Jump to content

XJeej

Members
 • Posts

  2,372
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  37

Everything posted by XJeej

 1. Nou er zit eindelijk kleur op! Met een extra lange kwast heb ik de hele las ook van achter kunnen verven, en daarna met ML behandeld. Toen op de buitenkant nog plamuur gebruikt en alles tot korrel 1200 geschuurd. Voor deze en de toekomst heb ik een DeVilbiss spuitpistool gekocht, omdat deze zo aangeraden wordt. Ondanks alles valt er nog veel te leren en te verbeteren!
 2. Nou, ik heb ze er al op gehad en pas gemerkt dat er wat loos was toen ik niet kon rijden
 3. Yep, deze velgen heb ik zelf ook en passen, maar klemmen op de remklauwen.
 4. Goeie! Maar die is nu wel eerst met vakantie voor een maand
 5. Velgen. De originele velgen zijn metrisch en daar kun je geen nieuwe banden voor krijgen. Ik heb banden liggen van 15 inch die ik er wel op zou willen.
 6. Het volgende probleem waar ik tegen aan loop: Op metrische velgen passen geen 15 inch banden Ik vraag mij dus af of er alternatieven zijn waarmee ik de wieldoppen kan behouden? Deze passen zo mooi bij de auto
 7. Voortgang zover, de las is gelegd Dit is het plan met de binnenste wielrand. Zou ik dit gaan maken zoals het origineel was was ik bizar veel tijd kwijt en is het ook roestgevoeliger. Ook de achterkant van de les gecontroleerd:
 8. To do: Stuurbekrachtiging is tijdens stalling lek geraakt Hydraulisch remsysteem nakijken Verlichting Lighting Module regelen Banden monteren Olie vervangen Oude benzine aftappen De auto lijkt scheef te staan Knipperlichten maken Dankzij Baflo Jagparts ook de knipperlichtschakelaar kunnen vervangen! Geen idee waar ik anders ooit deze onderdelen had kunnen vinden specifiek voor eerste bouwjaren. En met dank aan @pimgmxvoor correcte diagnose! Nog ff banden monteren een keer en dan gaan we naar de APK!
 9. Voorzichtig begonnen met wegslijpen, wat best eng is Gepast Binnenste wielrand opgelapt Ex-wielrand Ik gebruik een klein deel van het spatbord en las dit over de hele lengte ipv het complete paneel en dan 1000 puntlasjes moeten boren. Dit is sneller maar er is meer risico ten eerste op vervormen en ten tweede is het heel moeilijk de achterkant van de las tegen roest te beschermen op sommige plekken.
 10. Met dank aan @Mkickertvoor 2 spatborden, na 3 jaar zoeken Verheug me er op dat de hele auto straks mooi is
 11. Ben nu een beetje puzzled omdat het pookje van de richtingaanwijzers geen verbinding heeft met de stuurkolom zelf. Er zit wel een sensor op de kolom. Vermoed dat mijn XJ40 anders is ivm vroeg type? Dan zou ik alsnog de Logic Light Module verdenken.. 2e foto heb ik van internet
 12. Nu heb ik mijn lighting logic module vervangen en werken de lampen weer, de alarmlichten en richtingaanwijzers doen het nog steeds niet. Ook de schakelaar aan de kolom blijft niet in zijn stand staan. Weet jij daar iets op?
 13. XJeej

  Advies x300

  Wows stoort je dit niet? Maar hoe noem je die vierkante ''balken'' die in lengterichting lopen dan?
 14. XJeej

  Advies x300

  Subframe en chassisbalken zou ik doen
 15. Op een series 3 is dit ook gruwelijk. Je hebt allerlei rubbers die het raam op hun plek houden en voor de sier, en met een paar tubes ramenkit moet ie vast. Na 2 keer heb ik nog lekkage! En het raam ligt er ook niet lekker in, aan 1 kant een dikke kier. Al rot de hele boel weg haal ik geen Jaguar raam weer los.
 16. XJeej

  Advies x300

  Ik weet nog een mooie boerderij voor je. De bewoner weet alleen nog niet dat hij gaat verhuizen, 't slechte nieuws mag je zelf brengen.
 17. XJeej

  Advies x300

  Zal mij benieuwen of ie dat op gaat brengen. Dat is goed nieuws voor de XJ40 bezitters hier!
 18. XJeej

  Advies x300

  Nu €7500 Deze vind ik ook leuk: https://www.marktplaats.nl/v/auto-s/overige-auto-s/m1759364354-daimler-double-six-6-0-majestic-aut-e2-1994-blauw
 19. XJeej

  Advies x300

  Echt he? Elke Jag is tegenwoordig een E-type.
 20. Zo'n radio had mijn opa in zijn Deutz vroeger. Had ik die maar bewaard...
 21. XJeej

  Advies x300

  Af en toe staat er op marktplaats 1 die gesloopt wordt voor bangers, maar verder is het allemaal best duur. Ik zat ook al op 100 euro voor een spiegeltje en een raam. But that is the business we've chosen!
 22. XJeej

  Advies x300

  Ik zou ook even kijken naar de prijs van nieuwe onderdelen zoals remschijven, blokken, slangen en schokdempers.
 23. XJeej

  Advies x300

  Zit zelfs nog wat benzine in de tank! Ik zou het zeker overwegen.
×
×
 • Create New...