Ga naar inhoud

kleinjan

Members
 • Aantal items

  58
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

kleinjan won de laatste dag op 2 oktober 2015

kleinjan had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

4 Goed

Over kleinjan

 • Verjaardag 09/05/1958
 • Leeftijd 60

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Barneveld
 • Hobbies
  auto's / computer / brommers
 • Leeftijd 60

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Hallo, sinds kort eigenaar van een jaguar x-type 2.0D uit 2004 met slechts 132.000 km op de teller.
  Hoop er nog jaren plezier van te mogen hebben.
 • Leeftijd 60

Recente bezoekers van dit profiel

209 profielweergaven
 1. Goedendag jaguar liefhebbers, Sinds enige tijd doet zich het volgende voor bij mijn jaguar x-type 2.0D uit 2004. Als ik de auto start en het koppelingspedaal in trap hoor je een soort bonkend geluid uit de motor komen, bij loslaten van het koppelingspedaal is het geluid weer weg. Als je vervolgens, zonder gas te geven, de auto laat rijden wordt het geluid erger tot dat de koppeling geheel losgelaten is dan is het geluid weg. Rijd je op de normale manier weg met een kleine hoeveelheid gas dan hoor je het geluid niet. De koppeling slipt verder niet en werkt gewoon normaal en ook het schakelen gaat verder zonder problemen. Vragen: 1. heeft iemand enig idee wat hier aan de hand zou kunnen zijn 2. is er iets wat ik zelf zou kunnen controleren 3. als het iets is met de koppeling is wat zou er dan eventueel vervangen moeten worden 4. waar kan je dat het beste laten doen en wat zouden dan ongeveer de kosten zijn De reden voor het kosten plaatje zijn dat de auto nu 180.000 km heeft gereden en ik laatst een controle van de dag waarde heb laten doen en er toen gezegd werd dat dit ongeveer € 1560,- zou betreffen. Ik heb heel veel plezier van mijn auto en zou hem niet graag kwijt willen echter moet ik wel reëel blijven wat reparatiekosten betreft.
 2. kleinjan

  Blazend geluid in jaguar x-type

  Ben een beetje laat met reageren maar probleem is opgelost, bedankt allemaal.
 3. kleinjan

  Blazend geluid in jaguar x-type

  Heb de slang van de intercooler gecontroleerd en er zit inderdaad een scheur in, heb inmiddels een nieuwe besteld en zodra die binnen is ga ik hem vervangen en ga er vanuit dat het probleem dan opgelost is.
 4. kleinjan

  Blazend geluid in jaguar x-type

  Bedankt hansvh, ik ga zeker controleren of ik scheuren in die slang kan voelen en als dat zo is zal ik gaan proberen of ik hem kan vervangen. Zal hier zeker even laten weten wat het resultaat is, hopelijk zal ik dat eind volgende week kunnen zeggen.
 5. kleinjan

  Blazend geluid in jaguar x-type

  Dank je Arno en isabella, Pas is de koelvloeistof slang naar de oliekoeler vervangen, toen raakte ik veel koelvloeistof kwijt door de lekkage. Als de intercoolerslang gescheurd is lekt er dan ook geen koelvloeistof of heb ik dat helemaal fout. Waar loopt die slang ongeveer is het iets wat van de turbo naar de intercooler loopt, en de intercooler zit die onder in de voorbumper?
 6. kleinjan

  Blazend geluid in jaguar x-type

  Hallo Arno, ik kan zelf de link naar de accu even niet plaatsen, verder is het zo dat de auto altijd vlot rond draait en direct aan slaat waarom verdenk je de accu?
 7. kleinjan

  Blazend geluid in jaguar x-type

  Goedemorgen allemaal op deze warmste dag van het jaar. Ik ben in het bezit van een x-type / 2.0 D / uit 2004, sinds kort heb ik het volgende probleem: Als ik met de auto rijd en ik geef gas dan klinkt er uit de ventilatie roosters in het dashboard een blazend geluid dat reageert op het toerental van de motor. Als de auto stil staat en ik geef dan gas dan hoor je het niet het vind dus alleen plaats als de motor belast is. Ik heb al onder de motorkap gekeken omdat op die plek ook de turbo geplaatst is tegen het schutbord aan. Ik heb de beschermplaat die over de turbo geplaatst is verwijderd en visueel gekeken of ik iets kon ontdekken, ook heb ik met mijn hand gevoeld of er ergens lucht ontsnapt. In beide gevallen heb ik echter niks kunnen ontdekken ook is het zo dat de auto niets in trekkracht inlevert. Ik vind het gewoon een vervelend geluid, net of je een turbo hoort blazen, daar heb ik geen jaguar voor gekocht maar had ik beter af geweest met een Subaru WRX. Mogelijk heeft iemand dit zelf eens aan de hand gehad of zijn er bruikbare tips die ik kan volgen. Denk je iets te weten dan zou ik het graag horen Mvg Aart Kleinjan
 8. kleinjan

