Ga naar inhoud

HenkXKR

Club Donateur
 • Aantal items

  338
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  6

HenkXKR won de laatste dag op 1 juli

HenkXKR had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

46 Beter

Over HenkXKR

Profile Information

 • Geslacht
  Niet bekend
 • Woonplaats
  Regio Rotterdam
 • Hobbies
  Sportautootjes rijden, mn zeilbootje+ veel andere interesses.

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Na 5jaar BMW Z3 en 5 Jaar BMW Z4 (2-zit Roadsters) wilde ik een een meer comfortabele sportwagen hebben.
  Het belangrijkste is dat ik de auto tijdloos MOOI moest vinden.
  De keuze viel eerst op een Masaerati 3200, maar het is een XKR 4.2l uit 2003 geworden, die ik zelf uit Dld. heb geimporteerd.

  Zie verder dit topic : https://www.jaguarforum.nl/forum/topic/11558-met-blijdschap-geven-wij-kennis-…-xkr-42-uit-2003/

Recente bezoekers van dit profiel

149 profielweergaven
 1. Jaguar xj6 serie 3 start niet

  Als je de kop er weer afhaald moet nje u toch echt de kleppen slijpen! Zou ik me eerst eens even over inlezen (ze mogen niet over de gehele oppervlak dragen) en wat fillmpjes op Youtube bkijken. De truc van Xjeej om met benzine te testen kon ik niet, maar lijkt alleszins redelijk
 2. Lustrum JDCH 26 augustus Boxtel

  Zou leuk zijn je te treffen. Mijn auto is gemakkelijk te herkennen aan de Mesh/gaas luchtinlaten op de motorkap. Kan zijn dat ik er niet bij ben. Waarschijnlijk sta ik dan aan de bar Overigens nog een mededeling van de JDCH: .......... De Lustrumdag op 26 augustus is als evenement aangemeld bij de belastingdienst en valt onder de Evenementenregeling, kom daarom gerust met uw geschorste Jaguar of Daimler. (Denk dan wel aan de WA-verzekering en de APK) Concours ‘d Élégance 2017 ......... Een mooie uitstalling van de tijdlijn, met hele bijzondere exemplaren, ieder met een leuk verhaal. De auto’s staan in drie categorieën ingedeeld: 1897-1950 / 1951-2017 en in Topklasse. De laatsten zijn de winnaars van de afgelopen jaren. In het dagprogrammaboekje vindt u leuke wetenswaardigheden over de uitgestalde auto’s. De stemkaart krijgt u uitgereikt bij binnenkomst. Hiermee stemt u namelijk mee voor de publieksprijs. Iedere stemt telt dus ook die van u!
 3. Lustrum JDCH 26 augustus Boxtel

  Nog 10 dagen en Jaguar Daimler Club Dolland viert het 40 jarig bestaan. Kreeg bericht van de organisatie. Er zijn ruim 1000 inschrijvingen/bezoekers, verdeeld over bijna 500 Jaguars en Daimlers. Ze hopen het getal van 500 aan te tikken. Ik begrijp dat ze een Line Up willen maken van alle modellen die Jaguar en Daimler gemaakt hebben, waaronder zeer zeldzame. Meer info : JDCH.NL
 4. Geen leer meer in een nieuwe Jag?

  Eigenlijk best een milieuvriendelijk forum hier. Reden dat ik niet dagelijks sabelbont draag is dat ze me anders met een verfbus gaan bespuiten.
 5. XKR 4.0 tot leven wekken

  Waarom had je een reservemotor gekocht?
 6. Motor xjr supercharged 2002

  Begrijp dat het een late 4.0l is. Kunnen het de ketiingspanners niet geweest zijn?
 7. Motor xjr supercharged 2002

  Ben ook benieuwd naar afloop. Ps, wat is LPI brandstof?
 8. Motor xjr supercharged 2002

  Das idd balen. Voor prijs indicaties: Typ eens op Marktplaats, bij auto onderdelen, de woorden : Motor XJR of XKR. Er staat een motor in Belgie. Doe je het op E-bay.de, dan blijken ze er tussen de 2000 en 4000 Euro voor te vragen. Op autoscout24.de, koop je al een complete XJR (met draaiende motor!) v.a. 4000 Euro. Daar komen dan 2x de uitbouw en 1x de inbouw kosten bij! Of het interessant is de huidige motor te reviseren, hangt af van wat er kapot is. (voor €. 4000,- kun je natuurlijk al aardig wat reviseren)
 9. Wimb's X308

  Werkelijk heel mooi. Is dit een Jaguar kleur?
 10. XKR uitlaat

  Doen ze in ieder geval regelmatig. In post 16 zie je het "H" systeem van Thijsperdok In deze foto het "X" systeem. (foto v.a. middendempers naar voren). Wat mij opvalt is dat de onderzijde v/d auto mooi schoon en roestvrij is.
 11. XKR uitlaat

  Een Jaguar met een trekhaak?
 12. XKR uitlaat

  Mooie auto met weinig km. Gefeliciteerd. Ik heb de 20" inch wielen en dat rijdt uiterst comfortabel. Wat betreft de uitlaat. Heb me er een paar dagen geleden ook in verdiept. Het systeem heeft 5 dempers. 1 grote "voor"demper. 2 middendempers en 2 achterdempers Idd alleen de achterdempers vervangen door een pijp. Adamesh komt boven drijven, maar zal toch een (goedkopere?) nederlandse leverancier zoeken (Elke goede uitlaatboer kan wel een RVS pijp buigen). Op een ander forum wordt er voor gewaarschuwd dat je geen demper mag vervangen waar de katalysator in zit. Maar die zal wel in de voordemper zitten? (moet ik nog uitzoeken). Op de foto : Onderzijde met voor- en middendempers.
 13. ZGAN E-type 1968

  De prijzen voor collecters items van 60-30 jaar oud rijzen de pan uit. Je moet er rekening meehouden dat de luchtbel op een bepaald moment uiteen spat. (tenzij de Chinezen in de toekomst mee gaan bieden). Wat mij opvalt is dat de prijzen van vooroorlogse autos nauwelijks stijgen. Je koopt al voor €. 15.000 een oldtimer Zie bijv. deze site : http://www.oldtimers-te-koop.nl/vooroorlogse-oldtimers-te-koop.aspx Lijkt mij wel grappig om met zo'n auto aan ritten voor oldtimers deel te nemen. Kan me ook voorstellen dat het over een aantal jaren "hip" / Trendy / mode is om zo'n auto te hebben en dan vliegen daar de prijzen de pan uit.
 14. IMG 1263

  Uit het album Picknick rit met JDCH

 15. Picknick rit met JDCH

  Andere Britse auto's waren ook welkom. Dus smullen voor de liefhebber.
×