Ga naar inhoud

Iksjeezesel

Club Donateur
 • Aantal items

  2,042
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  46

Iksjeezesel won de laatste dag op 22 april

Iksjeezesel had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

272 Toppertje

Over Iksjeezesel

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Hobbies
  Leuke autoos (eerst old maar nu ook youngtimertjes) klussen, reizen.

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Hoi, ik ben Rob , Bouwjaar 1971, en ik kocht in mei 2014 een XJ6 S2 4.2 lwb.
  De auto die ik kocht stond sinds 1998 stil.
  Je zou voorzichtig kunnen stellen dat er een en ander aan moest gebeuren.
  Eerste doel=rijdend. Tweede doel=gekeurd. Derde doel=weer netjes maken.
  Intussen is de XJ rijdnd en gekeurd, en naar een volgende eigenaar.
  Nov 2016 kocht ik mijn tweede Jaguar, deze keer een XKR bouwjaar 2000.
  Update Nov 2017: Toch weer een series XJ erbij gekocht nu een Series 1 van 1971 (zelfde bouwjaar als ikzelf ;-))
  Is een supergoede basis om een mooie klassieker te worden ;-).
  Ik woon in prov Zeeland. (Omgeving Goes)

Recente bezoekers van dit profiel

1,285 profielweergaven
 1. Iksjeezesel

  XKR 4.0 tot leven wekken

  Vandaag weer een nieuw APKtje erop:-) Kan weer 2500km rijden:-) (tot de volgende APK...) P.s hij staat nu echt te koop op een lokaal Zeeuwse advertentie site waar niemand kijkt/koopt Das wel zo veilig:-).
 2. Iksjeezesel

  Oliedruk en Ampèremeter bewegingloos

  Tis allemaal hartstikke nep Sjef:-) Goed bedoeld denk ik (constante waardes geven een gevoel van kwaliteit? Zo van hij geeft geen krimp etc.) Ik heb een HUDje op het dashboard liggen die op de OBD2 zit, daarmee zie ik na starten 5 seconden lang de laadspanning, en daarna (heb ik ingesteld) laat ie de daadwerkelijke koelvloeistof temperatuur zien (door schade en schade wijs geworden) Je kun ook een ombouwset kopen voor je XK8 (Real-gauge heet het geloof ik)
 3. Iksjeezesel

  AJ27 onderzoek (wat was er mis met deze motor)

  Kwestie van smaak Wim;-)
 4. Iksjeezesel

  AJ27 onderzoek (wat was er mis met deze motor)

  haha, zeeland is niet naast de deur hee😀 . Laatste poging. MOET weg want geen plek meer... Heulemaal graties😀..(zonder zuigers/drijfstangen, charger en pulley) Of compleet maar dan ietsje minder gratis😀
 5. Iksjeezesel

  Datalek bij JLR onthult toekomstige ontslagen

  Tja, wie doet een herstructurering dan ook naakt? Dat is vragen om problemen. Zeker als je op straat gaat liggen! (;-))
 6. Iksjeezesel

  AJ27 onderzoek (wat was er mis met deze motor)

  Das goed Mario😀. hebbie tijd om het op te pikken?
 7. Iksjeezesel

  XJ6 Series 1 4.2 van 1971 gekocht:-)

  Ach, elk voordeel heb zun nadeel Marco:-). Nadeel van een boerderijtje is dat je geen tijd meer hebt om te sleutelen (en de Jags weg moeten op termijn) Ik denk dat ik dan bij gebrek aan sleutelruimte de XJ6 conserveer (en in opslag zet) en de XKR toch maar verkoop (terwijl die over 5 jaar al het dubbele waard is:-(...)
 8. Iksjeezesel

  XJ6 Series 1 4.2 van 1971 gekocht:-)

  Ha, hier in Zeeland dok je voor een mooi boerderijtje ook gewoon 8 tonnetjes neer hoor... Misschien wel andere huisvesting misschien hoor binnenkort. Slechte nieuws is dat er dan helemaal geen ruimte meer is voor ouwe meuk...:-(.....(au) Ieder voordeel hep zun nadeel (en andersom)
 9. Iksjeezesel

  XJ6 Series 1 4.2 van 1971 gekocht:-)

  Ha ha das goed hoor. Maar moet jij mij dan huur betalen? (of is dit niet waar jij nu woont?)
 10. Iksjeezesel

  AJ27 onderzoek (wat was er mis met deze motor)

