Ga naar inhoud

Pizzaman

Members
 • Aantal items

  6,486
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  86

Pizzaman won de laatste dag op 24 december 2018

Pizzaman had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

667 Toppertje

Over Pizzaman

 • Verjaardag 01/12/1971
 • Leeftijd 48

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Grootegast
 • Hobbies
  Met auto's klooien, gitaar spelen en algemeen gek doen.
 • Leeftijd 48

Wie ben ik

 • Voorstellen
  45 jaar, eigen bedrijf en heb diverse auto's. De S-type is mijn eerste Jag, maar ik heb ook twee Mini's (de echte... zonder BMW delen...). Veder heb ik nog een Range Rover V8 (1981) en dan wat ander spul: Een Ford Capri, een Fiat X1/9 en een Fiat 500.

  Kortom ik ben een autogek, en jawel, dan rij je dus niet met een <Mondeo of een Vectra of zoiets... je rijdt een JAGUAR.

  Mijn S-type is van 2000, het is een 3.0 Execeutive, alles zit er op behalve een automaat. Dat was ook de bedoeling. Hij heeft slechts 80.000 km gelopen (inderdaad... gekocht van een ouwe directeur van 83).
 • Leeftijd 48

Recente bezoekers van dit profiel

1,434 profielweergaven
 1. Pizzaman

  'Jaguar wil volledig elektrisch merk worden'

  Nou, je KAN overal wel ergens laden, mard e vraag is wel of dat langs de route ligt. En let wel, om thuis te komen moet je soms ook wel een uurtje laden. Dus niet ff 10 minuten aan de pomp volkiepen. Dus 'geen probleem' is wel een beetje te positief.
 2. Pizzaman

  Advies voor een X350, XJR of niet?

  Tenzij je iets aan de uitlaten doet hoor je daar vrij weinig van in een niet-R... sound of silence, behalve bij echt vet gas geven. Overigens vind ik de V6 dan weer mooier klinken (waarom ze een 3.5 V8 geleverd hebben... liever een V6 met compressor). Als je die plankt (handbak) krijg je echt een mooi geluid... maar ja, ieder het zijne. Gezien een 3 liter S-type in 7,5 sec op de 100 zit... en een X350 heel wat lichter is... jaja, keuzes! Lijkt mij ook wel lol als ie nog zuiniger loopt (kom je met je enorme wagen... hahahah zuiniger dan 1 op 12). Hij wilde een X350... een X308 is ongeveer net zoiets als een S-type. Enigszins 'te doen' (althans in Rotterdam). Ik mocht er een keer eentje lenen, de draaicirkel is idd fiks. De lengte valt mij mee en beter te overzien dan de S-type dat wel. Maar een X350 is well een stuk forser.
 3. Pizzaman

  Advies voor een X350, XJR of niet?

  Uhhhh... Amsterdam zei je? Weet dan dat je Jag in geen enkele parkeerplek of parkeergarage gaat passen. Daar zijn ze iets te lang voor. Tenzij dat toch niet boeit dan zou ik er gewoon voor gaan.
 4. Pizzaman

  'Jaguar wil volledig elektrisch merk worden'

  Ja hoor, beter nog is 2 elektromotoren op de drijfassen en dan de rest volstampen met accu's. Of direct de electromotor op het differentieel (waarom wil je de cardanas houden). Maar qua vervuiling gaat je dat niet helpen. Bijvoorbeeld zo'n Tesla loopt eigenlijk 1 op 5 of zo. En als je daar dik op het 'gas' gaat staan, nog erger. Het verschil: de uitlaatpijp staat ergens anders. Dat komt simpelweg omdat we van FOSSIEL beweging (turbine) maken, daarmee stroom maken, die stroom dan omzetten naar ander voltage, transporteren, dan nog eens omzetten naar ander voltage, en er vervolgens accu's mee laden - om er dan uiteindelijk weer beweging van te maken... Niet dat ik tegen elektrisch ben (al is het me te duur momenteel) maar helaas helpt het dus geen malle moer. Maar met je tweedehands peut-Jag mag je wel de subsidie ophoesten voor degenen die een nieuwe EV kopen... ...en daarom vind ik het jammer dat er veel in het sprookje tuinen. NB: Waar komt die stroom vandaan... ...indien je de betaalmuur niet kunt omzeilen: En tenslotte voor degenen die liever een beeld hebben: ------------>
 5. Pizzaman

