Jump to content

Rover827SI

Members
 • Content Count

  568
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Everything posted by Rover827SI

 1. Ik had dit al eerder vermeld in een andere topic maar ik tank voor mijn drie auto's uitsluitend V-power.
 2. Goedenavond Roy, Gefeliciteerd met de aanschaf van weer een Jaguar, in dit geval een XJ 2.7d uit 2007. Ik wens je veel rijplezier met deze Jag met uiteraard veel veilige kilometers. Gr. Aad
 3. Er zullen nog wel meer technische dagen komen. Dus deze ene keer maakt helemaal niets uit. Je gezondheid is het allerbelangrijkste maar dat besef je pas als je hiermee geconfronteerd wordt. Heel veel sterkte en beterschap geweest. Gr.
 4. Het ziet er inderdaad goed uit. Heel veel plezier met je Daimler.
 5. Zoals ik al eerder meldde dat mijn zoon en ik in Boxtel zijn geweest dan toch maar een klein fotootje toevoegen. En inderdaad zijn de beide Jags thuis gebleven. Maar niet de schitterende Rover827Si. Het was weer een genot om hierin te rijden.
 6. Klopt helemaal. Het was zoals elk jaar super gezellig en natuurlijk prachtige auto's bekeken maar het werd al een tijd geleden aangegeven bij geplande evenementen op het Forum dus ........
 7. Goedemiddag René, Wat ik zelf heel belangrijk vind is de temperatuurbestandheid. Aangezien het behoorlijk heet kan worden onder je dakje voldoet deze lijm uitstekend. Bedankt voor de informatie. MvG Aad.
 8. En welke lijm ga je gebruiken. Gr.
 9. Dat geldt zeker ook voor mij. Mijn Rover staat al 6 jaar in de garage waarbij in de winterperiode alleen de accu ontkoppeld wordt. Na pakweg 5 of 6 maanden later de accupool weer aansluiten en binnen één tot twee seconden loopt de motor. Uiteraard ook de Daimler. Start direct zonder problemen. Ook niet vergeten de banden op de goede (verhoogde) spanning te zetten.
 10. Hoi Kees, Hierbij doe ik jou de resultaten toekomen van de acceleratie test van de X300 van mijn zoon bij een kilometerstand van ongeveer 340.000 kilometers. Beter laat dan nooit zou ik zeggen ha ha ha. Het zijn geen spectaculaire cijfers maar deze cijfers laten toch zien dat de prestaties zijn toegenomen. Het benzineverbruik van voor en na de modificatie hebben wij helaas niet gecheckt maar ik hoop dat je hier toch iets aan hebt. Voor de modificatie: 1e keer gaspedaal in ruststand (800 toeren) 0 – 100 km. = 9.0 sec. 2e keer gaspedaal niet in ruststand (2000 toeren) 0 – 100 km. = 8.44 sec. 3e keer gaspedaal niet in ruststand (2000 toeren) 0 – 100 km. = 8.34 sec. Na de modificatie: 1e keer in ruststand (800 toeren) 0 – 100 km. = 8.88 sec. 2e keer gaspedaal niet in ruststand (2000 toeren) 0 – 100 km. = 8.13 sec. 3e keer gaspedaal niet in ruststand (2000 toeren) 0 -100 km. = 8.07 sec. MvG Aad
 11. Rover827SI

