Jump to content

badhuis

Members
 • Posts

  265
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Everything posted by badhuis

 1. Als je de motor hiervoor niet uit de auto wilt halen, kan ik me voorstellen, kan je de verrotte leiding ook (tijdelijk) vervangen door slang. Dat kan dan wel de originele route volgen. Grote delen van dat systeem bestaan al uit rubber slang. Ik denk dat een andere diameter leiding niet veel uitmaakt. Slagvolume van de hoofdcilinder bepaalt het volume wat gestuurd wordt door de leidingen en wat terecht komt in de slave cilinder(s). Denk dat de remmen wel identiek zijn aan E-type. Je kan bij Barratt bij beide auto's kijken en vergelijken op onderdeelnummers.
 2. Ik had een (door Bywater aangepaste) DAC3531 ECU en kon een DAC3831 vinden. Mijn auto is van 1985 en in feb 86 in de USA geimporteerd. Denk dat ooit de originele ECU is vervangen in 2001 door de door Bywater geleverde ECU. Lees ook het verhaal van Bywater op zijn site over problemen met 3.6 ECUs. http://aj6engineering.co.uk/a-common-problem/ Hier een lijstje met ECU's. 8CU (3.6) DAC3531 (83-84) DAC3831 (85-87) 6CU (V12) DAC1926 - pre-HE Cat DAC1936 - pre-HE non-Cat DAC2596 - HE non-Cat DAC2597 - HE Cat DAC3062 - HE non-Cat DAC3586 - HE Cat 16CU (V12) DAC4118 - Lucas ignition, Cat DAC4119 - Lucas ignition, non-Cat DAC4478 - Lucas ignition, non-Cat DAC4585 - Lucas ignition, Cat DAC4586 - Lucas ignition, non-Cat DAC6335 - Lucas ignition, Cat DAC6336 - Lucas ignition, non-Cat DAC6337 - Marelli ignition, Cat DAC6338 - Marla ignition, non-Cat
 3. De XJS met 3.6 tot 1987 heeft geen krukassensor. Alle XJ met 3.6, ook van voor 1987, hebben een ander injectiesysteem wel met CPS. Ik heb hetzelfde gedonder, gedoe met de ECU. De expert (Roger Bywater) in de UK wil niet / kan niet de ECU reviseren. In mijn auto is de ECU overigens al in 2001 door hem aangepakt getuige een sticker op de ECU. Ik heb een andere ECU gevonden, best zeldzaam voor deze vroege 3.6 XJS, en geprobeerd zonder afdoende resultaat. Ben nu een Microsquirt aan het inbouwen. Deze vervangt de ECU in zijn geheel en is vrij programmeerbaar op de laptop. Een vriend heeft met succes iets dergelijks gebouwd op een V12 Etype waar al een injectieblok in zat (geen carbs). Het mooie is dat alles van de injectie gebruikt kan worden: injectoren, TPS en sensoren lucht en water temp. Mijn (uit USA afkomstig) exemplaar had al een (1 draads) lambda sonde, ik zet daar een 4 draads in.
 4. Nee helaas niet. Een 420 heeft er eentje die geplaatst wordt half boven de fan. Daarom is de halve onderkant van de tank half rond. En de tankdopopening half verzonken.
 5. Heb je nog een header tank te koop?
 6. Voorganger was een zeldzaam fraaie auto, en de opvolger is ook niet slecht (Mk7) maar de Mk5 vind ik zelf een beetje mislukt. Niet geinteresseerd dus
 7. Probeer eens de plaatselijke autobekleder. Ik heb laatst een stuk laten vervangen in de stoel, na bijkleuren is er geen verschil te zien. En niet eens duur.
 8. Als de klem los is zou de hele distributeur makkelijk te draaien moeten zijn. En omhoog te trekken.
 9. Ik kocht mijn 2004 X-type Station viereneenhalf jaar geleden. Toen zat er al een matzwarte wrap op en zo te zien al enige jaren: kleine beschadigingetjes. Nee, binnenkant deuren en deurstijlen, en onder de motorkap geen wrap. Vreemd genoeg stoort me dat niet. En eigenlijk ben ik helemaal geen fan van wraps. Maar het zat er nou eenmaal op en ik moet zeggen dat het zich erg goed houdt.
