Jump to content

sonsan

Moderators +
 • Posts

  4,217
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  62

Everything posted by sonsan

 1. Niet in jouw buurt maar wel een specialist juist gespecialiseerd in de oudere Jaguars: Onderhoud en restauratie van Jaguar en Daimler | Autobedrijf Kolvenbach https://jaguar-kolvenbach.com
 2. Bij mijn X werkt het zo. 1x drukken alle deuren op slot, bewegingssensoren in de auto uitgeschakeld. 2x drukken alle deuren op slot, dead lock én sensoren ingeschakeld.
 3. Ik hetzelfde. Ook deze codes. Ik heb er een keer 2 liter Aspen ingegooid en toen bleef de foutmelding veel langer weg,
 4. Ja, voor mij ook zoiets. Maar geen straf toch als je dit met een Jááág mag doen ....?
 5. sonsan

  Beste accu?

  Volgens een specialist uit Zeeland zijn de Bosch Silver of S5 (verbeterde versie t.o.v. Silver) hele goede.....
 6. Mijn X ook zo'n 75K geleden laten flushen in Zeeland en alleen maar een beter schakelende bak aan overgehouden. Nu is een X niet zo'n geavanceerde masjien als een X358 maar de specialist kan je daar prima over informeren.
 7. Ik ben voor het afpakken van het rijbewijs! Voor een lange tijd en bij recidive voor altijd! De huidige €350 is nog veel te weinig.....
 8. Ik verwacht dat je er anders over denkt als je een aantal dodelijk slachtoffers uit hun voertuig hebt moeten lepelen omdat ze hun gordel niet om hadden.....
 9. Volgens mij betreft het een XF uit 2015.
 10. Ik krijg deze foutmeldingen: P0420, Catalyst System Efficiency Below Treshold Bank 1 en P0430, hetzelfde maar dan bank 2. Ik zou bij terugkomst de auto even laten uitlezen door een specialist met de juiste (Jaguar) apparatuur. (zie banners) Ik las op het Jaguarforum.com dat deze foutmeldingen ook te maken kan hebben met een niet goed werkende carterontluchting. Maar zoals gezegd, ga even naar een specialist.
 11. Ik zou toch even je auto laten uitlezen met een Jaguar computer. Slechte benzine zou kunnen, maar er kan aan onze auto's nog zo veel meer mankeren..... Ga even langs een specialist (zie banners) dan weet je het direct.
 12. Ik tank vaak in Duitsland en tank daar ook meestal 98 maar dat is ook E5. Ik tankte bewust de 95 E5 om te kijken wat de Aspen deed. En ook bij die 98 (zonder Aspen) ging het MM lampje branden. Waarschijnlijk door die E5 verwacht ik
 13. Ik ben één van de 'testers'.... Om de haverklap het MM lampje branden, ondanks dat ik regelmatig V-Power tankte, maar niet altijd..... Op advies van Raymond inderdaad eens een liter Aspen bij een volle tank erin gedaan. En warempel, het MM bleef uit! Na enkele weken, en na het regelmatig tanken van 'gewone' 95 (wel de E5 in Duitsland), ging het MM lampje toch weer branden. Telkens met de foutmelding die Raymond aangaf, Catalyst System Efficiency Below Treshold Bank 1 en 2. Daarna op advies 2 liter Aspen bij een volle tank gegooid. Tot nu toe blijft het MM lampje uit! Dit is voor mijn X wel de max, 2 liter. Toen ik een maand geleden bij Raymond was om de airco te herstellen trok Ray behoorlijk op voor een proefrit en constateerde toen detonatie. Kijken hoe lang het MM uitblijft, anders gaat er weer een liter Aspen bij!
