Jump to content

XJeej

Members
 • Content Count

  2221
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  34

XJeej last won the day on October 13 2020

XJeej had the most liked content!

Community Reputation

273 Toppertje

About XJeej

 • Birthday 01/24/1994
 • Age 26

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Bellingwolde
 • Hobbies
  Oldtimers en technische zaken interesseren mij

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Marco, 26, 1x S1 XJ6, 1x S2 XJC, 1x S3 XJ6 met XJ40 motor in prov. Groningen

Recent Profile Visitors

2357 profile views
 1. Dat denk ik wel. Ik ga nog een keer goed ontluchten en alle zuigers heen en weer en het moet goed zijn. Vermoed ook dat ze het handrem systeem niet begrepen hebben bij de garage
 2. Ik heb EINDELIJK de as er onder weg, en er kan gewoon niks mis mee zijn. Handremklauwen super mooi en gangbaar, remvoering intact, remzuigers ook gangbaar, alle remleidingen van koper, nieuwe remschijven, en het LSD heeft hooguit één atoom speling. Lekt wel een beetje uit de keerringen, maar dat is alles. Morgen verder en ik heb een keerring voor mijn stuurhuis die hopelijk past Ohja in april wordt deze auto belastingvrij
 3. Koelsysteem dicht ivm stilstaan, oververhit, koppakking lek, sporen in de cilinders. Was echt mooi geweest om de auto weer origineel te hebben, maar wil betrouwbaarheid en de kosten+tijd zijn te hoog. (De motor op de foto is niet de originele motor)
 4. Schoon maken gaat ook best aardig:
 5. Het leek mij wel een leuk idee juist omdat het zo'n goeie auto is. Ik kan altijd terug naar AJ6, maar de originele motor is gone forever Nog een probleempje: De ketting voor de oliepomp is totaal versleten en gaat bijna slippen. Is dit een bekend probleem?
 6. Ik wil alleen het kale blok van de AJ16 gebruiken. Ik bouw dus handbak en complete injectie over van de oude motor. Bijna elk aanbouwdeel is net voor 5-15% anders heb ik al wel door, en ik moet een ander AJ6 kleppendeksel regelen met vuldop omdat er geen opening meer zit in de zijkant van het AJ16 blok om de AJ6 vuldop op te zetten. (En ik zal nog wel meer vinden) Ook nog wat roest in het inlaat traject, en als ik op de hand de motor rond draai dan zie ik dat er belletjes uit de cilinder komen door de inlaatkleppen:
 7. Nou vandaag had ik tijd en is de motor er uit gekomen: Om olie en tijd te besparen zo veel mogelijk systemen al van het blok gehaald (Stuurpomp,rempomp en koppeling) Ik wil een AJ16 (uit X300) terug zetten, dat zal wel even puzzelen zijn.
 8. Ik heb een paar motoren staan, als je iets nodig bent heb ik het misschien wel.
 9. Ik heb ook zoiets gedaan met mijn series 3, die stond maar 5 jaar stil. Veel besteld bij Hurxkens en brandstofslangen bij Indi. Misschien kun je losse assen kopen op marktplaats als ze er slecht aan toe zijn, en ze afwisselen met de assen onder je auto. Kan misschien een hoop werk besparen. (Versteende remklauwen bijv)
 10. Prachtige auto! Ook hoe het leer op de stoelen ziet er perfect uit. Hoop dat je er niet lang op hoeft te wachten
 11. Wil je wielen ruilen met mij? Ik heb chromen met dekseltjes.
 12. En hoe hoog is de schuur?
 13. Ziet er serieus goed uit, heb je ook een plaatje onder de kap?
×
×
 • Create New...