Ga naar inhoud

kleinjan

Members
 • Aantal items

  56
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

kleinjan won de laatste dag op 2 oktober 2015

kleinjan had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

4 Goed

Over kleinjan

 • Verjaardag 09/05/1958
 • Leeftijd 59

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Barneveld
 • Hobbies
  auto's / computer / brommers
 • Leeftijd 59

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Hallo, sinds kort eigenaar van een jaguar x-type 2.0D uit 2004 met slechts 132.000 km op de teller.
  Hoop er nog jaren plezier van te mogen hebben.
 • Leeftijd 59

Recente bezoekers van dit profiel

159 profielweergaven
 1. kleinjan

  Blazend geluid in jaguar x-type

  Heb de slang van de intercooler gecontroleerd en er zit inderdaad een scheur in, heb inmiddels een nieuwe besteld en zodra die binnen is ga ik hem vervangen en ga er vanuit dat het probleem dan opgelost is.
 2. kleinjan

  Blazend geluid in jaguar x-type

  Bedankt hansvh, ik ga zeker controleren of ik scheuren in die slang kan voelen en als dat zo is zal ik gaan proberen of ik hem kan vervangen. Zal hier zeker even laten weten wat het resultaat is, hopelijk zal ik dat eind volgende week kunnen zeggen.
 3. kleinjan

  Blazend geluid in jaguar x-type

  Dank je Arno en isabella, Pas is de koelvloeistof slang naar de oliekoeler vervangen, toen raakte ik veel koelvloeistof kwijt door de lekkage. Als de intercoolerslang gescheurd is lekt er dan ook geen koelvloeistof of heb ik dat helemaal fout. Waar loopt die slang ongeveer is het iets wat van de turbo naar de intercooler loopt, en de intercooler zit die onder in de voorbumper?
 4. kleinjan

  Blazend geluid in jaguar x-type

  Hallo Arno, ik kan zelf de link naar de accu even niet plaatsen, verder is het zo dat de auto altijd vlot rond draait en direct aan slaat waarom verdenk je de accu?
 5. kleinjan

  Blazend geluid in jaguar x-type

  Goedemorgen allemaal op deze warmste dag van het jaar. Ik ben in het bezit van een x-type / 2.0 D / uit 2004, sinds kort heb ik het volgende probleem: Als ik met de auto rijd en ik geef gas dan klinkt er uit de ventilatie roosters in het dashboard een blazend geluid dat reageert op het toerental van de motor. Als de auto stil staat en ik geef dan gas dan hoor je het niet het vind dus alleen plaats als de motor belast is. Ik heb al onder de motorkap gekeken omdat op die plek ook de turbo geplaatst is tegen het schutbord aan. Ik heb de beschermplaat die over de turbo geplaatst is verwijderd en visueel gekeken of ik iets kon ontdekken, ook heb ik met mijn hand gevoeld of er ergens lucht ontsnapt. In beide gevallen heb ik echter niks kunnen ontdekken ook is het zo dat de auto niets in trekkracht inlevert. Ik vind het gewoon een vervelend geluid, net of je een turbo hoort blazen, daar heb ik geen jaguar voor gekocht maar had ik beter af geweest met een Subaru WRX. Mogelijk heeft iemand dit zelf eens aan de hand gehad of zijn er bruikbare tips die ik kan volgen. Denk je iets te weten dan zou ik het graag horen Mvg Aart Kleinjan
 6. kleinjan

  Jaguar X-type CD Player

  Bedankt
 7. kleinjan

  Jaguar X-type CD Player

  Dat met die Parrot MKi lijkt me wel een goede oplossing, heb jij er zelf ervaring mee? Ik heb de gebruikers handleiding gelezen hoe dat je het geheel aan moet sluiten en daar spreken ze over ISO stekkers die je dan gebruiken moet. Nou heb ik zelf de Premium radio uitvoering in mijn x-type zitten, die werkt met een gesloten glasvezel netwerk als ik het goed begrepen heb. Kan je dan de besproken ISO stekers gebruiken of wordt het weer een heel gepruts om het aan te sluiten. Ik hoop dat je me wat raad kan geven Pizzaman.
 8. kleinjan

  Jaguar X-type CD Player

  Bedankt Pizzaman voor het advies. Inmiddels het probleem opgelost, op het moederbord van de cd-player maakte het L&R anologe audio signaal contact met elkaar, opnieuw gesoldeerd en probleem opgelost. Heb in mijn zoektocht nog wel een bestandje gevonden met de verschillende type players ( is bijgevoegd ) voor diegene die er mogelijk iets aan hebben. Ben nog wel steeds aan het zoeken naar een manier om Mp3 af te spelen. Type CD Players.pdf
 9. kleinjan

  Jaguar X-type CD Player

  Van de week is mijn jaguar x-type cd-player gestopt met werken. Het begon met het uitvallen van het rechter kanaal en later de gehele cd -player. Ik heb in de auto het Premium DvD/Nav audio systeem zitten. Dus ik ben op zoek naar een vervanger, de kapotte cd-player is een 4x43-18B876-BC. Nu heb ik al veel verschillende type nummers van cd-players langs zien komen. Is er iemand die kan vertellen welke typen er allemaal als cd-player voor het Premium audio systeem gebruikt kunnen worden. Weet iemand toevallig of er ook typen zijn die Mp3 kunnen afspelen en toch werken met het Premium audio systeem. En als laatste vraag, is er iemand die toevallig een cd-player in de aanbieding heeft die werkt in het Premium audio systeem.
 10. kleinjan

  vervangen waterpomp x-type 2.0 diesel

  Goede avond beste forum leden, Mijn jaguar is een x-type 2.0 diesel van 2004. Ik heb een lekkage aan mijn waterpomp en wil deze zelf gaan vervangen. Nu heb een blik geworpen onder de motorkap en gekeken hoe ik dit het beste aan kan pakken. Er zitten nogal wat dingen in de weg voor je bij de pomp zelf kan komen. Mijn vraag is dus heeft iemand dit al eens gedaan en wat is de best te volgen strategie en zijn er speciale dingen waar je op moet letten of die je nodig hebt. Ik hoop dat jullie me weer eens een helpende hand kunnen toesteken met jullie kennis en ervaring. M.v.g. Aart Kleinjan
 11. kleinjan

