Ga naar inhoud

badhuis

Members
 • Aantal items

  130
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

6 Goed

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Tilburg
 • Hobbies
  53 ex-USA Mk VII, donkerblauw
  67 ex-USA 420, Willow Green
  04 ex-DLD X-type 3.0 Executive Estate, matzwart gewrapped

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Naast de 420 en de Mk VII nog een paar Engelse klassiekers. Austin Westminster, Sunbeam Chamois, Jensen Interceptor, TR4, Stag etc.
  Plus een (Subaru Outback H6-3.0) <-- vervangen door een Jaguar X-type 3.0 Estate automaat! voor alles waar oldtimers niet goed in zijn: wintersport, auto's ophalen, bouw- en tuincentrum, aanhangers vol naar de stort, in ijs en sneeuw, altijd buiten staan.

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Een van de dingen die ik haat aan zo'n moderne (nou ja, 14 jaar oud) auto is de hoeveelheid plastic. Die, als je even niet oppast of als je niet weet hoe iets te demonteren, genadeloos afbreken. Ben van plan de hemel van de X-type station aan de achterkant los te halen. Daartoe moet de bekleding van de achterstijl los. Heb ik al eens eerder half gedaan maar was geschrokken van een aantal plastic klemmen die afbreken, ik kon maar net de boel redelijk vastmaken. Afgelopen weekend de voorbumper eraf gehaald, er moesten twee klusjes gedaan worden. De verstelnokken in de lampen waren afgebroken. Je hoefde ze maar aan te raken of ze braken. Weekmaker in het plastic uitgewerkt? Dat betekende de lens van de lampunit lostrekken (is gelijmd) en de verstelnokken vervangen. Die worden nieuw op de Engelse Ebay verkocht voor niet te duur (ik dacht drie tientjes). De andere klus was het vervangen van twee parkeersensoren. Allemaal gelukt. Wat me tegenviel was dat bijna alle stalen klemmen waarmee de bumper en binnenspatschermen vastzitten goed vastgeroest waren. Extra werk om het allemaal uit te slijpen. Gelukkig zijn deze klemmen niet per se nodig, ik kon alles uiteindelijk weer degelijk vastzetten met M6 bouten en moeren. Voor het interieur ligt dat anders, daar wil ik graag een nieuwe set plastic klemmen alvast bestellen. Wie weet waar ik dat kan kopen?
 2. badhuis

  Aankooptips X-type

  Nog geen auto gevonden X-Lau? Dacht dat ik een dezer dagen een fraaie zwarte 2.5 Estate op MP te koop zag staan voor niet te duur
 3. badhuis

  Aankooptips X-type

  Geen idee. Mijn auto is de Executive uitvoering (chromen biesjes op de bumper). De eerste eigenaar wilde denk ik ALLE opties want ook ALLES zit erop. Behalve een skiluik maar dat geeft niet, die gaan toch in de skibox bovenop En er zat geen trekhaak op dus die heb ik er zelf maar opgezet.
 4. badhuis

  Aankooptips X-type

  Gewoon net zo als achter. Geluid van voor heeft een andere toonhoogte. De X staat meestal tussen twee andere auto's geparkeerd op straat. Dan is het super handig om voor én achter sensoren te hebben.
 5. badhuis

  Aankooptips X-type

  Waarom ga je niet gewoon wat modellen uitproberen met testritten? Deed ik een jaar geleden ook. Kwam er toen al snel achter dat een 2.0 niks is, te langzaam en te kaal. Geen Jaguar gevoel. Toen in een 2.5 met handbak gereden. Fijne auto maar die bak verprutste het voor mij. Te harkerig en zwaar schakelen. Daarna zag ik een 3.0 estate automaat te koop staan en ook daar maar eens een stuk in gereden. Heerlijk! Snel en soepel, dat is wat ik wil in zo'n Jaguar. Dat is hem dan ook geworden. Leuk vind ik stiekem toch ook wel die luxe - parkeersensoren achter én voor, automatische sensoren voor verlichting, ruitenwissers en binnenspiegel, verwarmde stoelen met geheugen enzovoorts. Die 4WD is super met de wintersport, even snel heen en weer naar Oosterijk geen probleem en geen gedonder met sneeuwkettingen en zo. Op winterbanden merk je niks van de sneeuw.
 6. badhuis

  Trekhaak X-type estate

  Ik heb een afneembare trekhaak aangesloten met een universele bedrading, en een multi-relais. Werkt goed. Was even zoeken naar de juiste draadjes!
 7. badhuis

