Jump to content

HenkXKR

Members
 • Posts

  444
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

HenkXKR last won the day on July 18 2021

HenkXKR had the most liked content!

Reputation

79 Toppertje

Profile Information

 • Geslacht
  Niet bekend
 • Woonplaats
  Regio Rotterdam
 • Hobbies
  Sportautootjes rijden, mn zeilbootje+ veel andere interesses.

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Na 5jaar BMW Z3 en 5 Jaar BMW Z4 (2-zit Roadsters) wilde ik een een meer comfortabele sportwagen hebben.
  Het belangrijkste is dat ik de auto tijdloos MOOI moest vinden.
  De keuze viel eerst op een Masaerati 3200, maar het is een XKR 4.2l uit 2003 geworden, die ik zelf uit Dld. heb geimporteerd.

  Zie verder dit topic : https://www.jaguarforum.nl/forum/topic/11558-met-blijdschap-geven-wij-kennis-…-xkr-42-uit-2003/

Recent Profile Visitors

2,376 profile views
 1. Hallo, ik wil mijn XKR eigenlijk weer in nieuwstaat brengen. Dan moeten als eerste de bekledingen van de 2 zittingen van de voorstoelen, of van de gehele voorstoelen vervangen worden. Er zijn complete sets verkrjgbaar o.a. op https://www.topsonline.com/model/Seat_Covers/Jaguar/2001_thru_2006_Jaguar_XK8_And_XKR_Convertible_And_Coupe_Models.html. Ik zal ze wel door een professionel laten bestellen en vervangen, of kunnen die eventueel alleen zelf de zittingen opnieuw bekleden?. Adressen?
 2. Niet leuk om dit te vernemen. Kennis van mij is al 3x geopereerd. Reden Hij begon iedere keer weer te vroeg met werken in zijn bedrijf. (lees: iets optillen etc.). Een wijs besluit dus en van Harte Beterschap
 3. Na aankoop in 2016 heeft mn XKR 2003 een hele grote beurt gehad. bij 135.000km. (inl automaat spoelen, remolie wisselen airco service etc. Nu naar de garage geweest voor een 160.000 beurt. Garagist opperde om de bougies te vervangen. Leek mij een goed idee, omdat het op de aanwezige facturen nog nooit gedaan was, Hierbij 2 fotos van de bougies, zoals ze er uit kwamen. Kan iemand daaraan zien of het nodig was? Ben er daarna mee naar Friesland gereden, heen en weer 400km en het viel mij op dat het gemiddelde verbruik (bij 120Km-130Km) 1:op 11 was. Ik dacht dat ik nooit lager dan 1:10,5 geweest was.
 4. Mijn auto is al 3x in winterstalling geweest (caravanstalling) Maak alleen de accupool los. Start altijd direct en je weet dat daar best een hele volle accu voor nodig is. (als tie niet zou starten, even de ANWB/wegenwacht bellen????
 5. Toch raar verhaal dat die distributie klacht niet verholpen kan worden. Toch zal zelfs die motor nog geld waard zijn. Je blijkt een goede sleutelaar te zijn, maar een Jaguar specialist heeft mss meer expertise? Niemand zal een xk8 uit 2002 met een 4.0 motor willen kopen. Goedlopende huidige 4.0 motor zal veel waard zijn. Tip maak een geluids video alvorens de 4.0 uit te bouwen en van het uitbouwproces. + opname van een recente krant (datum).
 6. Heb die 4.2l motor in R uitvoering in mijn XKR uit 2003 liggen. Had mij voor aankoop er goed in verdiept. Deze motoren liggen ook in sommige Amerikaanse Ford modellen en schijnen onverwoestbaar te zijn. Onderstel en aandrijving zijn ook probleemloos. Gekocht bij 130K nu 3 jaar later 160K. Zag bij aankoop dat oliekeuring van differentieel lekte. Verstandig dus om hem even op de brug te laten zetten
 7. Kwam op Youtube een website tegen met korte informatieve filmpjes. Typ in de zoekbalk van Youtube : " Secrets of XK8/R " en je kunt kiezen uit 20 onderwerpen! Ps als je intypt XK8 + een (Engels-, Duits-, Nederlandstalig) onderwerp krijg je "how to do" filmpjes te zien Door moderator verplaatst naar juiste subtopic.
 8. Ik ben lid van de JDCH en vind dat ik reuze meeval????
 9. 3 jaar geleden de XKR gekocht bij een No nonsens handelaar in DLD. (3 auto's in een oude showroom, + voor een paar miljoen aan dure automobielen op het parkeerterrein). Heb ze een mailtje gestuurd, bedankt voor de prettige afwikkeling destijds en gevraagd of zij geen specialist weten. Kreeg een leuk mailtje terug met uitnodiging om langs te komen (Duisburg) zodat zij er eens naar kunnen kijken. Het gaat mij in dit stadium niet om repareren, maar vast stellen welk onderdeel kapot is (wss de stuur automaat). Overigens zijn er in de BMW wereld ook veel, niet op te lossen problemen, met electronica. Zal in de zelfsturende/denkende autos in de nabije toekomst alleen maar erger worden denk ik.
 10. Bedankt voor de info tot zover. Het probleem lijkt vooral ook te zijn dat de ODB metingen niet exact aangeven welk onderdeel verantwoordelijk is voor de foutmelding. het kan dus best zijn dat de dure (RADAR!) unit helemaal niet kapot is! Op Ebay worden ook een hoop andere CC gerelateerde onderdeeltjes aangeboden. Het zou dus al fijn zijn als er een clubje is die de CC Unit(s) door kan meten om dat vast kan stellen. Alls de unit van Hella of Bosch is, zouden die, in hun service centrum, mss kunnen meten/repareren? Neem aan dat al die dure Mercedissen/BMW''s dezlefde uinits aan boord hebben.
 11. Hallo, Mn speeltje komt op 1 mei weer uit de stalling, maar heeft een hardnekkig CC probleem. Er is al veel aan doorgemeten, een nieuwe stuursensor ingegaan en de Jaguar dealer heeft tijdelijk de schakelaartjes op het stuur vervangen, om te kijken dat het daar aan zou liggen. De prijs van hun inspanningen viel reuze mee! De meest waarschijnlijke fout blijkt in de aanstuur unit te zitten. ( er zijn er zelfs 2?) Wil nu de unit(s) uitlaten bouwen en opsturen naar specialist (daar moet je de losse unit opsturen). Heeft iemand ervaring met een Jaguar specialist op dit gebied? Jaguar maakte die units niet zelf, weet iemand welk merk er bij mij inzit (XKR 2003)? Waarschijnlijk HELLA? De reparatie bedrijven vragen daarna alvorens je ze opstuurt
 12. Ben in het algemeen geen fan van de hoekige XJS. Deze is door de kleuren combinatie wel een uitzonderlijk mooi exemplaar. Tip: Motorruimte goed schoonmaken (is mss al gebeurd?) en toch zeker dat kleppendeksel ontroesten, schuren en mooi lakken. De auto is het waard!
 13. Ik heb helemaal geen Austin 7 / Morris mini Minor / Cooper gezien. Stonden die bij elkaar in een verre uithoek?
 14. Ben ivm met andere verplichtingen op zondag, slechts een uurtje (tussen 11 en 12) geweest.
×
×
 • Create New...