  Handgeschakeld of Automaat

  Ja best wel. Toch vind ik eigenlijk een automaat beter passen bij de S-type, het is snel zat, en geen auto die uitnodigt tot scheuren. Als ik 'm maximaal intrap is het eigenlijk best asociaal (lijkt wel een BMW...). Dus wanneer de automaat gespoeld wordt (op de correcte manier!!) is er verder geen bezwaar. Let wel, dan moet je dus een goeie bak spoelen, als ie eenmaal naar z'n grootje is, is het te laat. Dat soort kosten (vervangen koppeling) heb je ook bij een handbak. Daarbij heb je bij een handbak de kans dat er 'misbruik' heeft plaatsgevonden (met voet op de koppeling rijden, synchromesh gemold, vliegwiel stuk...). En zo'n automaat is wel een genot hoor. Zit je vaak in de file of in de stad... dan is het heerlijk. Proefrijden, en zien wat je zelf er van vindt. Is trouwens best iets om op te letten: dergelijke dingen gaan niet voor Fiat Panda prijzen. Koop je dus en automaat, laat 'm gelijk spoelen. Dan kan je weer 100k en weet je het zeker. Koop je een handbak, hou rekening met dik 500-600 euro want die koppeling gaat (ooit, eens) komen.
 6. Pizzaman

  Handgeschakeld of Automaat

  Ja als je 'm in de verkeerde versnelling hebt staan wel. Verder zou je het zelf sneller kunnen. Of je verliest minder vermogen door de omvormer, weet ik veel. Anyway de handbak is sneller en zuiniger. Over het schakelen heb ik niet te klagen, maar het is wel een andere bak (achterwielaandrijving). Gewoon zelf eens gaan proefrijden, lijkt me heel verstandig. NB de brandweer houdt mij niet bij hoor. Jaguar S-type 3.0 handbak - automaat top speed km/h: 234 - 226 acceleration 0-100 km/h: 7,5 s - 8,5 s verbruik (l/km) 1 op 9,7 - 9,3 Hier vind je de data. en de X-type kan je er ook vinden.
 7. Pizzaman

  Handgeschakeld of Automaat

  Moet wel zeggen, het maakt mijn 3 liter S-type wel sportiever en sneller die handbak. En ook zuiniger. Maar ja, als ik snel wou had ik wel een STR, of een ??? en voor zuinig een Fiat Panda gekocht.
 8. Pizzaman

  Handgeschakeld of Automaat

  Als ie goed is, LATEN FLUSHEN want dat is het behoud van je automaat. Destijds toen ik m;n Jag kocht was dat nog niet mogelijk - dus ik heb een handbak. Ja, die kan ook stuk (maar eigenlijk niet..) - je hebt echter ook 1x in de zoveel tijd een nieuwe koppeling nodig, en dat is dan ongeveer hetzelfde aan kosten als een flush. Dus... zou ik er nu een kopen, nam ik een automaat en gelijk een flush. NB - wel een GOEIE kopen... anders helpt flushen ook niet he.
 9. Pizzaman

  lager aandrijfas x-type

  Vastgeklonken... nou dat wordt dan uitboren en aanpielen. Ook wel zoiets van 'overmaat van vertrouwen' van de fabriek zeg. Vraag me wel af hoeveel garantiegevalletjes dat geweest zijn...
 10. Pizzaman

  De dader is gevlogen

  Vet shit. printer een keer misbruiken, en de parkeerplaats af met velletjes onder de voorruit? Er op wijzen dat bij een mede-parkeerder die zoiets doet, straks de volgende aan de beurt kan zijn. Vaak houden mensen niet van 'klikken' maar de kans zit er in dat ze 'm straks zelf tegenkomen.
 11. Pizzaman

  De dader is gevlogen

  Shiiiiittttt nou ik zou de boel bij elkaar vloeken dat het niet normaal was. Lijkt mij dat het een veeg is van een dikke 4x4, politie erbij halen. Je kan namelijk dergelijke schades claimen bij het waarborgfonds. KLIK HIER
 12. Pizzaman

  Durf te vragen : leuke velgen voor de xj8 ?

  De enige variabele is de breedte, daaruit volgt de rest van de gegevens. Je kan wel minder 'platte' banden willen hebben maar dat gaat niet werken. Dan worden je wielen (= band +velg) te groot. Maar 8 inch (8J x 18) = 205 tot 225 breedte. Te smal of the breeed dan krijg je dit: Kortom jouw velgen zijn 8 inch ( 8x2,54cm) breed dus dat bepaalt de breedte. Dan heb je een bepaalde afrolmaat nodig en zo kom je uit bij de hoogte. Wil je plattere banden, koop je 19 of 20 inch velgen. Kleinere kan in principe ook. Echter moet het wel om je remschijf + remzadel passen anders krijg je je wiel niet meer rond... Weet niet welk bouwjaar XJR je hebt. Uit de standaardmaat kan je berekenen welke combinaties passen. https://tiresize.com/tyre-size-calculator/
 13. Pizzaman

  Ombouw super v8 350 naar xjr 358

  Spoorverbreders... zou ik niet doen. Er zijn NOG dikkere velgen voor verkrijgbaar, daar zou ik dan eerder voor gaan. NB - volgens mij staat een R lager op de pootjes dan een Super V8. Bij de forumsponsor regelen ze dat zo ff voor je.
 14. Pizzaman

  Daimler double six in top conditie brengen

  Als je wat bijzonders wil, en het moet een X308 zijn.... ...zou er wel een paar andere wielen onder zetten...
×