Jump to content

robertvl

Members
 • Content Count

  586
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

robertvl last won the day on October 1

robertvl had the most liked content!

Community Reputation

168 Toppertje

About robertvl

 • Birthday 04/20/1980
 • Age 39

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Heiloo
 • Hobbies
  Auto's, Lezen (Star Trek, Star Wars etc...), Dansen (Zouk, Salsa, Bachatta)
 • Age 39

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Hallo allemaal. Ik ben Robert en kom uit Heiloo. Ik werk voor TATA Steel in IJmuiden. Ik heb een Jaguar XJ (X350) 4.2 V8 Executive uit 2003. Een droom is werkelijkheid geworden en als ik een nog grotere glimlach krijg tijdens het rijden, dan valt waarschijnlijk de bovenkant van mijn hoofd er af ;).
 • Age 39

Recent Profile Visitors

1563 profile views
 1. Duidelijk geen whisky liefhebber, LOL 🤣
 2. Klinkt heel leuk Raymond. Zaterdag 8 februari ben ik op het Hielander Whisky Festival in Alkmaar, dus voor mij gaat het helaas niet lukken. Voor alle andere X350 bezitters alvast veel plezier gewenst.
 3. Wijs besluit Raymond. Heel veel sterkte en een goed en snel herstel toegewenst van Ingrid, mijn 2 kleine monstertjes en ikke.
 4. Kees wat gaaf dat je weer terug bent als moderator
 5. robertvl

  C-X75

  De vervanging van de 5.0 V8 door de BMW 4.4 V8 is alweer ontkracht volgens mij.
 6. Prachtige auto. En zo leuk om te zien hoeveel je er nog van terug ziet in de X350.
 7. Ik verbaas me toch een beetje over deze strategie. De marge in het B segment is nogal dun. Gezien de financiën zou JLR zich daar helemaal niet mee moeten bezigen. Wel ambitieus dat ze de komende XJ volledig elektrisch gaan maken. Samen met de Mercedes EQS is er niemand in het F-segment die een vol elektrische auto op het menu heeft staan. Hoop wel dat de batterijen beter zijn dan het pakket uit de I-Pace. Een F-segment limousine met een actieradius van 200 - 250 km zou nogal sneu zijn.
 8. Leuk data Jaguar ook modellen in het B-segment wil introduceren en dat ze hun C-segment portfolio willen uitbreiden, maar daar is flink wat geld voor nodig. En als je de laatste berichten leest, is dat momenteel best een probleem bij JLR. De XE heeft een facelift gehad, maar er is nog steeds geen estate versie van. Volgend jaar zal de XF wel volgen met een facelift en de F-type krijgt een grondige make-over, maar het zal geen nieuw model zijn. Dan komt er een model boven de F-Pace (J-Pace) en een nieuwe XJ. Ik denk dat t potje voorlopig wel even leeg is, LOL.
 9. Je kan Forté gebruiken. Als je dit in je tank doet, zorg ervoor dat je daarna een lange snelweg rit hebt. Dan is de reiniging het meest effectief. Bij G&G kan je de injectoren ook laten reinigen; staat een heel stuk over op de website van G&G.
 10. Eric, de S-type R was niet te missen qua geluid, LOL. Mooi geluid overigens
 11. Was rond 2300 uur weer thuis. Was een zeer geslaagde dag en Dennis, mijn vader en ik hebben enorm genoten. Leon, bedankt voor de overheerlijke vlaai. En Raymond en Joke, jullie hebben weer een geweldige mooie rit en dag in elkaar gezet. Mijn maatje Dennis heeft een tijd geleden zijn series III S-type 2.7D weggedaan, omdat de kosten simpelweg te hoog werden. Hoewel hij zeer tevreden is met de BMW 530d waarop hij de Jag heeft ingeruild, begon het na zo'n tourrit toch weer te kriebelen. Misschien toch over een tijdje weer eens kijken voor een XF waren zijn woorden
 12. Ik zeg Noord Holland. De omgeving Alkmaar, Oterleek, Schermerhoorn, Beemster is prachtig; vooral in april en mei als de velden volop in bloei staan. Ik heb geen floriade nodig
 13. Mijn stiefvader, Dennis en ik eten mee
 14. Bij mij kreeg ik schommelingen. De temperatuur liep na 10 minuten rijden op naar rood en zakte dan langzaam weer terug. Op de snelweg met genoeg rijwind bleef het stabiel, maar in de stad en op 80 km wegen met stoplichten koelde de motor niet goed meer. De ventilator draaide soms nog 10 minuten door na het uitschakelen van de motor. Daarnaast had ik koelvloeistof op mijn motor liggen. Dus drukopbouw en uiteindelijk bleek de koppakking lek. De thermosstaat bleek bij vervanging ook brosse stukken te hebben die er afvielen toen hij werd losgehaald. De vacuümslang is ook gelijk vervangen, want die was inderdaad ook niet goed meer. Gelijk voor de update versie die niet last heeft van verbrossing door hoge temperaturen onder de kap. Toen dit alles gerepareerd was, liep de auto goed en werd er ook goed gekoeld. De radiateur koelde tot 20 C onder de vereiste waarde. 3 maanden later brak er een stuk van mijn plastic inlaat bij de radiateur af, schoot de koelslang los met veel witte rook tot gevolg. Ik kon gelukkig gelijk aan de kant, waardoor ik geen motorschade heb opgelopen. De auto is toen per autoambulance naar de garage gebracht, waar de radiateur, waterpomp en airco radiateur is vervangen. De airco radiateur was net papier-maché en aangezien de auto toch al open was, heb ik deze ook mee laten nemen. Bij mij viel alles samen, maar goed mijn XJ is 5 jaar ouder dan de jouwe, dus het kan ook daar aan liggen. Als hetzelfde kunststof in de thermosstaat behuizing en radiateur gebruikt wordt , kan het wijs zijn om deze te controleren. Als de een verbrost is na 11 jaar kan dat ook voor de ander gelden.
 15. Ik ken het probleem. Ik had het vorig jaar en het kostte me mijn koppakking bij de 4.2 V8. Een pijnlijk dure reparatie. Enkele maanden later zei de radiateur toedeloe. De kunststof inlaat brak af; 15 jaar oud en door verharding afgebroken. De airco radiateur was ook helemaal door, dus die ook gelijk laten vervangen. Het kan er voorlopig weer dik 10 jaar tegenaan. Mijn tip. Laat je radiateur en de kunststof onderdelen nakijken op lekkage en/of verbrossing. Kan je een hoop ellende schelen.
×
×
 • Create New...