Jump to content

Iksjeezesel

Members
 • Content Count

  2758
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  61

Everything posted by Iksjeezesel

 1. Zat er ook remverschil in de handrem dan? Dan verdenk ik de rembank
 2. Goed bezig hoor Marco. Begrijp ik het goed dat je nog niet echt een oorzaak van het remverschil gevonden hebt? Of kwam dat door lucht in het remsysteem?
 3. Vandaag op advies van ons aller specialist een complete achteras op de kop getikt. Zojuist helemaal uit Noord Holland door de beste man (de verkoper) thuisgebracht. Hij was voor de sneeuw al weer in N-Holland.. Gelukkig klopte de staat van de onderdelen met wat was beloofd, met een lekvrij en spelingsvrij Differentieel, spelingsvrije aandrijfassen, goede wielhubs met perfecte wiellagers en zelfs de schokbrekers nog als nieuw (zelfs de onderste lagerbussen daarvan) Was best een gok dit, maar goed gegokt... Net de IRS gedeeltelijk gedemonteerd om bovenstaande vast te stell
 4. Maar naast alle dromen over een handgeschakelde XKR zonder can-bus toestanden..... voorlopig..... De story of my (AJ-V8 bezitter) life?:
 5. Ik denk dat ie ut nu doet..... Databus okee nu, acceleratie ook normaal. Nog werk zat aan gelukkig . VID-20210112-WA0000.mp4
 6. dit staat er:
 7. Ik herinner mij het moment van "bezorgen" van mijn S1 nog goed . Spannend en erg leuk! Al kwam de mijne gewoon uit midden NL was het toch een erg leuke ervaring! Enjoy!
 8. Ik heb nog wel een Icarsoft liggen. Ook nooit aan de praat gekregen op de XK, terwijl Torque het gewoon doet..OBD stekker probleem zou kunnen want Icarsoft pakt spanning van andere pin geloof ik dan de elm327. Stekker zal ik ook eens openmaken. Slechte bobines geven niet altijd een code overigens. Was het maar waar. Er bestaat een handheld tool wáarmee de bobines met een soort antenne vergeleken kunnen worden terwijl de motor draait. Als er een specialist in de beurt is met zo,n tool zou dat snel duidelijkheid kunnen geven...(info opgevangen op forum) Maar zelfs met standaard
 9. Vervelend dat je die handicap hebt (understatement), maar fantastisch dat je er een mouw aan past! De XK cabrio is fantastisch en in deze situatie de mooiste oplossing. Veel track-plezier ermee! Enne foto's kijken vinden ze hier heel leuk;-)..
 10. Oef, niet helemaal onverwacht bij een X308 (en wat andere type van hetzelfde merk;-)) Maar dit is wel heftig hoor naar mijn mening dan toch.. Een stukkie dorpel of een stukkie voetenbak of een wielrandje ala, maar hier zou ik wel moeite mee krijgen met mijn beperkte skills. Heel veel succes en sterkte+doorzettingsvermogen bij deze reparatie i.i.g!
 11. top, en je brandstof pompen slaan netjes af dus als de druk opgebouwd is? Succes i.i.g. P.s. heeft de wagen buiten gestaan? In dat geval mogelijk regenwater in de brandstoftanks...verstopt afvoersysteem bij de tank deksels?...(ook alweer een persoonlijke ervaring)
 12. Voor mij is vlotterafstelling ook zo,n dingetje wat rare effecten kan geven..Ik weet even niet precies hoe het zat maar volgens mij moet je de brandstof in de sproeier zien staan als je de vacuum zuiger van de SU carb optilt. Staat het level te laag krijgt ie niet genoeg brandstof o.i.d. Heb je de vlotters veel moeten stellen volgens je gebruikte instructie? Misschien een afsluitertje van de vlotter vast? Maar 2 tegelijk vast is niet zo aannemelijk..
 13. Werner, waarschijnlijk ten overvloede,.. maar weet je heel zeker dat de bougiekabels juist aangesloten zijn? Ik maakte daar zelf ooit een vergissing mee omdat ik niet beter wist dat cilinder 1 altijd distributiezijde van de motor is... En bij de XK motor is Cilinder 1 juist aan de achterzijde.. Succes, en de beste wensen.
 14. S-Type 2.7 V6 Diesel.. Foto komt van internet hoor. De bak is nog niet geleverd.
 15. Of ik er ooit wat mee ga doen weet ik niet, maar kon het niet laten... Heb toch een 6 handversnellingsbak gekocht die ("direct bolt on!!") op de 4.0 AJ-27S past... Heeft 80000km ervaring, zit ietsje lager in koppel (460NM i.p.v. 525NM) , maar daar zit wel wat marge op en hoeft niet gegarandeerd 2 ton mee te gaan. Moet nog wel geleverd worden uit Duitsland en hoop dat het een betrouwbare verkoper is... Als ik ooit aan de ombouw begin zal er nog wel meer nodig zijn:-). Zoals een extra pedaal is bijvoorbeeld wel handig, andere cardanas misschien (lengte?), pookmec
 16. Ben de databus storing aan het opzoeken, want na een paar weken stilstand zat deze storing er blijvend in (mooi, dan kun je zoeken namelijk). Eerder verdacht ik de radar van de ACC omdat deze ook echt tussen de databus zit en een zwak punt schijnt te zijn. Kan nog steeds, maar de databus doorlussen op de ACC radar connector nam de storing niet weg dus op het US forum maar weer eens verder lezen:-) https://www.jaguarforums.com/forum/xk8-xkr-x100-17/multiples-errors-227305/ Ik had 120 ohm op de databus bij de OBD2 connector aansluiting tussen 6 en 14, (moet 60 ohm zijn
 17. Zat wellicht gewoon 500kg drugs in, duurt even om de "mannetjes" dat eruit te laten vissen voor ie ingeklaard kan worden. Komt goed joh. Tis toch geen weer voor een klassieke XJ..
 18. En?????:-)... Is ie thuis?
 19. Mooie boekverfilming! Let op de man zijn pen, erug grappig. De Coupe is ook een mooi ding overigens. Is best te bouwen als je een paar XJ40's en wat ander spul hebt staan (Marco?)
 20. Het lijkt er op dat ze op de assembly line in Coventry altijd instromers die tekening in de handen duwde met de boodschap, maak er wat moois van he:-)..
×
×
 • Create New...