Ga naar inhoud

arie-jag

Members
 • Aantal items

  1,616
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  42

arie-jag won de laatste dag op 12 januari

arie-jag had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

284 Toppertje

Over arie-jag

 • Verjaardag 09/08/1974
 • Leeftijd 43

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Warmond
 • Hobbies
  Klassieke auto's, toeren/rallys/cirquit, natuur en trips met de auto naar de UK.
 • Leeftijd 43

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Beste Jaguar/Daimler enthousiasten, mijn naam is Arie de Best, woon in Warmond, en ben werkzaam in eigen bedrijf.
  Ben sinds 18 maart 2014 eigenaar van een Jaguar XJ6 serie 2 LWB uit 1978 in de kleur Moroccan Bronze met Cinnamon interieur.
  Het is een orgineel nederlandse Jaguar in hele goede en orginele staat maar heeft op diverse punten wel wat aandacht nodig.
  Rijd al jaren een MG Midget en geniet nu van de verschillen van beide Britse auto's.
 • Leeftijd 43

Recente bezoekers van dit profiel

546 profielweergaven
 1. groene olie lekkage

  Denk hetzelfde als Bart en zou niet zomaar vanuit gaan dat iets voor een ander merk auto zomaar kan in jouw auto. Even checken in de technische voorschriften van jouw type wat er officieel in moet.
 2. Motorswap series 2 met XJ40 blok

  Goedzo Benny, lekker doorgaan en veel foto's! Ik hou hier wel van, het is dat ik mijn jag te netjes/origineel vind anders zou ik het ook overwegen, ik heb het tenslotte bij mijn MGtje ook gedaan(modern motor&stoelen).
 3. Voordeur series 2

  Ook in NL verkrijgbaar: https://www.marktplaats.nl/a/auto-onderdelen/overige-onderdelen/m1242970335-jaguar-serie-3-spiegels.html?c=a2384ef0ece270f44503df9f8598c624&previousPage=lr
 4. Voordeur series 2

  Spiegels: Laat type rechthoekig(handbedienbaar): links+rechts: https://www.ebay.de/itm/Jaguar-Daimler-XJ6-XJ12-XJS-Serie-1-2-3-Ausenspiegel-links/142643100960?hash=item213630fd20:g:lR4AAOSwUaNZ09pF Alleen rechterdeurspiegel:https://www.ebay.co.uk/itm/Jaguar-XJ6-XJ12-SERIES-3-RIGHT-RH-O-S-WING-MIRROR-MANUAL-ROLLS-ROYCE-scimitar/222548198253?hash=item33d0e8036d:g:rJsAAOSwnK9ZOWVR Vroeg type serie 1 en vroege serie 2: https://www.ebay.de/itm/JAGUAR-DAIMLER-DOOR-MIRRORS-FIT-XJ6-XJ12-SERIES-1-2-BD47263-BD47264/121538529558?hash=item1c4c42c916:m:mB-y-9kzV9sGvNllVTR5W4g Alles afhankelijk van het type deur wat je dit weekend meeneemt.
 5. Bolle spiegels

  Nog nooit van gehoord, door Jaguar geleverd? Ben wel nieuwsgierig nu.
 6. XJ6 Series 1 4.2 van 1971 gekocht:-)

  Maar toch wel 11 maart op de Brittisch car & lifestyle beurs in Rosmalen? Is altijd mooie opener van seizoen en je kan je vrouw meenemen vanwege alle niet auto gerelateerde meuk.
 7. retro radio's

  Voor de geïntresseerde in klassieke radio's en meer willen dan de Calibre en of Retro Sound: https://www.oldtimerautoradio.nl/a-20400611/verkocht/becker-mexico-retro-is-uitverkocht-retrosound/ Met fototje van Beckerradio in XJ Coupe.
 8. Voordeur series 2