 10. Tot 1966 dacht ik verplicht.
 11. Viereneenhalf jaar geleden kocht ik een X 3.0 Estate. Had eerder een Subaru 3.0 H6 Estate en ontdekte dat de X ook 4WD had dus waarom dan niet een X? Engels gaat altijd voor Japans bij mij. Ik wilde de top of the range, die was verdomd lastig te vinden maar uiteindelijk toch gevonden. Haak eronder gezet voor de aanhangers en autoambulances. Mening na die 4,5 jaar: topauto. Paar normale dingetjes gehad vanwege leeftijd maar nog geen dure reparaties nodig. Wel alle luxe die voorradig was in 2004. Snel, soepel, zeer handig. Lust een slok maar als niet woon-werkverkeerauto maakt dat niet zoveel uit. Staat altijd buiten maar kan het hebben met electrisch verwarmde voorruit, spiegels en stoelen. Als het gaat zoals het nu nog steeds gaat hou ik hem minstens nog 4,5 jaar, en nog veel langer ook. Een blijvertje.
 12. Zoooo dat is zeldzaam hier in Nederland. Heel aparte auto's. 20 jaar geleden kon ik de verleiding niet weerstaan en heb een Lakewood gekocht. Dat is de stationversie van de eerste serie Corvair. Fantastisch ding. Helaas begon ik toen ook met de verbouw van mijn huis en garage en heb toen de Lakewood weer verkocht. Toch altijd wel een beetje spijt van gehad.
 13. Mooi toch zo'n 420! Superauto met fraaie klassieke lijn. Mijn exemplaar heb ik al een jaar of 13, denk niet dat ik hem ooit verkoop. Zalig zoevend, dat veercomfort vind je niet meer in moderne auto's. Succes ermee
 14. Fraai hoor. Op de een of andere manier vind ik de USA voorbumper minder storend dan de USA achterbumper. In ieder geval niet genoeg om te vervangen door een Europees exemplaar. Mijn USA - XJS heeft ook zo'n voorbumper, en een Europese achterbumper. Geen idee waarom dat nou weer is.
 15. Mooie kleur auto inderdaad. Doet het goed met het vele chroom. Een zeurpuntje is natuurlijk dat rare moderne kenteken in combinatie met een blauwe plaat. Ik zal vast niet de laatste zijn die daar over begint.
 16. Ziet er super uit! Maar met de spacers geen mogelijkheid meer om de (half) spats te monteren? Dat zou wel heel jammer zijn
 17. Dat dat mag in Dld - nummerplaatverlichting zal niet effectief zijn. Die vulstukken zitten met 2 moertjes per kant vast, 5 minuten werk.
 18. Girl? Maar niks mancave hoor, geen fatsoenlijke plek voor een hangbank en bar. Alles ingenomen door voertuigen. En de muren zijn er natuurlijk om leuke dingen aan op te hangen ????
 19. Interessant! Maar welke auto meenemen, de XJS 3.6 coupe of de Triumph TR4? Twee jaar geleden iets dergelijks gedaan met de engelse Triumph club: Ten Countries Run. In vier dagen naar/door de Alpen rijden, fantastisch. Schrijf me maar bij op de lijst!
