Jump to content

badhuis

Members
 • Content Count

  164
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

badhuis last won the day on October 21 2019

badhuis had the most liked content!

Community Reputation

13 Goed

About badhuis

 • Birthday 03/18/1963
 • Age 57

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Tilburg
 • Hobbies
  53 ex-USA Mk VII, donkerblauw
  67 ex-USA 420, Willow Green
  95 ex-USA XJS 4.0 Coupé
  04 ex-DLD X-type 3.0 Executive Estate, matzwart gewrapped
 • Age 57

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Naast de 420 en de Mk VII nog een paar Engelse klassiekers. Austin Westminster, Sunbeam Chamois, Jensen Interceptor, TR4, Stag etc.
  Plus een (Subaru Outback H6-3.0) <-- vervangen door een Jaguar X-type 3.0 Estate automaat! voor alles waar oldtimers niet goed in zijn: wintersport, auto's ophalen, bouw- en tuincentrum, aanhangers vol naar de stort, in ijs en sneeuw, altijd buiten staan.
 • Age 57

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. badhuis

  Koplamp USA

  Ohhhh wat duurt dat lang allemaal. Auto staat nog steeds op de boot (hoop ik), moet het Panamakanaal nog door en dan naar Rotterdam. ETA pas op 27 juli. RDW invoerkeuringsafspraak vraag oa. of er een ingeslagen chassisnummer is. Is dat zo? Waar? Op de opstaande rand van het schutbord (bij de oudere XJSen staat ie daar)?
 2. Ah, dank je wel. Ik kon in eerste instantie niks vinden. Heb nu wat leesplezier voor de boeg.
 3. Is er hier iemand die hier ervaring mee heeft? Is een aangepaste beugel voor de krukassensor zodat deze 5 graden vroeger doorgeeft. Motor zou beter en zuiniger erop lopen. http://www.exclusively-jaguar.co.uk/marketplace/revised-crank-sensor-bracket/ Denk dat ik het hier eerder gezien heb: https://www.jaguarforums.com/forum/xj-xj6-xjr6-x300-26/diy-modification-improve-performance-fuel-economy-aj16-aj6-engines-66536/ EDIT - ik zie dat KeesH en Haddock beide op bovenstaand forum gepost hebben dus ik denk dat er wel wat NL kennis over deze modificatie is 😀
 4. Sowieso zaten deze niet op de auto toen de auto nieuw was. Het zijn spiegels van een latere datum, zeventiger jaren. Lelijk vind ik (persoonlijke mening uiteraard), hoort niet bij de tijd van de auto. 😅 Buitenspiegels werden destijds niet standaard geleverd op een nieuwe auto. Dat was in ieder geval zo in de UK en NL. Spiegels werden gemonteerd door de aflevergarage als dat gewenst was. En dat kon dan van alles zijn wat er in die tijd verkocht werd. In de USA zie je verdacht veel dezelfde kenmerkende Lucas spiegels op dezelfde plek gemonteerd, zou kunnen zijn dat deze door de Amerikaanse importeur er wel standaard op zijn gezet. Foto van een Lucas spiegel zoals ze in de USA er meestal op zaten. Die spiegels zijn nog steeds nieuw te koop, maar hebben helaas (voor jouw Mk2) een veel kleinere montagegatafstand.
 5. badhuis

  Koplamp USA

  Dat was inderdaad een mooie vraagprijs! De vorige eigenaar heeft moeite om de advertentie te verwijderen. Convertibles zat te koop in de USA, ook in Europa voor niet eens gek veel geld. Maar probeer eens een mooie LHD zescilinder late Facelift Coupe te vinden voor redelijk geld. Ze zijn er wel maar hebben een rare kleur (blauwe in Dld, of veel gelopen, of andere ongewenste zaken. Of, meestal, te duur. Ik kwam erachter dat het flink lastig is om een goede te vinden. Krijg je te maken met mensen die niet aan buitenlanders willen verkopen (2x). Of eindelijk een deal gemaakt en dan te horen te krijgen dat er iemand is langsgekomen met een deposit, dat ik opeens nr2 ben geworden. Of dat er opeens een nieuwe wet is aangenomen in New York waardoor auto's met een NY title alleen met veel moeite en weken wachttijden ene-exporteerd kan worden. Dat gebeurde toen ik net een heel mooie had gevonden in NY. Moest ik om die reden laten schieten.
 6. badhuis

  Koplamp USA

  Ah, dat wist ik niet, verklaart het wel. Bedankt Keesh!
 7. badhuis

  Koplamp USA

  Nieuwsgierig. Wat veroorzaakt precies het probleem? Scheiding boven / onder wordt toch bepaald door het koplampglas? Maar die zijn van glas (neem ik aan!) dus zullen niet verouderen. Hoogstens dat blootstelling aan woestijn, zand een vorm van zandstralen zal hebben. Maar als het glas glad aanvoelt kan er toch geen vervorming plaatsvinden? Of moet het gezocht worden in de spiegel? Wat is daarvan het achterliggende materiaal, staalplaat? Dat kan natuurlijk oxideren. Is dat het probleem?
 8. badhuis

