Ga naar inhoud

sonsan

Moderators +
 • Aantal items

  3,584
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  47

sonsan won de laatste dag op 12 november

sonsan had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

420 Toppertje

2 Volgers

Over sonsan

 • Titel
  JF-TEAM
 • Verjaardag 09/06/1960
 • Leeftijd 58

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Wijchen
 • Hobbies
  Motorrijden, sportduiken, martial arts, fotografie en mijn X-TYPE poetsen tot showroom staat......
 • Leeftijd 58

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Mijn naam is Frans, getrouwd en één dochter, werk in de regio van Nijmegen. Sinds kort, na 15 jaar BMW te hebben gereden, een X-TYPE 3.0V6 aangeschaft. Mijn wens was een dikke motor, veel luxe en uitstraling. Dan kom je al snel bij Jaguar uit. Eerst voor een S-TYPE gekeken maar toch gekozen voor de X-TYPE i.v.m. de wat sportievere looks (tja, kom van BMW af...)
 • Leeftijd 58

Recente bezoekers van dit profiel

1,470 profielweergaven
 1. sonsan

  Ruiten niet automatisch omhoog na accu wissel

  Hier de werkwijze uit de handleiding : Resetting the electrically operated windows anti-trap feature • Fully close the window, hold the switch in the close position for two seconds and then release the switch. Wait for two seconds, do not open the window. • Again, select the same window to close, holding the switch for a further two seconds. • Check to confirm the operation by opening the window and then use one-touch operation to close the window. • Repeat for the remaining electrically operated windows.
 2. sonsan

  Telefoon koppelen

  Ik krijg namelijk ook deze tekst te zien als ik op de telefoontoestel druk. En ik heb er zeker geen BT module inzitten....
 3. sonsan

  Telefoon koppelen

  Zit er überhaupt wel een bluetooth module in....?
 4. sonsan

  Import X-tje.

  Het grote scherm is van de Executive uitvoering. Inderdaad touchscreen en daarmee bedien je de Climate Control, radio en navigatie. Dit was de duurdere uitvoering, die met de twee schermpjes de "budget" uitvoering. Staar je niet blind op de navigatie. Werkt prima alleen niet meer te updaten, de laatste versie is van 2012. Maar ik zou voor de luxere versie gaan, dus het grote scherm.
 5. Ik heb een slot linksachter bij Raymond laten vervangen, deze deed echt helemaal niks meer. Niet handmatig en ook niet via de AB. Het slot rechtsvoor had een eigen leven. Opende soms wel, soms niet. Reageerde op de AB, soms niet. Kon deze vanuit de binnenzijde openen, soms ook weer niet. Na het vervangen van de accu zijn deze problemen volledig verdwenen. Misschien heeft een nieuwe accu er niks mee te maken maar het viel me wel op.....
 6. Ik heb soortgelijke klachten gehad. Ik kon de deur dan ook niet van de buitenkant openen. Het klinkt ongeloofwaardig maar sinds ik een nieuwe accu geplaatst heb is het probleem niet meer voorgekomen..... Het kan natuurlijk ook een mechanisch probleem zijn.
 7. sonsan

  P0420: Catalyst system efficiency below threshold

  Na het vervangen van een lamdasensor bij mijn X heb ik ook af en toe deze melding. Volgens Isabella is dat een logisch gevolg bij het vervangen van slechts één sensor. De oude sensor zou dan eigenlijk ook vervangen moeten worden om van deze melding af te zijn. Schijnt te maken te hebben dat de oude sensor af en toe buiten de marges werkt, terwijl de nieuwe sonde er netjes in zit. Ik merk verder niks van deze melding, ook niet in het verbruik en zo. Ik reset deze foutmelding met een eenvoudige OBD waarna deze weer enkele maanden wegblijft.
 8. sonsan

  check engine lampje brand

  Ik zou een garage zoeken die bekend is met Jaguar. Ik verwacht niet dat een gemiddelde garage de software heeft om een JAG echt goed uit te lezen.
 9. sonsan

  check engine lampje brand

  Ik zou de X toch even (laten) uitlezen. Dan kan je gericht de storing oplossen, nu blijft het gokken.
 10. sonsan

  Geklop uit de achteras

  Ik zou ook in eerste instantie de stabilisatorstangrubbers zeggen. Of misschien de schokbrekerlagers.
 11. sonsan

  Aankooptips X-type

  Het belangrijkste verschil is het onderstel. Bij een Sport uitvoering heb je een iets sportievere (lees minder soepele) vering dan de Executive. Daarnaast, maar dat zie ik niet terug bij de foto's op MP, is het interieur wat "sportiever": andere stoelen, een andere kleur hout en 17 inch velgen i.p.v. 16 inch. Het kan natuurlijk ook een Executive zijn geweest die men zelf Sport heeft gemaakt.... Ik zou een aankoopkeuring door een specialist laten doen. We hebben o.a. In Kolham en Heinkenszand (ook forum sponsors, zie banners) specialisten zitten die weten waar ze het over hebben. Misschien wel een eindje rijden voor je maar dat verdient zich snel terug.... Alleen een APK zegt niet zoveel.
 12. sonsan

  Voortgang Topic | Jaguar XJ6 4.2 3 Series 1980

  Bijzonder dat er nog geluid uit die oude speakertjes kwamen....!
 13. sonsan

  Aankooptips X-type

  Gezien het ontbreken van het chrome en de kleine spoiler op de achterklep zou het een Sport uitvoering moeten zijn. Ook mooie kleur overigens. Ik adviseer wel een aankoopkeuring, alleen een APK keuring zou nog wel eens voor verassingen kunnen zorgen.
 14. sonsan

  cardanas trilt ?

  Geen trillende cardanas maar wel een piepend cardanas lager bij vrieskou. In het midden van de as is een lager gemonteerd die de cardanas ondersteund. Dat lager hangt in weer en wind en na enkele jaren verdwijnt het vet wat daar in zit. Twee jaar geleden de cardanas om die reden door een gebruikte as laten vervangen en afgelopen winter begon het gejank weer. Dat mag je wel als kwaaltje classificeren.
 15. sonsan

  Jaguar Forum Taptalk Plugin UPDATE nodig.

  Ik zal dit bespreken met de software beheerders om dit op te pakken. Bedankt voor de melding!
×