 20. Verkocht..... Het werd een beetje te vol hier in de garage. Toen een bekende bekende na een paar bezoeken helemaal weg te zijn van de auto ben ik voor de bijl gegaan. Hij viel voor de sublieme combinatie van dat fraaie lichtgroen, getint glas, chromen wielen en olijfgroen interieur. Dat de auto dan ook nog airco heeft, elektrische ramen, perfecte hemel, zeer mooi houtwerk, goed chroom en nagenoeg roestvrij is maakt het af. Hij bood een mooie prijs wat de beslissing voor mij makkelijker maakte. Aan de ene kant jammer. Ik had altijd wel eens een XJ voor langere tijd willen proberen / rijden. De paar ritten met een XJ S3 maakte duidelijk dat het een formidabele auto is, snel en vooral super comfortabel. Kom daar maar eens om met die moderne auto's van tegenwoordig. Daar merk je elk potdekseltje en straatsteen als die 3 mm boven de ander uitsteekt. Ze zijn allemaal veel te hard / stug geveerd, "sportief". Nou, doe mij maar niet sportief dan maar wel comfortabel én toch rap. Dat kan dus met een series XJ Jaguar. Dus toen ik deze auto vond was ik blij. Maar toen vond ik een 1953 Sunbeam Alpine, en die staat toch een tikkie hoger op de wensenlijst. Ach, ik heb altijd mijn ouwe trouwe 420 nog. Die heeft stiekem erg veel gemeen met die S1: zelfde kleur, airco, getint glas, chromen (spaak)wielen, 4.2 automaat dus ik mag niet klagen. Toch: objectief gezien is de SWB XJ S1 mooier van lijn, als auto vergeleken met de 420. Het is nagenoeg de perfecte saloon wat mij betreft. Maar die 420 is net weer wat eigenzinniger en (vind ik) leuker. Die zal ik niet snel wegdoen.
 21. Ruim een jaar geleden zijn mijn broer en ik uitgebreid op zoek gegaan naar precies zoiets, een facelift 6 cylinder coupe. In tegenstelling tot convertibles zijn coupés erg dun gezaaid. Ja, als rechtsgestuurd niet uitmaakt zijn er zat te koop in de UK en niet eens zo duur ook. Er zijn er gewoon weinig nieuw geleverd in Europa en ook in de USA maar een fractie van het aantal wat geleverd is als convertible. Uiteindelijk vonden we er twee voor aangename prijzen: een in de UK (linksgestuurd!) en een in de USA. Mijn broer heeft de Amerikaan overgenomen, een in heel goede conditie verkerend bronskleurig metallic. De lichtblauwe is weer verkocht. Zelf wilde ik een belastingvriendelijke, dus een van voor 1988. Die zijn helemaal dun gezaaid. Uiteindelijk een gevonden in de USA hoewel ze daar destijds helemaal niet officieel geïmporteerd werden. De eis dat er een period correct kenteken op zit zal daarom erg lastig zijn. Je zal net een origineel NL auto moeten vinden. Succes!
 22. Superautootjes. Helemaal de VVC. Ik heb laatst met zo'n kanonnetje gereden, fantastisch. Ik kan er niks mee, heb al een paar ouwe Triumphs die perfect zijn om open mee te rijden en meer is niet altijd beter (zei hij met een 1953 Sunbeam Alpine in aantocht).
 23. Zelf ervaring mee? Zo niet, jammer dat zelfs hier op een Engelse autoforum dit soort burgermanspraat voorbij komt. Had gedacht dat wij, Engelse auto incrowd, toch beter moeten weten. Ik ken toevallig twee eigenaren van een MGF (1x MGF en 1x MGTF) die beide de auto al jarenlang hebben en niet noemenswaardig extra onderhoud nodig hadden. Dat je het aandurft om wel een Jaguar te hebben! ????
 24. Mijn schoonzoon heeft twee jaar geleden een bootje gekocht voor erg weinig. Van de erfgenamen van de 1e eigenaar. De had de boot nieuw gekocht in 1973, met bb motor, en er toen in totaal 6 keer mee gevaren. Stond al jaren op de passende aanhanger in de garage. Is een Shetland, een Engels bootje. Stef heeft de stuurkabels vervangen, die gingen te stroef. En de bb motor laten nakijken maar die was nog als nieuw. Leuk ding, maar net wat te klein om met vier mensen achterin te zitten. Dus dit jaar, of volgend jaar vervangen door een iets groter bootje (kajuit is geen vereiste).
 25. waardeloos dit soort auctions. Evenals ook Catawiki. Na afloop weet je gewoon niet of de auto is verkocht.
×
×
 • Create New...