  Koplamp USA

  RDW importkeuringen zijn niks nieuw voor me, anderhalf jaar geleden nog een Interceptor (DZ-70-06). Die had nieuwe lampen nodig (standaard 5.75"). Mijn eerste was een Triumph Herald in 1988. Die werd afgekeurd omdat er geen vergrendeling was voor de opklapbare stoelen. Die was er ook niet origineel maar moest wel van de RDW. Van plaatstaal heb ik toen een scharnierend beugeltje gemaakt. Was goed. Kenteken DE-14-75 (had ik 'm nog maar). In 1995 mijn TR4 gekeurd, spatbordspiegel mocht niet. Losgeschroefd en aan een klein tonneau-cover schroefje op de deur vastgemaakt. Dat voldeed. Na de keuring weer terug op het spatbord waar ie nog steeds zit, nooit meer een probleem bij de APK. DL-47-21 (heb ik nog) Maar ik heb geen ervaring met een "moderne" auto zoals deze XJS. Verwacht geen rare dingen.
 9. badhuis

  Koplamp USA

  Inderdaad nieuwe stoelhoezen voor.
 10. badhuis

  Koplamp USA

  Bedankt Keesh. We zullen het zien bij de RDW. Zijn er meer dingen om op te letten voordat de auto ter kentekenkeuring wordt aangeboden? Ik kan zo eigenlijk niks bedenken. Enig bekende mankement is dat de antenne niet uitschuift. Volgens de eigenaar doet het motortje het wel maar ligt het aan "small belt that hooks to the motor for the antenna." Hopen dat het inderdaad de belt is en dat deze nog te koop is. Als dat alles is ben ik zeer tevreden!
 11. badhuis

  Koplamp USA

  Een en ander gewijzigd. De auto die ik op het oog had is vervangen door een andere, een 4.0 Coupé uit 1995. Is gekocht, betaald en wordt nu verscheept. Benieuwd of ik de koplampen kan behouden bij de RDW straks. Iemand in de US schreef over zijn auto, een identieke maar dan cabriolet het volgende: Plugged Catalytic Converters - I got a set for a couple hundred dollars, plus you need 3x O2 sensors - brought my gas mileage from about 8-10 MPG to 20. This was a bad one - I had to fix it, and was glad I did. The cats were easy to find at RockAuto. Ik dacht al dat ik eerder ergens gelezen had dat het weglaten van de CATs aardig wat extra vermogen opleverde. Wat zijn de ervaringen hiervan van mensen in NL? Is dat legaal?
 12. Excuseer mijn onwetendheid maar waarvoor is die moer? Is dat voor de bevestiging van een (plastic?) binnenspatscherm? Zo ja dan maakt de plaats van de moer toch niet uit? Als ie aan de achterkant zit heb je een langere bout nodig.
 13. Lijkt me een simpel LPG schakelaar issue. De LPG schakelaar zou de plus naar de benzinepomp(en) moeten uitzetten als deze in de LPG stand staat. Wellicht dat het altijd al fout was, dat altijd al spanning stond op de (kapotte) benzinepompen als de auto op LPG liep?
 14. badhuis

  Koplamp USA

  Ben misschien van plan een XJS uit de USA te halen. Na import hier zullen waarschijnlijk de koplampen vervangen moeten worden neem ik aan. Ik dacht dat het glas van de USA exemplaren recht naar voren schijnt en niet afbuigt naar rechts zoals een NL (europees) glas. Waarschijnlijk zal het kampglas ook een E kenmerk moeten hebben? Ofwel, wie weet er het fijne van. Ik heb regelmatig uit de UK auto's gehaald en geïmporteerd. Maar dat waren oudere auto's met een standaard 7" koplamp (of 5.75") die ik gemakkelijk goedkoop kon vervangen door Europese exemplaren. Maar waar vind ik ovalen XJS lampen? Of moet ik overgaan op dubbele koplampen die Barratt bijvoorbeeld verkoopt? Ik zou het leuker vinden ovalen exemplaren te houden. Tips zeer welkom! O ja, het gaat over een exemplaar uit 1992 of 1993. Heeft ovalen lampen maar ik denk/vermoed dat er niet verschil zit tussen de XJS bouwjaren.
 15. badhuis

  Wimb's X308

  Voor mijn X-type 3.0 kocht ik een Denso bij Rock Auto USA. Incl versturen stukken goedkoper dan ik kon vinden hier in NL.
×
×
 • Create New...