  Op zoek naar een X type Estate

  En? Nog een Estate gevonden?
 8. Grappig dat je specifiek zoekt naar een met een licht interieur. Ik was juist zo blij dat mijn 3.0 Estate een zwart leer interieur heeft! Staat prachtig met dat fraaie hout. Naar mijn ervaring gaan lichte interieurs er altijd een beetje smoezelig uitzien na een paar jaar gebruik. Een X-type is minimaal 7 jaar oud dus zal ook nooit helemaal perfect zijn qua interieur. Behalve mijn zwarte dan
 9. badhuis

  slechte ontvangst FM

  goeie tip! ga ik doen
 10. badhuis

  slechte ontvangst FM

  Sorry jongens, nog geen update. Omdat ik als ik die headunit uit het dashboard haal (om de antenneaansluiting na te kijken) meteen de modficatie wil doen om een aux ingang te solderen aan de tape unit. Gevonden op het Engelse forum. Nu gebruik ik (of liever gezegd, mijn dochter) een pseudo-cassette met een draadje waaraan haar iPhone hangt. Werkt best aardig maar de kwaliteit is niet je dat. Solderen meteen aan de unit brengt veel betere kwaliteit zeggen ze op dat forum, en daar kan ik me goed iets bij voorstellen. Maar deze operatie staat pas op plan 3 en zal nog even op zich laten wachten. Plan 1 is de trekhaak monteren (moet nog uitzoeken hoe ik de electrics moet aansluiten, ik lees her en der dat het gewoon op de ouderwetse manier kan, anderen zeggen dat het echt nodig is om een (aan te schaffen) trekhaakmodule te gebruiken); Plan 2 is reparatie achterwisser. Die heeft het nog nooit gedaan. Eerst maar eens kijken of ie stroom krijgt. Sproeier doet het wel maar ik lees dat dezelfde sproeierpomp gebruikt wordt voor voor én achter, met een klep gestuurd naar voor of achter. Dus dat zegt niks over het feit dat de achterklep wel stroom krijgt. En de as van de wisser is ook niet vast, die zit op de ruit en kan ik als de ruit omhoog is vrij bewegen. Wordt nog vervolgd!
 11. badhuis

  Sneeuwkettingen X-type?

  Bedankt Harro, precies wat ik ook van plan ben
 12. badhuis

  Sneeuwkettingen X-type?

  Wat zijn de ervaringen met een All Wheel Drive X-type met sneeuwkettingen. Mijn winterbanden om stalen velgen hebben de maat 205/55/16. Is er genoeg ruimte voor kettingen? Voor en achter monteren? Discussie of ze wel of niet nodig zijn is zinloos, ik denk niet dat ik ze snel zal monteren maar soms is het verplicht in wintersportlanden. En dan, alleen voor of achter of alle vier? Benieuwd of anderen hier ervaring mee hebben. Ik zal toch niet de enige zijn die met een X-type richting de sneeuw gaat?
 13. badhuis

  slechte ontvangst FM

  Fantastische audioinstallatie in mijn nieuwe X-type 3.0 Executive Estate, wat betreft speakers en output dan. Radio echter is in een woord waardeloos. Met moeite kan ik hier (Tilburg) net Skyradio ontvangen, en dat is niet mijn favoriete zender.... Andere zenders kan ie niet krijgen. Elders onderweg in NL kan er soms een zender ontvangen worden. Prut. Lijkt of de antenne niet werkt / eruit ligt / kabelbreuk. Heeft iemand tips om te na te kijken hoe dat zit? Het lijkt niet zo eenvoudig om dat middendeel met scherm er "even" uit te halen om te kijken of de antenne wel lekker vast zit. Of om dan te kijken met een andere antenne of dat betere ontvangst geeft.
 14. Vandaag is mijn "nieuwe" Mk VII (1953) aangekomen, helemaal vanuit New York. Veel, heel veel werk. Plus nog meer werk. Een van de dingen die gedaan moeten worden is de bekleding. De auto heeft zijn leven grotendeels doorgebracht in Californië, waar ooit de bekleding is vernieuwd door skai. Wat inmiddels ook al weer grotendeels vergaan is... Dus ben ik op zoek naar ofwel in redelijke goede staat verkerende stoelen en bank met leer, of een goed adres voor vernieuwen van bekleding. Eigenlijk hoop ik op goed 2e hands, ik heb het niet zo heel erg op nieuw leer. Dat ziet er te nieuw uit. Mijn 420 had last van hetzelfde euvel: ooit leer vervangen door skai in wederom Californië. Een half jaar geleden heb ik een zeer goede set leren stoelen kunnen kopen van een RHD Daimler. De (nederlandse) eigenaar ging moderne Jaguar stoelen plaatsen in zijn Sovereign en ik had mazzel! Ben er nog steeds heel blij mee. Vandaag was het te laat om foto's te maken, komen dit weekend. Tijdens de overtocht is wel helaas de chromen achterruitstrip verloren gegaan. Ik denk dat die gewoon van de auto is afgevallen - rubber te hard. Als iemand nog een strip weet liggen hou ik me aanbevolen. Is er überhaupt iemand in NL (of die 2e hands en/of nieuwe onderdelen heeft van zo'n big Saloon? Naast de "standaard" dealers als Barratt enz.
 15. badhuis

  Div Jaguar service manuals

  Bedankt Wilfred. Heb zojuist de manual voor de Mk VII gedownload. Mooi dat zoiets beschikbaar is.
×