Jump to content

ron.bovee1

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Goed

Profile Information

 • Geslacht
  Niet bekend

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Ron Bovee. Ik ben eigenaar van een klein software bedrijfje en woon in Emmeloord
  Waarom jaguar. Ik vind de xj serie 3 een van de mooiste autos die gebouwd zijn.

  En nu ze prijstechnisch intressant zijn, heb ik vorig jaar een xj12 en een xj 6 kunnen aanschaffen en kan ik mooi klussen aan deze autos. Met wat hulp van kennisen en familie kunnen we een heel eind komen. Dus een fantastische hobby erbij.
 1. Wie heeft tips? Ik ben mijn voorophanging aan het reviseren. Alles heb ik los gekregen behalve de onderste wishbone. De staaf zoals op de foto krijg geen enkele beweging in. Heb al met een draadeind en moker geprobeerd, veel wd40 en ook al warm gestookt. M.v.g. Ron
 2. Lijkt mij ook intressant. Is dit iets wat je zelf ook kan doen of is het specialistisch werk?
 3. Mijn xj12 is ook van 1981. Ik heb alle schema en boeken. Als ik vanmiddag bij de auto ben zal ik een foto maken
 4. Ik had gisteren met mijn camper hetzelde. bij mij het contactslot. Check eerst even de aansluitingen bij het contactslot. Eventueel solderen. Als dat niet werkt dan kan het aan een slechte aarding liggen. Kijk de schemas hiervoor goed na. Bij Jaguars zit het vreemd in elkaar. Zoals schakelen op de nul.
 5. Beste Keesh, We hadden ons al aangemeld voor deze dag rechtstreeks bij de site ivm oldtimer event regeling. Is er nog een plekje vrij voor mijn xj12? Tenminste als ik hem optijd klaar krijg momenteel ligt het dashboard er nog uit. Ik doe mijn best.. Groet, Ron
 6. Hoi tet70 ik heb er ook een liggen. Je hebt mijn nummer
 7. Ik heb alle stekkertje met de kabels gesoldeerd en ze weer op het relais gezet. Nu werkt het prima, dank voor de tips.
 8. Mooie auto, ik heb hem gezien bij van staveren. Nog wel wat werk. Maar met (laten) klussen kun je veel plezier hebben van de auto.
 9. Dat is bij mij om de hoek. Zo leer je weer wat. Ik zal dinsdag eens langsrijden.
 10. Helaas de oldtimerdag niet mee kunnen maken. Het gebeurde op de heenweg.
 11. Na 2 1/2 avond sleutelen. Alle snaren vervangen. Ik zag dat de benzine slangen op de rail er ook niet meer lekker uitzagen. Deze dus ook gelijk vervangen. Nieuw koelvloeistof en ontluchten wat erg lastig was, omdat de ontluchtingsschroef niet meer open wil. Loopt de XJ12 weer als een zonnetje. Ze kunnen echt wat hebben. Ik ben erg blij dat de koppakking niet stuk is. Dank voor de antwoorden. Groet, Ron
 12. Gisteren op weg naar Vroem oldtimerdag in Joure (met evenementen regeling) De xj12 uit 1981 liep heerlijk totdat ik een rubber luchtje rook en op een gegevenmoment rook achter de auto. Gelijk gestopt, is mijn airco riem geknapt en tussen de andere riem gekomen die er afgelopen is. Motor oververhit. Stoom kwam er aan de zijkant uit. De koelvloeistof liep uit de drukdop. Afgevoerd door de Anwb. Top geregeld door rijkswaterstaat en de ANWB. Nu eerst maar alle riemen vervangen en testen. Wat kan de motorschade zijn? De fotos
 13. Dank voor de tips morgen is het weer jaguar klus dag en ga ik het doormeten.
 14. Her relais werkt, dit heb ik getest. Maar het schakelen van groot naar klein soms. Kan dit aarding zijn? Nog tips waar ik het beste kan controleren?
 15. Na een testritje in mijn xj12 serie 3 uit 1981 blijkt dat mijn groot licht wel aan gaat, maar niet meer uit. Andere weggebruikers vinden dit minder leuk. Kan dat aan het relais liggen? En zo ja waar zit deze precies?
×
×
 • Create New...