  Ik heb net 3 maal geprobeerd wat extra aandacht te krijgen voor het in de weg liggend "reserve" motorblok van m,n XKRetje door een 2 e Ad te plaatsen.... Maar tot 3 maal toe niet gelukt om die 2e/nieuwe Advertentie te plaatsen. Dus dan maar zo: Wie iets kan met deze onderdelen: GRATIS af te halen. Kratje bier is ook niet nodig:-) Over 14 dagen gooi ik het in de metaalbak. Das best zonde toch? Grtjes Rob. Zie ook:
 11. Iksjeezesel

  XJ6 Series 1 4.2 van 1971 gekocht:-)

  Dank je , De bestrating is nogal poreus, dus wellicht wat lastiger.. Remmenreininger helpt niet echt. Ecothinner ook niet helemaal succesvol. Meguiars kan ik nog eens proberen (heb ook HG spul gehad, was super maar wel direct toepassen) De XJ6 staat buiten nu, en lekt weer niet meer vreemd genoeg (heeft een humeur van een ouwe sok blijkbaar) maar het er wel een triplex plaat onder gelegd nu ha ha. De XKR was toe aan een checkup dit weekend, daarom de XJ6 nu effe buiten. XKRetje is okee en mag weer naar buiten (die kan er beter tegen als je maar regelmatig rijd) Ik mot toch maar eens meer binnenruimte regelen...
 12. Iksjeezesel

  AJ27 onderzoek (wat was er mis met deze motor)

  Nu op te halen tegen een kratje Jupiler:
 13. Iksjeezesel

  Jaguar V8 supercharged motor voor onderdelen

  Deze advertentie is verkocht!

  • Te Koop
  • Nieuw

  Beste, Ik heb een tijd geleden een kapotte motor gekocht om deze motor te leren kennen. Kort daarna ging de motor in mijn auto stuk en kwam de kennis hoe zo,n motor in elkaar zit goed van pas. Mijn auto rijd intussen weer al een zonnetje, maar ik heb nu een gedemonteerde AJ27S motor over. Ik was van plan deze te zijner tijd weer opnieuw op te bouwen. Het blijkt helaas lastig om een nieuw cilinderbus te laten monteren. Ik begin er dus niet aan. De gedemonteerde motor ligt nu in de weg. Het is dus het blok (1 cilinderbus beschadigd) met goede krukas, carter, oliepomp etc, etc., zonder zuigers, maar met 2 goede cilinderkoppen (1 klep nog te vervangen =12 euro) met 4 goede nokkenassen en injectorrails, LPI kabelboom , zonder kleptiming-kettingen/spanners, supercharger en intercoolers. Misschien wil iemand deze onderdelen gebruiken ter lering en vermaak, of op reserve etc. Of om een mooie salontafel van te maken. Wel graag ophalen (prov Zeeland) want ik zie het niet zitten om te versturen en graag alles in 1 keer meenemen. Prijs: 1 kratje Jupiler. grtn Rob

  Free

 14. Iksjeezesel

  XJ6 Series 1 4.2 van 1971 gekocht:-)

  Thanks! Opritje is nu na al een eerder carterlek en een automaatlek nu met de stuurbekrachtigingslek echt een dikke doorn in het oog. Ik ben al met met een eco-thinner bezig geweest maar helpt geen r**t helaas. (geen r**t=Niets) Anders bestrating maar omdraaien wellicht. Maar eerst shampoo:-)
 15. Iksjeezesel

  XJ6 Series 1 4.2 van 1971 gekocht:-)

  Wie zie dat een XJ6 S1 geen strepentrekker is....? Geef ik bij deze ongelijk. Nadat ik gisteren met de XJ weer eens naar het werk en terug was gereden (Ja weer linkerbaan, beetje duwerig want het ding loopt best goed, en het ziet er zo leuk uit om met een auto van 47 oud een beetje door te jakkeren:-)) bleek, nadat ik hem vandaag weer starte en achteruit wegreed van m,n opritje, er een GIGANTISCH(^) oliespoor over m,n opritje te ontstaan:-(.... (zeg maar een mooie streep van 5 meter lang) Conclusie: de balg (of hoe heet het) aan de rechterkant van de stuurbekrachtiging, was blijkbaar volgelopen met olie. Bij het wegrijden en het geven van stuuruitslag heeft die balg over een lengte van 5 meter zijn behoefte gedaan op m,n opritje:-(. Beetje jammer voor de bestrating (wil never be the same again) , maar ach....je wilt een (Engelse) oldtimer of je wilt het niet. Ik probeer het ding er asap er vanonder te sleutelen en een bestellijstje te maken (zelf revisie, maar wellicht nog wat slangen en ophangrubbers ook) Mooie hobby:-)
×