Jump to content

Rover827SI

Members
 • Content Count

  531
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Rover827SI last won the day on May 8

Rover827SI had the most liked content!

Community Reputation

121 Toppertje

About Rover827SI

 • Birthday 12/05/1950
 • Age 68

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Hobbies
  Sleutelen, fotograferen en vissen
 • Age 68

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Hallo allemaal,
  Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Aad. Ik heb een enorme passie voor auto's. In dit geval het liefst voor de Engelse merken. Ik sleutelde vroeger heel veel aan auto's van diverse merken. Het sleutelen had toen niets te maken met mijn dagelijks werk. Ik woon in het zuidwesten van Nederland en ben inmiddels met pensioen. Vanaf begin 2014 rijd ik een Jaguar X358 Sovereign 4,2 LWB van 2008, kleur Indigo Blue en was toen 5½ jaar oud met 117.000 km. op de teller (zie foto's album). Ook heb ik een Rover 827Si, kleur Nightfire Red. De auto is 25 jaar en was slechts 3 jaar oud toen ik deze kocht. De auto verkeert nog steeds in nieuwstaat. Ik heb begin 2017 ook nog een schitterende Daimler Super V8 van 1998 gekocht met 155.000 km. in de zeer bijzondere kleur Amaranth Pearl (zie ook foto's album). Eén van mijn zoons heeft dezelfde passie voor de Engelse auto's en hij heeft een Jaguar X300 4.0 Sovereign van 1997. Ook een fantastische auto die hij zelf onderhoud.
 • Age 68

Recent Profile Visitors

2565 profile views
 1. Als in in de garage mijn X358 start krijg ik altijd een melding op het dashboard dat de lichtschakelaar uit staat. Ik kan natuurlijk deze schakelaar op de automatische stand zetten maar dat doe ik nooit. Toen ik afgelopen zaterdag weer de garage uit reed kreeg ik uiteraard weer de bekende melding maar deze keer ging de melding niet uit. Dat was voor mij de eerste keer dat ik dit constateerde. Er waren twee mogelijkheden wat er aan de hand kon zijn volgens mijn zoon. Als eerste een kapotte lichtsensor maar er was nog een andere mogelijkheid. Op de bovenkant van het dashboard zie je het onderdeel van de lichtsensor en de sensor (voor de zon) voor de regeling van de airco. Als je de beide schakelaars aan de onderzijde los maakt zie je aan de binnenkant elektronica en een groen kapje wat over de lichtsensor is geklikt. Doordat dit kapje jarenlang blootgesteld is aan het zonlicht is deze donkerder verkleurd. Mijn zoon adviseerde mij dit kapje te schuren in de hoop dat deze meer licht zou door kunnen laten want zonder dit kapje verscheen er geen melding in het display. Dus de lichtsensor was in orde. Zo gezegd zo gedaan en na het opschuren van dit kapje werkte alles weer als nieuw. Weer een pak van mijn hart.
 2. Goedemorgen Geert, Ik ken de garage in Tilburg. Ik moest er een keertje naar toe voor een garantiegeval bij mijn Jaguar X358 zo'n vijf jaar geleden. De ruitenwissermotor en het complete stangenstelstel moest vernieuwd worden. De service was destijds prima evenals de reparatie. Alles werkt nog als nieuw. Mijn auto heb ik destijds gekocht in Breda onder de naam van "Bogaers Jaguar". Een Jaguar dealer waar ik toen ook een zeer goede service heb gekregen. Toen het bedrijf helaas de deuren moesten sluiten heeft de zoon van "Bogaers" met enkele monteurs een nieuw bedrijf gestart in Tilburg onder de naam JenF Cars. . MvG Aad
 3. Deze prachtige introductie video had ik al opgeslagen in mijn favorieten (laptop). Toch bedankt Kees.
 4. Rover827SI

