Jump to content

Ron62

Members
 • Posts

  176
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Ron62

 1. Ron62

  low coolant level

  Nou, nee dus. Anders had ik bij het doorverbinden van de polen ook de waarschuwing moeten krijgen. Heb vorige zomer met doorverbonden polen rond gereden. Dat waren dus geen oost europeese polen, noord- of zuid polen. Het is een constante melding, die ik ondanks een nieuwe tank en 3 verschillende sensoren permanent zie.
 2. Sinds vorig jaar krijg ik de melding, low coolant level. Dus, een nieuwe tank gekocht bij SNG barrett, inclusief sensor. Montage is makkelijk. Dat ging een paar maanden goed, mar de melding kwam terug. Als ik de stekker er uit trek en de polen verbind, is de melding weg. Conclusie, de bedrading is oke. Bij een koude motor toch even gevoeld of de magneet niet vast zit, maar die gaat keurig heen en weer met het koelvloeistof niveau. Toch maar een nieuwe sensor besteld. Dat is dus ook niet de oplossing. Vandaag de motor laten lopen, terwijl de dop van het tankje niet gemonteerd is. Hij liet wat "boertjes", maar het niveau blijft na het "boertje" onveranderd. Conclusie, tank is oke, sensor is oke, vloeistof niveau is oke, bedrading is oke. Wat zou het nu nog kunnen zijn, waarom ik de melding blijft? Iemand enig idee?
 3. Sinds een tweetal jaren krijg ik de waarschuwing, laag koelvloeistof niveau. Er is echter helemaal niets mis met de hoeveelheid. Dus dacht ik, ik vervang het tankje wel even. Nieuwe tank met sensor er in ennnnnnnnnnn, nog steeds de zelfde waarschuwing. Dus toch maar een nieuwe sensor besteld bij SBG Barrett. Sensor er in ennnnnnnnn. nog steeds de zelfde waarschuwing. Er is niets lek, want anders zou er tijdens de winterstalling wel een plas onder de auto liggen. Icarsoft, die ik al sinds 2015 heb, voor de aller eerste keer aangesloten. Alle foutmeldingen (1 voor de CC, maar die heeft het nooit gedaan) gewist. En wat denk je, nog steeds de zelfde melding. Op niet een Brits of Amerikaan forum iets terug kunnen vinden dan alleen de sensor vervangen. De kabel zelf werkt, want als ik de polen verbindt, dan is de melding weg. Wat zou het in vredesnaam kunnen zijn? Iemand een idee?
 4. Ligt aan het weer, dus of de XJ6C of de XKRc.
 5. Bij mij is het na 3 jaar nog steeds mooi en scheurloos. Heb ik blijkbaar toch andere kwaliteit onderhoudsproducten gebruikt
 6. Mijn stoelen in de XKR uit 2000 (vooral de bestuurdersstoel) zagen er veel erger uit. Er zijn verschillende leder verf producten te koop en vulmiddelen voor de beschadigingen in het leder, waarmee je op redelijk eenvoudige manier de boel kunt herstellen. Goed reinigen met leder zeep bij een "paarden" winkel. Na het reinigen een goed voedings product gebruiken, ook verkrijgbaar bij een "paarden winkel en daarna de kreukels en beschadigingen dicht plamuren met leder vul pasta. Na het drogen de boel verven met de zelfde kleur en dan ziet het er veel beter uit dan voorheen. Als ik deze prijzen zie van de nieuwe bekleding, dan zou ik eerst proberen de boel op deze wijze op te peppen. Het leder in jouw auto is volgens mij alleen toe aan goed onderhoud en is vervangen zeker niet noodzakelijk. Voor 5% van de prijs van een nieuwe stoelbekleding, ben je dan klaar voor de komende tig jaar.
 7. Dat is precies de rede waarom wij naast de 2 Jaguars, twee saaie en doodse Japanners hebben zonder enig "karakter". Als de "poezen dames" geen zin hebben, heb je ten minste nog twee auto's die er altijd zin in hebben om een rondje te rijden.
 8. Ik heb hele goede ervaring met Ben Kolvenbach. Het team daar heeft mij een aantal keren heel goed geholpen met het weer rijdend maken van mijn XJ6C. Je Zal alleen wel de tijd er voor moeten nemen. Haast hebben ze daar niet. Goed werk leveren, dat wel.
