Jump to content

arie-jag

Members
 • Content Count

  1899
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  67

arie-jag last won the day on May 9

arie-jag had the most liked content!

Community Reputation

396 Toppertje

About arie-jag

 • Birthday 09/08/1974
 • Age 44

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Warmond
 • Hobbies
  Klassieke auto's, toeren/rallys/cirquit, natuur en trips met de auto naar de UK.
 • Age 44

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Beste Jaguar/Daimler enthousiasten, mijn naam is Arie de Best, woon in Warmond, en ben werkzaam in eigen bedrijf.
  Ben sinds 18 maart 2014 eigenaar van een Jaguar XJ6 serie 2 LWB uit 1978 in de kleur Moroccan Bronze met Cinnamon interieur.
  Het is een orgineel nederlandse Jaguar in hele goede en orginele staat maar heeft op diverse punten wel wat aandacht nodig.
  Rijd al jaren een MG Midget en geniet nu van de verschillen van beide Britse auto's.
 • Age 44

Recent Profile Visitors

1495 profile views
 1. Bij mijn serie 2 uit 78 hetzelfde probleem. Zit 50amp zekering in dus zegt wel wat over wat er door heen moet kunnen... Heb de zekeringkast vervangen voor moderne steekzekering en de betreffende groep(zekering 10) gesplits waardoor lagere zekeringen mogelijk waren. Dacht hier op forum al eens e.a. over geschreven had incl foto's... even zoeken in archief. Had link van Amerikaan die dit had gedaan op zoen vroege XJS en is practisch hetzelfde als bij de XJ6.
 2. Erg fijn gevoel inderdaad, is al vakantie-voorpret. Mijn vrouw gaat graag een dagje naar sauna-spa resort, ik naar Heinkenszand.
 3. Dan weten we ook gelijk waarom JLR in de UK blijft en niet net als sommige collega's voor de Brexit vlucht naar het vasteland. Zal wel onderdeel deal zijn, slimme jongens die Jaguar luitjes.
 4. Breda is voor mij ook niet bekend maar ken wel een hele goeie plaatwerker in Lunteren... Is ook niet dichtbij maar wel kwaliteit... effe googlen op Bert Nijhof
 5. heb ik twee weken geleden aldaar laten doen muv de injectoren reinigen daar deze niet bestaand zijn op mijn model.
 6. Een zogenaamde "bloemkool". Is een bekende plek maar kan uitgeknipt&nieuw ingelast worden of ander scherm op de kop tikken.
 7. Weer een mooie variatie op de retroradio van Wilfred: Geplaatst: Na de stoute schoenen ook een radio gebruikt om het gat weer op te vullen. Het is een moderne radio met oude look, blue tooth, SD slot en USB slot. Ik kan nu zelfs hands free bellen, het microfoontje zit in de radio en als ik met Google Maps navigeer dan hoor ik de stem door de auto luidsprekers. Ik heb de verlichting achter de draai knopjes wat aangepast, dat was net iets te fel blauw. Anyway, ik vind het niet misstaan en voor drie tientjes het proberen waard.
 8. Mooi Rob, goed te zien dat jullie van de Jag genieten in Zeeland! Intresseert mij som geen bal waar we heen gaan als ik er maar een leuk ritje van heb in de Jag. Dit weekend weer even paar dagen maar deze keer niet met de jag maar een ander brok engels blik op wielen Binnenkort wel weer even met de Jag naar Heinkenszand, moet wel even verwend worden voor de trip naar Ierland.
 9. Leonneke's vlaaien, t water loopt me nu al in de bek... Veel plezier iedereen, hoop er een ander jaar bij te kunnen zijn.
 10. Ik kon gisteren zo snel de foto's niet vinden van de oude pomp maar nu dan toch: Kan deze pomp waarschijnlijk zo weer gebruiken wanneer ik het rubber slangetje zou vervangen.
 11. Mijn steun heb je Mark (Laan) Vind het een prima idee om te experimenteren wat je met elkaar kunt delen. Tja, de verhalen/ervaringen zoals door diverse hierboven aangegeven kennen we allemaal wel ongeacht welke hobby/club het betreft. Is typisch menselijk gedrag en zal onbedoeld ook binnen dit forum weleens naar boven zijn gekomen bij een kennismaking met een nieuwe bezoeker hier of op een meeting. Vergeet niet dat diverse "oudere"' leden bij lang bestaande clubs zelf door een ballotagecommissie moesten om lid te mogen worden! Men kent elkaar wellicht al 30jaar in de club van de diverse evenementen en voelen zich prettig bij zoals het nu is en vrezen daarom elke verandering/nieuwe mensen/invloeden. Heel normaal en herkenbaar gedrag, duurt gewoon even langer maar komt ook wel weer goed. Heb zelf trouwens heel leuke ervaring van de eerste JDCH evenement waar mijn vrouw en ik aan meededen. We werden door diverse aanwezige/leden welkom geheten en aangesproken. Leukste was een mevrouw met paars permanentje die zich wel zorgen maakten of "wij het wel leuk vonden tussen al die oudjes". Verrassend was dat daar ook veel zelfsleutelaars zijn! Gewoon agenda en evenementen naast elkaar leggen en kijken wat je wel en niet interesseert. En goede uitleg & (gedrag)instructies bij meetings naar achterban over nieuwe situaties dan geloof ik wel dat het heel leuk kan worden. Het helpt ook, dat zo als in mijn geval, wanneer je een plaat voor je kop hebt en alleen maar voor de lol komt en weinig verwachtingen/eisen stelt.
 12. arie-jag

  Waterpomp

  Het is dat wij de spanjaarden zat waren en hebben weggejaagd maar anders hadden ze in Leiden nu (nog) spaans gesproken! Hoe zou dat klinken: spaans met een Leidse Rrr?
 13. arie-jag

  Waterpomp

  Stopcontact? Nee joh, hebben hier zelfs ons elektra al wireles!!
 14. Realiseer mij nu dat ik nog een doos met (10?) tankdoppen heb liggen, zal eens kijken of daar ook verschil in halsbreedte is? Rij nu sinds maart 2014 rond met de Jag maar tot op heden geen problemen met inwendige pompen gehad, wel 1 vervangen in 2015 omdat terwijl de meter nog op 25% benzine stond de auto toch begon te sputteren als ware de tank leeg. Bleek scheurtje in rubber halsje te zijn die op de pomp zit dus hier spot in de tank de benzine weer uit die net was opgepomt. Pomt deed het prima maar door rubbertje toch moeten vervangen.
 15. arie-jag

  Waterpomp

  Een "leienaar" en een "leierdorper".... There goes the neighbourhood zoals de Duitsers zeggen.
×
×
 • Create New...