Ga naar inhoud

sonsan

Moderators +
 • Aantal items

  3,607
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  47

sonsan won de laatste dag op 12 november 2018

sonsan had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

422 Toppertje

2 Volgers

Over sonsan

 • Titel
  JF-TEAM
 • Verjaardag 09/06/1960
 • Leeftijd 58

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Wijchen
 • Hobbies
  Motorrijden, fotografie en mijn X-TYPE poetsen tot showroom staat......
 • Leeftijd 58

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Mijn naam is Frans, getrouwd en één dochter, werk in de regio van Nijmegen. Sinds kort, na 15 jaar BMW te hebben gereden, een X-TYPE 3.0V6 aangeschaft. Mijn wens was een dikke motor, veel luxe en uitstraling. Dan kom je al snel bij Jaguar uit. Eerst voor een S-TYPE gekeken maar toch gekozen voor de X-TYPE i.v.m. de wat sportievere looks (tja, kom van BMW af...)
 • Leeftijd 58

Recente bezoekers van dit profiel

1,527 profielweergaven
 1. sonsan

  Handgeschakeld of Automaat

  Verkopen doen we op JF Markt, niet in een lopend topic. Je kunt natuurlijk altijd een PM sturen.
 2. sonsan

  Wie weet wat dit icoontje betekent?

  Geen idee maar ik neem aan dat dit soort dingen gewoon in de handleiding zal staan? Die al doorgespit? Ik heb het even voor je opgezocht. In de digitale handleiding staat onder Klimaat en Comfort bij punt 18, die naar het icoon verwijst: "Slimme klimaatregeling: Slimme klimaatregeling detecteert automatisch waar de inzittenden in de auto zitten en verdeelt de lucht overeenkomstig. Dit verbetert het rijbereik van de auto door een efficiënt gebruik van vermogen."
 3. sonsan

  Handgeschakeld of Automaat

  Een advies wat eigenlijk altijd bij dit soort vragen word gegeven: laat een aankoopkeuring uitvoeren door een specialist. En dan bedoel ik een echte specialist die Jaguarbloed door de aderen heeft stromen. Ik weet niet waar je woont maar in het hoge Noorden en in Zeeland zitten twee specialisten. (Zie banners) De moeite waard om daar een ritje aan te besteden. Zo'n bezoek kan je een hoop ellende besparen.
 4. sonsan

  Handgeschakeld of Automaat

  Ik dacht juist de racing green....😂
 5. sonsan

  Handgeschakeld of Automaat

  Stroef schakelen herken ik dus echt niet (want automaat...😜) Of een handbak sneller is weet ik nog niet, als ik het gaspedaal intrap gaat die als de brandweer zonder een enkel (merkbare) vertraging. Bij schakelen heb je altijd nog de vertragende factor van het koppelen en het schakelen zelf. Maar goed, wat je ook kiest, het blijft een heerlijke wagen. Of het nu een automaat wordt of een handbak!
 6. sonsan

  Handgeschakeld of Automaat

  Daar hoef ik niet lang over na te denken: automaat! Bij zo'n luxe auto hoort dat er gewoon bij. Ik rij al vier jaar in een automaat en zou nooit meer anders willen. Uiteraard kunnen er ook wel nadelen aan zitten maar dat hangt dan veelal af van achterstallig onderhoud. En als de automaat kapot gaat dan wordt het een duur grapje. Maar dat geld eigenlijk ook als de handbak kapot gaat. Je moet ook een beetje geluk hebben...Ook het verbruik zal iets hoger zijn maar dat weegt (voor mij) niet op tegen de voordelen Ik heb de automaatbak preventief laten flushen waarna deze weer als nieuw schakelt. Echt aan te bevelen als je een automaat aanschaft. Handgeschakelde bakken zal je ook niet zoveel tegen komen. Als je de kans krijgt, maak eens een proefrit!
 7. sonsan

  Ab + coderen

  Hier is al veel over geschreven. Als je de zoekfuntcie rechts boven gebruikt dan krijg je o.a. dit of dit topic te zien.
 8. sonsan

  lager aandrijfas x-type

  Goede tip! Deze hou ik even in gedachten, voor als ik weer het lager hoor piepen. Dus het demonteren van het lager viel wel mee dus?
 9. sonsan

  lager aandrijfas x-type

  Dat lager zit om de cardanas, in weer en wind. Vuil en water hebben vrij toegang tot dit lager. En als na verloop van tijd het afdichtingsrubber scheurtjes gaat vertonen gaat deze in no time piepen. Isabella heeft al twee maal met een injectienaald wat olie ingespoten maar dit blijkt van korte duur. Op een Amerikaans forum spuiten ze warm gemaakt lagervet erin met een naald en dat blijkt langer goed te gaan.
 10. sonsan

  lager aandrijfas x-type

  Volgens mij is het een hele klus om het oude lager eraf te krijgen. Maar misschien kan isabella je daar meer over vertellen. Ik heb een vervangende cardanas laten monteren. Maar volgens mij begint dit lager ook al een beetje te "zingen" bij lage buitentemperaturen.
 11. sonsan

  lager aandrijfas x-type

  Je bedoelt waarschijnlijk de cardansteunlager. Mijn X-TYPE had daar ook last van. Tenminste afgelopen winter. Kijken hoe deze winter verloopt. Bij mij piepte het lager als de buitentemperatuur rond het vriespunt lag. ik heb daar al eerder een topic voor aangemaakt.
 12. Over het algemeen wijken kilometertellers ongeveer 10% negatief af. Dus als je op de teller b.v. 60 rijd dan is dat meestal ongeveer 54 echte kilometers. Gebruik maar eens een Tomtom o.i.d. dan kan je goed zien wat de afwijking t.o.v. je kilometer teller is.
 13. 53 +4 wettelijke correctie =57 echte kilometers, op de teller ruim 60.....
 14. sonsan

  Ruiten niet automatisch omhoog na accu wissel

  Hier de werkwijze uit de handleiding : Resetting the electrically operated windows anti-trap feature • Fully close the window, hold the switch in the close position for two seconds and then release the switch. Wait for two seconds, do not open the window. • Again, select the same window to close, holding the switch for a further two seconds. • Check to confirm the operation by opening the window and then use one-touch operation to close the window. • Repeat for the remaining electrically operated windows.
 15. sonsan

  Telefoon koppelen

  Ik krijg namelijk ook deze tekst te zien als ik op de telefoontoestel druk. En ik heb er zeker geen BT module inzitten....
×