Jump to content

Iksjeezesel

Members
 • Content Count

  2457
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  55

Everything posted by Iksjeezesel

 1. Inderdaad, Eerst reservoir openen bij koude motor. Dan beoordelen wat het niveau is. Het moet helemaal vol zitten. Zowieso altijd een scheutje erbij voordat je de dop terug zet. Dit om vacuum in de leiding naar overloopvat te krijgen als ie opwarmt. en weer afkoelt. Succes. Beetje dejavu..bij mij was het foute boel later...
 2. tijd zal het leren. De brandstof van nu bevat gewoon wateroplosbare koolwaterstoffen....Das ook water - stof toch? (krijg net een tik van dochter die dat wetenschappelijk ontkracht😂) anders: WTF hoe is het mogelijk dat hier nog geen bruikbare oplossing voor is!!!!!!.?????.
 3. inderdaad asap! maar peil nu meten is belangrijk ook. want verklaring voor veel mogelijke "issues". m,n R schakelt goed bij easy going, en bij full throttle, maar daartussen ni goe (op zun -zeeuws- vlaams) dus als olie level goed is, dan: -Koppelomvormer. -Gaskleppositie (huis:-(.) Aanhouder wint (maar ben sterk genegen om een diagnose door G&G te vragen nu..... verliezer geef toe;-)..)
 4. Helemaal klaar met dat ding...(;-)) Er bleek toch wat in dat gat in de bak te zitten wat er niet hoort. Ik kon niet zien wat want er staat ATF in het gat, maar de peilstok wilde ook niet rechtstreeks in de bak (zonder buis). Maar na wat aandringen ineens wel. Nadeel is dat wat daar zat nu in de bak ligt...(Er zit een filter dus zal niet direct een probleem zijn..?) Ik heb de buis teruggezet en kan de peilstok nu wel net zo ver als Aad in de bak krijgen:-)! (met beetje weerstand/en wat snel invoeren) Ik wilde net even een rondje rijden (om daarna te kunnen peilen) maar accu plat. Zelfs geen binnenverlichting. (nog niet eerder gehad) Kijk en dat,.... dat is nou waarom het van die fantastische hobby auto's zijn! Altijd wel een uitdaging.
 5. Nou Aad die verdikking op de peilstok zit daar speciaal als stop.. (de linkse variant op het plaatje) Maar die zou verderop in de bak pas moeten dienen als zodanig. Ik heb inderdaad in de buis gekeken met een lamp en zie daar een uitsparing waar de verdikking blijft steken. Daar lijkt een kunststof ring in die uitsparing horen te zitten...? (enne bedankt dat je een poging nam om te meten natuurlijk;-))
 6. Ja dacht is gisteren ook, maar vandaag weer niet. De oliepan zit nokvol, loopt over door het gat aan bovenkant waar de buis in hoort. Ik ben ook over de plas aan het zoeken naar antwoorden (maar daar is het nogal tegenstrijdige info) https://www.jaguarforums.com/forum/xj-xj8-xjr-x308-27/xjr-ebay-transmission-dipstick-use-52139/
 7. Hoi Aad, en anderen met te delen kennis over dit te simpele onderwerp... Je hebt gelijk het is een raar verhaal... Ik heb niet vaak zo,n simpel maar tegelijk vreemd probleem gehad met de Jaguars. Zoals gezegd gaat de peilstok in mijn automaat maar 55cm in de buis. En dan meet ik geen olielevel (niet koud en niet warm) Jij heb ook gemeten bij jouw Super V8 (XKR) en bevestigde mij dat jouw peilstok er veel verder inging. (thx) Daarin zag ik bevestiging dat die buis bij mijn auto verstopt was (ik vermoede dat de iemand er wat in had laten vallen, de lock van de dop ofzo.) Maar dat is dus niet waar. De buis is niet verstopt! Er zit alleen een sponninkje in waarop de peilstok blijft hangen. Ik weet dat ergens een restrictie hoort te zitten waarop de verdikking van de peilstok moet stoppen. Dat is om een goede indicatie van olielevel te kunnen krijgen, hoort zo. Maar waar die restrictie zit weet ik niet? In de buis? in het stukkie pijp op de bak, in de bak zelf? Ik weet het niet. Ik heb foto's gemaakt van de buis en het stukkie pijp wat op de bak zit, plus de peilstok, en hoever deze door de buis komt. --> Zou dat sponninkje onder in de buis de aanslag zijn voor de peilstok?? Dat zou vreemd zijn want het is mogelijk de peilstok er met geweld en draaien langs te rammen (had ik in de auto nog gedaan want slaat nergens op natuurlijk, komen zelfs bramen aan de kunststof peilstok van;-( ) In dat geval is mijn olieniveau toch vele liters te laag (zou raar zijn want rijd best goed) Dat zou ook betekenen dat de buis op een XJ X308 met mercedes automaat een andere lengte heeft dan op een XKR? --> Of, zou er een teflon ring ter geleiding in de sponning horen om de peilstok er langs te leiden? Ik kan dat nergens vinden... Trouwens ook met de de peilstok zo in de bak, zonder buis of stukkie pijp op de bak gaat niet het hele kunststof gedeelte van de peilstok in de bak. Dat laat mij vermoeden dat het juiste olie niveau normaal op het niveau van (in) het stukkie pijp is wat op de bak hoort... Misschien zeggen foto's meer:-) Ik steek er nu niet veel tijd in want kan pas verder als ik weet hoe. Zul je zien dat er gewoon te weinig olie in zit ..(maar zoveel te weinig is niet te verwachten hee;-) Hellup:-)
 8. Jouw XJ6 voor mijn XKR bedoel je, ja vooruit dan;-).
 9. Dat lijkt inderdaad te maken te hebben met brosse bekabeling die tijdens demonteren/monteren gesneuveld is. Soms zegt zo'n code gewoon wat daadwerkelijk het probleem is.. Succes,
 10. Iksjeezesel

