Jump to content

Iksjeezesel

Club Donateur
 • Posts

  4,997
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  158

Everything posted by Iksjeezesel

 1. Bij mijn Series 1 XJ zat de motorkap hendel binnen aan de bijrijderskant, terwijl het een originele LHD auto was...Hoorde zo. Was gewoon niet meegenomen in het ontwerp dat 9/10 van de wereld LHD is zo lijkt het. (Een "The continent is now connected" achtige kijk op de wereld 🤣) Dus of ze al een noodvoorziening hadden bedacht toen betwijfel ik.. Maar wie het zeker weet mag het zeggen🤣
 2. Zolang jij het bent🤣. Je hebt je XJ toch ni nodig..(😇)
 3. Hmm, Mijn inspanningen hebben nog niet veel opgeleverd.. Het koplampstuurdinges lampje en radar waarschuwing zijn nog niet teruggekomen maar die kwamen ook slechts sporadisch, dus nog geen conclusie op dit moment. Echter, het gerammel bij accelereren is niet opgelost door het vastzetten v/d remleiding...grrr. Tja, en nu?... Ik weet hoe gigantisch druk Raymond het heeft. Toch even langsgereden voor een afspraak. Natuurlijk hoopte ik dat ie effe tijd had om een testritje te doen, maar ik wist wel beter natuurlijk.. Zeker nadat ik zag hoeveel werk er binnenstaat momenteel😱. Zoals altijd, liep het toch anders🫠. Ik wil voorkomen dat iedereen gaat verwachten dat ze gelijk aan de beurt zijn...maar wil niet onvermeld laten dat de beste man je gewoon niet weg KAN laten gaan met zorgen om je gouden kalf..(kenni gewoon ni) Beetje lullig wel (ikke die daardoor mogelijk een planning om zeep hielp) maar ik kan niet beschrijven hoe blij ik was met de diagnose, want ik begon me na mijn teleurstellend sleutel resultaat serieus zorgen te maken over mijn droomautootje.. Lang verhaal kort: Stukje samen geraced🤣... Auto op brug, beplating eraf, krik onder motor... Motorsteunen hoogst verdacht...(vooral rechts) Binnenkort afspraak maken om te demonteren c.q. vervangen. Oef, Ik begon al nachtmerries te krijgen over exploderende superchargers, en verbrande zuigers door detonatie etc etc.. Ik had eerder zelf de steunen al uitvoerig bekeken...en zag er toen niets aan. Thanks Raymond!👍
 4. Ik lees mee want herken het wel, maar heb niet de info die je vraagt... De stroomsterkte (in mA) is idd best laag volgens mij. Een goedkoper metertje zal ook wat nemen denk ik..(jij zal wel een Fluke hebben 🤣) Laatste ingeving is, wat ik ooit over Jaguar accudrain las ergens, is dat er een ingebouwde batterij (of misschien meer een speciale condensator-achtig energiedinges?) in de alarmunit zit die op de duur stuk gaat en daardoor de accu leeg trekt.. Maar verder ben ik niet nog niet gekomen om dit uit te zoeken. Misschien dat het betreffende alarm accuutje een paar dagen stand houd op ~12V en daarna naar ~10V inzakt zodat ie de autoaccu ook naar die 10V leegtrekt.. Je zou dan langdurig moeten meten om die hoge drain te constateren. Ik deed dat met een bluetooth battery guard (met Android app op de telefoon) maar ik krijg helaas slechts sporadisch verbinding sinds een update daarvan dus heb analyse nu opgegeven. Succes i.i.g. Grt, Rob
 5. Koplampstuurdinges: Massapunt rechtervoorwielbak, is voor zover ik kan vinden ook van koplampstuur dinges (AFS?). Deze massa lijkt niet echt schoon te zijn. Of het helpt weet ik niet, maar even netjes maken kan alleen maar helpen natuurlijk.. Edit: Links idem.
