Ga naar inhoud

Iksjeezesel

Members
 • Aantal items

  2,050
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  46

Iksjeezesel won de laatste dag op 22 april

Iksjeezesel had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

273 Toppertje

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Hobbies
  Leuke autoos (eerst old maar nu ook youngtimertjes) klussen, reizen.

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Hoi, ik ben Rob , Bouwjaar 1971, en ik kocht in mei 2014 een XJ6 S2 4.2 lwb.
  De auto die ik kocht stond sinds 1998 stil.
  Je zou voorzichtig kunnen stellen dat er een en ander aan moest gebeuren.
  Eerste doel=rijdend. Tweede doel=gekeurd. Derde doel=weer netjes maken.
  Intussen is de XJ rijdnd en gekeurd, en naar een volgende eigenaar.
  Nov 2016 kocht ik mijn tweede Jaguar, deze keer een XKR bouwjaar 2000.
  Update Nov 2017: Toch weer een series XJ erbij gekocht nu een Series 1 van 1971 (zelfde bouwjaar als ikzelf ;-))
  Is een supergoede basis om een mooie klassieker te worden ;-).
  Ik woon in prov Zeeland. (Omgeving Goes)

Recente bezoekers van dit profiel

1,347 profielweergaven
 1. Iksjeezesel

  XKR bestuurders raam werkt niet meer..

  Blijft aanklooien....niet de moeite om de deur weer dicht te maken als het raam er telkens opnieuw de brui aan geeft. Zojuist dus toch maar een nieuwe motor besteld (geen 2ehandse want hoelang gaat dat goed..)
 2. Iksjeezesel

  XKR bestuurders raam werkt niet meer..

  Komt wel spanning op de beide dikke oranje draden op de motor. Ik heb de motor apart uit gebouwd. Los in de hand doet de motor het wel maar zwak. Toch de tandwielkast er ook uitgehaald zodat ik los van de deur kan kijken wat er aan de hand is. Intussen doet de motor het weer in de tandwielkast. Er lijkt door overbelasting een lichte verbranding in de koolborstels te zijn opgetreden die wellicht nu weer weggesleten is. Ik ga toch op zoek naar een andere raammotor. P/N Bosch # FPE 12V 0 130 821 318. (is links in een XK, en rechts in een Range Rover ~BJ2000) Of nieuwe-imitatie bij sponsor voor 380 euro... Ik hoop op een tweedehandsje.
 3. Iksjeezesel

  XKR bestuurders raam werkt niet meer..

  Dank je, Ik heb de deurbekleding er nog niet afgehaald. Hoop nog een op een trucje waardoor dat niet nodig is:-). Zo,n Canbus dinges is net effe wat minder logisch allemaal.....
 4. Iksjeezesel

  XKR bestuurders raam werkt niet meer..

  Gisteravond terug gekomen van 3 weken vakantie en nog effe snel een stukkie met de XKR coupe (bj 2000) gereden. (1050KM op 1 dag met een Frans vehikel was niet genoeg?) Bij het openen van de deur bleek het raam niet meer naar beneden te gaan. Dit heb ik eerder gehad toen het vroor, maar ik denk niet dat het de afgelopen 3 weken heeft gevroren in Nederland:-). Nu bleek het raamrubber (door de hitte?) aan het raam geplakt te zitten wat waarschijnlijk een overbelasting van de raammotor heeft veroorzaakt(?). Ik heb de accu kort losgekoppeld en hoopte dat het raam weer actief zou worden (want alleen het relais klikt nog, maar raammotor doet niets) Loskoppelen van de accu heeft geen effect op het linker raam, wel op het rechter (raam-positie geheugen is dan weg). Ik las op internet dat zekering nummer 15 verwijderen een reset van de linker deur (raam) module geeft, maar ook dat heeft geen effect. De Zekering nr.15 (25A) is nog heel. Andere raam (rechts) werkt naar behoren. Ik hoop niet dat de linker raammotor defect is...(dan zou toch de zekering van 25A eerst doorbranden?) Wie heeft dit zelfde verschijnsel eerder meegemaakt? (en wat was in dat geval de oplossing:-)) b.v.d!
 5. Iksjeezesel

