Jump to content

Veneficus

Members
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Goed

About Veneficus

 • Birthday 03/03/1984
 • Age 37

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Groningen

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Stephan, woonachtig in Groningen, heb mijn Volvo C70 cabrio helaas weg moeten doen wegens motorproblemen. Een Jaguar XJ8 leek me wel een leuke vervanging. Ik heb zelf veel aan de Volvo gesleuteld en ga dat waarschijnlijk aan de Jaguar ook wel (moeten) doen.

Recent Profile Visitors

406 profile views
 1. Ik heb een vaag probleem : Zodra ik de auto start brandt de zekering van verlichting van het instrumentenpaneel door (#3 linksachter). Ook als ik deze vervang door 7.5 A ipv 5 A. Als ik de verlichting (pookje naast het stuur) op OFF zet, gaan de lampjes wél aan, maar OOK de koplampen etc. Komt dit bekend voor? Kent iemand het probleem + oplossing?
 2. In Torque kun je mooi zien in welk stadium hij vastloopt. De icoontjes voor elke stage worden blauw wanneer hij slaagt. Bij mij kan Torque wel praten met de ELM, maar de verbinding met de auto wordt niet gemaakt.
 3. Ik heb zo'n goedkope ELM327 OBD2 lezer, die prima werkte met mijn Volvo. Maar hij lijkt geen communicatie tot stand te brengen met de XJ8; is dit een bekend probleem? En ligt dat dan aan de auto of aan de module? Ik zie in Torque dat de module wel praat met de telefoon, maar de module heeft geen verbinding met de boordcomputer.
 4. Ik heb reactie van de reparatietoko in Texas: Verzenden naar de VS kost ongeveer € 25, dus totaalkosten komen op ongeveer € 150. Ik heb hier twee spiegels, waarvan ééntje dus nog in mijn auto zit. Gezien de kosten denk ik dat het best uit kan, en het is een leuk experiment, dus ik denk dat ik komend weekend ééntje ga opsturen. Dan heb ik in tussentijd nog steeds een spiegel in de auto, die ik dan omruil met de gerepareerde spiegel (of ik koop even een simpele spiegel voor 15 euro met een zuignap en stuur ze allebei tegelijk op). Ik heb al even op de website verder geklikt, en als
 5. O ja, regensensor, die heeft die van mij inderdaad niet. Het gebruik van een gel in plaats van standaard vloeistof klinkt inderdaad logisch, volgens mij heb ik dat wel vaker gelezen. Principe is dus hetzelfde, iets ander medium. De vloeistof schijnt nogal agressief te zijn, dus een gelspiegel is dan sowieso een prettiger idee. Het is ook het beste om kapotte spiegels leeg te laten lopen voordat je interieur naar de haaien gaat...
 6. Klopt. En daar zijn twee varianten van; bekijk de achterkant maar eens. Zitten daar ook een sensor en een draaiknop?
 7. Ik ben nu een beetje in de war. Mijn auto heeft wél Twilight Sentinel, en de spiegel heeft een gele stekker. Ik dacht dat de witte stekker dus voor de spiegels zonder Twilight Sentinel zou zijn. Maar als die met witte stekker duurder is, wat is dan het verschil tussen gele en witte stekker? edit: overigens heb ik in het plafond twee female stekkers zitten, één wit (niet in gebruik) en één geel (die is dus bezet)
 8. @wimb waarom denk je dat dat bedrijf geen LCD (vloeistof) spiegels gebruikt? Wat denk je dat ze dan doen? Op het demo filmpje zie je wel dat de gereviseerde een andere kleur heeft, maar het gedrag lijkt verder overeen te komen.
 9. Even ter info: heb jij met gele of witte stekker liggen? Dus met of zonder Twilight Sentinel?
 10. Ik heb net een mail gestuurd naar dat Amerikaanse bedrijf om te informeren naar shipment prijzen. Ik heb er zelf nog één los liggen, dus die kan ik altijd eens voor de proef opsturen. Als dat dan goed gaat kunnen anderen er wellicht hun voordeel mee doen. Ik zal jullie op de hoogte houden, mochten er nog meer geinteresseerden zijn.
 11. Raymond heeft me al laten weten dat hij alleen (dure) nieuwe heeft liggen, omdat ze tweedehands bijna niet te krijgen zijn.
 12. Had ik ook al even aan gedacht. Ik zal eerst eens informeren naar hun exacte voorwaarden etc.
 13. Zelfs dan kan het nog uit Ik zal nog even rondzoeken in NL en anders stuur ik 'm denk ik toch op. Ik heb er intussen nog één van onderdelenlijn gekregen, maar die had hetzelfde euvel, dus die hoefden ze ook niet terug (geld wel teruggekregen). Ik kan er dus twee opsturen zonder extra verzendkosten, en één weer doorverkopen. Natuurlijk even afhankelijk van de verzendkosten terug naar NL, maar als dat met een beetje goodwill rond hetzelfde ligt als wat PostNL rekent, dan valt dat reuze mee. Ik moet dan wel even een noodspiegeltje van een paar euro ophangen zolang ze in reparatie zijn :D
 14. Ik had deze lui in de VS gevonden. Opsturen en laten repareren is goedkoper dan een nieuwe bestellen bij SNG Barratt http://www.radar-mirror.com/Mirror_Repair.html Raymond heeft helaas geen webshop, en ze zijn ook niet naast de deur (Groningen hier...). Zal ze eens mailen.
 15. Ik heb mijn XJ8 net een week en ik ben begonnen met wat kleine reparaties, waaronder de binnenspiegel. Er zit een electrochrome twilight sentinel spiegel in, en die vertoont lekkage. Ik heb al rondgekeken en 'm onderdelenlijn gezet, maar ik heb nog geen vervanging gevonden (alleen één zonder twilight sentinel). Nu zag ik dat er in de VS bedrijfjes zijn die dit soort spiegel fixen door de dubbele spiegel met vloeistof netjes te vervangen, maar in Nederland heb ik ze nog niet gevonden. Weet iemand hier een adres voor? Kan wat mij betreft ook in Duitsland of Belgie...
×
×
 • Create New...