Ga naar inhoud

johnny xj6

Forum Donateur
 • Aantal items

  107
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

johnny xj6 won de laatste dag op 1 februari

johnny xj6 had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

25 Beter

Over johnny xj6

 • Verjaardag 06/14/1960
 • Leeftijd 58

Contact Methods

 • Website URL
  http://jvostade.deds.nl/
 • Leeftijd 58

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  eindhoven
 • Hobbies
  oldtimers, blues muziek, met de camper toeren, motorrijden, sleutelen aan oude auto's en motors.
 • Leeftijd 58

Wie ben ik

 • Voorstellen
  hallo,

  Ik ben john 56 jaar groot liefhebben van oldtimers. Woon in Eindhoven. Ik heb al een fiat 124 sport spider 1978, Chevrolet malubu station 1976 een harley shovelhead uit 1970, chevrolet camper uit 1978, en nu een een jaguar xj6 uit 1984. ik heb hem gisteren (20-03-2017) gekocht. Hij heeft wat tlc nodig, ik ben nieuw in het britsche auto circuit maar heb het altijd mooie auto's gevonden. ook heel de britsche autogeschiedenis is erg interessant.
 • Leeftijd 58

Recente bezoekers van dit profiel

322 profielweergaven
 1. johnny xj6

  afvoer bij tankdop

  nadat ik bij de achter in wielkast flink wat plaatwerk heb moeten vervangen vraag ik me af of de afvoer die bij de tankdop zit om water af te voeren ergens onderbroken is. Kan ik dat op een of andere manier controleren?
 2. johnny xj6

  winterkarweitjes

  terug van vakantie en gister laatste las werkzaamheden gedaan. viel tegen dat er toch behoorlijk wat vervangen moest worden. Deze week eindelijk de achter remmen monteren en dan naar de apk. hopelijk dan weer lekker toeren met mijn jag. ik heb het gemist.
 3. johnny xj6

  aftermarket wielen

  Dit is serieus werk. Mooi en petje af.
 4. johnny xj6

  winterkarweitjes

  Ik heb gelukkig een brug maar dan is het nog geen pretje
 5. johnny xj6

  winterkarweitjes

  Nieuwe remschijf zit erop. mmm ging niet echt van een leie dakje maar was echt was nodig. Snap niet dat hij 2 jaar geleden door de apk is gekomen. Nu weer alles op zijn plaats proberen te krijgen. ben bang dat dat ook weer niet zal meevallen.
 6. johnny xj6

  winterkarweitjes

  ik heb een kleine handleiding gemaakt voor mijzelf als ik in de toekomst nog een keer voor deze klus kom te staan. Tja leeftijd mijn geheugen ook niet alles meer dus leek het me wel handig. misschien dat iemand het ook kan gebruiken. Achterremklauw verwijderen . Allereerst verwijder de plaat (fig onder het frame en remklauwen. Zorg dat je een bakje hebt waar je alle kleine onderdelen zoals boutjes e.d. opbergt zodat je ze niet kwijt raakt. Ontspan de handremkabel door de splitpen (J104/75) te verwijderen of de stelbout los te draaien. Verwijder de handremkabel van de handremklauwen. Maak de veer los van handrem arm (fig 25-2). Tik de borgplaat terug zodat je de bouten los kunt draaien van de handremklauw. (fig 25-3) draai de bouten los (fig 25-4).haal de bouten en het borgplaatje(fig 25A-9751) plus onderliggende plaatje (fig 25A-9750) eruit en leg dit in het bakje voor de losse onderdelen. Tik nu de handrem klauw los, kan soms een behoorlijke ‘tik’ nodig zijn. Nu kan de achterrem klauw los gemaakt worden. Draai de nippel van de remleiding los (fig 24-2) verwijder de remblokken door de borgveertjes uit de pennen te trekken en trek de pennen (fig 24-3)eruit. Verwijder nu de remblokken. Verwijder de ‘lockwire’ die bouten van de remklauw zekeren. Nu het moeilijke en waar je moeilijk bij kunt. Gebruik altijd een platte ringsleutel 16 bij het los draaien van de bevestiging bouten van de remklauw. Met een steeksleutel zal dit moeilijk gaan plus de kans dat je de bouten rond maakt is groot. Er is niet veel ruimte maar het is mij ook gelukt dus het is mogelijk. Wanneer de bouten eindelijk helemaal los hebt gedraaid kun je de remklauwen over het achterframe tillen. Achterremklauwen verwijderen.docx
 7. johnny xj6

  aftermarket wielen

  Hahaha vind ik eigenlijk wel meevallen op dit forum. Ik ben wel wat anders gewent op een ander forum die onder andere daardoor opgeheven is.
 8. johnny xj6

  aftermarket wielen

  Whow super mooi.zal wel geweldig rijden.
 9. johnny xj6

  winterkarweitjes

  ik heb gijs zijn raad opgevolgd, heb wel de rvs gepakt kost 23 euro. ook al voor ongeveer 10 euro de standaard versie bij sng barratt 1X CBC 1392 Remslang achter (ook als RVS leverbaar)
 10. johnny xj6

  winterkarweitjes

  remklauwen zijn nu schoongemaakt en gereviseerd, viel eigenlijk niet tegen maar ik had het al eens eerder gedaan bij mijn fiat spider. Toch blij met de ruime onderdelen voorziening bij sng Barratt, bij het demonteren van de handrem klauwen een veertje kwijtgeraakt. bij sng barratt gewoon op voorraad, ben er blij mee. wat blijkt nu; ik dacht dat de linkerremklauw bleef hangen omdat daar een schavend geluid vandaan kwam. Maar bij het schoonmaken en vervangen van de rem blokjes van de handrem bleek dat van 1 handremklauw de remblokjes helemaal versleten waren. zodat een klauw ijzer op ijzer tegen de remschijf kwam. Nu nog een remschijf vervangen en dan alles weer monteren.
 11. johnny xj6

  aftermarket wielen

  voor de breedte van de velg 8.5j is 225 wel een beetje het minimum. voor 7.5j is dat 205 volgens een tabelletje wat ik gevonden heb. dus je zit ruimschoots binnen de marge wat niet iedereen kan zeggen. je hebt een ander blokje erin liggen? altijd interessant een engine swap.
 12. johnny xj6

  aftermarket wielen

  mooie wielen en welke banden maat heb je dan, achter 8.5j is wel lekker breed.
 13. johnny xj6

  winterkarweitjes

  de remklauwen zijn eraf. nu nog 1 remschijf vervangen. revisie onderdelen zijn binnen. nu kan het schoonmaken en monteren beginnen.
 14. johnny xj6

  winterkarweitjes

  Misschien beter om een eigen topic te maken??
 15. johnny xj6

  winterkarweitjes

  Dank je wel gijs. Mooi met artikenummer bedankt.ik vind het bij garret een beetje verwarrend. Niet overal staat xj6 serie3 wel dan xj12 serie3.
×