  Sleutel xf

  Je kan natuurlijk ook het "panic alarm" opnieuw laten inleren b.v. bij een specialist.
 12. De uitslagen komen tzt eraan. Mijn zoon heeft dit genoteerd in zijn computer. Gr.
 13. Het zit niet tussen je oren want ook mijn zoon heeft deze modificatie uitgevoerd en wij merkten allebei verschil. Wij hebben zelfs diverse malen een acceleratie test gedaan van 0 tot 100 km. (voor de modificatie en daarna met een stopwatch ).
 14. De koplampen welke het dichts bij de grill staan zijn gewone halogeen lampen. Hetzelfde geldt voor de beide mistlampen (breedstralers) onder de grill. Ook deze zijn gewoon halogeen lampjes. Dus m.i. gewoon vervangen. Gr.
 15. Goedemorgen Bas, gefeliciteerd met je S-type 2,5 V6. Geniet van je Jag met uiteraard veel veilige kilometers. MvG Aad
 16. Ondanks de temperatuurverschillen had mijn X358 van 2008 dezelfde problemen. De auto was toen vijf jaar oud en had slechts 117.000 km. gelopen. Dit werd ontdekt (bevestigd) door Raymond na een proefrit.
 17. Als in in de garage mijn X358 start krijg ik altijd een melding op het dashboard dat de lichtschakelaar uit staat. Ik kan natuurlijk deze schakelaar op de automatische stand zetten maar dat doe ik nooit. Toen ik afgelopen zaterdag weer de garage uit reed kreeg ik uiteraard weer de bekende melding maar deze keer ging de melding niet uit. Dat was voor mij de eerste keer dat ik dit constateerde. Er waren twee mogelijkheden wat er aan de hand kon zijn volgens mijn zoon. Als eerste een kapotte lichtsensor maar er was nog een andere mogelijkheid. Op de bovenkant van het dashboard zie je het onderdeel van de lichtsensor en de sensor (voor de zon) voor de regeling van de airco. Als je de beide schakelaars aan de onderzijde los maakt zie je aan de binnenkant elektronica en een groen kapje wat over de lichtsensor is geklikt. Doordat dit kapje jarenlang blootgesteld is aan het zonlicht is deze donkerder verkleurd. Mijn zoon adviseerde mij dit kapje te schuren in de hoop dat deze meer licht zou door kunnen laten want zonder dit kapje verscheen er geen melding in het display. Dus de lichtsensor was in orde. Zo gezegd zo gedaan en na het opschuren van dit kapje werkte alles weer als nieuw. Weer een pak van mijn hart.
 18. Goedemorgen Geert, Ik ken de garage in Tilburg. Ik moest er een keertje naar toe voor een garantiegeval bij mijn Jaguar X358 zo'n vijf jaar geleden. De ruitenwissermotor en het complete stangenstelstel moest vernieuwd worden. De service was destijds prima evenals de reparatie. Alles werkt nog als nieuw. Mijn auto heb ik destijds gekocht in Breda onder de naam van "Bogaers Jaguar". Een Jaguar dealer waar ik toen ook een zeer goede service heb gekregen. Toen het bedrijf helaas de deuren moesten sluiten heeft de zoon van "Bogaers" met enkele monteurs een nieuw bedrijf gestart in Tilburg onder de naam JenF Cars. . MvG Aad
 19. Deze prachtige introductie video had ik al opgeslagen in mijn favorieten (laptop). Toch bedankt Kees.
 20. Rover827SI

  Leaper op XJS

  Het is inderdaad een persoonlijke keus. Bij mijn zoon (X300) staat de leaper erg mooi maar op mijn Daimler Super V8 (nagenoeg hetzelfde model) hoort gewoon GEEN leaper op en ik ben het met jou eens dat op het model X350/358 de leaper veel minder mooi staat nog afgezien van het feit of deze toen geplaatst werden bij de verkoop.
 21. Rover827SI

  Leaper op XJS

  Op mijn X358 zit uiteraard geen leaper. In Nederland werd deze niet geplaatst. Dit in tegenstelling tot Amerika. Al deze modellen hebben wel een leaper. Zelf vind ik een leaper ongelofelijk mooi maar aangezien nogmaals deze in Nederland niet geplaatst zijn zal ik de leaper dan ook niet monteren. Op mijn Daimler Super V8 hoort ook geen leaper dus hetzelfde verhaal.
 22. Hoi Peter, Ik heb kort na de aankoop van mijn X358 een soortgelijk probleem gehad. Tijdens het wissen stopte de ruitenwissers halverwege de ruit en als je weer een commando gaf dan gingen de wissers weer verder. Aangezien de auto toen nog in de garantie zat heeft de dealer destijds het ruitenmechanisme inclusief de motor vervangen. Gr. Aad.
×
×
 • Create New...