Jump to content

sonsan

Moderators +
 • Posts

  4,203
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  62

sonsan last won the day on July 18

sonsan had the most liked content!

Reputation

629 Toppertje

2 Followers

About sonsan

 • Birthday 09/06/1960

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Wijchen
 • Hobbies
  Audio en mijn X-TYPE poetsen tot showroom staat......

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Mijn naam is Frans, getrouwd en één dochter, werk bij de overheid in de regio van Nijmegen. Sinds kort, na 15 jaar BMW te hebben gereden, een X-TYPE 3.0V6 aangeschaft. Mijn wens was een dikke motor, veel luxe en uitstraling. Dan kom je al snel bij Jaguar uit. Eerst voor een S-TYPE gekeken maar toch gekozen voor de X-TYPE i.v.m. de wat sportievere looks (tja, kom van BMW af...)

Recent Profile Visitors

4,172 profile views
 1. Ik hetzelfde. Ook deze codes. Ik heb er een keer 2 liter Aspen ingegooid en toen bleef de foutmelding veel langer weg,
 2. Ja, voor mij ook zoiets. Maar geen straf toch als je dit met een Jááág mag doen ....?
 3. sonsan

  Beste accu?

  Volgens een specialist uit Zeeland zijn de Bosch Silver of S5 (verbeterde versie t.o.v. Silver) hele goede.....
 4. Mijn X ook zo'n 75K geleden laten flushen in Zeeland en alleen maar een beter schakelende bak aan overgehouden. Nu is een X niet zo'n geavanceerde masjien als een X358 maar de specialist kan je daar prima over informeren.
 5. Ik ben voor het afpakken van het rijbewijs! Voor een lange tijd en bij recidive voor altijd! De huidige €350 is nog veel te weinig.....
 6. Ik verwacht dat je er anders over denkt als je een aantal dodelijk slachtoffers uit hun voertuig hebt moeten lepelen omdat ze hun gordel niet om hadden.....
 7. Volgens mij betreft het een XF uit 2015.
 8. Ik krijg deze foutmeldingen: P0420, Catalyst System Efficiency Below Treshold Bank 1 en P0430, hetzelfde maar dan bank 2. Ik zou bij terugkomst de auto even laten uitlezen door een specialist met de juiste (Jaguar) apparatuur. (zie banners) Ik las op het Jaguarforum.com dat deze foutmeldingen ook te maken kan hebben met een niet goed werkende carterontluchting. Maar zoals gezegd, ga even naar een specialist.
 9. Ik zou toch even je auto laten uitlezen met een Jaguar computer. Slechte benzine zou kunnen, maar er kan aan onze auto's nog zo veel meer mankeren..... Ga even langs een specialist (zie banners) dan weet je het direct.
 10. Ik tank vaak in Duitsland en tank daar ook meestal 98 maar dat is ook E5. Ik tankte bewust de 95 E5 om te kijken wat de Aspen deed. En ook bij die 98 (zonder Aspen) ging het MM lampje branden. Waarschijnlijk door die E5 verwacht ik
 11. Ik ben één van de 'testers'.... Om de haverklap het MM lampje branden, ondanks dat ik regelmatig V-Power tankte, maar niet altijd..... Op advies van Raymond inderdaad eens een liter Aspen bij een volle tank erin gedaan. En warempel, het MM bleef uit! Na enkele weken, en na het regelmatig tanken van 'gewone' 95 (wel de E5 in Duitsland), ging het MM lampje toch weer branden. Telkens met de foutmelding die Raymond aangaf, Catalyst System Efficiency Below Treshold Bank 1 en 2. Daarna op advies 2 liter Aspen bij een volle tank gegooid. Tot nu toe blijft het MM lampje uit! Dit is voor mijn X wel de max, 2 liter. Toen ik een maand geleden bij Raymond was om de airco te herstellen trok Ray behoorlijk op voor een proefrit en constateerde toen detonatie. Kijken hoe lang het MM uitblijft, anders gaat er weer een liter Aspen bij!
 12. Ik zou eerst de auto op foutcodes uit laten lezen. Wellicht is er wat anders aan de hand. Maar inderdaad, de huidige benzine met ethanol geeft soms problemen. Zo ook bij mijn X. Af en toe gaat het motormanagement lampje branden. Foutcode dat de katalysator niet optimaal zou functioneren. Terwijl de 4-gas meting het tegendeel bewijst... Volgens Raymond te wijten aan de slechte kwaliteit benzine. Daarom tank ik zoveel mogelijk benzine zonder ethanol, zoals de BP Ultimate of Shell V-Power.
 13. Korte interval, om de 8000km!
 14. Ik tank ook altijd bij Aral de SuperPlus 98. Maar vraag me af of je die wel gelijk mag stellen met de BP Ultimate? In Duitsland hebben ze n.l. ook de Aral (BP) Ultimate 102.
 15. Ook de Shell V-Power is ethanol vrij, ondanks de E5 sticker op de pomp. Om dezelfde reden als BP aangeeft.
×
×
 • Create New...