 14. Ik zou eerst de auto op foutcodes uit laten lezen. Wellicht is er wat anders aan de hand. Maar inderdaad, de huidige benzine met ethanol geeft soms problemen. Zo ook bij mijn X. Af en toe gaat het motormanagement lampje branden. Foutcode dat de katalysator niet optimaal zou functioneren. Terwijl de 4-gas meting het tegendeel bewijst... Volgens Raymond te wijten aan de slechte kwaliteit benzine. Daarom tank ik zoveel mogelijk benzine zonder ethanol, zoals de BP Ultimate of Shell V-Power.
 15. Korte interval, om de 8000km!
 16. Ik tank ook altijd bij Aral de SuperPlus 98. Maar vraag me af of je die wel gelijk mag stellen met de BP Ultimate? In Duitsland hebben ze n.l. ook de Aral (BP) Ultimate 102.
 17. Ook de Shell V-Power is ethanol vrij, ondanks de E5 sticker op de pomp. Om dezelfde reden als BP aangeeft.
 18. Ik las je review al bij Autoweek, leuk verhaal! Wel een maatje kleiner (en minder luxe) dan de X350 maar zeker geen slechte auto. Ik heb bij gelegenheid een keer in een X300 gereden en, nu ga ik vloeken in de kerk, ik vond het rijgedrag van mijn X daar zeker niet voor onder doen! Veel directer en strakkere wegligging (AWD) Dus, veel plezier met de herontdekking van de X....
 19. Hoe eenvoudig kan de oplossing zijn! Eergisteren "even" naar G&G gereden, door de vele files ruim 2 1/4 uur, voor een diagnose. Als eerste de nieuwe computer, die meer geavanceerd schijn te zijn dan de oude, aangesloten op de OBD en daarbij kwamen geen bijzonderheden naar boven. Toen de aircoservice uitgevoerd maar de machine gaf geen foutmeldingen en het systeem werd goed afgevuld. Daarna één voor één alle zekeringen gecontroleerd en als laatste het relais van de aircopomp. Als er spanning op dit relais werd gezet hoorde je wel een klik maar een "relais uitleeskastje" gaf aan dat er na deze klik niks meer gebeurde, defect dus! Jeff toverde even een ander relais tevoorschijn en ja hoor, na het starten weer de vertrouwde airco "klik" en weer heerlijke koele lucht in de X!
 20. Zie het bericht en de (aangepaste) titel van dit topic: "JF jaarmeeting en tourrit eerste Pinksterdag 5 juni 2022 GEANNULEERD"
 21. Sinds enige tijd merk ik dat de airopomp soms pas laat aan slaat. Ik heb de airo altijd aan i.v.m. de climatecontrol. Normaal merk/voel je een korte klik, enkele seconden na het starten waarna de airco direct actief is. Nu is dat pas na enkele kilometers, soms ook helemaal niet maar soms ook wel gewoon na het starten. Ik meen me te herinneren dat als het wegdek slecht is en wat kuilen heeft dat de pomp dan wel aan slaat en ook direct goed koelt. Eergisteren een aircoservice laten uitvoeren (na bijna drie jaar i.v.m. diverse operaties) waarbij er van de 810 gr. nog 600 gr. in zat. Maar dit is mij niet vreemd, deze waarde zijn al jaren hetzelfde. Ik hoopte dat deze service het probleem op zou lossen, maar helaas. Als de pomp aan gaat dan werkt deze ook gewoon goed, alleen niet altijd dus.... Op een Volvo forum noemt men het verwijderen van een shim ring van de aircokoppeling omdat er dan teveel speling op de koppeling zit. Zegt mij helaas helemaal niks.... Iemand wel enig idee?
 22. Volgens mij gooi je motorflush bij de oude olie, daarna een tijdje de motor laten lopen, oude olie aftappen en nieuwe erin. Zo is het tenminste bij mijn X gebeurt....
 23. Artikel 128 komt uit de bijlage VIII van het Regelement Voertuigen, dus strafbaar. Bij een verkeerscontrole kan hiervoor worden verbaliseert. Feitcode N550 (€109,-)
 24. In Boven-Leeuwen zit ook een specialist. Doet ook alleen Jaguar.
×
×
 • Create New...