 6. Wat zegt het instructieboekje over de werking van het systeem? Vaak legt dat uit wat er precies gebeurt bij bepaalde bedieningen. Maar ik verwacht dat het niet veel uit zou mogen maken als het goed is (wel/niet op slot en wel/niet op alarm) De auto zal systemen zelf afsluiten als dat nodig is om startpower te behouden. Zelfs bij contact aan telt ie af met een melding op het display dat er een power down aankomt. Op slot zonder alarm lijkt mij het minste stroom gebruiken.. Maar met een verwaarloosbaar verschil verwacht ik. Bij sommige Jaguars is de back-up accu in het alarm-dinges zelf stuk begreep ik, dan blijft die soms stroom trekken van de auto accu.. Maar dat gebeurd dan hoogstwaarschijnlijk ook als de auto alleen dicht of op slot is. Maar sinds jij daar geen last van hebt lijkt me dat niet zo relevant.
 7. Omdat de bak al teveel gelopen heeft voor reparatie? (Dus gereviseerde ruilbak eronder?)
 8. Eerste stappen gemaakt. Bijgeluid: Het geluid bij hard optrekken lijkt gekomen te zijn door de remleiding van de rechter voorrem. Deze loopt rechts langs de rechter cilinders, heeft de motor geraakt. Ik had bij het wielen wisselen de leiding in een klemblokje terug geduwd, en daarmee was ie er verderop ergens uit de klemmen gekomen. Nog testen of dit inderdaad de oorzaak was..Als de auto weer rijdbaar gemaakt is. TPMS: In de wielkasten zitten ontvangers voor de draadloze bandendruksensors. Ze zitten op de achterkant van de voorbumper. Rechts vond ik een blootgelegde geleider van de bedrading naar de ontvanger. Heel klein, maar bij vocht kan het toch de boel in de war gooien denk ik. Koplampstuurdinges: Nog geen bevindingen. Radar: Nog geen bevindingen. Ik moet de kabelboom voor de laatste 2 punten nog in detail nalopen. Kan in mijn tempo nog wel even duren🤣..
 9. Zoals gisteren in een ander topic gemeld, is de XKR sinds kort een bijgeluid gaan maken bij hard accelereren. Dus een speurtocht gestart. Het was sinds ik de wielspacers terugzette, maar deze er weer af halen hielp niet. Ik gebruik de zoektocht om gelijk wat andere zaken te controleren. Ik had ooit een (nog) eenmalige TPMS storing rechtsvoor (druk in de band was toch okee toen) Ik krijg heel af en toe een melding van het koplampstuur dinges. Gaat soms vanzelf weg, soms alleen door resetten. Het gekke is dat de obd code de ene keer het rechtse circuit en de andere keer het linkse circuit als schuldige aanwijst. Vorige week kwam heel kort (1 seconde) een melding dat de radar afgedekt was. (Das was ie ni, maar auto wel heel vuil..)
 10. Harrie, ik heb er geen maar kwam pas deze tegen. Is dat wat? Jaguar XK140 of XK 150 spaakwiel 16 inch € 125,00 https://link.marktplaats.nl/m2024983482?utm_source=android_social&utm_content=vip&utm_medium=android_social&utm_campaign=socialbuttons
 11. Harrie, Misschien die andere classifieds link eens proberen?
 12. Ik kwam ergens tegen dat de pomp/zender assembly van de Mondeo 2.0 type 3 het equivalent zou zijn van Jaguar C2S52814. Misschien wat te kort door de bocht Soms (ik altijd) kun je zo hetzelfde ding zo kopen voor een fractie. Mocht topic starter die kant op gaan, wel eerst even verifieren natuurlijk🫣.
 13. Oei, duur ding.. Zou deze niet dezelfde zijn? https://www.autodoc.nl/hitachi/7888590
 14. Oe😱...Saleem.🤔 Dat zal geen understated design worden idd..
 15. Dat over dat forum kan Jeroen beste zelf beantwoorden natuurlijk😉. Maar weet ook dat Jaguar toevallig in Indiase handen is. En Leyland, en Royal Enfield etc.. Edit: Pim was weer sneller en grondiger 👍
 16. Tja, ik was verbaasd maar het staat letterlijk zo in de keuringseisen.. Ik zou denken dat je van de normale stand naar interval schakelt, en dat je ze uit zet zodra interval ze in "park" zet.. Maar mag ni helaas. Herinner me wel dat het best ingewikkeld kan zijn.. Park switch doet het blijkbaar wel bij jouw XJ in interval mode.. Dan zou je denken dat het probleem daar niet zit. En ook niet in de motor koolborstels. Dan zal het inderdaad in de bedieningsschakelaar kunnen zitten misschien? Of in de contacten van de stekkers, of de bedrading.. Beetje jutteren, beetje contactspray in de schakelaar proberen? (Ik doe dat soort dingen met wd40, maar dat zal officieel wel ni goe zijn) Succes!
