Jump to content

HG_E-type

Members
  • Content Count

    160
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

10 Goed

Profile Information

  • Geslacht
    Man
  • Woonplaats
    Leende
  • Hobbies
    Engelse auto's

Wie ben ik

  • Voorstellen
    Hallo

Recent Profile Visitors

1192 profile views
  1. Hallo, Even een update. Na de aanschaf van een iCarsoft LR V1.0 zag ik dat het linker voorwiel geen snelheid aangaf bij het rijden. Soms bij het de bocht nemen wel. Dus het is de kabel waar waarschijnlijk een breuk in zit. Zo'n kabel is in principe los te krijgen maar vrij duur (rond de 130 Euro). Na wat zoeken op internet kwam ik uit bij: werkenbijlicht.nl Die heeft superseal connectors waar al een kabel van 1 meter aanzit en kost nog geen 8 Euro. https://www.werkenbijlicht.nl/kabel-0.5-meter-amp-superseal Dus als iemand anders ook z'n ABS kabel wil vervangen ... Ik heb het links (en rechts ook maar) vervangen. Nu zie dat alle wielen een snelheid aangeven maar de storing op dashboard was nog steeds niet weg. Krijg de foutmelding C1095 (pumpcircuit failure). Dat zouden de voedingspinnen van de ABS printplaat kunnen zijn. Nu zitten "fijn" de remleidingen in de weg om de printplaat los te halen. Kan ik deze laten zitten? Net nu ik poging wou doen om de ABS printplaat te verwijderen zag ik gisteren dat de storing op het dashboard spontaan verdween. Maar bij het uitlezen krijg ik nog steeds C1095. Tijdens uitlezen brandt even het ABS lampje en kortstondig Traction Control/ABS storing op het display. Het blijft verrassend met al die elektronica ... Harrie
  2. Hi, Ik lees dat bij alle ELM327 OBD2 scanners geschikt zijn voor europese auto's benzine vanaf 2001. Mijn XK8 is van 1999. Komt het zo precies? Hebben benzine auto's van voor 2001 een soms een andere standaard? Harrie
  3. Bedankt voor de link. Iemand enige ervaring met de ELM327 (OBD2 bluetooth interface)? Of is dit weggegooid geld?
  4. Vandaag de sensors van de achterwielen uit de hub gehaald. Ze waren niet echt vuil. Doormeten had dezelfde weerstand als die van de sensors voor. Na terug monteren nog steeds dezelfde melding en het ABS lampje brandt vanaf het begin. Is het erg kostbaar om een geschikt uitleesapparaat aan te schaffen? En zo ja welke dan. Of toch maar naar een jaguar-dealer om uit te laten lezen? Harrie
  5. Ja een een nieuwe (SNG aftermarket) is al vrij prijzig. Laat staan een originele. Maar ja het heet ook niet voor niets een octopus slang. En die mag kennelijk wat kosten.
  6. Ook hiervan even een update: Na de stoelen eruitgehaald te hebben kon ik alle motoren activeren door direct spanning op de SD3/5 connectors te zetten. De schakelaar van de bestuurdersstoel kon eenvoudig gerepareerd worden (intern was het losgeschoten). Dus die werkt nu weer prima. De passagiersstoel doet nog steeds niets (terwijl de motoren het wel doen bij directe spanning). Toevoerkabel heeft wel spanning. Dus daar is wat anders aan de hand. Maar verder zoeken ... Harrie
  7. Hallo Rob, Achter heb ik alleen de connectors losgehaald. Ik zal van de week eens ook de sensors uit de wielhub halen. Ben benieuwd of dit de oorzaak is. Bedankt. Harrie
  8. Hallo, Sinds een paar dagen zie ik continu dat het ABS lampje brandt + de melding abs/traction control storing op het display. De auto rijdt er verder goed op. Maar het is toch irritant.' Nu heb ik zelf al op internet gezocht en het schijnt vaker voor te komen. De wielsensors voor L+R heb al er eens uitgehaald schoongemaakt en door gemeten (beide hadden dezelfde weerstand). Wielsensors achter de connectors losgehaald maar waren niet vuil. Accu ook al eens helemaal volgeladen maar dit gaf ook geen resultaat. Iemand enige andere suggesties wat ik kan proberen? Harrie
  9. Hallo, Even een update: Heb de norma koppeling uit elkaar gehaald. Kon er pas goed bij na het verwijderen van het gasklephuis. Uiteindelijk zag ik dat de rubberen ring "geplet" was door de loop der jaren. Na het plaatsen van een nieuwe is de koppeling dicht en de lekkage verdwenen. Op naar het volgende. Harrie
  10. Aha die heb ik inderdaad gemist. Zal vandaag eens proberen. Bedankt. Harrie
  11. Hallo, Heb net de aftapplug van de radiator gehaald. Maar er komt maar zo'n 5 liter uit. Bij mijn weten bevat het totale systeem 9.5 liter. Zit de rest nog in het blok? En zo ja hoe krijg ik dat eruit? Ik heb het al even met de compressor doorgeblazen maar dat hielp niet veel. Harrie
  12. Hallo Hans, Bedankt voor je reactie. Alle koelvloeistof vervangen lijkt mij ook het veiligst. Harrie
  13. Hallo, Mijn XK8 (1998) heeft nu een koelvloeistof van oranje achtige kleur. Kan ik deze aanvullen met Kroon coolant SP12+ (G12)? Ze waarschuwen dat antivries en kant en klare koelvoeistof nooit gemengd mogen worden. Is oranje per definitie antivries? Harrie
  14. Hi, Even een update. Kreeg via een ander forum deze nuttige tip. https://www.jaguarforums.com/forum/xk8-xkr-x100-17/xk-seats-switches-motors-jtis-r-i-extracts-55313/#post356573 Uiteindelijk gelukt om de bestuurders stoel eruit te krijgen. Attached het plaatje waar de externe 12 V op aan gesloten wordt. Ben weer een stap verder. Harrie
×
×
  • Create New...