Jump to content

Iksjeezesel

Club Donateur
 • Posts

  4,324
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  124

Everything posted by Iksjeezesel

 1. Ik vermoed dat die over de nokkenas positie sensor gaat.
 2. Wat een mooi weer! (Om ook buiten een bakkie te doen tussendoor en tegen wat banden te schoppen) Jullie treffen het echt. Zou willen dat ik erbij kon zijn.
 3. Ik zou graag komen en dacht de plek van een afzegging last minute in te pikken, maar de gezondheid laat het voorlopig afweten.
 4. Dan weet je dat de spoel heel is ja. Maar niet of de schakeling zonder teveel weerstand over de contacten. Bij onder andere G&G hebben ze een relais tester. Die haalt er relais tussenuit die gewoon klikken of er niets aan de hand is.
 5. Ik zou voorzichtig zijn met spanning zetten op zaken.. Ik om een defect relais uit te sluiten het relais omwisselen voor een ander relais met hetzelfde nummer op de behuizing (bijv in relais/zekeringen kastje links voor de veerpoot (rijrichting)
 6. Waar ligt het volgens jou dan aan? Was de hele auto dicht toen je hem op slot deed, incl kofferdeksel? P.s, Als toeval bestaat kan inderdaad het startrelais stuk of vuil zijn tegelijk met een leeggelopen accu
 7. Kan misschien langzamerhand ook beter een "potje" voor gemaakt worden. (Die extreem lekkere vlaaien, keer op keer)
 8. Heb je al gedaan wat ik in mijn eerste post aangaf? Als de auto accu leeg raakt terwijl ie op slot staat, en je maakt de achterklep met de sleutel open (mechanisch, via sleutelgat bij "XKR" logo) en koppelt dan de accu los, Dan "denkt" de auto dat ie gejat word. (en dan start ie ni meer). Ook niet als er weer een accu aan hangt is mijn vermoeden.. Tenminste, zoiets had ik ooit met mijn huidige XKR. (toen ik hem jatte)
 9. Ik zie dat je probleem met de XKR niet nieuw is....
 10. Kan dat iets met startblokkering te maken hebben? Even sleutel uit het contact, uitstappen, auto op slot, auto open maken met de sleutel, snel sleutel in het contact na het openen van de deur, en gelijk proberen te starten. Dit, ervanuitgaande dat je een goede volle accu hebt Anders hoofdzekering in kofferbak effe checken. Maar die gaat volgens mij alleen stuk als er aan de auto gepielt is. (startmotor kabels tegen massa gehouden o.i.d.)
 11. Of komt het geluid van de dynamo? Lastig te beoordelen op mijn telefoon..
 12. Dus je hebt 3L benzine afgetapt. Klink toch als wat Kees schreef misschien... water in de rail gekomen?
 13. Zit daar niet de startmotor? Als die blijft hangen.....niet goed als die veel toeren gaat maken
 14. In de Serie 3 met 4.2 dan toch?
 15. Das niet fijn. Dus je hebt beide brandstofpompen zonder spanning? (je schakelt wel op dash tussen de pompen tijdens de meting?) Ik zou de schakelaar uit het dashboard eens bekijken. Of daar wel spanning komt. Bij mijn schakelaar was het messing binnenwerk verbogen waardoor de pompen (eerst 1, later ook de 2e) geen spanning meer kregen. Kun ik zonder kosten oplossen. Binnenwerk terug gebogen, en schakelaar met minder kracht (voorzichtiger) bedienen. Misschien bij jouw XJ ookhet geval?. Succes p.s. Of er een relais tussen zit weet ik niet, maar ik verwacht van niet)
 16. Quote: brandend check engine lampje vanwege defecte lambdasensor (rijdt daar overigens prima mee!)
 17. Nokkenas draait 1 keer als krukas 2 keer (toch) Vandaar de konijnenorencheck. Kleine moeite toch?
 18. Even uit het hoofd, dus slag om de arm en te bevestigen door anderen! (Hans, Marco) V.w.b. ontstekings volgorde. Als je dat opnieuw doet volgens het boekje, met de wetenschap dat cil 1 schutbordzijde is zal het wel goedkomen. Had ik ook bij mijn eerste serie 2.. V.w.b nokkenas timing, Als Cil 1 op BDP staat (die aan schutbordkant) moeten de achterste nokken van beide nokkenassen "als 2 konijnenoren;-)" naar boven/schuin naar buiten wijzen.. Moeten wel de kleppendeksels er even af. Heb je geen rare tikken gehoord bij eerste keer op de startmotor ronddraaien? (Ik verwacht en hoop van niet natuurlijk) Je kunt voor de zekerheid nog even klepspeling meten als je van plan bent de kleppendeksels eraf te halen. Nu ineens teveel klepspeling betekent ni goe... Komt goed, hoe dan ook
 19. Ja dat is mogelijk, maar kan hele dure geluiden opleveren. Als krukas op de juiste positie gezet is voordat de nokkenassen met het malletje goed gezet zijn is het prima. (alvorens kettingen vast te zetten) Maar als bdp van cil 1 verkeerd geïnterpreteerd is (vooraan i.p.v. achteraan)...... dan staat de boel misschien niet goed.
 20. Ik kan je niet helpen helaas...Ken de serie 3 ontsteking en injectie niet. Wat wel hetzelfde zal zijn is dat cilinder 1 NIET aan distributie zijde van de motor zit zoals bij veel merken gebruikelijk l, maar aan schutbord zijde van de motor. Dat zou je nog een kunnen zekerstellen .. Succes, komt goed
 21. https://www.ebay.co.uk/itm/255694377684?hash=item3b889292d4:g:0yUAAOSwnJdjB-6g
 22. Dat moet je aan TS vragen want die heeft hem in de tank gewisseld EN daarmee alle problemen opgelost..
×
×
 • Create New...