Jump to content

Pizzaman

Members
 • Posts

  6,762
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  95

Everything posted by Pizzaman

 1. Hoe zit dat dan? Als het van voor 1978 is, mag je de helft veranderen? (ik was van plan een 6-pitter S-type blok in een Ford Capri te hijsen...).
 2. Maar zo'n masker draag je voor een ander. Niet dat het helpt tegen virussen, alleen voorkomt het wellicht een hartverzakking of een hoop schuimbekken. Intussen, met al dat uitstel, heb ik genoeg gespaard om ook een keer naar Zeeland te komen. Tenzij ze nog een euro bij de benzineprijs op doen natuurlijk...
 3. Kweenie, maar Raymond heeft (dacht ik) nog altijd een gratis diagnose. Klopt dat @isabella? En nou zal het wel wat kosten om jouw auto daar te krijgen, maar dit gedoe is ook allemaal niet gratis. Bovendien lijkt het er op dat je alleen maar meer ellende krijgt. Zou je niet toch... de aanhouder wint wel, maar lijkt me niet dat je zo "het Jag-gevoel" gaat krijgen. Overigens heb ik ook een S-type, uit 2000 (V6 handbak) en nog nooit dergelijke problemen gehad. Toen ik 'm kocht had ie wat (bougies onder de luchtinlaat kapoet... lambda geroosterd... wat bobines...), dan wat raammechanieken die krak deden, later nog de draagarmen achter en verder nooit problemen. Inmiddels 10 jaar en 60.000km verder. Dus HET KAN maar je moet wel een goeie hebben als start.
 4. Ik denk dat die uiteindelijk ook goedkoper zal blijken...
 5. Qua laswerk, ik heb een geintje ik gebruik een blok koper en dat zet ik met een klem vast op het lasstuk. Het koper neemt warmte heel goed op. En het last ook niet vast dus je kan het er desnoods direct achter klemmen.
 6. Ja dat lijkt mij ook, zonder contact doet de radio het niet en de aansteker ook niet. Bij sommige auto's trouwens wel (de Fiësta van mijn vrouw). Betekent dat ik bv dat radio-zend-ding voor de MP3 en telefoon gewoon kan laten zitten. Maar als zij dat doet dan is na een paar dagen de accu leeg.
 7. Beste Sebastian, die gaan online voor (vraagprijs) ongeveer € 8k of zo, bij een garage. Althans daar zie ik ze meestal voor staan. Dan heb je ook een soort van kopersbescherming, je kan je oude auto inruilen, en meestal (soort van) garantie. Particulier gaan ze wel voor minder... Ben zelf op zoek naar een X350 of een XK, maar niet al te hard op zoek (want ik heb een heel mooie S-type met 125k op de klok). De meeste XJ-kopers willen graag een V8... dat heeft deze niet. Succes met de verkoop, het is wel een mooie auto.
 8. Mooie auto, maar de pré-facelift voorzijde vond ik mooier. Evengoed, mogen ze best bij mij op de stoep zetten.
 9. Ik zal nog eens m'n Capri ombouwen met een S-type V6 3.0. Maar nou ik dat zo zie krijg ik V8 gedachten voor datding... En dan noem ik het een Suzuki (Sjees U zelf Uw Kist In). Zoiets, heeft het n toch nog iets IkSJEEZesel, als dank voor het idee.
 10. Oioioi Kees, ik hoop dat je net zo'n goeie specialist krijgt voor jezelf als voor de Jag. Dan gaan we je hopelijk snel weer voorbij zien ronken.
 11. Nounou dat heb je weermooi voor elkaar hoor. De looks en de powerrrr alles in één. Dealtijdafgunstigemaartevredene
 12. Temperatuursensors willen ook nog wel eens verstoffen of stuk gaan. Dan gaat ie ook raar doen.
 13. Ja da's beter, anders heb je straks een losse motor in de schuur en ga je er voor je het weet vanzelf NOG een auto bij zoeken...
 14. Je moet wel de ECHTE Hammerite gebruiken, die met de "pukkeltjes". Je mag wel komen kijken hoe een Mini kan roesten dan kan je het verschil zien. BTW wij hebben wel eens deuren van een Mini geplakt met krantenpapier en lijm. Hup spuitbus erbij en zelfde kleur maken, kwam zo door de APK geen enkel probleem. Ik kan plamuren als de beste...
 15. Pizzaman

  Inbraak

  Je neemt een hondje erbij, met afmeting olifant? NB ontploffende blikken verf bij de uitgang... staan ze er gekleurd op.
 16. Pizzaman