 9. Ik heb mijn wisselaar vaker open gehad en die hangt met veren in de behuizing. Vooralsnog heb ik nooit last gehad van overslaan. Het wisselmechanisme wil nog wel een weigeren doordat het niet vet gehouden wordt. Als je de behuizing dan los maakt, dan zie je hoe het spul in de behuizing hangt. De behuizing zit overigens aan de beide zijkanten vast met 4 parkertjes aan het rek. Ik haal de bevestiging van het rek los van de wagen vloer en schuif het hele rek een stukje naar voren. Dan kun je de schroeven aan de zijkanten los halen.
 10. De stoelen zijn versleten. Het leer is lelijk en de vulling, welke vulling. Opknappen kost een vermogen. Wat doe je dan als je een set uit een XJS tegen komt voor niet te veel geld, De runners zetten er niet bij dus kocht ik een universeel set bij een raceautoonderdelenboer. De breedte van de stoelen is gelijk aan die van de XJC. Alleen de bevestiging van de runners moest iets worden aangepast omdat deze te kort zijn. Een strip staal van 35cm was voldoende om de bevestiginggaten in de XJS stoel te overbruggen. Ik ben tevreden met het resultaat. De originele stoelen blijven bij de auto voor het geval deze ooit van eigenaar gaat wisselen.
 11. Waarom haal je elke keer de accu eruit? Tijdens de winter staat die van mij ook op de druppellader maar ik laat de boel gewoon in de kofferbak staan. Het inleren van een afstand bediening is eenvoudig. Daar heb je geen monteur voor nodig. Sleutel in het contact. De groot licht sein stalk naar je toe houden, contact op ACC draaien en daarna 3x dat sein ding naar je toe halen alsof je groot licht sein geeft. De tweede afstand bediening regel je op de zelfde manier, maar dan 2x aan het groot licht. Je kunt max 5x het sein geven en verdelen over de afstand bediening. Als die nieuwe accu niet werkt, zou ik terug gaan naar de leverancier van de accu en deze door laten meten.
 12. Ik zou toch maar een keer een offerte opvragen. Eens in de drie jaar laat ik de auto taxeren om de overeengekomen waarde te laten bepalen. Ik heb al mijn klassiekers hier verzekerd sinds 1997. Nooit problemen gehad en weet wat ik aan ze heb als er eens een keer iets is. Regelmatig controleer ik hun prijzen en vergelijk ze met ander aanbieders. Nooit een aanleiding gehad weg te gaan.
 13. Ik heb een G3 in mijn S2. Zat al in de auto toen ik deze kocht. Loopt verder prima en kan ook starten op gas. Er is bij mij geen verschil tussen rijden op gas of op benzine. Maar om nu dagelijks de auto te gebruiken??????????????? dat was het plan van de vorige eigenaar en ook de rede waarom hij de auto verkocht. Zo oud. Dagelijks gebruik is geen aanrader. Wel regelmatig gebruik.
 14. Alleen hierom al heb ik een overeengekomen waarde polis. Volledig Casco polis met 5000km per jaar rijden. Ook als je niet schuldig bent aan de schade sta je met zo'n taxatie sterker. Mijn polis kost echt niet een wereld bedrag per jaar.
 15. Als je de rekening hebt, kun je al wel een vermoeden hebben of het alle benodigde onderdelen zijn. Voor 1000,-- euro weet je zeker dat het niet het geval is. Je weet ook welk bedrijf het is en dan kun je ook een vermoeden hebben. Sjakies autosurvis uit Tietsjekstraknollendam, zal niet de bekende Jaguar specialist zijn die we hier als goed bekend staand kennen. En dan heb je altijd nog de mogelijkheid om het aan Sjakie te vragen. Bij enige twijfel over de staat van de auto, is een ritje Heinkenszand zeker aan te bevelen. Weet je gelijk of het alleen rammelende kettingen zijn, dan wel of je de strenge meesteres thuis moet vragen om meer zakgeld.
