Jump to content

Iksjeezesel

Members
 • Content Count

  2383
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  55

Everything posted by Iksjeezesel

 1. Wat een verschil voor/na leder behandeling! Zeer bevredigende tijdbesteding lijkt mij;-).
 2. Dat is nou passie! Voor Jaguar en avontuur;-).
 3. Nou...ik durf best te beweren dat je roest alleen tijdelijk tegen kunt houden. Zelfs als je alle reparaties van ijzer met een las apparaat aanbrengt... soms is het een jaar, soms wel 5...of 10? maar mooi is het ook want leuk om te doen,😉
 4. Maarre Aad, jij hebt volgens mij ook de 10% supercharger-speed upgrade😉!
 5. Ik heb de standaard koppakkingen gebruikt (wel van G&G) en de tool eerst geleend maar uiteindelijk zelf gemaakt. Zelfgemaakte tools zijn niet voor serie werk, maar voor mijn hobby gebruik wel okee. mooie klus!
 6. Mooi en grondig hoor! En wat een hoop werk😀!. Ik heb het nu zelf 2 keer gedaan, 1 keer helemaal (beide kanten) en met kettingmod, en 1 keer slechts de rechtse bank (bij een andere AJ27S gelukkig anders niet goed natuurlijk) heb je special tools gekocht? of geleend ergens. grt
 7. Ik weet niet meer precies de bijzonderheden aan jouw X, maar zag wel 4x4 x-type 2.5L estates op Mktpls te koop staan. Als je een extreem lage km stand het kun je wel hoger uitkomen natuurlijk. Zeg zo minder dan 40-60000km. Als je een taxatie wilt moet je dat natuurlijk doen. Mij maakt het bij aankoop niets uit wat een taxateur ervan zegt want ik vergelijk het aanbod met "de rest op internet". Dan liever een aankoopkeuring denk ik. Taxatie zie ik meer als een verzekeringsdingetje.
 8. Mooi hoor. Laat je het leder nog opnieuw (bij) kleuren ook? Het biesje is beetje anders van kleur en het patina daar ook een beetje kalend.. Met een behandeling kan dat weer helemaal in orde komen. Of je moet het bewust zo houden natuurlijk, kan ook. Patina mis je namelijk pas als het weg is...
 9. Knap gedaan, fantastische vormgeving, maar ik zou hem laten staan. Ik begrijp het namaken van auto's gewoon niet zo goed. Is het een grap? If wil je de blits maken alsof je veel geld hebt? kweenie. Misschien alleen bij de Porsche 365 speedster, omdat ie technisch toch al uit dezelfde koken kwam als de Kever. Maar een Japanse E-type? Toch maar niet, voor mij.
 10. Ach, no worries. Het blijft een hobby hee. Het zal na wat crea bea wel lukken ooit. Binnenkort de auto weer maandje op bokken zetten. Cardanas, uitlaat aanpassen, en misschien iets met de bak... De auto rijd nu goed zonder storingscodes of meldingen en dat is al heel wat...maar voor trackday nog niet geschikt😀😂.
 11. Dank jullie, werkt bij mij ook zo inderdaad. jag-xkr-2000. dat gaat goed. maar bij selecteren van ecu en bak in de lijst gaat het fout.. krijg ook de .com site niet open. Het exe file wat ik wel gevonden had installeert wel op windows maar stopt omdat ie het serienummer niet herkent. (verkeerde file? is toch voor v1 en v2...)
 12. Over Icarsoft op mijn XKR van 2000. (kan aan de auto liggen,....of aan mij:-)) Type Icarsoft LR2. Software versie V12.20 (tweedehansje) Totale domper. -Ziet niet het ISO9141 OBD2 protocol als ie scant. -Kan alleen wat raam en deur systemen zien. -Engine en automaatbak ECU kan ik geen verbinding mee maken, gasklephuis ook niet, (misschien mist mijn auto een "readiness" input voor het ding? Contact aan en zelfs motor aan maakt geen verschil) Jammer want het ging mij om uitlezen van de automaat (verdenk kapotte input speed sensor in de bak, want brandstof pompen zijn beide goed) -VIN pakt ie niet ook niet wanneer VIN handmatig is ingevoerd. -Daarnaast Icarsoft.com Icarsoft.eu websites hebben reeds 2 jaar verlopen certificaten (kom er niet op dus, dat geloof je toch niet!) -Het update-bestand wat ik bij een shop gevonden is alleen voor Windows:-. Zelfs al zit het in MACOSX mapje. (In ik heb alleen Mac's en dat is al erg genoeg op zich:-)) Voorlopige conclusie: wat een rommel. Suggesties zijn welkom natuurlijk. Voorlopig maar weer verder met m,n ELM van 3 euro en een paar Apps van ook zo,n bedrag.
 13. of je moet starten met 1 bobine met bougie niet in de motor maar wel aan de stekker.... Maar dan nog weet je niet hoe die het doet op toeren en onder belasting😉
