Jump to content

Ron62

Members
 • Posts

  159
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Ron62

 1. Onlangs las ik een bericht over OK superplus 98 pure. Dit zou een ethanol vrije benzine zijn. Mijn S2 coupe loopt prima op E5 maar wellicht beter op OK superplus. Aangezien er in de buurt 2 stations zijn die dit soort Benzine verkoopt (Rotterdam Ommoord Pr. Alexanderlaan en Abraham van Rijkevorselweg bij Ersamus universiteit afslag toepad) zou ik eenvoudig deze peut kunnen tanken. Zijn er inmiddels mensen die ervaring hebben met deze benzine?
 2. Bij de tankdop heb ik geen problemen gehad. Het probleem zit meer bij de uitlaatdemper en de schroef die daar achter verstopt zit.
 3. Ik ben meestal al blij als dat knopje gewoon werkt. Het duurde mij 5 jaar om er achter te komen dat het ook automatisch kan. Toen kort erna het knopje de geest gaf en er een nieuwe geplaatst is, is het nog lastiger geworden.
 4. De kniptruc was voldoende om de motorkap dicht te houden. Gisteren een rit naar Scheveningen en vandaag naar Yerseke was voor mij voldoende om dit te bevestigen. Voorheen was ik al meerdere keren gestopt om de kap weer vast te maken, tot de volgende hobbel in de weg. Blijkbaar is de veerdruk te hoog om de kap gesloten te houden. 1cm van de veer verwijderen volstaat. Dank je wel voor het delen van deze tip. De pen is identiek aan de van de MK1 en 2 Golf. Alleen is de veer kleiner maar steviger.
 5. Dat heb ik inmiddels ook uitgevoerd. Een centimetertje er af. Je merkt dan dat de spanning verminderd is. Nu alleen nog een flinke rit maken om te testen of het ook daadwerkelijk werkt. Als het niet goed werkt, heb ik inmiddels de "Bentley" veren liggen (dat andere kan ik niet uit mijn strot krijgen). Die nieuwe veren zijn een stuk korter terwijl de pen gelijk is als die uit de XJ.
 6. Ik word er vooral windingerig van. Maar goed. Ik had ze dus gevonden, gekocht en betaald. Er was zelfs al een track and trace code afgegeven. Krijg ik na twee weken een mailtje van de verkoper (een onderdelen bedrijf) dat de printer, de Ebay applicatie om labels te printen niet werkt en dat ze geen pakketjes kunnen versturen. Vraag ik nog, pak dan een pen en schrijf mijn adres op de doos en breng het pakket naar het postkantoor? Ehhhhh dat werkt niet bij britten. Wat een volk is dat toch. Their way or the highway. Nu heb ik op een Duitse site de pen met veer ook gevonden maar moet ik over een voor mij meters hoog dilemma heen. Het komt van Volkswagen.......................argggggggg. Shock, horror. brrrrrrrr. Voordeel van een Duitse leverancier, die stuurt het wel op. Precies waarom ik vaker op Duitse sites zoek naar onderdelen.
 7. Nieuw set veren gevonden. Alleen niet van een Jaguar. Die zijn niet beschikbaar. Tussen de onderdelen van BL zustermerken vindt je ze echter nog zat. Er zijn nu nieuwe pennen met veren van een Ambassador (opvolger van de Princess) naar mij onderweg. Zien er het zelfde uit alleen hebben de veren minder veren (ehhhhhhh hoe noem je dat, minder slagen?). Zodra ze er zijn laat ik het weten en vooral, wat ze doen met de kap. Voor het geld (2 tientjes) kon ik dit niet laten liggen en de uitdaging hiermee aan gaan.
 8. Goede tip. Ik las op een brits forum ook al over minder spanning op de veren. Ga ik proberen maar wel met een ander set veren. Ik ga niet zagen of breken als ik niet zeker weet dat het op mijn auto helpt. Dank voor de tip.
 9. Die methode hanteer ik al vanaf het moment dat ik de XJC heb. Wheeler Dealers lieten dit al jaren terug zien bij het XJC item. De linker popt inderdaad open en rechts blijft de vergrendeling wel zitten. Althans, meestal. Ik heb nu tijdens snelweg ritten twee keer gehad dat beide pennen los schoten. Zo juist heb ik beide vergrendelingen even los geschroefd en met een hamer een stukje meer richting de neus geslagen. Vervolgens de boel weer vast geschroefd en de veer aan de pennen zo gedraaid dat het dunne deel van de veer richting de vergrendeling zit en niet het dikke deel van de veer. Volgens mij zou de ring (veerkom?) zo beter achter de vergrendeling blijven haken. Ik ga ook nog even kijken of ik nieuwe ringen van een harder staal kan vinden die net iets groter zijn dan de ring die nu onder aan de veerpen zit en nog wel door het gat van de vergrendeling past. Kijken of dat gaat werken.
