Jump to content

romanbronze

Members
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Goed

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Hoi, ik ben ZZP'er, lange tijd Saab gereden, nu Volvo 850 en ik speel met de gedachte om ooit een youngtimer-X300/X308 aan te schaffen. Daarom meld ik me graag aan voor dit forum, waarvan ik nu al heb gezien dat het vol kennis zit. En gezelligheid ook :-)
 1. Nog steeds op zoek. Niet heel actief, want druk. Maar even marktplaats afstruinen kan natuurlijk altijd even tussendoor. Liep tegen dit exemplaar aan, een mooie lijkt het: https://link.marktplaats.nl/m1702582233
 2. Ik had al zo'n vermoeden :-))
 3. dank voor de buyer's guide! Wijze woorden staan erin. Herkenbaar ook. Ik ben nogal fan van de Saab 9000; die is jarenlang geen klap waard geweest, waardoor de meeste exemplaren zijn verwaarloosd en je dus heel erg moet uitkijken dat je niet raakt opgezadeld met een money pit. Probleem is alleen dat ze meestal nog steeds prima rijden - overengineered als ze zijn. Bij de X300 is dat ongetwijfeld niet anders. Buyer beware, dus.
 4. Dank voor jullie verstandige woorden! Goedkoop is duurkoop, inderdaad. Valt me op dat de X300 de afgelopen paar jaar een stuk schaarser (en duurder) is geworden. Staat in Hilversum een mooie zilvergrijze te koop (https://www.autoscout24.nl/aanbod/jaguar-sovereign-4-0-benzine-grijs-8272f077-6db5-4744-9445-9448f498ffe4), maar die zit dan weer een beetje boven mijn budget eigenlijk. Ik zoek er eentje die technisch goed is, een beetje doorleefd is verder geen punt. Kilometerstand maak ik me ook niet gauw druk over. Gewoon, een bruikbare klassieker waaraan wat valt te klussen af en toe. Roest is een heel goed punt. Ga daar zeker op letten, want lassen kan ik niet!
 5. Kijk, dat is alvast nuttige info! Veel dank.
 6. Hallo allemaal, ik heb me jaren geleden aangemeld op dit mooie forum toen ik het idee had opgevat een Jaguar XJ aan te schaffen. Diverse life changing events hebben dat voornemen op de lange baan doen belanden, maar nu ben ik voorzichtig weer aan het rondkijken. Heb inmiddels besloten dat het een X300 moet worden. Omdat die een mooier interieur heeft wat mij betreft dan de X308 en omdat ik na wat inlezen heel enthousiast ben geraakt over de AJ16 in het vooronder. Ik wil eigenlijk een vierliter, maar een 3,2 mag ook. En er mag best wat mis mee zijn; ik hou wel van een projectje. Knutsel al jaren aan Saabs. Anyway - nu kwam ik op Marktplaats een intrigerende advertentie tegen: https://www.marktplaats.nl/a/auto-s/jaguar/m1693543871-jaguar-sovereign-3-2-aut-1996-rood-nap.html?previousPage=lr Ik vind het verhaal over die startonderbreker maar gek, maar misschien doet het een lichtje branden bij jullie? En wat vinden jullie verder van die auto, afgezien van de optimistische V12-logo's? Veel dank vast!
×
×
 • Create New...