Jump to content

BertJaguar

Members
 • Posts

  284
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by BertJaguar

 1. Zal wel een drijfstanglager zijn.
 2. Als dat spulletje uit de tank komt, ziet deze er van binnen niet goed uit. Dus tank van binnen ontroesten en behandelen met coating.
 3. Als je hem blind koopt moet je er ook naar toe rijden om hem op te halen, dan kun je net zo goed er heen rijden met een trailer. Is hij goed dan ben je blij dat je hem kunt meenemen, is hij niet goed dan ben je ook blij, maar dan omdat je hem hebt laten staan.
 4. Niet doen!, tenzij je op voorhand 1500 wil doneren aan een arme belg.
 5. De oliedrukmeter in een x300 geeft niet echt de oliedruk aan, maar is meer een aan/uit metertje, zoals het oliedruk lampje. Loopt de motor niet dan staat de meter op nul, als de motor loopt staat hij altijd op dezelfde stand, los van de echte oliedruk. Dus zal wel, zoals reeds gezegd, de sensor of de bekabeling zijn.
 6. Bodemloze put, met als eindresultaat, drie keer meer gekost dan hij dan waard is. Loont zich dus alleen als je er veel geld bij krijgt. Tenzij je denkt een hobby mag “wat” kosten.
 7. Voor auto’s die geregeld langere tijd stilstaan is het raadzaam een zo sterk mogelijke accu ( hoog amperage, zowel nominaal als startcapaciteit.) te nemen. Qua grootte het maximum wat in de accubak past.
 8. 1 januari 2021 is genoemd door de rdw omdat vanaf die datum de 50-jaar regeling geldt, voor auto’s die vanaf dan 50 jaar na eerste ingebruikname, volgens kenteken, worden. De rdw geeft hievan vóór de betreffende datum bericht, en gaat dus later in bij echt 50 jaar.
 9. Nee, 50 jaar is 50 jaar, apk of niet. Daarbij geldt de datum waarop de auto 50 jaar wordt na eerste ingebruikname volgens kenteken. Eigenaren krijgen daarvan bericht van de rdw.
 10. Ik denk ook aan te weinig brandstof, te arm mengsel, want stationair loopt hij goed maar onder belasting te weinig kracht. Je schrijft dat de carburateurs niet overlopen, dat kan kloppen, want dan zou het mengsel te rijk zijn en stationair niet goed lopen. Dus kan het zijn dat het vlotterniveau te laag is, best mogelijk als je een nieuwe naald met onderlegschijfje en/of vlotter hebt gemonteerd. Zoek eens op hoe hoog het vlotterniveau moet zijn en stel dit af met een ander onderlegschijfje of het verbuigen van het lipje aan de vlotter. Als je deze gegevens niet hebt of vindt kun je proefondervindelijk het vlotterniveau verhogen met bijv. 5 mm, dan moet je verschil merken. Bovendien moet je eens kijken of je de juiste sproeiernaald hebt gemonteerd en op de juiste wijze.
 11. De ballast resister is er voor gemaakt dat hij 12 volt kan hebben, immers in normale omstandigheden reduceert hij tijdens draaiende motor de 12 volt naar 9 à 10 volt. Als het normaal is wordt hij wel iets warm, maar als hij gaat roken is er iets mis mee, dus vervangen.
 12. BertJaguar

  Storing

  Hoe en waar meet je wisselende spanning? Hoeveel volt heeft de accu in ruste? en hoeveel tijdens het starten?
 13. Even ter aanvulling. Kan ook zijn dat bij lopende motor de stroom naar de ontsteking, via de voorschakelweerstand, rechtstreeks van het contactslot komt. En bij starten bedoeld relais wordt bekrachtigd om 12 volt, zonder voorschakelweerstand, door te geven aan de bobine. Dat zou betekenen dat er iets mis is vanaf het contactslot, via de voorschakelweerstand naar de bobine. Ook hier is meten is weten. De eerder genoemde rechtstreekse aansluiting vanaf de accu om te testen werkt altijd.
 14. Er zit een relais onder de motorkap tegen het schutbord dat normaal via de voorschakelweerstand 9 volt doorgeeft aan de ontsteking en bij starten 12 volt. De 12 volt aansluiting werkt en de 9 volt aansluiting niet. Om te proberen kun je rechtstreeks vanaf de accu 12 volt zetten op de plus van de bobine, gegarandeerd lopen.
 15. Als de motor op ether wil aanslaan, dan zit het probleem bij de brandstof. Er komt benzine tot aan de carburateurs, dus zit het probleem IN de carburateurs. Denk als eerste aan vastzittende naalden, of in open positie (te veel benzine) of gesloten (te weinig of geen benzine). Hoewel, het zou vreemd zijn als dit bij beide carburateurs gelijktijdig gebeurt.
 16. Iedere uitgang die rechtstreeks, zonder electronica, in verbinding staat met de accu, kan ook worden gebruikt als ingang voor opladen. Het is als het ware opladen via een omweg.
 17. BertJaguar

  startmotor

  Om te kunnen helpen bij dit probleem is het toch belangrijk om te weten/horen welk geluid het is, en wat de accuspanning is bij niet lopende motor en tijdens het starten.
 18. Fred, hoe heb je nu de toerenteller aangesloten? Waar de plus en waar de min, en ook nog een derde kabel als aarding van het tellerhuis?
 19. Volgens mij moet de plus niet op de bobine worden gepakt maar rechtstreeks van het contactslot komen (of om uit te proberen een andere constante plus) en de min op de min van de bobine.
 20. Heel veel werk is het omzetten van de pedalen met name voor rem met alle daarbij behorende zaken zoals hoofdremcilinder, rembekrachtiging, leidingen enz. Ook het dashboard met kabelaansluitingen is veel werk. Niet alleen het stuurhuis maar ook de stuurstang moet worden omgezet en bevestigd onder het dashboard. Het makkelijkst is het om er een lhd donor exemplaar bij te hebben, dan heb je niet alleen alle benodigde onderdelen maar kun je ook zien hoe het gemonteerd moet worden. In totaal kun je rekenen op minstens 100 tot 200 uur.
 21. Probeer eens weg te rijden in de 1e of 2e versnelling. Kan zijn dat de automaat in de 3e vast zit.
 22. Dank je, dat maakt de gegevens compleet.
×
×
 • Create New...