeker geen slechte bak hooguit een beetje zwaar net als de" torqueflite" van chrysler . 1 is uw ATF olie nog rood of bruin ? 2 hoe lang slipt de bak al ? Rood is misschien alles nog te redden, maar bruin houd meestal verbrande koppelingsplaatjes in de voorste koppeling in de rembanden houden het meestal langer vol!
 14. XJeej ,Moet je daar dan niet een soort transistor-unit bij monteren ergens? Meestal is dat geen losse verdeler ,maar een verdeler een berg kabels en een kastje wat ergens op het schutbord of binnenscherm bevestigd moet worden. In mijn ogen is een losse 123 verdeler voor een E- type juist het handigste (samen met de regelbare vervroegingscurve)
 15. Even afwachten wat de nieuwe gasnaalden voor invloed hebben ! Heeft er iemand ervaring met de 123 ignition speciaal voor Jaguar XK (E) motoren?
 16. Dat begrijp ik allemaal wel Pizzaman maar je mist mijn punt, ik heb het over het verschil van ouderwetse gelode benzine destijds en de nieuwere moderne euro soorten op dezelfde gasnaalden er is te veel verschil waarneembaar nu Het lijkt mij sterk dat de gasnaalden twee volle slagen extra omhoog moeten ? De gasnaald moet ongeveer gelijk staan met onderkant zuiger dacht ik ?
 17. Een Mercedes pagode Jaap deze foto is bij Innes barnett in Schotland waar ik mijn Jaguar kocht afgelopen oktober! en dat was geen 1000 euro....
 18. ]Ja dat vraag ik me nu af, het "moderne" euro 95 mengsel is nu zo arm dat als ik de choke er op trek tijdens het rijden de auto pas echt lekker loopt . Dat is dan toch wel heel ver uit de buurt van de destijds gekozen gasnaalden.... ben wel nieuwsgierig of de nieuwe naalden dit gat gaan dichten. zou de benzinedruk ook nog uitmaken ? ik heb de (originele) pomp getest met een slang rechtstreeks in een emmer en binnen een halve minuut heb ik een liter ongeveer , maar er staat niet veel druk achter ik druk de slang zo dicht met mijn vinger. Stationair is regelmatig en de jag start makkelijk dus valse lucht sluit ik uit Het contactslot heb ik open gemaakt, alles was zwart en vettig dus alles schoon gemaakt en de contacten opgezuiverd met korrel 280 werkt nu weer goed .
 19. Bedankt voor de reacties ! Zal direct het contactslot er eens "even" uithalen en aan een grondige inspectie onderwerpen zou dit invloed kunnen hebben op de ontstekingssysteem? De accu gooi ik trouwens altijd los in de garage ik ben mij er van bewust dat dit makkelijk fout kan gaan .ben al een tijdje met oldtimers bekend Deze jaguar heeft dubbele stromberg cd 175 carburateurs en loopt erg arm op de huidige gasnaalden B1AF en de voorste carburateur een B2AZ? ik heb nu bij barrat 2 nieuwe B1E gasnaalden besteld dat zou volgens hun de goede naald zijn voor een 4.2 uit 1969. zou de moderne benzine invloed hebben op het mengsel ? het komt pas in de goede richting met de naalden 2 slagen rechtsom dus maximaal rijk =koffiebruine bougies
 20. Hallo, sinds kort heb ik een jaguar E -type FHC Als ik de auto koud start loopt hij goed maar als er een 20 min mee gereden is begint de ellende..... stotteren niet doortrekken en inhouden op vast toerental. heeft iemand dit ook wel eens gehad en wat zou de oplossing kunnen zijn ? Ik heb steeds meer het gevoel dat het contactslot de boosdoener is. Het slot is warm en dat hoort toch niet ?
×
×
 • Create New...