Ga naar inhoud

HenkXKR

Club Donateur
 • Aantal items

  379
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  6

HenkXKR won de laatste dag op 1 juli

HenkXKR had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

48 Beter

Over HenkXKR

Profile Information

 • Geslacht
  Niet bekend
 • Woonplaats
  Regio Rotterdam
 • Hobbies
  Sportautootjes rijden, mn zeilbootje+ veel andere interesses.

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Na 5jaar BMW Z3 en 5 Jaar BMW Z4 (2-zit Roadsters) wilde ik een een meer comfortabele sportwagen hebben.
  Het belangrijkste is dat ik de auto tijdloos MOOI moest vinden.
  De keuze viel eerst op een Masaerati 3200, maar het is een XKR 4.2l uit 2003 geworden, die ik zelf uit Dld. heb geimporteerd.

  Zie verder dit topic : https://www.jaguarforum.nl/forum/topic/11558-met-blijdschap-geven-wij-kennis-…-xkr-42-uit-2003/

Recente bezoekers van dit profiel

221 profielweergaven
 1. Evt.zwakke punten x150

  Heb dat zo een keer gemeten (wilde het gewoon eens weten) . Verder interesseert het me niet veel of tie nou 1:8 of 1:10 op de grote weg loopt Rij ook in 2 autos. XKR heeft nu 150K gelopen. Wil hem nooit meer verkopen. Ben er "zuinig" op en gebruik hem ook selectief, alleen als ik plezier aan de rit kan beleven. Ga a.s Zondag met 20 BMW Roadster vrienden nog wel een 240km najaarsrit doen. V.a Twente richting het heuvelachtige Teutobergerwald. In die rit met traditioneel veel bochten, gaat het gas op de plank = genieten! Gaat "veel" benzine kosten maar een uitje naar de Efteling is ook niet gratis. Gaat November in de winterstalling. Denk dat veel eigenaars van Jaguar klassiekers zo met hun speeltje omgaan.
 2. Evt.zwakke punten x150

  Die L/100km weet ik wel. Reed laatst 200 km over de grote weg, en heb vooraf het gem , verbruik op 0 gezet. verbruik. 9L/100km was het resultaat. Geen files gehad, misschien wind mee? 1:10 is zonder vaak meer haalbaar. Maar meestal rijd ik idd ook 1:9 en in de stad 1 0p 5-6
 3. Aankoop overwegingen XK8 /XKR

  Ben er 3x geweest met mn BMW Roadster groepje. Heb wel op zandvoort gereden, maar durfde dit niet aan:
 4. XKR 4.0 tot leven wekken

  Zou best kunnen. Ze zijn natuurlijk destijds niet voor niets met de Nikasil coating begonnen. Mooie revisie trouwens
 5. Wimb's X308

  Zier er heel mooi uit. Stoelen ook opnieuw bekleden?
 6. Evt.zwakke punten x150

  Heb dezelfde motor (met aanjager zelfs minder zuinig) en valt reuze mee. Gemiddeld verbruik van de XKR op de grote weg is 1:11 bij 130km uur. Als je met een fiat panda etc ook 130 km wil rijden haalt die ook de 1 op 20 niet meer. Dan wordt het rommelen in de marge, maar die motor in een X100/X150 rijdt fantastisch. In tegenstelling tot de 4.0 motoren, worden de 4.2l AJ33/AJ34 op engelse fora omschreven als "bomproof", Ps, ook ik ben, na aankoop, langs heinkeszand gereden voor een aankoop inspectie achteraf en een grote beurt laten geven
 7. Meldingen in meterconsole

  Heb idd adaptive CC.
 8. Meldingen in meterconsole

  Op een engels forum kom ik dit tegen: There are several causes for CruiseControl not available being generated. The three most common are: (er kunnen er dus meer dan 3 zijn!) 1. The cruise switch on the brake pedal or clutch becoming inoperative. 2. The ABS sensor on one of the wheels not working correctly. 3. The ABS reluctor ring or vehicle speed sensor broken. In order to avoid getting into an expensive guessing game it's better to have the fault codes read. Meten is weten dus. Eerst maar eens een weekje naar Parma om aldaar wat gedroogde ham te eten en naar Bologna voor een spaghetti Bolognese.
 9. Meldingen in meterconsole

  Hier was mijn vraag verkeerd geformuleerd. Wilde weten wat Inst. betekent. Blijkt afkorting van :"instant" = ogenblijk. Kon het woorrd alleen van instant koffie en instantpudidding
 10. Meldingen in meterconsole

  weer wat geleerd. bedankt
 11. Meldingen in meterconsole

  Heb de volgende meldingen : 1) Momenteel permanent :Cruisecontrol niet beschikbaar 2) na een plotselinge beweging wel eens de melding : bestuurder neemt over Vraagjes over meldingen brandstof verbruik. Wat betekent Inst. verbruik? Over welke periode wordt het gemiddeld verbruik berekend?
 12. Denk als je de vormgeving v/d carrosserie voor 80-90% intact laat en er voor die ontbrekende 10-20% moderne stijl elementen (o.a. ander voorbumper en koplamp omlijstingen) invoert, je een hele mooie auto krijgt.
 13. XKR 4.0 tot leven wekken

  Is dat de OEM uitlaat? benieuwd of de omhulling een functie heeft. Rare jongens die Britten (Zei Obelix 2000 jaar geleden ook al)
 14. XKR 4.0 tot leven wekken

  Ik ga er vanuit dat in de middendemper de gassen van links en rechts gemengd worden en zouden dan evenveel rook L en R achter moeten geven.
 15. XKR 4.0 tot leven wekken

  Knap dat je het aandurft en kan!
×