  Ratelllll

  snap eigenlijk niet hoe zo,n korte ketting kan verspringen....
 11. Iksjeezesel

  de P stand !!

  bij mij was de remswitch vervangen, (Drie keer raden waarom..) maar men had helaas niet goed afgesteld... Daardoor reed de auto 80% van de tijd met remlichten aan... Op weg van ontschors apk (no problums) naar huis werd ik door medeweggebruikers op de hoogte gesteld👍. Nu bij mijn auto okee (switch afgesteld) Problemen bij dit soort auto's zijn vaak aan elkaar gerelateerd😉.
 12. gebruik je een gemagnetiseerde fittingschroevendraaier om de collets eruit te vissen en weer terug op zijn plek te krijgen? Het blijft een geklooi maar het helpt wel wat. Met een sateprikker hou ik de collet op zijn plek voordat ik de magn schroevendraaier weghaal. anders trek je de collet weer van zijn plek... Ieder heeft zijn eigen manier denk ik. maar misschien helpt het je.
 13. Jammer dat de kop er toch af moet voor de pakking.. Goed om te zien dat je klepseals bij deze motor ook kunt wisselen zonder de kop eraf te halen. Sterkte ermee
 14. Iksjeezesel

  de P stand !!

  Dat kan natuurlijk. Ik zie gevolgen van zeer veel hitte ontwikkeling bij de lamp. Dus of er zaten veel te hoog vermogen lampen in of er zat kortsluiting in de lamp of bij lampvoet. In beide gevallen ontstaat er hoge stroom (die als ze zekering niet smelt) ook gevolgen kan hebben op andere componenten in het circuit natuurlijk. Het is niet logisch dat de remschakelaar rechtstreeks de lamp aanstuurt maar ik zou dat zelf wel even uitzoeken. Het is te toevallig dat de auto niet uit de P stand wilde tegelijk...
 15. Erg mooi! En "issues" zijn er om opgelost te worden. Dat probleem met de snelheidsmeter had ik ook. Na wat gedoe met binnenkabel smeren heb ik de oplossing gevonden. Ik heb nu namelijk even de kabel los van de meter gelaten. Ik rij maar een paar honderd Km per jaar (niet per uur) maar op deze manier zit er nooit iemand naast me die zegt dat ik te hard rijd;-). (Nieuwe buitenkabel nodig binnenkort waarschijnlijk) Enjoy!
 16. Het enige wat ik zoek is een super nette series 1 achterbumper.. Iets zegt mij dat die daar niet meer op zit...
 17. Iksjeezesel

  de P stand !!

  Wat zou de oorzaak hiervan zijn? Hoeveel Watt waren de kapotte lampjes? Heeft een plakkende remschakelaar hier toch wat mee te maken..? (P-Stand topic titel)
 18. Nou, met vakantie voor de deur maar Corona ook....willen ze hier ineens een camper...😭 (😂) Dus wie een XKR met een beetje werk (geen roest) wil kopen voor weinig, kan hier de komende week een leuk rijdend, gekeurd en OBD2storingvrij hobby project komen op halen. Maar zo,n storm loopt het hier niet met zoekers. Dus zeg ik gewoon dat het niet lukt om te verkopen🤣.
 19. Dit was dus een storm in een glas water. Oliepeil is prima..Peilbuis ook prima. Ali Express Peilstok niet prima want pas alleen met geweld door de buis.
 20. oliepeilstokbuisdinges van automaat afgeschroefd omdat ik de peilstof er niet in kreeg... Buis is niet verstopt. maar zit een scherpe rand in de buis waar de peilstok op blijft hangen. Licht misschien aan vorm van de peilstok (china)
 21. hou vol... Ga je nu met luchtdruk in de cilinder die klepveer verwijderen om die seal te bekijken/vervangen?
 22. Iksjeezesel

  de P stand !!

  Ja 1000 graden is wel een beetje heet. Dan smelt er best veel...lijkt mij ook. Ik hoop dat je gaat vinden wat je probleem veroorzaakt. Begrijpen doe ik het niet helemaal helaas. succes
×
×
 • Create New...