Ga naar inhoud

sonsan

Moderators +
 • Aantal items

  3,645
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  48

sonsan won de laatste dag op 11 februari

sonsan had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

430 Toppertje

2 Volgers

Over sonsan

 • Titel
  JF-TEAM
 • Verjaardag 09/06/1960
 • Leeftijd 58

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Wijchen
 • Hobbies
  Motorrijden, fotografie en mijn X-TYPE poetsen tot showroom staat......
 • Leeftijd 58

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Mijn naam is Frans, getrouwd en één dochter, werk in de regio van Nijmegen. Sinds kort, na 15 jaar BMW te hebben gereden, een X-TYPE 3.0V6 aangeschaft. Mijn wens was een dikke motor, veel luxe en uitstraling. Dan kom je al snel bij Jaguar uit. Eerst voor een S-TYPE gekeken maar toch gekozen voor de X-TYPE i.v.m. de wat sportievere looks (tja, kom van BMW af...)
 • Leeftijd 58

Recente bezoekers van dit profiel

1,596 profielweergaven
 1. sonsan

  Vraagje

  Ik zou eerst de auto goed uit laten lezen door een Jaguar specialist (zien banners hierboven). Ik denk dat het anders gokken wordt waar je zou moeten beginnen.
 2. sonsan

  Buitentemperatuur sensor

  Na het verwijderen van de sensor en het reinigen van de contacten (en het smeren van het afdicht rubber) geeft de sensor weer de juiste temperatuur aan!
 3. sonsan

  Jaguar S-type 2002

  Lekkage via de kofferbak is een bekend probleem bij de S-TYPE. Maak maar eens gebruik van de zoekfunctie, dan kom je o.a. dit tegen.
 4. sonsan

  Buitentemperatuur sensor

  Bij de X-TYPE wordt bij een temperatuur van minimaal -1 graden bij het starten automatisch de achterruit en spiegel verwarming ingeschakeld. Uiteraard kan je die dan ook weer uitschakelen door de knop op het dashboard in te drukken. Bij het handmatig inschakelen van de achterruitverwarming gaat ook de spiegelverwarming in werking.
 5. sonsan

  Buitentemperatuur sensor

  Vandaag gaf de sensor van mijn X een buitentemperatuur aan van 23 graden.... Was het maar waar! Op deze site kwam ik een beschrijving incl. foto's tegen hoe de sensor verwijderd kan worden. Op de contacten zat bij mijn sensor een gelei achtig goedje. Deze verwijderd en de contacten gereinigd met remmenreiniger. Indien de afwijking nog zo groot is ga ik maar eens op zoek naar een nieuwe sensor.
 6. sonsan

  Zeelandtour

  Als ik iets kan betekenen om de route voor zowel Garmin als TomTom geschikt te maken dan hoor ik dat graag. Ik ben redelijk bedreven in het maken/aanpassen van gpx routes voor zowel de Garmin als TT.
 7. sonsan

  foutmelding inloggen

  Dag henk, Inderdaad een goede tip om je cache van browser eens te legen. Zoals cookies e.d. Helpt dat niet, laat het dan even weten, dan kijken we even in de forumsoftware of daar iets niet goed staat.
 8. Je mag een wegklapbare leaper monteren. Deze gaan gewoon door de APK. Een vaste mag inderdaad niet, die valt onder uitsteekbare delen en dat is strafbaar. Het hangt denk ik van de APK meester af of die erdoor komt . De meeste leapers die je nu koopt, origineel of kopie , hebben een veer en zijn daardoor draaibaar/wegklapbaar.
 9. Ik moet zeggen, Emerald Green is ook niet echt traag..... En bij de X-TYPE is de 3 liter de zwaarste uitvoering. Daar is (helaas) nooit een 4 liter R van geweest....
 10. sonsan

  Radio vervangen S-Type 1999

  Misschien handig om de link hier te plaatsen voor als er nog meer liefhebbers zijn voor deze dongle?
 11. @2 Ook de X-TYPE werd in USA standaard met een leaper gemonteerd @3 ik heb Goodyear Vector 4Seasons banden die prima presteren onder winterse omstandigheden echter het afrol geluid is erg storend. Het zijn zeker op dat vlak geen comfortabele banden en zal ze niet snel weer monteren. Volgens de bandenman komt dat hoofdzakelijk door het profiel waar de profielbanen dwars op de band staan, net zoals bij Michelin. De enige stille all weathers volgens hem zijn de Vredesteins die de profielbanen in de lengte heeft.
 12. sonsan

  lager aandrijfas x-type

  En, ben je nu van het piepen af? Het lager van mijn X hoor ik nog niet. Dat was voor het vervangen van de cardanas wel anders met deze temperatueren.....
 13. sonsan

  Centrale vergrendeling

  Ik heb ook ooit problemen gehad met de vergrendeling. De ene keer wel kunnen openen, dan weer niet enz. enz. Bij mij was het, je verwacht het niet, een slechte accu. Na het vervangen van deze accu nooit geen problemen meer gehad. Dus voordat je alles los gaat halen, laat je accu eens testen....
 14. sonsan

  Bandenspanning XF

  Google is je vriend: https://www.conti.nl/nieuws/bandenspanning-winterbanden/# of https://www.bandopspanning.nl/bandenspanning/winterbanden/ 0,2 bar hoger dus dan je zomerband.
×