Jump to content

Iksjeezesel

Members
 • Content Count

  2129
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  50

Iksjeezesel last won the day on August 23

Iksjeezesel had the most liked content!

Community Reputation

302 Toppertje

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Hobbies
  Leuke autoos (eerst old maar nu ook youngtimertjes) klussen, reizen.

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Hoi, ik ben Rob , Bouwjaar 1971, en ik kocht in mei 2014 een XJ6 S2 4.2 lwb.
  De auto die ik kocht stond sinds 1998 stil.
  Je zou voorzichtig kunnen stellen dat er een en ander aan moest gebeuren.
  Eerste doel=rijdend. Tweede doel=gekeurd. Derde doel=weer netjes maken.
  Intussen is de XJ rijdnd en gekeurd, en naar een volgende eigenaar.
  Nov 2016 kocht ik mijn tweede Jaguar, deze keer een XKR bouwjaar 2000.
  Update Nov 2017: Toch weer een series XJ erbij gekocht nu een Series 1 van 1971 (zelfde bouwjaar als ikzelf ;-))
  Is een supergoede basis om een mooie klassieker te worden ;-).
  Ik woon in prov Zeeland. (Omgeving Goes)
  2019: XKR is intussen weg.

Recent Profile Visitors

1819 profile views
 1. Spoelen is preventief en niet correctief. Soms zelf desastreus bij poging dit correctief te doen. Of je hebt nu een verstopping in de oliekanalen van de bakaansturing of gebroken "rembanden" in je bak zitten (en verbrande frictie platen) Waar een workshoppie in H-zand wl wel niet goed voor is:-). Succes met het zoeken naar een andere bak (of een bakrevisie)
 2. Over water gesproken. Ik laat de XJ wel eens en paar dagen buiten staan. Het viel me op dat telkens als het geregend had de auto niet goed loopt als ie opwarmt, en zelfs plotseling uitvalt tijdens het rijden... Ik had al een sterk vermoeden dat er water in de tanks kwam maar had het nog niet zien gebeuren, tot gisteren. Na een flinke bui deed in de linker tankdop open en liep het water zo uit het "bakje" waar de dop in ligt, in de tank... Er zat gewoon wat rommel in de slangetjes die het water moeten afvoeren (voor en achterkant van het bakje) Nu nog het water uit de tank halen. (ik wil niet dat de tanks weer zo roestig worden als voordat ze vorig jaar met schoonmaak azijn ontroeste) Dus even laten rusten en dan aftakken bij de messing drainplug.
 3. Das mooi Wilfred, Let wel op, want bij een XJ die niet meer lekt is de olie waarschijnlijk op:-). (het blijft oud en Engels karakter)
 4. Hoi Wilfred, Das balen. Heb je de keering destijds wel vervangen? Indien antwoord= ja: iets misgegaan bij installatie of verkeerde olie gebruikt v.w.b. pakking materiaal...of anders een misdadig slechte pakking set? Het originele ontwerp was natuurlijk ook niet perfect helaas. p.s de mijne heeft het ook soms, maar alleen bij langer stilstaan. grt Rob
 5. Uhhhh, over 150 jaar woon ik aan het water (volgens de voorspellingen). Nu is het 4 km..
 6. Had ik maar een trekhaak aan de xj.. (en maar klagen;-))
 7. Mooie dag! Lekkur zwemmu in de Oosterschelde!
 8. Ik was ook weg voor werk helaas. Volgende keer rijd ik graag mee! (of met de "Molentocht Goes" als die op dezelfde dag is) Heb ik nu en jaar om m,n XJ6 S1 toonbaar te maken:-)
 9. ah so! dank je, ja dan zeker uitlijnen! Toch kun je het zelf al 95 procent goed zetten hoor (als je genoeg stelruimte hebt..) Succes!
 10. Door de nieuwe uprights? kun je dat toelichten? grtn Rob
 11. MeToo... 4,5 jaar oude Corsa, total loss verklaard want ~5000 schade doordat ie zijwaarts van een Alp rolde. zou men ter plekke verkopen, en zou niet teruggehaald worden. Werd niet gekeken dat het een GSi was van 30 mille...(maar toen ik ze dat vertelde haalde ze hem wel terug ;-)) Bleek eenmaal thuis voor 3000 gefixed te worden.
 12. Ach laat hem nou. Hij weet echt wel waar hij aan begint. (😉)
 13. Ik ook Jaap, Maar Jaguars, buiten de X en de S, zijn al geen betrouwbaarheids wonders. Hoe mooi en leuk ook) Lpg in een modernere Jaguar (1998 en nieuwer) is volgens mij de goden verzoeken. is het niet door het ontwerp dan wel door het gebrek aan Jaguar specifieke kennis bij de LPG boeren.
 14. Uhhhh, dat is niet correct hoor Mario:-) Zitten gewoon plaatjes in...
×
×
 • Create New...