Ga naar inhoud

Iksjeezesel

Members
 • Aantal items

  2,082
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  46

Iksjeezesel won de laatste dag op 22 april

Iksjeezesel had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

279 Toppertje

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Hobbies
  Leuke autoos (eerst old maar nu ook youngtimertjes) klussen, reizen.

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Hoi, ik ben Rob , Bouwjaar 1971, en ik kocht in mei 2014 een XJ6 S2 4.2 lwb.
  De auto die ik kocht stond sinds 1998 stil.
  Je zou voorzichtig kunnen stellen dat er een en ander aan moest gebeuren.
  Eerste doel=rijdend. Tweede doel=gekeurd. Derde doel=weer netjes maken.
  Intussen is de XJ rijdnd en gekeurd, en naar een volgende eigenaar.
  Nov 2016 kocht ik mijn tweede Jaguar, deze keer een XKR bouwjaar 2000.
  Update Nov 2017: Toch weer een series XJ erbij gekocht nu een Series 1 van 1971 (zelfde bouwjaar als ikzelf ;-))
  Is een supergoede basis om een mooie klassieker te worden ;-).
  Ik woon in prov Zeeland. (Omgeving Goes)

Recente bezoekers van dit profiel

1,446 profielweergaven
 1. Iksjeezesel

  Raam niet open en dicht Jaguar X350

  Ik heb zoiets bij een XK gehad maar zal anders zijn want heeft geen raamstijl en dus zakt het raam als je de deurklink bediend. Bij mij was het niet een storing in de module of de bediening/deurklink maar toch de raammotor. Soms deed ie het weer en dan dacht ik dat het okee was maar na een paar keer bedienen was er weer tijden geen leven te krijgen in het ding. (B)leek dat op somige momenten de frictie in de raammotor te hoog werd waardoor ie niet in beweging kwam. Ik heb uiteindelijk een nieuwe raammotor gekocht... Maar had als noodoplossing eerst de motor eraf geschroefd en vol motorolie gegoten....(baat het niet ....dan...) Dat hielp, want daarna deed ie het weer. Omdat de nieuwe raammotor al onderweg was heb ik die toch geïnstalleerd uiteindelijk. Ik denk dat het bij een X350 wellicht ook zoiets kan zijn..
 2. Iksjeezesel

  'Jaguar wil volledig elektrisch merk worden'

  Uhhh, Wim. Je weet toch,....geen fotoos = niet waar:-)
 3. Iksjeezesel

  XKR 4.0 tot leven wekken

  Ja dat zeker! Maar ik heb wel wat gevonden om de herinnering aan de XKR op te halen. Ik laat het bad vol lopen en trek dan de stop van het bad eruit. Gelukkig is water iets goedkoper:-)
 4. Iksjeezesel

  XKR 4.0 tot leven wekken

  Ben net zo oud als m,n XJ6sje:-) Ik wil een tweede poging wagen om hem lekvrij te krijgen (druppel per dag op de oprit is toch niet tof) Ook de ventilatie eens op orde brengen nog. Daarnaast zitten er veel kleine hamerslag deukjes in kofferklep en bovenop spatborden (T.z.t toch helemaal spuiten?) Ik twijfel nog over een LPG installatie... Nog 1 APK, en dan nooit meer:-) maar het lijkt me sterk dat je met een gasbom nooit meer naar de APK zal moeten...
 5. Iksjeezesel

  XKR 4.0 tot leven wekken

  Verkocht:-(...(;-)) (met nieuwe raammotor) Ik had hem graag nog lang gehouden maar door het buiten staan zag je de auto voor je ogen achteruit gaan. De nieuwe eigenaar gaat de auto weer "als nieuw" maken en bewaren als lange termijn investering. Heb nu weer meer aandacht voor m,n XJ6 Series 1, Vandaag lekker stukkie getoerd!
 6. Iksjeezesel

  Wimb's X308

  Ik heb ze bij mijn XKR wel vervangen want het lag toen toch uit elkaar. Maar dan nog, 32 kleppies eruit en erin is niet effe snel gedaan.
 7. Iksjeezesel

  Ontnuchterend maar logisch

  Nou.... https://en.wikipedia.org/wiki/Jaguar_AJ-V8_engine en http://www.super7thheaven.co.uk/components/jaguar-aj-v8/ Leuke site vind ik, als het over de AJ-V8 gaat! Het (de AJ-V8 (en 6) is toch echt een ontwerp van een noodlijdend Engels bedrijfje eind jaren 90, wat vervolgens na de overname door Frod (:-)) breder ingezet zou worden.... Echter, de boerkes uit de US konden maar lastig overweg met een zero tolerance engine, met een gesplitst onderblok enzo met supernauwkeurige lageringen... Een tractor bouwen kunnen ze wel bij Lincoln (Navigator bijvoorbeeld) maar aan Europees spul kunnen ze nooit tippen natuurlijk. Ook werd de Amerikaanse V8 tractor benzine de Jaguar (en ook bij Porsche) Nikasil V8 motor uiteindelijk noodlottig in de US. (een Nikasil motor kun je niet gebruiken om zwavelafval kwijt te raken want dan gaat de Nikasil coating er aan)
 8. Iksjeezesel

  XKR 4.0 tot leven wekken

  Uhhh, op de voorwaarden na wel en goed plan! Ik heb um overigens niet verkocht. Vandaag weer heerlijk mee gecruised
 9. Iksjeezesel

  XKR 4.0 tot leven wekken

  Raampie is goed gekomen... Vandaag weer heerlijk ge-woon-werkt:-). Zit nu te wachten op een bevestiging van een mogelijke verkoop. Wel lastig te accepteren want voor maar 10000 eurootjes.. Het ding is zoveel meer waard in deze staat van onderhoud! (en het als gevolg daarvan geboden bezit, en vooral rijgenot;-)) Zit nu echt in dubio (?) in opslag of verkopen. Als belegging doet dit minimaal 300% in 10 jaar denk ik.... Wat is wijsheid? P.s de XJ6 mag blijven, is me te dierbaar:-)
 10. Iksjeezesel

  Puntjes op de i jaguar s1 '69

  Beter laat dan nooit: Het is een gelaste moer, je zult de bout moeten losdraaien in plaats van de moer;-), dan hebbie geen problemen meer.
 11. Iksjeezesel

  Jag S2 `79 opknap ombouw

  Tisum gelukt hoor. Zelfs de loshangende achterbrug rubbers zijn door hem vervangen:-)
 12. Iksjeezesel

  XJR X308 2002 gasklephuis problematiek

  Bel Raymond van G&G even. Volgens mij heeft die wel een oplossing...
 13. Iksjeezesel

  Beperkte Trekkracht ??

  He Walther, jouw AJ-V8 motor is wellicht wel net de overgang tussen Bobines met 2 contacten en die met 4 contacten...? Het nieuwere type heeft 4 contacten in de connector geloof ik. Maar als je chassis nummer door gaf krijg je wel de juiste van G&G. Succes!
 14. Iksjeezesel

  Beperkte Trekkracht ??

  Vervelend voor je! Toch kan het best het meest voor de hand liggende zijn natuurlijk: foutcode : error Bobine A5 G&G (sponsor) heeft een hele bak van die dingen liggen volgens mij. Ik weet niet of het kwaad kan de A5 met een bobine van de andere kant van de motor te wisselen, maar dat zou ik uitzoeken. Gaat de storing mee, dan een nieuwe Bobine bestellen?
 15. Iksjeezesel

  Demontage schade cilinderkop Series 3

  Nee joh, Die kun je nog wel 10 keer vlakken. Niks mis mee.
×