 10. Even een update. Ze doet het nog gewoon en is betrouwbaar. Het gebruik is aanmerkelijk toegenomen. Elk weekend is er wel mee gereden afgelopen periode. Nu het gebruik is gestegen, kom je ook andere eigenaardigheden tegen. Zo schiet tijdens het rijden spontaan de motorkap open. Kan de vergrendeling bijgesteld worden? Ik heb diverse fora doorgenomen maar kan niets vinden over de afstelling van de vergrendeling.
 11. Capelle a/d IJssel, Hoofdweg hoek Schollevaarsedreef. Vlak bij de begraafplaats. Voor LPG ga ik naar de Esso in NW kerk. De eerste lange rit, anders dan van en naar garagebedrijven/Jaguar specialisten is ook gemaakt. Weekendje Veluwe. En weer heelhuids thuis gekomen ook. Dit was de eerste plezier rit sinds de aanschaf, die niet eindigde in pech of grote pech. Alle paperassen er nog eens op nageslagen maar er is in die afgelopen 4 jaren sinds de aankoop een halve auto uitgegeven aan reparaties en oplossing van andermans blunders. Dan beoordeel ik de revisie van het remsysteem en de carburateurs als logisch onderhoud. Nu wordt het tijd om te gaan genieten. Laat de zomer maar komen. Moet ik alleen niet vergeten dat de XKR ook graag buiten komt.
 12. Jah.................Hello........................Je volgt mij toch niet Jaap? Is overigens niet Barendracht. Fucksinatio is voor mij dichterbij.. Wel fijn dat alles goed werkt. Vandaag even alle tanks weer vol gegooid. E5 voor 2,12 per liter. pfffffffff en een andere pomp, omdat De Haan geen gas heeft, 0,96 per liter LPG. Voor de zekerheid een dopje loodvervanger in de tanks. Alles is weer top. Ook prettig dat ze na een week stilstand direct start, met de eerste draai aan de sleutel. Nu merk ik pas wat een genot het is, zo'n XJ6C.
 13. Vervolg op dit verhaal. De tellerkabel was gebroken. De kachel/blower werkte niet en de LPG was niet aangesloten. Allemaal APK punten. In september,na het seizoen besloot ik een afspraak bij Ben Kolvenbach te maken. Ben had goed werk geleverd met de revisie van de carburateurs dus leek het mij wel een goed plan ook hiervoor de auto bij hem te brengen. Dat werd wel een langdurig verhaal. De LPG was snel aangesloten. De kabel was een ander verhaal. Blijkbaar was de kachel er ooit uit geweest en bij het terug bouwen was de kabel tussen het tussenschot en de kachel klem komen te zitten, waardoor de kabel brak. Die kachel/blower werkte niet. De weerstanden begaven het keer op keer. Logisch dat de auto langere tijd in de hoek werd gezet omdat andere klussen meer haast hadden. Totaal geen punt. Uiteindelijk bleek de kabelboom zo'n gedrocht te zijn geworden dat niemand er meer uit kwam wat nu waar aangesloten zat en wat het deed. Een aantal jaren terug was het drievoudige in serie geplaatste alarm er al eens uitgehaald wat een doos vol dragen en kastje opleverde. Niet vreemd dus dat de kabelboom vernacheld was. Gelukkig stond er nog een S2 slopen die z'n kabelboom doneerde en alles weer conform fabrieksopgave terug geplaatst is. Vorige week was de reparatie klaar en kon ik de auto met een verse APK weer ophalen. De terugweg uit de Betuwe naar Rotterdam verliep probleemloos en ook daarna verliep alles naar tevredenheid. Ik hoop dat nu alle gremlin van de vorige "beheerder" opgelost zijn. Toch wel apart dat ik nu in eens wel binnenverlichting heb. Het kaartleeslampje werkt zelfs en ook de klok loopt op tijd en met verlichting. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt.
 14. Voor de auto's die "binnen" staan (nu 3 stuks) heb ik eenvoudige druppelladers die ik kocht bij de Lidl of de A.C. Tion. Deze doen inmiddels alle 3 al jaren uitstekende diensten. Ook heb ik 2 auto's voorzien van zonnencellen die ook permanent aan de accu's zijn verbonden. Deze werken dus alleen als ze buiten staan (vaak tijdens de zomermaanden omdat ik dan de zomer auto omruil met de winterauto). Op die manier weet ik zeker dat de auto ook opgeladen is. De zonnencel is tegen de achterbank van de XKR (convertible) bevestigd, zodat de accu met het dak dicht, aan de lader zit. Deze zonnencellen schakelen automatisch uit als de accu vol is.
 15. Twee fotootjes. een van de camera onder de achterbumper en een van de gemonteerde spiegel. In het set zitten 4 bevestigingsbeugeltjes. Een past precies op de metalen plaat op de voorruit. Met een imbusje zet je de montagebeugel vast. Dan schuif je de spiegel op de beugel en zet deze vast met een tweede imbus. De regensensot heb ik nog niet vastgemaakt. Ik wil de beschermkap van plastic aanpassen, zodat de bekabeling uit het zicht is.