  Jaguar X-type CD Player

  Bedankt
 9. kleinjan

  Jaguar X-type CD Player

  Dat met die Parrot MKi lijkt me wel een goede oplossing, heb jij er zelf ervaring mee? Ik heb de gebruikers handleiding gelezen hoe dat je het geheel aan moet sluiten en daar spreken ze over ISO stekkers die je dan gebruiken moet. Nou heb ik zelf de Premium radio uitvoering in mijn x-type zitten, die werkt met een gesloten glasvezel netwerk als ik het goed begrepen heb. Kan je dan de besproken ISO stekers gebruiken of wordt het weer een heel gepruts om het aan te sluiten. Ik hoop dat je me wat raad kan geven Pizzaman.
 10. kleinjan

  Jaguar X-type CD Player

  Bedankt Pizzaman voor het advies. Inmiddels het probleem opgelost, op het moederbord van de cd-player maakte het L&R anologe audio signaal contact met elkaar, opnieuw gesoldeerd en probleem opgelost. Heb in mijn zoektocht nog wel een bestandje gevonden met de verschillende type players ( is bijgevoegd ) voor diegene die er mogelijk iets aan hebben. Ben nog wel steeds aan het zoeken naar een manier om Mp3 af te spelen. Type CD Players.pdf
 11. kleinjan

  Jaguar X-type CD Player

  Van de week is mijn jaguar x-type cd-player gestopt met werken. Het begon met het uitvallen van het rechter kanaal en later de gehele cd -player. Ik heb in de auto het Premium DvD/Nav audio systeem zitten. Dus ik ben op zoek naar een vervanger, de kapotte cd-player is een 4x43-18B876-BC. Nu heb ik al veel verschillende type nummers van cd-players langs zien komen. Is er iemand die kan vertellen welke typen er allemaal als cd-player voor het Premium audio systeem gebruikt kunnen worden. Weet iemand toevallig of er ook typen zijn die Mp3 kunnen afspelen en toch werken met het Premium audio systeem. En als laatste vraag, is er iemand die toevallig een cd-player in de aanbieding heeft die werkt in het Premium audio systeem.
 12. kleinjan

  vervangen waterpomp x-type 2.0 diesel

  Goede avond beste forum leden, Mijn jaguar is een x-type 2.0 diesel van 2004. Ik heb een lekkage aan mijn waterpomp en wil deze zelf gaan vervangen. Nu heb een blik geworpen onder de motorkap en gekeken hoe ik dit het beste aan kan pakken. Er zitten nogal wat dingen in de weg voor je bij de pomp zelf kan komen. Mijn vraag is dus heeft iemand dit al eens gedaan en wat is de best te volgen strategie en zijn er speciale dingen waar je op moet letten of die je nodig hebt. Ik hoop dat jullie me weer eens een helpende hand kunnen toesteken met jullie kennis en ervaring. M.v.g. Aart Kleinjan
 13. kleinjan

  Chroom bumper strips x-type

  Bedankt allemaal voor de reacties, Hansvh ik heb inmiddels ook een pdf gevonden voor de achterbumper, nu nog even wachten op een mooie dag en dan zal ik eens gaan kijken of ik het voor elkaar krijg. Laat jullie wel weten wanneer het gelukt is.
 14. kleinjan

  Chroom bumper strips x-type

  Goede morgen jaguar fans Bij mijn x-type zijn de hoek strips in de voor en achter bumper in de kleur van de auto gespoten, nu wil ik deze gaan vervangen door chroom strips. Heb daar verder nog geen ervaring mee en vroeg mij af of je dit kan uitvoeren zonder de voor en achter bumper te moeten verwijderen. Iemand hier al ervaring mee opgedaan of een handige tip?
 15. kleinjan

  Achterdeur x-type op slot

  Laatste update, Heb vandaag van Raymond een ander slot opgestuurd gekregen en natuurlijk gelijk geplaatst. Koste bij elkaar ongeveer een uurtje werk en toen zat alles weer netjes op zijn plaats en......... het werkt weer zoals het hoort. Ik wil iedereen bedanken voor jullie support en mogelijk kan dit onderwerp nog voor andere een lijdraad zijn. Wat mij aan gaat is het opgelost en mag dit onderwerp als afgesloten beschouwd worden. Met vriendelijke groet Aart
×