Jump to content

sonsan

Moderators +
 • Content Count

  3686
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  49

sonsan last won the day on March 30

sonsan had the most liked content!

Community Reputation

441 Toppertje

2 Followers

About sonsan

 • Rank
  JF-TEAM
 • Birthday 09/06/1960
 • Age 58

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Wijchen
 • Hobbies
  Motorrijden, fotografie en mijn X-TYPE poetsen tot showroom staat......
 • Age 58

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Mijn naam is Frans, getrouwd en één dochter, werk in de regio van Nijmegen. Sinds kort, na 15 jaar BMW te hebben gereden, een X-TYPE 3.0V6 aangeschaft. Mijn wens was een dikke motor, veel luxe en uitstraling. Dan kom je al snel bij Jaguar uit. Eerst voor een S-TYPE gekeken maar toch gekozen voor de X-TYPE i.v.m. de wat sportievere looks (tja, kom van BMW af...)
 • Age 58

Recent Profile Visitors

1708 profile views
 1. Veel plezier morgen! Graag veel foto's maken zodat ik achteraf kan genieten! (Mijn baas, je weet wel, die met die pet, verlangt dat ik morgen om 07.30 uur aanwezig ben....)
 2. Ik woon zeer dicht bij Nijmegen/Groesbeek en heb een aantal mooie (gpx) routes panklaar liggen. Dus mocht je wat hulp gebruiken schroom niet om het te vragen!
 3. G&G AUTOSERVICE Noordland 10 4451 RP Heinkenszand, Zeeland
 4. Ik weet niet hoe het met de accu is maar dit soort vreemde kwaaltjes komen soms voor bij een slechte accu. (weet ik uit ervaring...)
 5. Er zijn forumleden die dit ook gratis hebben ontvangen van een dealer. Blijkbaar zit er verschil in, de ene ziet dit als service terwijl de andere een vergoeding vraagt.
 6. Volgens mij kan de dealer de code verstrekken aan de hand van het VIN-nummer.
 7. Volgens Shell is de V-Power ook zonder ethanol. Ik heb een tijd geleden die vraag gesteld, toen de RON van V-Power van 97 naar 98 ging. Dit was hun antwoord: "Shell V-Power is namelijk in de Benelux en Duitsland vrij van bio-ethanol en heeft ook nog als voordeel dat het een octaan van 98 heeft. Alle standaard brandstoffen in de Europese unie moeten minimaal 5.75% bio-ethanol bevatten. Wanneer een brandstof leverancier een premium brandstof heeft is het aan de lokale overheid of dit gemengd dient te worden met bio-ethanol. Voor de Benelux en Duitsland is er besloten dit niet te doen."
 8. Volgens mij is de handrem zelfstellend, net zoals bij de X. Zoals het plaatje aangeeft, meerdere malen achter elkaar de handrem bedienen zou de oplossing moeten bieden.
 9. Uit ervaring weet ik dat de computer van de specialist "dieper" in de software kan kijken dan de gemiddelde OBD. Wellicht dat daar wel een storingsmelding uit komt.
 10. Laat de S eerst eens uitlezen voordat je alles los gaat halen. Een kleine moeite voor de specialist (zie banners), en het bespaart jou een hoop werk....
 11. Geen idee wat het zou kunnen zijn. Hier ook een razendsnel laden, zowel op IOS, IE en Chrome.
 12. sonsan

  Vraagje

  Ik zou eerst de auto goed uit laten lezen door een Jaguar specialist (zien banners hierboven). Ik denk dat het anders gokken wordt waar je zou moeten beginnen.
 13. Na het verwijderen van de sensor en het reinigen van de contacten (en het smeren van het afdicht rubber) geeft de sensor weer de juiste temperatuur aan!
 14. Lekkage via de kofferbak is een bekend probleem bij de S-TYPE. Maak maar eens gebruik van de zoekfunctie, dan kom je o.a. dit tegen.
 15. Bij de X-TYPE wordt bij een temperatuur van minimaal -1 graden bij het starten automatisch de achterruit en spiegel verwarming ingeschakeld. Uiteraard kan je die dan ook weer uitschakelen door de knop op het dashboard in te drukken. Bij het handmatig inschakelen van de achterruitverwarming gaat ook de spiegelverwarming in werking.
×
×
 • Create New...