Jump to content

Pizzaman

Members
 • Posts

  6,864
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  101

Pizzaman last won the day on December 26 2022

Pizzaman had the most liked content!

Reputation

966 Toppertje

About Pizzaman

 • Birthday 01/12/1971

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Grootegast
 • Hobbies
  Met auto's klooien, gitaar spelen en algemeen gek doen.

Wie ben ik

 • Voorstellen
  45 jaar, eigen bedrijf en heb diverse auto's. De S-type is mijn eerste Jag, maar ik heb ook twee Mini's (de echte... zonder BMW delen...). Veder heb ik nog een Range Rover V8 (1981) en dan wat ander spul: Een Ford Capri, een Fiat X1/9 en een Fiat 500.

  Kortom ik ben een autogek, en jawel, dan rij je dus niet met een <Mondeo of een Vectra of zoiets... je rijdt een JAGUAR.

  Mijn S-type is van 2000, het is een 3.0 Execeutive, alles zit er op behalve een automaat. Dat was ook de bedoeling. Hij heeft slechts 80.000 km gelopen (inderdaad... gekocht van een ouwe directeur van 83).

Recent Profile Visitors

3,248 profile views
 1. Volgens mij is een Jag zo'n auto die 'schakelt over de massa', dus inderdaad je hebt ergens een slechte aarde draad. En de kentekenverlichting is het enige wat aan de achterklep zit, dacht ik (of ook het kofferbak slot?) Ergens in die richting met je het zoeken. Extra massadraad tussen de kofferbak en de carrosserie maken?
 2. Als dat zoveel werk is dat is de houdbaarheidsdatum van dat type wagen wel tevoren bekend denk ik. Ik kan me voorstellen dat het zoveel zal kosten als zoiets moet, maar... dan zullen er veel op de schroothoop belanden. Economisch afgeschreven, heet dat. Het is tenslotte ook geen Ferrari, waar je nauwelijks mee rijdt, en waar ook het hele blok er steeds uit moet. Lijkt me vrij dom om zoiets te maken... ??? Alhoewel, je verkoopt dan ook regelmatig een nieuwe... Ik kan me niet voorstellen dat het dan een fijne wagen is. Lijkt me meer een bodemloze put. Draagarmen heeft die van mij ook gehad, maar die is MY2000 - motorsteunen AFGEBROKEN... ???? Rubber versleten, met een diesel, OK... maar na 102.000km? Klopt dat wel, die kilometerstand? Werkman is idd ook goed, wel helemaal in Groningen. Als hij het echter voor een normale prijs kan... Toevallig woon ik daar vlakbij (dus ik weet ook dat ie goed is), maar vanuit België is 't wellicht te ver. ECHTER: soms is aan een wagen gewoon teveel kosten. Dan kan je beter een andere kopen. Soms heb je een maandagmorgen-exemplaar... soms is het ook wat anders.
 3. Eigenlijk is dat wel een kwaliteitsteken, als je er dus eentje koopt met 2 ton kan er nog 3 ton bij.
 4. Ik zou eens bij G&G Autoservice gaan zien... Weet niet waar je in België woont maar lijkt me dat je voor dat bedrag wel wat kilometertjes kan rijden. Tjongejonge een maandloon voor een ketting. Het is toch geen parelketting of een gouden exemplaar? @isabella 👆 zie hier.
 5. Ik heb zo'n FM-transmitter van BOL, het werkt best goed. De enige ellende die je hebt is als je bv naar Bosnië rijdt, daar wil nog wel eens storing zijn. Dat komt omdat je een "lege" frequentie moet opzoeken, en dat verschilt per gebied. Ook heb je nog wel eens storing door zendamateurs ("piraten"). Verder, een USB ministick er in, MP3 er op, en karren maar.
 6. Ik rij er al 8 jaar mee en jawel het kost wel eens wat. Aan de andere kant is het geen Fiatje. Bij de Mercedes van schoonvader (is 5 jaar nieuwer) kosten reparaties minimaal evenveel... Koop een goeie... als je 'de berg met achterstallig onderhoud van een ander' koopt.... Aankoopadvies met aandachtspunten voor de S-type is hier wel ergens terug te vinden. NB het enige wat die van mij de afgelopen 5 jaar heeft gehad is... een dooie accu vorige week. Goed onderhoud (en na aankoop nog 2500 achteraan gegooid) is uiteindelijk je redding. Een AANKOOPKEURING doet G&G voor je (volgens mij nog gratis ook).
 7. Misschien gaat hij er houten banken in zetten?
 8. Bij een handbak gaat de koppeling er ook aan, en de synchomeshes. Daar heb je vóór de twee ton ook kosten aan, ook niet mis tegenwoordig met die "dubbele-massa-vliegwielen" en alle zooi. De Dubbelklutsendegeklutste
 9. Wat een slag voor z'n nabestaanden - en zo relatief jong nog! Wij zullen hem hier ook missen op het forum. Hij had altijd best veel te vertellen.
 10. Velgen zijn vooral een kwestie van smaak, en jawel hoe groter de velg hoe platter de bandjes. Dat stuurt strakker maar levert ook minder comfort, het is maar net wat je wil. Let wel op, vaak betekent grotere velgen ook bredere banden. Kosten ook meer geld. En maken meer lawaai dus even denken wat je voor merk/type gaat monteren. ....voordat je Jag rijdt als een hobbelende plee en ook zo klinkt. De welvandikkevelgenmaarnietvanherriehoudende
 11. Ik heb wel K&N filters in een Mini gedaan, probleem daarbij is het BLIJFT herrie maken. Is niet echt wat ik zoek. Ik zal eens op Youtube rondneuzen.
 12. Nou ik was niet van plan er dikke centen tegenaan te gooien, anders ging ik wel ff langs EPS... Hij mag gewoon wat meer ronken als ik het gas er op gooi. Bij constante snelheden niet.
 13. Update: de Achilles banden heb ik "opgerookt". Nouja, helemaal op kreeg ik ze niet. Qua regen, grip et cetera bevielen ze best, ook zijn ze niet meer herrie gaan maken. Maar die platte kanten daar kreeg ik het heen-en-weer van. Zelfs na 1 dag stilstaan moest ik al naar Leek (10km) en terug rijden, op de terugweg waren ze dan weer warm genoeg en rond. GRETVRRRRRRR!!!! EN als ik bv een langere trip ging maken, dan klapperde ik de eerste 10km over de snelweg heen. Geen probleem als je de auto dagelijks gebruikt, maar... bij mij staat ie wel eens w een week (of twee...) stil. Kortom, tijd voor wat anders, en dat is er gekomen. Yokohama Advan Fleva, in dezelfde maat, en die zijn NOG VEEL STILLER. En ook geen gehobbel en gebonk meer. Nou eens zien hoe dat verder zal gaan. In Duitsland met 160km/h dwars door staand water en geen aquaplaning probleem, ook. En eindelijk hoor ik de motor ook weer (heel vaag... ) ronken. Bij fiks gas geven dan. Heb het nog weer eens nagekeken en er zit toch echt een V6 in en geen turbine. Tijd voor een iets minder sociale uitlaat? Iemand tips?
 14. Ja mooie wagen, ik zou 't ook zo doen.
×
×
 • Create New...