 16. Da's leuk als je in Delft woont. Maar het prijsverschil tussen OK en Makro is niet zo veel dat het de moeite waard is om van uit R'dam Oost naar Delft te tuffen als die OK pomp in Ommoord staat. Ik zet dit bericht hier niet om op een paar centen te beknibbelen want dan wil je ook geen Jaguar rijden. De S2 loopt doorgaans ook op gas en die tank zit er nu ook eenmaal in. Maar voor de motor is het beter om 98 te gebruiken en dan wil ik voor het spaarzame gebruik met benzine ook geen vermogen kwijt zijn aan dat spul als ik ook nog een XKR wil rijden. Het gaat mij er om of de 98 van OK een beetje goed spul is in vergelijking met andere "premium" peut merken. Goh. ik heb zo'n hekel aan dat zelf uitgeroepen "premium" geneuzel.
 17. De essentie van de vraag is met name over de benzine van OK ten opzichten van Vpower wat ik nu tank. Het is al schrikken als je 2 lege tanks moet vol gooien en ik wil iets minder schrikken bij de pomp van OK. 10 cent per liter minder is toch de moeite waard. Naar de Aral rijden is geen oplossing als je in Rotjeknor woont.
 18. Onlangs las ik een bericht over OK superplus 98 pure. Dit zou een ethanol vrije benzine zijn. Mijn S2 coupe loopt prima op E5 maar wellicht beter op OK superplus. Aangezien er in de buurt 2 stations zijn die dit soort Benzine verkoopt (Rotterdam Ommoord Pr. Alexanderlaan en Abraham van Rijkevorselweg bij Ersamus universiteit afslag toepad) zou ik eenvoudig deze peut kunnen tanken. Zijn er inmiddels mensen die ervaring hebben met deze benzine?
 19. Bij de tankdop heb ik geen problemen gehad. Het probleem zit meer bij de uitlaatdemper en de schroef die daar achter verstopt zit.
 20. Ik ben meestal al blij als dat knopje gewoon werkt. Het duurde mij 5 jaar om er achter te komen dat het ook automatisch kan. Toen kort erna het knopje de geest gaf en er een nieuwe geplaatst is, is het nog lastiger geworden.
 21. De kniptruc was voldoende om de motorkap dicht te houden. Gisteren een rit naar Scheveningen en vandaag naar Yerseke was voor mij voldoende om dit te bevestigen. Voorheen was ik al meerdere keren gestopt om de kap weer vast te maken, tot de volgende hobbel in de weg. Blijkbaar is de veerdruk te hoog om de kap gesloten te houden. 1cm van de veer verwijderen volstaat. Dank je wel voor het delen van deze tip. De pen is identiek aan de van de MK1 en 2 Golf. Alleen is de veer kleiner maar steviger.
 22. Dat heb ik inmiddels ook uitgevoerd. Een centimetertje er af. Je merkt dan dat de spanning verminderd is. Nu alleen nog een flinke rit maken om te testen of het ook daadwerkelijk werkt. Als het niet goed werkt, heb ik inmiddels de "Bentley" veren liggen (dat andere kan ik niet uit mijn strot krijgen). Die nieuwe veren zijn een stuk korter terwijl de pen gelijk is als die uit de XJ.
 23. Ik word er vooral windingerig van. Maar goed. Ik had ze dus gevonden, gekocht en betaald. Er was zelfs al een track and trace code afgegeven. Krijg ik na twee weken een mailtje van de verkoper (een onderdelen bedrijf) dat de printer, de Ebay applicatie om labels te printen niet werkt en dat ze geen pakketjes kunnen versturen. Vraag ik nog, pak dan een pen en schrijf mijn adres op de doos en breng het pakket naar het postkantoor? Ehhhhh dat werkt niet bij britten. Wat een volk is dat toch. Their way or the highway. Nu heb ik op een Duitse site de pen met veer ook gevonden maar moet ik over een voor mij meters hoog dilemma heen. Het komt van Volkswagen.......................argggggggg. Shock, horror. brrrrrrrr. Voordeel van een Duitse leverancier, die stuurt het wel op. Precies waarom ik vaker op Duitse sites zoek naar onderdelen.
 24. Nieuw set veren gevonden. Alleen niet van een Jaguar. Die zijn niet beschikbaar. Tussen de onderdelen van BL zustermerken vindt je ze echter nog zat. Er zijn nu nieuwe pennen met veren van een Ambassador (opvolger van de Princess) naar mij onderweg. Zien er het zelfde uit alleen hebben de veren minder veren (ehhhhhhh hoe noem je dat, minder slagen?). Zodra ze er zijn laat ik het weten en vooral, wat ze doen met de kap. Voor het geld (2 tientjes) kon ik dit niet laten liggen en de uitdaging hiermee aan gaan.
×
×
 • Create New...