  Met de XKR naar Schotland 2018

 6. Iksjeezesel

  XKR 4.0 tot leven wekken

  Vandaag weer een nieuw APKtje erop:-) Kan weer 2500km rijden:-) (tot de volgende APK...) P.s hij staat nu echt te koop op een lokaal Zeeuwse advertentie site waar niemand kijkt/koopt Das wel zo veilig:-).
 7. Iksjeezesel

  Oliedruk en Ampèremeter bewegingloos

  Tis allemaal hartstikke nep Sjef:-) Goed bedoeld denk ik (constante waardes geven een gevoel van kwaliteit? Zo van hij geeft geen krimp etc.) Ik heb een HUDje op het dashboard liggen die op de OBD2 zit, daarmee zie ik na starten 5 seconden lang de laadspanning, en daarna (heb ik ingesteld) laat ie de daadwerkelijke koelvloeistof temperatuur zien (door schade en schade wijs geworden) Je kun ook een ombouwset kopen voor je XK8 (Real-gauge heet het geloof ik)
 8. Iksjeezesel

  AJ27 onderzoek (wat was er mis met deze motor)

  Kwestie van smaak Wim;-)
 9. Iksjeezesel

  AJ27 onderzoek (wat was er mis met deze motor)

  haha, zeeland is niet naast de deur hee😀 . Laatste poging. MOET weg want geen plek meer... Heulemaal graties😀..(zonder zuigers/drijfstangen, charger en pulley) Of compleet maar dan ietsje minder gratis😀
 10. Iksjeezesel

  Datalek bij JLR onthult toekomstige ontslagen

  Tja, wie doet een herstructurering dan ook naakt? Dat is vragen om problemen. Zeker als je op straat gaat liggen! (;-))
 11. Iksjeezesel

  AJ27 onderzoek (wat was er mis met deze motor)

  Das goed Mario😀. hebbie tijd om het op te pikken?
 12. Iksjeezesel

  XJ6 Series 1 4.2 van 1971 gekocht:-)

  Ach, elk voordeel heb zun nadeel Marco:-). Nadeel van een boerderijtje is dat je geen tijd meer hebt om te sleutelen (en de Jags weg moeten op termijn) Ik denk dat ik dan bij gebrek aan sleutelruimte de XJ6 conserveer (en in opslag zet) en de XKR toch maar verkoop (terwijl die over 5 jaar al het dubbele waard is:-(...)
 13. Iksjeezesel

  XJ6 Series 1 4.2 van 1971 gekocht:-)

  Ha, hier in Zeeland dok je voor een mooi boerderijtje ook gewoon 8 tonnetjes neer hoor... Misschien wel andere huisvesting misschien hoor binnenkort. Slechte nieuws is dat er dan helemaal geen ruimte meer is voor ouwe meuk...:-(.....(au) Ieder voordeel hep zun nadeel (en andersom)
 14. Iksjeezesel

  XJ6 Series 1 4.2 van 1971 gekocht:-)

  Ha ha das goed hoor. Maar moet jij mij dan huur betalen? (of is dit niet waar jij nu woont?)
 15. Iksjeezesel

  AJ27 onderzoek (wat was er mis met deze motor)

  Ik heb net 3 maal geprobeerd wat extra aandacht te krijgen voor het in de weg liggend "reserve" motorblok van m,n XKRetje door een 2 e Ad te plaatsen.... Maar tot 3 maal toe niet gelukt om die 2e/nieuwe Advertentie te plaatsen. Dus dan maar zo: Wie iets kan met deze onderdelen: GRATIS af te halen. Kratje bier is ook niet nodig:-) Over 14 dagen gooi ik het in de metaalbak. Das best zonde toch? Grtjes Rob. Zie ook:
×