Jump to content

XJeej

Members
 • Posts

  2,393
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  37

Everything posted by XJeej

 1. Is dit misschien nuttig voor je? Uitlaatzijde (rechts)
 2. XJeej

  Advies x300

  Hallo was wel benieuwd hoe het project loopt?
 3. Het signaal voor de injectie komt van de stroomverdeler af. Zie de 1e post: https://www.jaguarforums.com/forum/xj6-xj12-series-i-ii-iii-16/need-help-fuel-injection-problem-my-xj6-45952/
 4. Je kunt de inspuiting van brandstof zichtbaar maken door de bougies los te halen. Misschien kun je daar iets uit concluderen?
 5. Een gecorrodeerd massapunt of stekker misschien ivm lang stilstaan?
 6. Ja dat gaat 'm niet worden, ik heb gelukkig al een handbak in mijn XJ40 En anders reed ik heen en bouwde het daar gewoon ter plekke om op een parkeerplaats ofzo, dan weet je ook gelijk dat het goed is
 7. Makkelijk te krijgen? Een Getrag 265 of 290 zoals de originele handgeschakelde XJ40's hadden is enorm zeldzaam naar mijn weten.
 8. Houd rekening met regelmatig onderhoud en reparaties en een grote afschrijving over 5 jaar of 10 ivm roest. Ik heb 2 dagelijks gereden series 3's gehad, 1 gesloopt en 1 gelast. De rekeningen die er al bij zaten waren eng. Ik vind het wel een erg goeie keus voor een auto. Zo fijn als mijn series 3 met AJ6 rijdt zou mij ruim tevreden stellen in een auto uit 2010 bijvoorbeeld.
 9. Met dank aan Hendrikus! Het liefst zou ik niet-metrische stalen velgen vinden die passen, om de wieldoppen te behouden. Gebruiken ze een keer metric, is het op een velg...... ok
 10. Dit is wat er nog op staat: De kleurtjes in het schema zie ik niet allemaal terug, maar ik zie op de meeste pinnen wel keurig 12v zodra ik contact aan zet.
 11. Ik denk zelf aan telkens vervangen/loshalen accu. De klemmen haal ik er altijd af. Anders zou ik het echt niet weten
 12. Ik zie 9 CU op de ECU staan, kun je daar iets mee?
 13. Ik heb de swap niet zelf gedaan.. Deze is al minstens 10 jaar oud. De inertiaswitch heb ik al gecontroleerd.
 14. Het volgende probleem dient zich nu aan: Brandstofpomp en bobine krijgen geen stroom. Zou de ECU dood zijn?
 15. Nou er zit eindelijk kleur op! Met een extra lange kwast heb ik de hele las ook van achter kunnen verven, en daarna met ML behandeld. Toen op de buitenkant nog plamuur gebruikt en alles tot korrel 1200 geschuurd. Voor deze en de toekomst heb ik een DeVilbiss spuitpistool gekocht, omdat deze zo aangeraden wordt. Ondanks alles valt er nog veel te leren en te verbeteren!
 16. Nou, ik heb ze er al op gehad en pas gemerkt dat er wat loos was toen ik niet kon rijden
 17. Yep, deze velgen heb ik zelf ook en passen, maar klemmen op de remklauwen.
 18. Goeie! Maar die is nu wel eerst met vakantie voor een maand
 19. Velgen. De originele velgen zijn metrisch en daar kun je geen nieuwe banden voor krijgen. Ik heb banden liggen van 15 inch die ik er wel op zou willen.
 20. Het volgende probleem waar ik tegen aan loop: Op metrische velgen passen geen 15 inch banden Ik vraag mij dus af of er alternatieven zijn waarmee ik de wieldoppen kan behouden? Deze passen zo mooi bij de auto
 21. Voortgang zover, de las is gelegd Dit is het plan met de binnenste wielrand. Zou ik dit gaan maken zoals het origineel was was ik bizar veel tijd kwijt en is het ook roestgevoeliger. Ook de achterkant van de les gecontroleerd:
 22. To do: Stuurbekrachtiging is tijdens stalling lek geraakt Hydraulisch remsysteem nakijken Verlichting Lighting Module regelen Banden monteren Olie vervangen Oude benzine aftappen De auto lijkt scheef te staan Knipperlichten maken Dankzij Baflo Jagparts ook de knipperlichtschakelaar kunnen vervangen! Geen idee waar ik anders ooit deze onderdelen had kunnen vinden specifiek voor eerste bouwjaren. En met dank aan @pimgmxvoor correcte diagnose! Nog ff banden monteren een keer en dan gaan we naar de APK!
 23. Voorzichtig begonnen met wegslijpen, wat best eng is Gepast Binnenste wielrand opgelapt Ex-wielrand Ik gebruik een klein deel van het spatbord en las dit over de hele lengte ipv het complete paneel en dan 1000 puntlasjes moeten boren. Dit is sneller maar er is meer risico ten eerste op vervormen en ten tweede is het heel moeilijk de achterkant van de las tegen roest te beschermen op sommige plekken.
 24. Met dank aan @Mkickertvoor 2 spatborden, na 3 jaar zoeken Verheug me er op dat de hele auto straks mooi is
×
×
 • Create New...