 16. Sinds kort heb ik een nieuwe spiegel met camera gemonteerd in mijn XKR. Zoals zoveel X100's liep ook mijn spiegel leeg. Vervangen voor een origineel exemplaar is kostbaar en moeilijk vindbaar. Via een international forum kwam ik op een acceptabele vervanger van het merk Auto-Vox met het type T1400U. Auto-Vox levert meer verschillende modellen, maar deze is direct te plaatsen aan het zelfde bevestigingsblok op de voorruit als het origineel. Let goed op dat je de juiste bestelt. Er is ook een overzet model en die wil je niet. De Auto-Vox T1400U krijgt een achteruitrij camera meegeleverd die draadloos werkt. De camera zit met een beugel achter de nummerplaat. Ik heb er voor gekozen om de camera onder de achterbumper te monteren en de kabel via een rubber dop net boven de rechter knalpot door te voeren naar de accuruimte. Vanuit het achterlicht heb ik de + van de achteruitrij lichten afgetapt en voedt hiermee de zender. De zender plak je naast de navigatie/CD-wisselaar. De oude spiegel schuif je van de houder. De bedrading (nier die van de regen sensor, knip je los. Je gebruikt de gele + en de zwarte - en sluit deze aan op de kabelboom van de spiegel. In de spiegel is het beeldscherm van de achteruitrijcamera gemonteerd. Dit system werkt zeer goed en het beeld is zeer scherp. http://www.auto-vox.com/
 17. Ach. Met de huidige benzine prijzen, probeer je het spul niet weg te gooien. Ik had dus nog 20 liter in jerrycans staan. Het spul van Liqui Moly heb ik er bij gegooid en een week laten staan. Ik had nog een lege 5 liter fles die doorzichtig is. Daar heb ik beetje bij beetje de "vuile" benzine in gedaan en laten "rusten". Daarna bleek er geen water meer zichtbaar te zijn. Mijn Toyota Auris lust het spul nu wel. Terug in een van de Jaguars leek mij niet de goede oplossing. Die staan de komende 6 maanden weer stil. In de tussentijd is de 20 liter benzine door de Toyota opgedronken, zonder geproest. Is de Toyota dan vergevingsgezind of werk dat stabilisatiespul van Liqui Moly? Ik was niet van plan het nog een keer uit te proberen.
 18. Inmiddels is alles goedgekomen. Toen het water eenmaal uit de leidingen gepompt was, had ik moeite met de boel draaiende te houden. Nieuwe filters geplaatst. vlotterkamers diverse keren schoon gemaakt. Nu loopt ze weer en kan het genieten voorgezet worden. Voor de zekerheid nog Liqui Moly brandstof stabilisator in de tanks gegoten. Alles loopt weer zoals het hoort. Ik was alleen zo "slim" om de afgetapte benzine in de XKR te gieten. Dat was niet handig. Deze dames vond dat niet lekker. Na ook een scheut Liqui Moly stabilisator in de tank, proestte ze nog wat maar dat is gelukkig ook weg. Zat er toch meer water in de benzine dan goed is voor auto's. De andere jerrycan met afgetapte benzine maar niet gebruiken dus.
 19. Tankje is afgelopen week binnengekomen. Halfuurtje werk en het zit er in. Tankje is inclusief de sensors. Bij het verwijderen van het oude tankje, viel de sensor er spontaan uit en bleef aan de stekker hangen. Heel raar eigenlijk. Als hobbyist zie ik er soms tegenop om dit soort dingen aan te pakken, omdat het vaak zo is dat het het begin is van veel ergere reparaties. Dit was een eenvoudige klusje. Schroefje los, 3 klemmetjes en het stekkertje van de sensor. Met de eerste draai aan de contactsleutel gelijk geen foutmelding meer en daarna een lekker stukje rijden zonder zorgen.
 20. Er is een nieuw tankje onderweg. Ik heb met een stukje ijzerdraad geprobeerd het vlottertje vrij te maken. Die zakt weer naar beneden aks je het ijzerdraadje weg haal. Dus is het vlottertje kapot. Een nieuw tankje kost geen wereld bedrag bij SNG Barrett. De voorraad is alleen op en men verwacht binnen 2 weken weer een tankje te hebben. Bestel wel de goed. MJD4400AB is de grote vierkanten en de MJD4400BA is de langwerpige die ik nodig heb.
 21. Die afvoer gaten zijn open. Ik heb de tankdop ook los gehaald en aan de onderkant van die zwarte kit gedaan en toen weer in het gat geschroefd. Ik hoop dat het voldoende is. Alleen de pakking houdt het water blijkbaar niet tegen.
 22. In Baarn zit toch een Britse auto specialist? In het industrie terrein aan de noord kant van Baarn, dicht bij de Eem. Als je Baarn uit rijdt op de weg langs Soestdijk richting de bouwmarkt van Nijhof, Op de rotonde rechts af en de weg blijven volgen met Baarn rechts van je en sportvelden links. Voor dat je de snelweg onderdoor rijdt links het industrieterrein op.
 23. Bugger. De waarschuwingen worden steeds vaker gemeld. Toch maar een nieuw tankje besteld bij SNG Barrett.
×
×
 • Create New...