  Inbraak

  Die moeten wat geweten hebben, want ze hebben dus exact dure en zeldzame dingen meegenomen. Ik hoop dat ze die lui te pakken krijgen. Sterkte!
 17. Had ik ook bij mijn Ford-busje (beetje opgevoerd), wat blijkt: één van de turbo-slangen kon het niet aan, en zwol op als een soort ballon... Overigens OOK eerst de LMM vervangen (hielp een beetje... maar toch net weer niks).
 18. Daarom heb je dan een Megasquirt, die kan je gewoon uitlezen en dan via de lambda-sondes bijregelen. Ook grotere injectoren en een sterkere pomp is niet zo'n probleem. Via de originele chip gaat zoiets niet lukken. ja het kost wat maar dan heb je ook wat... Overigens valt het nog best wel mee tegenwoordig, vind ik. Omdat je via de lambda en de Megasquirt alles kan regelen heb je tenminste geen last meer van gesmolten zuigers en zo... Als ik er ooit eens aan toe kom (....$@^^) dan ga ik in m'n Capri een 3 Liter S-type blok douwen... met twee turbootjes. Eens zien of dat dan afgaan wil. Voordeel: het enige wat elektronisch is, is dan de motor.... Ik zou het niet eens proberen met een (elektronisch geregelde) automaat. Dat zal je probleem denk ik worden.
 19. "Ongeveer"is vast ook wel goed, dan weet hij ongeveer waar ie aan toe is ALS het ding kapoet gaat.
 20. Qua bandjes zit ik altijd met de zooi he. Je wil goedkoop want, ben je Nederlander of niet. Maar ja je eist ook wel wat want zo'n Jag is stil, motorgeluid is n mooi maar bandenherrie niet. Mijn winterbandjes zitten op de 17 inch en zijn van Kumho. Niks mis mee. Mooi stil ook. Geen enkel probleem. EN toen kocht ik op de 18 inch een stel KRENGEN van het merk ACHILLES. Waren heeeeel goed want hij had ze onder een BMW, zie ie. Ik had het kunnen weten, want niet voor niets Achilleshiel he. BRUT zooi dus. Nou woon ik vlakbij Duitsland en daar moet je dan met zo'n sneeuwvlokje hebben enzo in de winter. Onder m'n busje zaten de standaard Michelins. Hmm... niet echt lawaaiig maar je hoorde ze wel. EN ook met dat ding zit ik regelmatig op een modderpad en van alles. Dus, all-season banden M+S er onder. Gecheckt wat een fatsoenlijk merk was en weinig herrie. Uitgekomen op Vredestein Comtrac. Ontzettend stil en 10x beter. Onder de Fiesta van de vrouw Dunlops gedrukt. Ook heeeeeellll stil. Veel stiller dan die Achillespikkepoelie banden. De vraag is nu, wat doe ik op die 18 inch. Dunloppies of de Vredestein (hoef ik dat gezeur met winterbanden ook niet meer). Met een X-type, de eerste vraag is, heb je zin in gedoe met zomer/winterbanden. Tweede vraag, ga je er de sneeuw mee in in de winter. Derde vraag, hoeveel dan en ga je er daadwerkelijk mee op wintersport... 4x4 met all-seasons, lijkt mij wel wat. LOL: in mijn busje ligt dezelfde 2.2 diesel die ook in een X-type 2.2d zit...
 21. Kost dat, is dan de vraag natuurlijk. De juiste bandjes zijn heel belangrijk. Ik heb onder m'n S-type een keer pikkepoelie banden laten zetten... jaaaaa die heeft die-en-die ook onder z'n BMW... Of je in een wasmachine zit... manmanman... en na 2 dagen staan, bonkerdebonk 5 km platte vlakken. Uit ellende rij ik het hele jaar maar op de winterbandjes... ???? Onder mijn busje heb ik all-seasons, 10x stiller dan de "originele". Onder de Ford Fietstas Dunloppies.... zoiets moet ook maar onder de Jag dan. Dus kijk goed wat je koopt en let op de kabaalfactor. Zo'n Jag is heel stil... moet ie ook blijven...
 22. Het probleem met die tussenbak is eigenlijk simpel, hiju heeft weinig olie-inhoud. En je moet het wel verversen, dus dat dient GOED te gebeuren. Want als ie lekt (dus ook eens effe checken...) dan draait ie in de soep. Ik zie ze regelmatig voorbij komen met meer dan 2 ton en geen probleem. Maar er zal wel verschil zitten tussen "goed onderhoud"en "we zien het wel", zoals gewoonlijk. BTW @sonsan da's wel een heel mooie. Compliment!
 23. Ik vraag me iets anders af, is die installatie niet duurder dan een 2001 S-type 3.0 V6 met 260.000km. Heb zelf eentje uit 2000, met 120.000 km. Die heb ik al 6 jaar of zo, gekocht voor nog geen 5K met 70.000 op de klok. Enig gepruts en achterstallige bende opgelost, sindsdien GEEN ENKEL probleem. Gezien je veel km rijdt... https://www.gaspedaal.nl/jaguar/s-type/benzine?pmax=5000&srt=km-a NB - ik heb een handbak, gezien het toen nog niet bekend was dat SPOELEN (mits juist gedaan) helpt. Bepaald geen straf trouwens, hij is een beetje semi-sportief ermee.
×
×
 • Create New...