Jump to content

Jorisk

Members
 • Posts

  64
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Jorisk last won the day on August 26 2020

Jorisk had the most liked content!

Reputation

9 Goed

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  bussum

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Mijn naam Joris en ben in het bezit van een xkr Silverstone.

Recent Profile Visitors

1,312 profile views
 1. Hi Robbert, als het fout gaat wil ik nog wel een printje voor je maken hoor . Het is maar een klein object-je Succes ben benieuwd naar het resultaat.
 2. ABS lijkt mij ook een prima materiaal zeker als er wat kracht op komt. Je kan met abs en acetone een hele strakke afwerking creëren zie het fotootje dat ik heb toegevoegd. Op die manier zie je nog nauwelijks dat dit een geprint onderdeel is. Hierbij ook een linkje met instructies: http://www.filamentworld.nl/tips-tricks/nabewerking/abs-met-een-glad-glimmend-oppervlak/ Mooi 3d jaguar logootje erop en je hebt een strakke afstandbediening.
 3. Ik kwam dit 3d model tegen van het Jaguar logo, ik zal deze vanavond eens printen om te zien hoe zoiets eruit komt. Wellicht ook iets voor op je afstandsbediening? Met welk materiaal heb je dit geprint?
 4. XKR heerlijke wagen kan hem aanraden, rijdt als een moderne wagen met de 'looks' van een klassieker en heeft ook het nodige vermogen om sportief te rijden. Onze 'playmobile' is een XKR Silverstone, nog geen dag spijt.
 5. Je eigen ontwerpen kan je prima online zetten, andermans ontwerpen moet je inderdaad checken of het een 'open' ontwerp is, dit zie je aan de 'creative commons' status, https://nl.wikipedia.org/wiki/Creative_Commons als je bijvoorbeeld naar thingiverse.com gaat zie je dat meeste ontwerpen als open hardware zijn geregistreerd. Mijn naaf kapje staat er ook tussen kan je gewoon ophalen en printen. (enkele andere voorbeelden heb ik eerder in deze discussie geplaatst) Met 2 soorten printen is inderdaad interessant, ik wil wat experimentjes gaan doen met rubberachtige materialen gecombineerd met ABS op die manier kan je rubber randjes en pakkingen etc gewoon meeprinten.
 6. Hi Arie, als je de cad tekeningen (stl files) wilt delen dan zijn er wellicht andere forum leden die gebruik willen maken van deze files en zo ook kunnen printen. Misschien is het een idee om in de toekomst digitale Jaguar onderdelen te verzamelen via het forum.
 7. Dit is ook mooi project een Nieuw Zeelander die een complete Aston Martin DB4 aan het printen is http://replicadb4.com
 8. Zo te zien zijn het kleine deeltjes, maar lijkt mij prima te printen. Als je dezelfde foto met een liniaal ernaast kan maken is het nog beter te zien wat de afmetingen zijn. Het zal een beetje spelen zijn met de toleranties van het materiaal aangezien dit waarschijnlijk in ABS moet worden geprint. Zie deze linkjes dit zijn vergelijkbare onderdeeltjes: https://www.youtube.com/watch?v=xA_AQqZLcyE https://www.youtube.com/watch?v=V_vp-hgRAh0 Deze is ook leuk, een geheel geprinte Shelby Cobra https://www.youtube.com/watch?v=HXvIMRklWiM
 9. Klinkt als een leuk projectje maar ik heb zelf geen x-Type. Heb je een afbeelding van dat onderdeel of nog beter wellicht een 3d tekening van dat onderdeel? Dan kan ik eens kijken of dat inderdaad een goed item is om te printen.
 10. Ik heb een klein onderzoekje gedaan of er meer onderdeeltjes door mensen worden getekend en geprint zie hieronder wat linkjes; http://www.thingiverse.com/thing:456664 XJ8 http://www.thingiverse.com/thing:617774 Xj6 http://www.thingiverse.com/thing:1939791 Xj-S http://www.thingiverse.com/thing:2076203 XF http://www.thingiverse.com/thing:1732435 XJS http://www.thingiverse.com/thing:2051968 XJ8 http://www.thingiverse.com/thing:63799 daimler
 11. De echte vind ik wel een stuk mooier dan die ik in het Ebay linkje zag ). Qua prijs is mijn refit printje natuurlijk stukken goedkoper dan de 8 euro (imitatie) of 20 euro per stuk, mijn kosten zijn 14 gram abs per kapje. (ex de printer natuurlijk ) Met 3d printen kan je sterke prints maken en qua constructie is erg veel mogelijk. E.e.a. ligt aan het materiaal dat je gebruikt en de constructie die je kiest. Abs is bijvoorbeeld taai en minder vormvast, Pla is hard, vormvast maar breekbaarder etc. Zo heb ik heb een drone ontworpen en geprint http://www.thingiverse.com/thing:1736137 deze kan circa 5 kilo liften ,maar ook onze beamer ophangbeugel komt uit de printer. Als je iets specifiek moet maken omdat het onderdeel er niet meer is of moet worden aangepast etc. dan kan erg veel met 3d printen. Maar standaard onderdeeltjes die ruim op voorraad zijn daarvoor hoef je natuurlijk niet te gaan printen. Daarnaast is het ook gewoon leuk om zelf je onderdeeltje te fabrieken!
×
×
 • Create New...