Jump to content

Han

Members
 • Content Count

  6126
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  74

Everything posted by Han

 1. Graafmachines werken met 360 bar, dus die slangen zijn ruim voldoende.
 2. Klopt volgens mij wat je zegt, hij klinkt niet als de zoemende zes in lijn XK, maar meer als een reutelende Chevy.
 3. En als je dat met een mooie Jaguar doet sta je wat mij betreft behoorlijk voor lull.
 4. De achterbrug van de XJ6 komt van de E type, de oude S type en de 420 en is pure formule 1 techniek van de jaren 60, alleen wel ietsje zwaarder uitgevoerd. En dat is goed te merken als je de XJ naar zijn grenzen gaat jagen.
 5. Gerechtsdeurwaarder van Es in Rotterdam, ik weet niet of hij nog actief is, maar voor mij heeft hij elk dubbeltje binnengehaald. Die had als stelregel: de hoogte van het bedrag doet er niet toe en in welk land ook niet, al is het een dubbeltje, we halen het binnen op kosten van de wanbetaler.
 6. Het heeft niets met onafgeveerd gewicht te maken amigo. De final drive van de XJ6 zit bij het afgeveerd gewicht en de remschijven achter zitten tegen het differentieel aan. Het enige wat niet afgeveerd is zijn de achterwielen en een deel van de as waar ze op zitten. Maar het ging over de cardanas, die is relatief vrij kort, maar bestaat niettemin uit twee delen en in het midden zit een groot lager. Het waarom daarvan ontgaat mij. Bij de oudere Alfa's zat de versnellingbak bij de final drive en een vrij lange cardanas welke het motortoerental draait loopt vanaf de drukgroep naar achtere
 7. Brandstof heeft geen smerende werking. Als je weet hoe een viertaktmotor werkt, kun je de volgende theorie wel volgen: De zuigers gaan op en neer en de kleppen gaan open en dicht. Je daalt een lange helling af en je houdt het gas dicht. Als de zuiger aan de inlaatslag beging, ontstaat er een onderdruk in het inlaatkanaal omdat er geen lucht wordt aangezogen omdat de smoorklep bijna 100% gesloten blijft. De motor zal veel harder gaan zuigen aan eventuele heel kleine openingen en een van die openingen is de ruimte tussen de klepsteel en klepgeleider. Daarboven bevindt zich olie en die wo
 8. Wat Mario zegt, degene die wel beweegt vast zetten met een lijmtang en flink pompen. Met perslucht haal je hoogstens 10 bar, een hydraulische pomp van een graafmachine haalt wel 350 bar en de pomp van een Citroen met veerbollen haalt 250 bar. Ik denk dat je met een vetspuit ook wel 100 bar haalt.
 9. Het werkt bij de XJ6 ietsiepietsie anders Mario. Je kunt hem bij de bak los halen en bij het differentieel zit een zelfde flens. Maar in het midden zit een hulplager en de cardanas bestaat dus uit twee delen met ieder twee kruiskoppelingen. Dat hulplager hangt aan twee rubber blokken en als die stuk gaan blijft het spul hangen op twee kleine bouten met grote koppen, zodat de boel niet op straat valt en je de achterwielen blokkeert. Hij meldt dat uitvoerig want als je gas geeft lijkt het of iemand met een betonboor door de bodem heen wil. Het blijft apart volk, die Engelsen. De staa
 10. De klauw moet je niet uit elkaar gaan halen, wordt ook afgeraden in de manual en hoeft ook niet. Ik zie op je foto dat de beide stofhoesjes van de kleine zuigertjes zijn gescheurd. Dus dat moet even uit elkaar en als het met perslucht niet lukt zitten ze echt vast. Wat je kunt doen is de blokken er uit halen en dan met een paar keer op de rem trappen de zuigertjes een stuk naar buiten drukken. Wel even een bak er onder voor als je ze er uit trapt, wat ook niet erg is want ze moeten er toch uit en die remvloeistof wil je ook liever verversen. Het zijn simpele remklauwen, geen ingewikkel
 11. Mario, ik was een van de beste storingmonteurs in de installatietechniek en kreeg een baan aangeboden als chef service bij een rijke woningbouwvereniging. Dat heb ik niet aanvaard en een paar jaar later kreeg ik flinke mot met mijn directie omdat ik werd verzocht (en met klem) om mijn klanten op te lichten. Klanten die mij volledig vertrouwden en ik vind principes nog altijd veel belangrijker dan gewetenloosheid. Dus dat werd een kansloze toestand en ik nam ontslag en begon een opnamestudio omdat het mijn hobby was en ik inmiddels redelijke bekendheid genoot. Ik heb wel met duizend bands e
 12. Als de stofhoesjes zijn gescheurd of verteerd, dan roesten de remzuigers en kun je er gewoon beter nieuwe in zetten. Ik heb bij een Volvo wel eens een achterklauw vervangen met schijf omdat die al jaren niet meer meedeed. Het reviseren kostte meer dan een nette klauw en schijf van de sloop. Maar als de voorrem van je Jaguar zo ver heen is dat je de remzuigers er niet meer uit kan krijgen, dan dien je een donker hoekje op te zoeken om je 24 uur te gaan schamen. Dus: bij een Jaguar ga je de boel gewoon vernieuwen, het is potdomme geen Volvo !!
 13. Marco, vergeet nooit dat als je van je hobby je werk maakt, dan wordt het gewoon werken.
 14. Heb je een schema nodig om die lampjes brandend te krijgen? Gewoon al die draadjes welke van de lampjes komen bij elkaar knopen en 12 volt op zetten. Of mooie felle ledjes er in, die worden ook niet heet en gebruiken heel weinig stroom.
 15. Ik heb veel E types gezien, maar nog nooit met een leaper en ik vroeg me af waarom.
 16. Ik heb een simpele vraag: heeft iemand wel eens een leaper gezien op een E type?
 17. Ik heb de auto 41 jaar, geen airco en het ook nooit gemist.
 18. Dat kan en het kan ook een vuil stekkertje zijn. Remember jagger met zijn stekkertjes, waar hij altijd gelijk mee heeft gehad.
 19. Zonde van dat speakertje. Prachtige auto, maar vermoedelijk overgespoten. De mijne is bijna net zo mooi, heeft geen speakertjes in de portieren, heeft wel een overdrive, verchroomde tellers en geen leaper. Voor die prijs mag je hem morgen komen halen, krijg je er een fles champagne bij.
 20. 14.4 volt maximaal, daarboven gaat de accu pruttelen.
 21. En kijk of de slipringen schoon zijn en ga daar niet aan schuren.
 22. Hoeft niet de dynamo te zijn, was bij mij de regelaar en die zit in een apart kassie aan de kant van het uitlaatspruitstuk.
 23. Ik heb een muis in de Jag gehad als vaste bewoner. Onder de moterkap had hij een mooi holletje en daar is hij ook overleden. Het stoffelijk overschot was gemummificeerd en heb ik bewaard als aandenken. Als het een muis is houdt de stank vanzelf een keer op.
 24. Tussen de 500 en 25000 euro. 500 voor een project met veel roest en 25000 voor een cabrio met weinig kilometers en in concoursstaat. En alles daar tussen. Met andere woorden: we moeten eerst zoveel mogelijk informatie hebben met foto's om ongeveer de warde te kunnen bepalen.
×
×
 • Create New...