  Chroom bumper strips x-type

  Bedankt allemaal voor de reacties, Hansvh ik heb inmiddels ook een pdf gevonden voor de achterbumper, nu nog even wachten op een mooie dag en dan zal ik eens gaan kijken of ik het voor elkaar krijg. Laat jullie wel weten wanneer het gelukt is.
 12. kleinjan

  Chroom bumper strips x-type

  Goede morgen jaguar fans Bij mijn x-type zijn de hoek strips in de voor en achter bumper in de kleur van de auto gespoten, nu wil ik deze gaan vervangen door chroom strips. Heb daar verder nog geen ervaring mee en vroeg mij af of je dit kan uitvoeren zonder de voor en achter bumper te moeten verwijderen. Iemand hier al ervaring mee opgedaan of een handige tip?
 13. kleinjan

  Achterdeur x-type op slot

  Laatste update, Heb vandaag van Raymond een ander slot opgestuurd gekregen en natuurlijk gelijk geplaatst. Koste bij elkaar ongeveer een uurtje werk en toen zat alles weer netjes op zijn plaats en......... het werkt weer zoals het hoort. Ik wil iedereen bedanken voor jullie support en mogelijk kan dit onderwerp nog voor andere een lijdraad zijn. Wat mij aan gaat is het opgelost en mag dit onderwerp als afgesloten beschouwd worden. Met vriendelijke groet Aart
 14. kleinjan

  Achterdeur x-type op slot

  Zo het is weer even tijd voor een update; MIJN DEUR IS OPEN, ja jullie lezen het goed het is eindelijk gelukt en dit dankzij een heel vriendelijke monteur van de FORD garage. Ik had mij vanochtend er al bij neer gelegd dat ik het niet voor elkaar zou krijgen en dus eindelijk de Garage van Raymond gebeld om een afspraak te maken. Helaas de voicemail in moeten spreken en wacht nu op het belletje terug. Dus omdat ik toch moest wachten dacht ik aan de FORD garage, immers er zitten veel onderdelen van een mondeo in de jaguar. Ik er naar toe en mijn verhaal aan een uiterst vriendelijke monteur gedaan, resultaat, auto naar binnen en hij wilde wel even zijn licht er over laten schijnen. Monteur op de achterbank en ik van buiten kijken, het duurde nog geen 30 sec of ik hoorde klik en de deur ging open. Mijn mond viel open en er kwamen wat worden uit die ik maar niet zal neer schrijven, wat was ik verbaasd en blij. Natuurlijk gelijk gevraagd wat hij nu gedaan had. Hij vond het al vreemd dat er maar 1 kabel aanwezig was voor het op slot en open doen van de deur van binnen uit. Dus kwam hij tot de conclusie dat die kabel dus 2 kanten op moet werken, duwen is van slot af en trekken is deur openen. Je begrijpt natuurlijk al waar de schoen wringt, ik heb alleen aan de kabel getrokken, maar als die op slot zit kan je trekken wat je wilt, gaat de deur echt niet open, je moet eerst duwen om hem van slot te krijgen en dan pas kan je trekken om de deur te openen. Thuis gekomen heb ik eindelijk het slot eruit kunnen halen en de boel eens goed kunnen bekijken. Elektrisch werkt de micro switch wel en ook de motor draait echter het gaat niet van harte, heb alles goed schoongemaakt met wd40 en weer in elkaar gezet. Helaas werkt het dus niet elektronisch maar wel mechanisch, dus ik denk dat het gewoon kapot is en er een ander slot in moet. Zal alles nog wel aan Raymond voorleggen als ik contact heb en hopen dat het opgelost kan worden door een ander slot te plaatsen, mogelijk heeft hij nog een goede gebruikte liggen. Wel jullie zijn weer op de hoogte en als het probleem opgelost is laat ik het hier nog weer even weten.
 15. kleinjan

  Achterdeur x-type op slot

  Laatste update want ik weet geen andere opties meer; Vandaag scheen de zon dus vol goede moed vanochtend maar weer eens naar mijn deur gekeken, een aantal feiten op een rij gezet. 1 de kabel van de binnen ontgrendeling werkt ( met mijn hand voel ik in het slot de pal heen en weer gaan). 2 de stang van de buiten vergrendeling werkt ( met mijn hand voel ik in het slot het blok op en neer gaan). 3 de op de connector BR3 gemeten spanning is correct ( echter bij bedienen hoor je niks in het slot). 4 de spanning van de andere achterdeur overgezet op het slot rechtsachter, geen resultaat. 5 de sleutel in het contactslot gedaan en opnieuw ingeleerd, echter geen resultaat. 6 met een laselektrode ( haakje aan gemaakt) een uur lang aan het proberen geweest, geen resultaat. Kort gezegd, mijn opties zijn op, blijft denk ik alleen nog de optie dat die naar dokter Raymond moet en dat die zijn magie er maar op los moet laten. Zal contact met Raymond op nemen en vragen voor een koste raming, kan ik eerst even sparen voor ik de trip naar Zeeland ga maken. Iedereen zover bedankt voor alle reacties en als het opgelost is zal ik het hier een laten weten.
×