 17. Sterkte hiermee Kees, Ik ga ervan uit dat je auto naar G&G gaat? Diagnose is dan zo gesteld denk ik? Raden is altijd leuk maar het helpt jou niet echt verder misschien. Daarnaast is een automaat voor mij een doos van Pandora😉. Ik voel bij mijn Jaguar wel eens horkerig schakelgedrag bij koude motor, en moet voor de gemoedsrust eens een specialist naar laten kijken. Raadspel V.w.b jouw helemaal niet schakelende automaat: Koppelomvormer? Drukregeldinges blijft open staan?
 18. Dat topic wat ik toen aanmaakte en bijhield over een nieuweling die een XJ Series 2 tot leven probeerde te wekken zou tegenwoordig wellicht een youtjoep kanaaltje zijn? Tijden veranderen (en het goede blijft, althans vroegah was da..). 38 pagina's, 64000views destijds🤔 Of deze: 170000views, was veel uitwisseling van info!
 19. Zou kunnen kloppen wat Poelie schrijft. Als er hier een vraag van een nieuwkomer komt is het vaak iets wat het instructieboekje of de eerste de beste google-hit al beantwoord. Kunnen ze intussen beter aan de vraag aan "hi Google" stellen misschien:-). Of op Facebook droppen (zit je ook binnen 2 reacties Hamas, of vastgeplakt op de A2🤣, net als hier soms..)) Ik denk dat de figuurlijke "prijs" van specifieke informatie daardoor afneemt, en dus heeft men het er niets meer voor over, want het verkregene heeft voor de ontvangde INDIVIDU geen waarde...(is gratiesss) Dus voorstellen, account maken, bevindingen terugkoppelen etc.. allemaal lastig, en voegt voor de INDIVIDU niets toe😱.. Nevertheless, probeert men hier netjes antwoord te geven vaak. Toegegeven dat door de komkommertijd hier ook wel wat afgezwetst word on topics die daar niet voor bedoeld zijn tegenwoordig (I plee guilty) Wat mij betreft: Veel respect voor diegenen die het forum draaiend houden👍. Mocht het niet meer uitkomen, maak het jezelf niet te moeilijk want het moet wel leuk voor je blijven.
 20. Lastig inderdaad.. Ik kom hier pas sinds 2014.. Voor mij was dat hoogtij hier met een hele verzameling nieuwelingen die destijds schijnbaar allemaal XJ series 1-2 onderhanden aan het nemen waren. Fantastische tijd hier denk ik. Heel veel van geleerd, en van genoten ook. Het is nu niet meer zo hip om een oude-auto-fetish te hebben. Zal wel met brandstofverbruik/milieu te maken hebben? Beetje beeldenstorm op komst de komende jaren? Ook heeft de generatie 20-30 jaar veelal amper woonruimte als ik de berichten kan geloven, dus laat staan sleutelruimte en/of budget? Ik zie niet veel van de tiny-house generatie een loodsje naast hun doosje zetten. Ik denk dus dat de groep semi-moderne Jaguar eigenaren die technische onderwerpen inbrengen dus nog verder zal afnemen de komende jaren. De klassiekere Jaguar liefhebbers zullen waarschijnlijk overblijven als kleine community. Pas als 99,9% van de post-96 Jags gesloopt is komt er misschien over 10 jaar misschien weer belangstelling voor, en hebben ze het hier over de opkomst van de eerste CAN bus systemen alsof het een ancient Lockheed stuurpomp of SU carburateur betreft. Dus het zou mooi zijn als het forum met minimale inspanning nog toegankelijk zal blijven, met een optie om op te schalen als de tijd zich daarvoor aandient.
 21. Dus binnenkort te zien (uhhh te koop voor weinig) in dit theater: Een setje 19" Aguila's (zwart) met TPMS... EDIT: Al van verlost gelukkig😉.
×
×
 • Create New...