  Moest ik ook even aan denken of frontdoor LWB zelfde zijn als SWB, ik denk zelf ook dat ze wel zelfde zijn. Het is natuurlijk kwestie van eigen smaak of gevoel voor originaliteit welke spiegels je op je auto monteert. De oude die Rob laat zien op de foto's zijn extra klassiek en leken mij ook leuk tot ik een late serie II kocht die al de "moderne" rechthoekige spiegels had. Naast dat deze wellicht wat beter zicht geven vind ik ze eigenlijk toch ook wel goed staan. De passagiers kant is toch wel de lastigste kant qua zicht(vooral in donker): de spiegel staat op de stand voor het inhalen & invoegen waardoor achteruit rijden/parkeren best lastig is door o.a. de bolling van de auto. Stephan, zou toch wel overwegen de original spiegel aan te houden maar begrijp ik goed dat jij geen rechtse/passagiersspiegel hebt? Was dat zo af-fabriek? of is deze door vorige eigenaar om welke reden dan ook ooit verwijdert? Op ebay DE/UK diverse speigels te koop maar zou eerst eens een rondje bellen bij de NL handelaren in 2e hands (diverse sponsors van hier) Is toch wel heel fijn een passagiersspiegel te hebben.
 9. Voordeur series 2

  Deuren te koop: https://www.marktplaats.nl/a/auto-onderdelen/carrosserie-en-plaatwerk/m1235575158-plaatwerk.html?c=a2384ef0ece270f44503df9f8598c624&previousPage=lr
 10. contact sleutel in motorcompartiment

  Tja, je hebt je slotsleutel nodig om binnen te komen en dan de motorkap te ontgrendelen en dan heb je de reserve sleutel om te starten. Maar normaliter heb beide sleutels aan 1 bos incl je tanksleutel dus als je 1 sleutel kwijt ben heb je waarschijn lijk je hele bos niet meer en kan je ook je auto niet in om de motorkap te ontgrendelen... Daarintegen is de portier een heel makkelijk slot om te openen(niet lang geleden de ANWB mijn dagelijkse autodeur zien openen omdat mijn sleutel in de kofferbak lag. Met juiste apperatuur en kennis is het absoluut niet moeilijk de deur te openen. In dat geval kan je, wanneer je een kruiskopschroevendraaier in handschoenvakje hebt liggen, je reserve contact sleutel daar los halen en naar huis rijden. Weet niet hoe een verzekering reageert bij diefstal van de auto waar de reservesleutel in aanwezig was.... Vond bij opknappen van mijn Jag serie 2 een kunstofbakje welk in de wielkast was gemonteerd, precies in model om in de wielkast gemonteerd te worden dus fabrieksoptie voor lokatie reservesleutel??
 11. Voordeur series 2

  Lastig, durf ik geen antwoord op te geven maar misschien kan je bij Rob langs rijden en bij zijn rode serie 1 vergelijken? Lijkt mij niet dat de oude spiegels van binnenuit verstelbaar zijn? (corrigeer mij wanneer dat wel het geval is). Ik denk alleen de latere rechthoekige die ook op de serie 3 zitten(daar zijn de meeste electrisch bedienbaar baar) verstelbaar zijn
 12. Jonge Jaguar-rijders gezocht!

  "om jonge Jaguar-rijders (laten we zeggen onder de 27 ongeveer) bij elkaar te brengen" Zijn jullie wel voor het donker thuis jongens zodat er geen ongeruste ouders moeilijke vragen komen stellen hier op het forum.
 13. Nu dus toch: Victor's X308 Daimler

  Gefeliciteerd!! Heb je jouw Jag kunnen inruilen?
 14. XJ6 Series 1 4.2 van 1971 gekocht:-)

  Ben er nog niet uit of ik de kleur van het plafond vind passen bij de rest van het interieur, is het grijs of toch oatmeal? Kan het slecht beoordelen via een foto... Had mijn plafond via bedrijfje in engeleand, wilde perse de correcte kleur. Was overigens dagen nacht verschil tussen oude/vervuilde/verkleurde stof(links) en de nieuwe(rechts), midden is ook een originele jag kleur maar vond ik niet passend. zo lijkt de kleur correct en vanuit andere hoek lijkt het weer grijs....
 15. Zijn bumperreflectors van alle bouwjaren hetzelfde?

  Staat er op de achterzijde van de oude reflector een nr? Niet in alle gevallen maar sommige onderdelen dragen een nr dus wie weet?
×