Ga naar inhoud

Ron62

Members
 • Aantal items

  79
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Ron62 won de laatste dag op 9 juni 2018

Ron62 had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

8 Goed

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Rotterdam
 • Hobbies
  X100 XKR cabriolet 2000.
  XJ6C 1975.
  Mini Cooper 1993.

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Op 10-6-2016 halen wij onze XKR op. bj 2000 met 90.000km op de teller. We zijn benieuwd wat het ons gaat brengen. Tot voor kort reden wij in een Triumph die ons bijna 20 jaar plezier bracht. Ik hoop zeker nog 20 jaar met onze Jaguar te gaan rijden. Feb 2017, Inmiddels is er een XJC uit 75 toegevoegd aan het wagenpark.

Recente bezoekers van dit profiel

249 profielweergaven
 1. Ron62

  XK8 Onderdelen

  Er is op Facebook een aparte X100 groep waar regelmatig aankondigingen van Slopers worden gedaan. Een aantal leden is gespecialiseerd in X100 slopers. Die zitten echter wel in de UK. jaguar xk 96-06 enthusiast club (x100)
 2. Ron62

  afstandbediening/accu

  Inlezen is een makkie. Groot licht handel naar je toehalen. tegelijkertijd de sleutil op ACC. Daarna met groot licht seinen tot dat je een toon hoort. Vervolgens de deur open toets van de AB intruddek. Dan hoor je weer een toon. Daarna de sleutel uit het contract halen en klaar. Gisteren nog gedaan na het vervangen van de batterij. Twee AB's inlezen is de zelfde procedure. Alleen bij AB 2, twee keer op de deur open knop drukken. drie AB's? dan drie keer op de AB deur open knop drukken. Zo kun je 5 AB's inlezen.
 3. Ron62

  Ontnuchterend maar logisch

  En een Cadillac is een Opel omdat het ook van GM was. Pas maar op. Straks zeggen ze dat het een Fiat is omdat de Vorige Ford Ka een Fiat Panda is dus zijn alle Fords een Fiat. Lekker belangrijk.
 4. Ron62

  WQrhGSlw.jpeg

  © RP

 5. Ron62

  schrapend geluid bij optrekken.

  Zou zomaar kunnen. Voorheen had ik er geen last van. Bij het vorige garagebezoek is de uitlaat iets verplaatst/verbogen omdat deze ergens anders tegenaan schuurde. Dat verklaard waarom nu dit geluid zich openbaart. Niets ernstigs dus. Als de uitlaat niet meer is, dan pakken we het wel een keer aan met een nieuw pijp. Dank je wel voor deze reactie.
 6. Ron62

  schrapend geluid bij optrekken.

  De XJC rijdt nog steeds heerlijk. Ondanks dat ik alleen LPG heb, start en loopt de auto goed (dankjewel Raymond). Benzine wordt aan gewerkt. Ik heb 2 tanks met vlotters en pompen op de kop getikt. De twee tanks heb ik aan de buitenkant een flinke hoeveelheid lak gegeven. Nu de binnenkant spoelen en coaten. Aardig winter project dus. Nu een issue wat ik bij fors optrekken hoor. Als ik rustig optrek vanuit stilstand gaat alles heerlijk soepel. Als ik echter fors op het gas ga vanuit stilstand, hoor ik een schrapend geluid rond de bak. Dat duurt maar heel even. Kan het zijn dat de aandrijfas ergens tegenaan schuurt vlak achter de bak?
 7. Ron62

  Toerenteller met 123 Ontsteking: Hoe aansluiten?

  Ik heb het zelfde. G&G heeft de 123 die op mijn auto zit, afgesteld en vast gemaakt. Helaas werkt nu de toerenteller niet meer. Nog geen tijd gehad om er naar te kijken.
 8. Gisteren de auto meegenomen naar het werk. Rotterdam-Utrecht en weer terug. Wat een ellende. De terugweg was een en al file. Kruipen, kruipen en kruipen. Gouwe aquaduct. dan weet je het wel. Wel een goede test voor de auto. Het vraagt veel van de remmen omdat de automaat sneller wil lopen dan de file rijdt. Wat lastiger is, de koeling van de motor. Die is absoluut ontoereikend. Er zit wel een elektrische ventilator op maar een afmeting van 10 inch is te weinig en gemonteerd op de grill te ver weg van de radiateur. Ik zie een klusje aankomen de komende tijd. Even de afmeting opmeten, beugels maken en direct voor de radiateur een grotere ventilator. Ook even nazien waar en of de huidige ventilator op een thermostaat zit en of ik de temperatuur daarvan kan instellen. Een instelbare thermostaat heb ik nog liggen gelukkig. Voeler in de waterslang schuiven en draaien maar.
 9. Dank je. Ik ga daar eens informeren.
 10. Ron62

  Hemeltje

  https://www.ebay.com/itm/171324320490
 11. Even een update. Vandaag de auto opgehaald en weer thuis gebracht. De ontvangst bij G&G was dik in orde. De monteur heeft de tijd genomen om samen even met de auto een ronde te rijden, zodat ik een idee en gevoel kreeg over de kwaliteit van het werk. Super. Gewoon weg SUPER. De rit naar huis verliep voorspoedig en ik ben dik tevreden met de kwaliteit van het werk en de service van het team van G&G. Dus nogmaals hartelijke dank en graag tot de volgende keer om de volgende stappen te zetten in het herstel van mijn XJC.
 12. Ron62

  Hemeltje vernieuwen van een XK100

  https://www.ebay.com/itm/171324320490 Wellicht help dit?
 13. Pizzaman, Raymond heeft vriendelijk bedankt voor de eer. Hij adviseerde mij juist op dit forum om ervaringen te vragen over het reviseren van carburateurs. Ik ben echt niet bang om er een uit elkaar te halen, te reinigen en de rubbertjes en slangetjes te vervangen. Maar is dat dan reviseren of groot onderhoud? Ik zelf ben van mening dat een revisie verder gaat. Waarschijnlijk ook juist de rede waarom Raymond er niet aan begint.
 14. Goede volgende stappen gezet. Zojuist een accubak met ventilator en een SU HS8 setje gevonden voor weinig. Nu even afwachten tot de pakketjes binnen zijn en de SU's vergelijken met wat er nu in de auto zit. Dan eerst goed schoonmaken en de staat van de carberateurs bekijken. Maar ik wil graag jullie ervaringen weten met het reviseren van SU carberateurs. Is er in Nederland een betrouwbaar bedrijf die dat kan uitvoeren of kan ik de boel beter opsturen naar Burlen in Engeland? Op internet kom ik niet heel veel informatie tegen. Zo genaamde revisie setjes die verkocht worden zijn volgens mij meer onderhoudsetjes met pakkingen, slangetjes, filtertjes en rubbertjes. Dat is wat anders nad reviseren. De accubak mis ik nu in de auto (zat er niet op bij aanschaf). De verkoper melde dat de thermostaat niet werkt maar dat kan ook een kwestie zijn van opknappen. Het Wheeler Dealer filmpje over de XJ6C kan ik als leidraad gebruiken. Edd China knapt daar ook de accu bak op met een niet werkend Thermostaat.
 15. Ron62

  Hemeltje vernieuwen van een XK100

  Lekker werkje. Heb ik geen last van. Als ik het hemeltje wil zien, druk ik op een knopje. We kunnen bijna een regio Rotterdam x100 clubje gaan beginnen.
×