Ga naar inhoud

HenkXKR

Club Donateur
 • Aantal items

  398
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  7

HenkXKR won de laatste dag op 30 november 2017

HenkXKR had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

54 Toppertje

Profile Information

 • Geslacht
  Niet bekend
 • Woonplaats
  Regio Rotterdam
 • Hobbies
  Sportautootjes rijden, mn zeilbootje+ veel andere interesses.

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Na 5jaar BMW Z3 en 5 Jaar BMW Z4 (2-zit Roadsters) wilde ik een een meer comfortabele sportwagen hebben.
  Het belangrijkste is dat ik de auto tijdloos MOOI moest vinden.
  De keuze viel eerst op een Masaerati 3200, maar het is een XKR 4.2l uit 2003 geworden, die ik zelf uit Dld. heb geimporteerd.

  Zie verder dit topic : https://www.jaguarforum.nl/forum/topic/11558-met-blijdschap-geven-wij-kennis-…-xkr-42-uit-2003/

Recente bezoekers van dit profiel

604 profielweergaven
 1. Alarm gaat af bij Onweer

  Hallo, Er zij al veel topics over alarmen die 's nachts afgaan, maar mijn probleem is specifieker. Het gaat alleen af bij onweer/zware regenval. Omdat (ondanks mijn aansporingen) mijn vrouw het niet doet, moet ik dan steeds zelf het bed uit om te resetten. Vraag 1: WAAROM gaat het alarm dan af (welke sensor wordt geactiveerd?). Vraag 2: Was het een standaard alarm bij de Jaguars van rond bj 2000 (zo ja, welke klasse?) Of was het optioneel). Vraag 3: wie/waar (bij wat voor soort bedrijf) kan ik mijn alarmsysteem laten doorlichten en een certificaat afgeven? Door moderator verplaatst.
 2. Heb hem even gegoogled, dat model kon ik niet. Zullen er niet veel van rondrijden?
 3. Dashbord XKR renoveren

  De man had een auto ongelukje gehad. Hier een foto van mijn reserve set die ik had op gestuurd (kleur was "stained Maple") en deze set na oude laag verwijderen en opnieuw met walnoot fineren. De prijs zal ik wel geven als ik de factuur binnen krijg. Heb ook nog zo'n mooie houten pookknop met R logo besteld. Hierbij wil ik opmerken geen intentie te hebben de auto te verkopen en ben het eens met de uitspraak van Sir Henry Royce: Quality remains when the price is long forgotten.
 4. Dashbord XKR renoveren

  Heb verleden jaar op M.P een reserve set dashboard paneeltjes voor mijn XKR gekocht en naar Britishautowood (in Florida) opgestuurd om op nieuw te fineren/ Na maanden vertraging (orkaan en ziekenhuis opname) eindelijk bericht gekregen dat ze klaar zijn. Alvorens op te sturen, heeft hij alvast fotos op zijn facebook pagina gezet (gepost op 23 februari). https://www.facebook.com/British-Autowood-248684918489295/ Op de pagina ook fotos van andere projecten. Kijk hiervoor ook op zijn website! Ps mijn auto is niet van 2005, maar van 2003.
 5. Technische dag Heinkenszand

  Schijnt voor sommige leden iets met belastingen te maken te hebben
 6. Gezien de tekening, kunnen er nauwelijks passagiers achterin (dus geen 2+2). Denk dat ze eens goed naar de Panamera moeten kijken.
 7. Wimb's X308

  Leuk. Tevreden met het resultaat? (Hard plassertje toen je hem zag?)
 8. series 2 met XK of AJ6 met motormanagement

  In welke maand valt dat?
 9. Wimb's X308

  Neem aan dattie dat gedaan heeft Anders kantie toch niet slapen lijkt me?
 10. Wimb's X308

  Gefeliciteerd. But without Pics, id din''t happen! Fotos dus graag!
 11. XKR 4.0 tot leven wekken

  Op www.thejagwrangler.com kun je kabelboompjes bestellen voor een paar typen autos met deze motor.
 12. Wimb's X308

  Typ op Google wat woorden in als "zelf auto importeren" en "auto kopen buitenland" en je wordt overstelpt met transporteurs die daarin gespecialiseerd zijn
 13. Evt.zwakke punten x150

  Heb dat zo een keer gemeten (wilde het gewoon eens weten) . Verder interesseert het me niet veel of tie nou 1:8 of 1:10 op de grote weg loopt Rij ook in 2 autos. XKR heeft nu 150K gelopen. Wil hem nooit meer verkopen. Ben er "zuinig" op en gebruik hem ook selectief, alleen als ik plezier aan de rit kan beleven. Ga a.s Zondag met 20 BMW Roadster vrienden nog wel een 240km najaarsrit doen. V.a Twente richting het heuvelachtige Teutobergerwald. In die rit met traditioneel veel bochten, gaat het gas op de plank = genieten! Gaat "veel" benzine kosten maar een uitje naar de Efteling is ook niet gratis. Gaat November in de winterstalling. Denk dat veel eigenaars van Jaguar klassiekers zo met hun speeltje omgaan.
 14. Evt.zwakke punten x150

  Die L/100km weet ik wel. Reed laatst 200 km over de grote weg, en heb vooraf het gem , verbruik op 0 gezet. verbruik. 9L/100km was het resultaat. Geen files gehad, misschien wind mee? 1:10 is zonder vaak meer haalbaar. Maar meestal rijd ik idd ook 1:9 en in de stad 1 0p 5-6
 15. Reservevoorraad benzine

  Kan wel kloppen. Bij de meeste autos kun je nog wel 50 km rijden met een brandend lampje, hopenlijk genoeg om de volgende pomp te halen.
×