Jump to content

sonsan

Moderators +
 • Content Count

  3758
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  50

sonsan last won the day on August 22

sonsan had the most liked content!

Community Reputation

451 Toppertje

2 Followers

About sonsan

 • Rank
  JF-TEAM
 • Birthday 09/06/1960
 • Age 59

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Wijchen
 • Hobbies
  Motorrijden, fotografie en mijn X-TYPE poetsen tot showroom staat......
 • Age 59

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Mijn naam is Frans, getrouwd en één dochter, werk in de regio van Nijmegen. Sinds kort, na 15 jaar BMW te hebben gereden, een X-TYPE 3.0V6 aangeschaft. Mijn wens was een dikke motor, veel luxe en uitstraling. Dan kom je al snel bij Jaguar uit. Eerst voor een S-TYPE gekeken maar toch gekozen voor de X-TYPE i.v.m. de wat sportievere looks (tja, kom van BMW af...)
 • Age 59

Recent Profile Visitors

2103 profile views
 1. Ik vraag me ook af waarom je die van je auto af zou halen....
 2. Vandaag het prachtig uitgevoerde magazine ontvangen. Ziet er mooi uit met lekker veel leesvoer over de X-TYPE! 👍
 3. Ik stel voor om hier niet de TR6 te bespreken. De topicstarter heeft 1 1/2 jaar geleden voor het laatst gereageerd, zijn XF inmiddels verkocht dus reageren in dit topic heeft ook niet veel zin meer.
 4. Is dit ter leering ende vermaeck of wil je dit te koop aanbieden? Indien het laatste dan graag als advertentie op onze JF-Markt zetten.
 5. Ik heb bij mijn X ook beide koplampen zelf gerepareerd. Als je zorgvuldig te werk gaat is het heel goed te doen. Via EBay de juiste verstellers gekocht en met een rolletje autoruitenkit was het in een dag geklaard. Het meeste werk was nog de oude kit verwijderen met een föhn. En inderdaad door het verouderen van het kunstof een veel voorkomend probleem.
 6. Bij V-Power staat wel E5 maar dat zit er niet in.... Volgens Shell zit in hun premium brandstof zoals V-Power geen ethanol. Net zoals bij BP Ultimate.
 7. Dan heb ik geluk gehad... Accudienst is een onderdeel van Mapp, volgens mij wel een grote organisatie. Ik zei vorig jaar maar dat is inmiddels alweer twee jaar geleden en hij doet het nog steeds
 8. Deze: https://www.accudienst.nl/p90410/exide-ea900-accu.html
 9. Vorig jaar bij mijn X ook de accu zelf vervangen. Stelt niks voor en je hoeft alleen de radiocode opnieuw in te voeren.
 10. sonsan

  Inbreker gezocht

  Ik ken nog wel een paar inbrekers maar ben dan bang dat je de XK8 ook kwijt zult zijn.....😜😂
 11. Lijkt op het (licht) aanlopen van de remblokken. Bij het vervangen van de blokken bij mijn X werden anti piep shims bijgeleverd. Metalen plaatjes die tussen de zuiger en het remblok zitten. Heb je die er ook tussen zitten?
 12. Ik heb mijn "wijsheid" ook uit de X-TYPE brochures gehaald, van 2001 t/m 2009. Daar kwam ik de genoemde fineren in tegen. En inderdaad de Birdseye kan je herkennen aan de "oogjes". Ik kan die op de foto zo niet zo goed zien dus ben meer op de kleur afgegaan. Wellicht dat een close up foto van het fineer meer duidelijkheid bied. Deze afbeelding komt uit de folder van 2004:
 13. Volgens mij zijn de eerste X-TYPE modellen geleverd in Birdseye Maple en de latere versies met als extra in het luxury pakket het Burl Walnut, Palissander en het Broze Stained Sapele. Gezien de kleur zou ik zeggen dat het de birdseye maple is, burl walnut is donkerder. Als tweede zou het de Sapele kunnen zijn.
 14. Ik laat bij het vervangen van de bougies de achterste bobines verplaatsen naar de voorste. De achterste worden het warmst en gaan (blijkbaar) eerder stuk.
×
×
 • Create New...