 14. Weer een stapje verder met onderzoeken: -Inhouden bij ineens plankgas, zodra hij boven de 2500 tpm komt. Geef je geleidelijk (ook veeel) gas is er niks aan hand. Verdachten: 1 : Nu eerste plaats: Ik heb (shame on me) euro 95 getankt...Mijn vorige XKR liep daar wel normaal op als je net effe niet anders aantrof bij de pomp, maar met een 10% pulley upgrade en dikke vette (bij wijze van spreken he, hij is niet vet:-)) inlaat puupe lijkt de boel op knock sensors begrenst te worden nu... Nog een half tankje = 150 km en dan 98 erin:-). Misschien is de wens de vader van de gedacht hier.. Wens was inderdaad vader van de gedachte. Nieuw filter erin en Shell octaan 98 2: Gasklep positie signaal (?) (zie soms rare waarden daarvan op de torque app) Wel heel rare toerental signalen (15000tpm:-)) op de torque app af en toe...(Krukaspositiesensor?) 3: Brandstof toevoer te weinig (2e Pomp of filter)? POMP (1 van de 2) is nu hoofdverdachte. Zal ze binnenkort eens testen (kan met een jumper draad in de kofferbak) Testen met contact aan en filter eruit gaat niet want dan krijgt 1 pomp maar 2 seconden spanning, hoort zo... (met motor niet gestart). Gevalletje Pandora:-) 4: MAF sensor? p.s toch ook maar een Icarsoft JLR besteld
 15. kan ook in de remschakelaar zitten volgens mij. Trap jij de rem in bij het starten? (als het goed is wel) Dus dat zou verklaren dat hij het na een paar keer opnieuw starten weer wel uit P gehaald kan worden. Volgende keer als ie niet wil eerst de rem een paar keer opnieuw (en verder ) intrappen kan dit bevestigen. succes!
 16. Die schijf ziet er wel aardig goed uit (maar heb hem niet los gemaakt) Als ik de as 40cm voor het diff op en neer beweeg voel ik beetje speling op het tussenlager. Ik heb met de boroscoop gekeken en het ziet er ook niet best uit daar.. Wiellagers wil ik ook nog vervangen op termijn. Diff weet ik niet zou graag tegen Quaife sper diff uit een sloper aanlopen:-)..
 17. Top! Doe ik dat gelijk met de actieve uitlaat mod:-) binnenkort. (Guilty pleasure)
 18. Weer een stapje verder met onderzoeken: Nog te doen: -Ruisend geluid van de aandrijflijn + tingelend geluid tegen wat de cardanas lijkt te zijn. (Die maakt dat geluid als ik erop tik) Is waarschijnlijk : Tussenlager cardanas. -->Dit lijkt de oorzaak van het geruis en het gepingel. Ik heb SNG Barrat gevraagd op p/n EBC9040 ook op X100 past want zie bij X100 alleen een hele as staan..:-( Hele cardanas vervangen omdat er een lagertje stuk is $$, denk het niet hee.) -Inhouden bij ineens plankgas, zodra hij boven de 2500 tpm komt. Geef je geleidelijk (ook veeel) gas is er niks aan hand. Verdachten: 1 : Nu eerste plaats: Ik heb (shame on me) euro 95 getankt...Mijn vorige XKR liep daar wel normaal op als je net effe niet anders aantrof bij de pomp, maar met een 10% pulley upgrade en dikke vette (bij wijze van spreken he, hij is niet vet:-)) inlaat puupe lijkt de boel op knock sensors begrenst te worden nu... Nog een half tankje = 150 km en dan 98 erin:-). Misschien is de wens de vader van de gedacht hier.. 2: Gasklep positie signaal (?) (zie soms rare waarden daarvan op de torque app) 3: Brandstof toevoer te weinig (2e Pomp of filter)? 4: MAF sensor?
 19. Ik weet er niet veel van...wel wat meer dan een paar maanden geleden:-). Maar ik heb een ELM en die werkt wel goed voor motorfuncties op mijn XRK van 2000 (=ISO 9141 protocol) maar ik heb het idee dat in 2000 en daarvoor verder de OBD2 functies nog beperkter waren. Ik zag geen ABS storingen op de App, terwijl er wel een ABS lamp in het dash brande. kan zijn dat ik wat fout deed natuurlijk.
 20. Heb je al een stuk gereden? Bij mij ging de storing toen pas weg. Kun je niet beter even langs bij G&G of Werkman? Zoals Raymond al aangaf zijn vaak de voedingspinnen op de ABS unit printplaat losgegaan. dat is redelijk eenvoudig te herstellen (want je wilt echt geen nieuwe ABS computer bestellen) Maar nu eerst uitlezen inderdaad. Apparaat met specifieke Jaguar functie kost op zijn minst een paar honderd euro denk ik. Ik heb er geen dus kan niet adviseren. Icarsoft schijnt goed te zijn voor thuis gebruik. Edit: valt mee. https://obdwarenhuis.nl/icarsoft-lr-v1-0-land-rover-jaguar-diagnose-apparaat?gclid=EAIaIQobChMI6NWJk_Gu6QIVw513Ch1k8wDsEAkYASABEgK17fD_BwE
 21. Ligt aan de prijs natuurlijk:-), De auto is nu al onbetaalbaar leuk want lekker rijden en af en toe sleutelen, wat wil je nog meer! Al best wat KM's gemaakt intussen. 100Km/u is wel lastig vol te houden. Maar de adaptieve cruise control van 20 jaar oud werkt nog feilloos! (das best bijzonder volgens mij bij deze auto's)
 22. Nog te doen: -Ruisend geluid van de aandrijflijn Verdachten: Tussenlager cardanas. Differentieel -Best hard hoog-tonig geluid tijdens langzaam rijden (met weinig toeren) over kleine snelheidshobbels. (Het geluid komt overeen met als je met een schroevendraaier o.i.d in snel tempo tegen cardanas buis tikt (tingelt?) maar kan echt niet vinden wat daartegenaan komt) Verdachten: Tussenlager cardanas. Differentieel Koppelomvormer (NEEE please) Wielophanging / stab-stang -Inhouden bij ineens plankgas, zodra hij boven de 2500 tpm komt. Geef je geleidelijk (ook veeel) gas is er niks aan hand. Verdachten: Gasklep positie signaal (?) (zie soms rare waarden daarvan op de torque app) Brandstof toevoer te weinig (2e Pomp of filter) MAF sensor werk zat
×
×
 • Create New...