Ga naar inhoud

JeeWee

Club Donateur
 • Aantal items

  190
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

JeeWee won de laatste dag op 27 april 2017

JeeWee had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

22 Goed

Over JeeWee

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.jaguarforum.nl/forum/gallery/album/241-s1-72/

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Zutphen

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Jan-Willem van bouwjaar 1971 uit Zutphen. Net een babyblauwe XJ6 72 gekocht

Recente bezoekers van dit profiel

165 profielweergaven
 1. S1 72 zou ik het durven

  Een ander huis gekocht en daardoor lag het even stil. vandaag de aandrijfas achter weer terug gezet met nieuwe opvulring en de speling is nu een stuk minder en aan beide kanten gelijk. hoe is het bij jullie als je de auto achter opkrikt en aan de bovenkant van het wiel trekt? voel je dan ook wat speling of helemaal niets?
 2. S1 72 zou ik het durven

  Eerste as het kruisje vervangen want die was niet fris meer. ondertussen ook even de uitlaat eindstukken en nummerplaten gemonteerd.
 3. S1 72 zou ik het durven

  Mooi hoor Rene, die spaakwielen zijn heel mooi erbij. schokbrekers zijn prima. Rode Koni's en allemaal droog.
 4. S1 72 zou ik het durven

  Ik heb de as met de meeste speling er al af en ga het op deze manier even testen en als het nodig is vervangen. De as ligt namelijk al op de werkbank
 5. S1 72 zou ik het durven

  Nog eens gekeken met de auto opgekrikt en horizontaal voel ik geen speling dus dan zouden de lagers goed moeten zijn. Verticaal wel speling ook zichtbaar achter de hub met het wiel gemonteerd. Zouden dus ook de kruiskoppelingen kunnen zijn van de aandrijfassen. Snap nu ook de verwarring over opvulplaatjes. Aan de aandrijfas zitten vulplaatjes waarmee je inderdaad het camber bepaald. In de hub met lagers zitten ook opvulplaatjes waarmee de lagerspeling wordt ingesteld. Ga denk ik eerst maar de kruiskoppelingen van de as vervangen die verdenk ik het eerste want de lagers in de hub zien er prima uit. De kruisjes kan ik ook zelf prima vervangen. Andere lagers in de hub persen heb ik toch echt hulp en tools bij nodig. Iemand hier al eens de achterlagers vervangen?
 6. S1 72 zou ik het durven

  Direct maar weer doorgegaan en de remschijven, blokken en vloeistof vervangen. Test nog niet succesvol de auto trekt naar rechts bij het aanremmen. Doorremmen gaat we recht. dus het hele spul nog maar eens ontluchten mogelijk links nog wat lucht er in zitten. Een andere tegevaller is de achterlagers. De links centrale bout is met geen mogelijkheid er af te krijgen ( ja de splitpen is er uit..) maar dan is het niet eenvoudig af te stellen omdat je met speciale opvulplaatjes moet werken. iemand dit al eens gedaan?
 7. S1 72 zou ik het durven

  APK voorkeuring leverde weing verassingen. huiswerk is : voorremmen , nieuwe schijven en blokken al in huis. speling achterwiellagers, kunnen we zelf afstellen uitlaat kwam tegen onderkant, inmiddels opgelost. de nieuwe onsteking doet het prima. De carburateurs moeten wel heel nodig worden afgesteld. zoals je kunt zien zijn de blue wall banden nu wit.
 8. S1 72 zou ik het durven

  IMG_2027.MOVIMG_2028.MOVIMG_2032.MP4 Omdat jullie zo van filmpjes en foto's houden. vandaag was een mooie dag. Morgen voorkeuring voor APK. eens kijken wat dat weer voor werk oplevert.
 9. XJ6 4.2 series 3 motor timing

  Mooi te lezen hoe volharding resulteert in succes.
 10. S1 72 zou ik het durven

  Niet alles is wat het lijkt. Als je doelt op de opmerking van René deze ging vergezeld van een uitvoerige PB conversatie met advies en aanbieden van onderdelen. Omdat je deze context mist lijkt het misschien een beetje zuur. Ik ga er zelf ook van uit dat het komt vanwege zijn drang naar perfectie en de wil om te helpen. (Hij wil immers niets liever dan een trekhaak onder zijn Jag) Juist de diversiteit op een forum maakt het afwisselend en dat kan heel leuk zijn . Dus nee Menno ik heb geen azijn en geef de voorkeur aan een biertje zoals je weet .
 11. S1 72 zou ik het durven

  De benzinemeter geeft inderdaad ook na tanken weinig leven. De afstelling moet nog gebeuren. Was al lang blij dat ie het deed en de eerste meters kon rijden.
 12. S1 72 zou ik het durven

  Victory! De eerste meters op eigen kracht naar het tankstation en terug zijn geslaagd. nog wel wat af te stellen maar het geeft de burger moed.
 13. S1 72 zou ik het durven

  Keerring vervangen ging prima met de bak onder de auto. Cardanas flens kan op een spiebaan eraf nadat borgmoer en splitpen eraf zijn. Wel eerst de gehele bak ophanging eraf gehaald en de bak ondersteund met een krik om er goed bij te kunnen. De oude keerring was keihard en brokkelde af. Geen wonder dat er olie uit lekte. De incontinentie van de oude dame is gestopt. Nu nog ff wachten op de nieuwe bouten van de achterbumper want die waren te gaar om er nog op te zetten. ondertussen de achterbank er maar eens uitgehaald om het leer schoon te maken en te behandelen. Wat me het meeste meeviel was hoe netjes het onder de bank schoon en roestvrij is. Bank zelf moet nog wel wat aan hersteld worden maar de algehele staat valt niet tegen. Tenslotte nog steeds wachten op de verdeelkap van powerspark. Pakketje is net getraceerd in Rotterdam. Hoe leuk zou het zijn om voor maandag als ik weer aan het werk mag de eerste meters echt te hebben gereden.
×