Jump to content

sonsan

Moderators +
 • Content Count

  3973
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  55

sonsan last won the day on November 30

sonsan had the most liked content!

Community Reputation

490 Toppertje

1 Follower

About sonsan

 • Rank
  JF-TEAM
 • Birthday 09/06/1960

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Wijchen
 • Hobbies
  Motorrijden en mijn X-TYPE poetsen tot showroom staat......

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Mijn naam is Frans, getrouwd en één dochter, werk in de regio van Nijmegen. Sinds kort, na 15 jaar BMW te hebben gereden, een X-TYPE 3.0V6 aangeschaft. Mijn wens was een dikke motor, veel luxe en uitstraling. Dan kom je al snel bij Jaguar uit. Eerst voor een S-TYPE gekeken maar toch gekozen voor de X-TYPE i.v.m. de wat sportievere looks (tja, kom van BMW af...)

Recent Profile Visitors

3034 profile views
 1. Vandaag weer even contact met Kees gehad. Hier zijn antwoord op mijn vraag hoe het gaat: "Het gaat nog niet goed. veel pijn. Veel vochtproblemen. Slecht bloedwaardes. Soms denk je, het gaat de goede kant en dan de andere dag weer terugval. Het is zwaar maar we gaan het wel redden."
 2. Kees (Keesh) vroeg of ik hier een bericht wilde plaatsen. Kees is afgelopen week geopereerd i.v.m. hartklachten. Er zijn drie by-passes gemaakt. Het gaat redelijk met hem, nog wel behoorlijk wat pijn en erg warrig, zoals hij het zelf omschrijft. Kees voelt zich nog niet lekker genoeg om het forum te volgen en te reageren op berichten maar zo gauw hij dat kan zal hij hier zelf de situatie beschrijven.
 3. Klopt. Bij mijn motorfiets houden ze er wel rekening mee. Dan komt de stip altijd bij het ventiel te liggen. Onbelans bij een motor merk je ook aanzienlijk meer als bij een auto. Het rijgedrag word er zeer belabberd of zelfs gevaarlijk door. Hier de uitleg over de gekleurde stippen.
 4. Inderdaad, is geen goede reclame als dat zo zou zijn....
 5. In een ander topic kwam ik vandaag dit tegen: "Via bandenleader gekocht maar na balanceren bleek 1 band maar liefst 150gr lood nodig te hebben. Volgens Raymond wordt via internet banden aangeboden die niet door de Michelin keuring komen omdat er meer dan 10gr lood zal zijn. Volgende keer....." Daarom ga ik naar een echte bandenboer.
 6. Ik rij al jaren met goede all-seasons en dat bevalt uitstekend. Ik ga toch niet op wintersport en zo vaak ligt er in NL geen sneeuw dus ik ga niet wisselen naar winterbanden. En dat winterbanden beter presteren bij lagere temperaturen is ook al ontkracht. Omdat de all seasons over het algemeen beter presteren (zo lang je niet door de sneeuw moet baggeren) is het voor ons land de ideale band. Na verschillende merken/typen ben ik uiteindelijk bij Vredestein Quatrac 5 uitgekomen. Een van de weinige all seasons die geen v-profiel hebben. De V-profiel band gaat na enige tijd meer afrol ge
 7. Ik ben nooit zo'n voorstander geweest van online banden bestellen. Ik heb altijd het idee dat je dan "oude" banden geleverd krijgt. Maar dat baseer ik nergens op hoor. En die Goodride All Season is een echte kopie van de Goodyear All Season....
 8. Ff Googlen levert e.e.a. op: Faulty Electronic Throttle Control (ETC) https://www.jaguarforum.com/showthread.php?t=71973 https://www.engine-codes.com/p1582_jaguar.html Het beschrijft de klachten zoals jij ervaren hebt.
 9. Ik kan me niet voorstellen dat op je kentekencard een type lamp vermeld word.....
 10. Gezien de geringe reacties misschien toch maar eens bij de dealer navragen?
 11. Ik heb exact hetzelfde meegemaakt! Sinds die tijd haal ik elk jaar de parafaan er even af om alles schoon te maken.
 12. Ik weet niet waar je woont maar in de uithoeken van Nederland zitten twee specialisten die heel veel over Jaguars weten. Een in Kolham en een in Heinkenszand. (zie banners) Die laatste heeft privé ook twee XJS-en. Wellicht zou je eens een keer, als je de Jag wel aan de praat krijgt, een bezoek aan één van deze heren kunnen brengen. (Of bellen/berichten.) Ik ben ervan overtuigd dat die jou radeloosheid kunnen verminderen of laten verdwijnen.....
 13. Kan je aangeven wat je zelf zoal geprobeerd heb, zoals het zoeken in dit forum? Er is hier veel te vinden over jouw Jaguar. Oja, je even voorstellen (eventueel met foto's) vinden wij wel zo netjes.....
 14. Ik adviseer om naar Kolham of Heinkeszand te rijden voor een grondige controle. Dat zijn de specialisten (zie banners). Zij kunnen je waarschijnlijk vertellen waar de rammel vandaan komt.
×
×
 • Create New...