  Leaper op XJS

  Het is inderdaad een persoonlijke keus. Bij mijn zoon (X300) staat de leaper erg mooi maar op mijn Daimler Super V8 (nagenoeg hetzelfde model) hoort gewoon GEEN leaper op en ik ben het met jou eens dat op het model X350/358 de leaper veel minder mooi staat nog afgezien van het feit of deze toen geplaatst werden bij de verkoop.
 5. Rover827SI

  Leaper op XJS

  Op mijn X358 zit uiteraard geen leaper. In Nederland werd deze niet geplaatst. Dit in tegenstelling tot Amerika. Al deze modellen hebben wel een leaper. Zelf vind ik een leaper ongelofelijk mooi maar aangezien nogmaals deze in Nederland niet geplaatst zijn zal ik de leaper dan ook niet monteren. Op mijn Daimler Super V8 hoort ook geen leaper dus hetzelfde verhaal.
 6. Hoi Peter, Ik heb kort na de aankoop van mijn X358 een soortgelijk probleem gehad. Tijdens het wissen stopte de ruitenwissers halverwege de ruit en als je weer een commando gaf dan gingen de wissers weer verder. Aangezien de auto toen nog in de garantie zat heeft de dealer destijds het ruitenmechanisme inclusief de motor vervangen. Gr. Aad.
 7. Rover827SI

  Portfolio

  Een Portfolio heeft net als in mijn auto schermpjes om eventueel films of televisie te kunnen kijken maar deze Jag heeft dit niet. Een beetje vreemd.
 8. Rover827SI

  Portfolio

  Goedemorgen Sjef, Je moet ook maar eens dit filmpje (2009 Jaguar XJ Portfolio/2008 Geneva Auto Show/Edmunds.com) bekijken. Gr.
 9. Hoi Frank, In eerste instantie "www.elektronicawereld.nl" en dan "licht & geluid" aanklikken. Hierna "lampjes" aanklikken en daarna "lampjes met aansluitdraden" aanklikken en dan naar beneden scrollen. Gr.
 10. Goedemorgen Frank, Ik heb hetzelfde probleem gehad met één van mijn auto's. Je zou je licht eens moeten opsteken bij ElektronicaWereld.nl. Bij "Lampjes laagspanning" zie je op een gegeven moment "Miniatuur draadlampjes". Je moet dan wel een keuze maken tussen 12 of 14 volt en uiteraard 40 of 60 mA. Ook de siliconenkapjes (condoompjes) kan je als het goed is zo overzetten. Je moet wel solderen. Gr. Aad.
 11. Goedemiddag Rene, De 20" Callisto velgen zijn wel prachtig om te zien maar het gaat toch iets ten koste van het comfort. Men zegt dat de 19" velgen toch wel het maximum is. Gr. Aad.
 12. Hoi Jeroen, Het klopt dat toch wel veel geld neergeteld moet worden voor originele onderdelen. Helaas is het niet anders. Succes verder . Gr. Aad.
 13. Dit is de originele toolkit. Gr.
 14. Wij zijn zojuist weer thuis gekomen na een zeer gezellige Zeelandtoer. Deze toertocht was georganiseerd door Raymond en Joke. Wij waren welkom vanaf 10.00 uur en werden ontvangen met koffie. Om 11.00 uur zou de rit van start gaan. Het begon vanmorgen helaas met behoorlijk veel regen. Dat was voor mij de reden dat ik de Daimler Super V8 thuis heb gelaten en alleen met de X358 deze rit met mijn zoon heb gemaakt. Gelukkig knapte het in de loop van de dag behoorlijk op en werd het droog. Met hoeveel Jaguars deze rit werd gereden weet ik niet precies maar ik denk toch gauw zo’n 25 auto’s. Het was een magnifiek gezicht om al deze Jaguars te zien rijden. Ook de inwendige mens werd niet vergeten en de eerste tussenstop werd gemaakt bij het restaurant “De Meerkoet” in Wolphaartsdijk. Hierna volgde er een tweede tussenstop bij het haventje in Ellewoutsdijk(?) waar de mensen op overheerlijke vlaaien werden getrakteerd. Wij willen Raymond en Joke weer hartelijk bedanken voor deze super fijne dag.
×
×
 • Create New...