Jump to content

HenkXKR

Members
 • Content Count

  433
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

HenkXKR last won the day on October 30 2018

HenkXKR had the most liked content!

Community Reputation

65 Toppertje

Profile Information

 • Geslacht
  Niet bekend
 • Woonplaats
  Regio Rotterdam
 • Hobbies
  Sportautootjes rijden, mn zeilbootje+ veel andere interesses.

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Na 5jaar BMW Z3 en 5 Jaar BMW Z4 (2-zit Roadsters) wilde ik een een meer comfortabele sportwagen hebben.
  Het belangrijkste is dat ik de auto tijdloos MOOI moest vinden.
  De keuze viel eerst op een Masaerati 3200, maar het is een XKR 4.2l uit 2003 geworden, die ik zelf uit Dld. heb geimporteerd.

  Zie verder dit topic : https://www.jaguarforum.nl/forum/topic/11558-met-blijdschap-geven-wij-kennis-…-xkr-42-uit-2003/

Recent Profile Visitors

1045 profile views
 1. Kwam op Youtube een website tegen met korte informatieve filmpjes. Typ in de zoekbalk van Youtube : " Secrets of XK8/R " en je kunt kiezen uit 20 onderwerpen! Ps als je intypt XK8 + een (Engels-, Duits-, Nederlandstalig) onderwerp krijg je "how to do" filmpjes te zien Door moderator verplaatst naar juiste subtopic.
 2. Ik ben lid van de JDCH en vind dat ik reuze meeval😎
 3. 3 jaar geleden de XKR gekocht bij een No nonsens handelaar in DLD. (3 auto's in een oude showroom, + voor een paar miljoen aan dure automobielen op het parkeerterrein). Heb ze een mailtje gestuurd, bedankt voor de prettige afwikkeling destijds en gevraagd of zij geen specialist weten. Kreeg een leuk mailtje terug met uitnodiging om langs te komen (Duisburg) zodat zij er eens naar kunnen kijken. Het gaat mij in dit stadium niet om repareren, maar vast stellen welk onderdeel kapot is (wss de stuur automaat). Overigens zijn er in de BMW wereld ook veel, niet op te lossen problemen, met electronica. Zal in de zelfsturende/denkende autos in de nabije toekomst alleen maar erger worden denk ik.
 4. Bedankt voor de info tot zover. Het probleem lijkt vooral ook te zijn dat de ODB metingen niet exact aangeven welk onderdeel verantwoordelijk is voor de foutmelding. het kan dus best zijn dat de dure (RADAR!) unit helemaal niet kapot is! Op Ebay worden ook een hoop andere CC gerelateerde onderdeeltjes aangeboden. Het zou dus al fijn zijn als er een clubje is die de CC Unit(s) door kan meten om dat vast kan stellen. Alls de unit van Hella of Bosch is, zouden die, in hun service centrum, mss kunnen meten/repareren? Neem aan dat al die dure Mercedissen/BMW''s dezlefde uinits aan boord hebben.
 5. Hallo, Mn speeltje komt op 1 mei weer uit de stalling, maar heeft een hardnekkig CC probleem. Er is al veel aan doorgemeten, een nieuwe stuursensor ingegaan en de Jaguar dealer heeft tijdelijk de schakelaartjes op het stuur vervangen, om te kijken dat het daar aan zou liggen. De prijs van hun inspanningen viel reuze mee! De meest waarschijnlijke fout blijkt in de aanstuur unit te zitten. ( er zijn er zelfs 2?) Wil nu de unit(s) uitlaten bouwen en opsturen naar specialist (daar moet je de losse unit opsturen). Heeft iemand ervaring met een Jaguar specialist op dit gebied? Jaguar maakte die units niet zelf, weet iemand welk merk er bij mij inzit (XKR 2003)? Waarschijnlijk HELLA? De reparatie bedrijven vragen daarna alvorens je ze opstuurt
 6. Ben in het algemeen geen fan van de hoekige XJS. Deze is door de kleuren combinatie wel een uitzonderlijk mooi exemplaar. Tip: Motorruimte goed schoonmaken (is mss al gebeurd?) en toch zeker dat kleppendeksel ontroesten, schuren en mooi lakken. De auto is het waard!
 7. Ik heb helemaal geen Austin 7 / Morris mini Minor / Cooper gezien. Stonden die bij elkaar in een verre uithoek?
 8. Ben ivm met andere verplichtingen op zondag, slechts een uurtje (tussen 11 en 12) geweest.
 9. Van de XK8 facebook groep, heb ik onderstaande tekst gekopieerd. Head lining just fitted. I went in through the passenger door. I removed the passenger seat and had help from my wife to get the new head lining in . It took about 4hrs to remove everything and fit the new one. .........did it all for £140.00 so saved a fortune on labour Ps, Die Facebook pagina wordt best druk bezocht, Het is een hele internationale pagina. Elke dag is er wel iemand ergens op deze aardkloot die zich aanmeldt en een foto van zijn karretje plaatst. Ps Bij mij liet het hemeltje los tussen dak en bovenzijde linker portierrubber. Heb het een paar keer weer terug geklemd, maar onlangs vastgezet met stukje dubbelzijdig plakband
 10. Additioneel aan onderstaand topic (is zonder oplossing geeindigd) hoor ik ook een bonkend geluid bij het afremmen of optrekken. Het lijkt van linksachter te komen. In tegenstelling tot het geluid bij Pizzaman, klinkt het hier niet als "Boenk", maar meer als "Bonk" of "Klonk".😁
 11. Ik heb een motorkap logo. Ca. 6 cm diameter Wordt gemonteerd met 2 pennetjes+2 gaatjes in de motorkap. Omschrijving : Buitenrand ca. 5mm is chroom Dan een zwarte rand ca. 10mm met boven jaguar en onder 4.0 dan dunne chroom rand. Dan groen centrum met Growler. Stuur maar Pm met je E-mail als je interesse heb
 12. Persoonlijk heb ik zomers altijd veel mogelijke activiteiten om aan deel te nemen . Ps. 27 augustus is ook zo/n datum dat er van alles georganiseerd wordt. (laatste weekend van de zomer en ierdereen is terug van vakantie denken de organisatoren)
 13. Heb een wervende Email ontvangen met het programma. Ziet er echt heel goed uit, en zouden graag komen, maar zijn helaas verhinderd (Op eerste Pinsterdag is er altijd een ander evenement)
×
×
 • Create New...