Jump to content

badhuis

Members
 • Posts

  265
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

badhuis last won the day on June 25 2021

badhuis had the most liked content!

Reputation

101 Toppertje

About badhuis

 • Birthday 03/18/1963
 • Age 58

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Tilburg
 • Hobbies
  53 ex-USA Mk VII, donkerblauw
  67 ex-USA 420, Willow Green
  85 ex-USA XJS 3.6 coupe, Sage Green
  04 ex-DLD X-type 3.0 Executive Estate, matzwart gewrapped

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Naast de 420 en de Mk VII nog een paar Engelse klassiekers. Austin Westminster, Sunbeam Chamois, Jensen Interceptor, TR4, Stag etc.
  Plus een (Subaru Outback H6-3.0) <-- vervangen door een Jaguar X-type 3.0 Estate automaat! voor alles waar oldtimers niet goed in zijn: wintersport, auto's ophalen, bouw- en tuincentrum, aanhangers vol naar de stort, in ijs en sneeuw, altijd buiten staan.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Als je de motor hiervoor niet uit de auto wilt halen, kan ik me voorstellen, kan je de verrotte leiding ook (tijdelijk) vervangen door slang. Dat kan dan wel de originele route volgen. Grote delen van dat systeem bestaan al uit rubber slang. Ik denk dat een andere diameter leiding niet veel uitmaakt. Slagvolume van de hoofdcilinder bepaalt het volume wat gestuurd wordt door de leidingen en wat terecht komt in de slave cilinder(s). Denk dat de remmen wel identiek zijn aan E-type. Je kan bij Barratt bij beide auto's kijken en vergelijken op onderdeelnummers.
 2. Ik had een (door Bywater aangepaste) DAC3531 ECU en kon een DAC3831 vinden. Mijn auto is van 1985 en in feb 86 in de USA geimporteerd. Denk dat ooit de originele ECU is vervangen in 2001 door de door Bywater geleverde ECU. Lees ook het verhaal van Bywater op zijn site over problemen met 3.6 ECUs. http://aj6engineering.co.uk/a-common-problem/ Hier een lijstje met ECU's. 8CU (3.6) DAC3531 (83-84) DAC3831 (85-87) 6CU (V12) DAC1926 - pre-HE Cat DAC1936 - pre-HE non-Cat DAC2596 - HE non-Cat DAC2597 - HE Cat DAC3062 - HE non-Cat DAC3586 - HE Cat 16CU (V12) DAC4118 - Lucas ignition, Cat DAC4119 - Lucas ignition, non-Cat DAC4478 - Lucas ignition, non-Cat DAC4585 - Lucas ignition, Cat DAC4586 - Lucas ignition, non-Cat DAC6335 - Lucas ignition, Cat DAC6336 - Lucas ignition, non-Cat DAC6337 - Marelli ignition, Cat DAC6338 - Marla ignition, non-Cat
 3. De XJS met 3.6 tot 1987 heeft geen krukassensor. Alle XJ met 3.6, ook van voor 1987, hebben een ander injectiesysteem wel met CPS. Ik heb hetzelfde gedonder, gedoe met de ECU. De expert (Roger Bywater) in de UK wil niet / kan niet de ECU reviseren. In mijn auto is de ECU overigens al in 2001 door hem aangepakt getuige een sticker op de ECU. Ik heb een andere ECU gevonden, best zeldzaam voor deze vroege 3.6 XJS, en geprobeerd zonder afdoende resultaat. Ben nu een Microsquirt aan het inbouwen. Deze vervangt de ECU in zijn geheel en is vrij programmeerbaar op de laptop. Een vriend heeft met succes iets dergelijks gebouwd op een V12 Etype waar al een injectieblok in zat (geen carbs). Het mooie is dat alles van de injectie gebruikt kan worden: injectoren, TPS en sensoren lucht en water temp. Mijn (uit USA afkomstig) exemplaar had al een (1 draads) lambda sonde, ik zet daar een 4 draads in.
 4. Nee helaas niet. Een 420 heeft er eentje die geplaatst wordt half boven de fan. Daarom is de halve onderkant van de tank half rond. En de tankdopopening half verzonken.
 5. Heb je nog een header tank te koop?
 6. Voorganger was een zeldzaam fraaie auto, en de opvolger is ook niet slecht (Mk7) maar de Mk5 vind ik zelf een beetje mislukt. Niet geinteresseerd dus
 7. Probeer eens de plaatselijke autobekleder. Ik heb laatst een stuk laten vervangen in de stoel, na bijkleuren is er geen verschil te zien. En niet eens duur.
 8. Als de klem los is zou de hele distributeur makkelijk te draaien moeten zijn. En omhoog te trekken.
 9. Ik kocht mijn 2004 X-type Station viereneenhalf jaar geleden. Toen zat er al een matzwarte wrap op en zo te zien al enige jaren: kleine beschadigingetjes. Nee, binnenkant deuren en deurstijlen, en onder de motorkap geen wrap. Vreemd genoeg stoort me dat niet. En eigenlijk ben ik helemaal geen fan van wraps. Maar het zat er nou eenmaal op en ik moet zeggen dat het zich erg goed houdt.
 10. Tot 1966 dacht ik verplicht.
 11. Viereneenhalf jaar geleden kocht ik een X 3.0 Estate. Had eerder een Subaru 3.0 H6 Estate en ontdekte dat de X ook 4WD had dus waarom dan niet een X? Engels gaat altijd voor Japans bij mij. Ik wilde de top of the range, die was verdomd lastig te vinden maar uiteindelijk toch gevonden. Haak eronder gezet voor de aanhangers en autoambulances. Mening na die 4,5 jaar: topauto. Paar normale dingetjes gehad vanwege leeftijd maar nog geen dure reparaties nodig. Wel alle luxe die voorradig was in 2004. Snel, soepel, zeer handig. Lust een slok maar als niet woon-werkverkeerauto maakt dat niet zoveel uit. Staat altijd buiten maar kan het hebben met electrisch verwarmde voorruit, spiegels en stoelen. Als het gaat zoals het nu nog steeds gaat hou ik hem minstens nog 4,5 jaar, en nog veel langer ook. Een blijvertje.
 12. Zoooo dat is zeldzaam hier in Nederland. Heel aparte auto's. 20 jaar geleden kon ik de verleiding niet weerstaan en heb een Lakewood gekocht. Dat is de stationversie van de eerste serie Corvair. Fantastisch ding. Helaas begon ik toen ook met de verbouw van mijn huis en garage en heb toen de Lakewood weer verkocht. Toch altijd wel een beetje spijt van gehad.
 13. Mooi toch zo'n 420! Superauto met fraaie klassieke lijn. Mijn exemplaar heb ik al een jaar of 13, denk niet dat ik hem ooit verkoop. Zalig zoevend, dat veercomfort vind je niet meer in moderne auto's. Succes ermee
 14. Fraai hoor. Op de een of andere manier vind ik de USA voorbumper minder storend dan de USA achterbumper. In ieder geval niet genoeg om te vervangen door een Europees exemplaar. Mijn USA - XJS heeft ook zo'n voorbumper, en een Europese achterbumper. Geen idee waarom dat nou weer is.
 15. Mooie kleur auto inderdaad. Doet het goed met het vele chroom. Een zeurpuntje is natuurlijk dat rare moderne kenteken in combinatie met een blauwe plaat. Ik zal vast niet de laatste zijn die daar over begint.
×
×
 • Create New...