Jump to content

jaapvanthoff

Members
 • Posts

  1,443
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  46

Everything posted by jaapvanthoff

 1. @Leon, In de machinekamer van elke auto wordt alleen maar oplosmiddelen bestendige materialen gebruikt. Ok, aceton en thinner zijn ook oplosmiddelen, die mogelijk niet, maar volgens mij zijn alle rubbers redelijk koolwaterstofverbindingen bestendig. En he, de riem is toch al aan vervanging toe.
 2. Dame? en heren, ik ga natuurlijk niet eigenwijs over Raymond heen. Mijn ervaring is dat V snaren of multi riemen piepen als de te spannen rol de geringe lente toename moet compenseren en daar manco in is. En dan met name als er vermogen gevraagd wordt door de aangedreven verbruikers. Denk aan een dynamo, net na het starten. Riemen die ouder worden, bij kou, worden ook luidruchtiger. Dat los ik door een beetje WD40 op de snaar te spuiten, om de mini barstje in de riem soepeler over elkaar te laten glijden. Dat is natuurlijk geen structurele oplossing, maar het werkt wel voor enige tijd. Bijvoorbeeld de tijd tot de volgende onderhoudsbeurt. Dus, waarom een uit te voeren onderhoudsbeurt uitstellen tot de zomer? Het moet toch gebeuren en over afschrijving/km kosten hoef je je bij een Jagggh geen zorgen te maken. Diet zijn er structureel. Geen idee hoe de spanrol werkt op dit model, veer bekrachtigd of hydraulisch bekrachtigd. Zou er overmatige slijtage zijn, -waar Raymond aan refereert- dan kan er schade, stilstand ontstaan welke voorkomen had kunnen worden. UwWD40fan
 3. Baas boven baas in prijzen. Ik stel ca € 20,- voor. Spuitbus anti slip, speciaal voor rubberen snaren....
 4. Je mot ook niet met met zukke oude rommel rijden! En moet je niet van uit de ophokplicht tegen ons mopperen? Wat zou het als het regent?!
 5. Ummmm Amsterdamse humor. Als ik ergens de pest aan heb... En niet in 1 huis wonen, maar gelijk in twee (of meer) Huizen. Maar goed, ik weet waar mn vrienden zitten. En waar niet! Als je zo doorgaat, dan maak ik je ere lid van het DAF forum; dat zal je leren.
 6. Zeeuwse humor.... Ik gok op een aardingsprobleempje, vraag eens aan aan Raymond.
 7. He! het op zijn knieën slaande smiley is weg gevallen. Deze dan maar.
 8. Nee, WD 40 heb ik 100 keer gedaan. = WD140. Bussie staat te koop, en net voor "weinig" de verwarming-dinges en airco-dinges en warmte-regelaar-dinges laten repareren bij RAC Rotterdam. RAC, een aanrader in klant vriendelijkheid en mee denken. Dit "probleem" pak ik op tijdens de ophok plicht. De bende uit elkaar, weken in lampenolie /terpentine en assembleren. Dan kan ik met een gerust hart zeggen dat de Grijze Dame perfect is. En dan sprintjes trekken tegen de evenknie uit Heinekenszand. Bij voorbaat 1-0.
 9. Ben zo blij dat die van mij origineel is en geen rare fratsen. Enige wat niet werkt na een maand stilstand s de elektrische antenne. Plakkend vet in de antenne boom. 10 x op en neer en 't werkt weer. APK afkeur denk ik.
 10. Goedemorgen allen. Ik snap niet dat de injectoren kunnen tikken bij uitgezette hoofdschakelaar. De hoofdschakelaar onderbreekt alles behalve de voeding van de startmotor in mijn fantasie?
 11. Virussen zijn inderdaad heel veel kleiner dan de doorlaatopeningen van elk mondmaster. De reden dat tandartsen maskers dragen is om druppeltjes bloed, hoe klein ook, buiten de deur te houden. Dus een mondmasker beschermt je tegen rond vliegende aerosolen. = waterdruppeltjes. Maar wat nou als je mondmasker niet 100 % op je gezicht afsluit zoals bij iedereen? Gassen, lucht in dit geval, nemen de weg van de minste weerstand. Dat is dus grotendeels langs de lek randjes. Waarom draagt bv de brandweer een rubberen gelaatsmasker als ze een gas-giftige ruimte in moeten, of denk aan een duiker, heeft die een lekkend en niet aansluitend luchtmasker op? Mondkapjes helpen alleen als iemand enorm staat te hoesten/niesen. Andermans rond vliegend gespuug buiten houden. Waar mondkapjes wel positief voor werken is een continue alarmering, herinnering, dat we afstand moeten houden en alle andere besmetting eliminerende handelingen. Je kunt net zo goed een grote rode stip op je voorhoofd schilderen. Trekt ook aandacht en zet je tot nadenken: afstand houden, geen vreemde mensen zoenen, niet met 10 man in een lift of skicabine, niet dicht tegen elkaar in de kroeg tegen elkaar aankruipen. Dus, naar mijn menig kan een deels in de buitenlucht, hoge hal, gehouden evenement zoals dit zonder gevaar gewoon doorgaan. Afstand houden, handen wassen, algemene hygiëne regels volgen. Net als de beperkende restaurant regels welke ik buitensporig steng vind. Ik heb al jaren een affectieve monogame relatie. Mijn tafeldame zie ik elke avond tussen de lakens… hoezo tot 20:00 uur tafelen en dan naar huis om besmettingsgevaar te elimineren? Maar leg dat maar eens uit aan een BOA. Dat is een verloren wedstijd. Dus het verschuiven van dit evenement, hoe jammer ook, kan niet anders. My2ct.
 12. @Raymond, jij hebt een keer in mijn S een oliekeerring-reparatie-vloeistof toegevoegd aan de olie. Zou dat hier ook kunnen?
 13. Humm, Guzzi met hangtieten=BMW blok. Veel en grotere koelribben, da's weer niet des BMWs. Subaru blokje? In ieder geval heeft deze Eend een heuse interieur verwarming. Dat is wel iets om jaloers op te zijn geweest.
 14. Neeee, Rob, dat gaat niet goed. In mijn optiek heb je geen gekke dingen gepost. Dus weg halen op niet definieerde criteria, en dan nog door je zelf opgelegd, is een verkeerde zelfreinigende functie. Een beetje prikken naar elkaar en spetteren hoort erbij.
 15. Haddock! Moet jij niet lekker de haring test gaan lezen uit het AD? Of zo! Hoe haal je het in de hoofd om zulke foto's te posten. Ik roep in herinnering het topic van Kees. Voor de jongere lezertjes onder ons: gaat je niks aan. Je gaat zo Harro achterna! Daarbij, ik heb jaren geleden cursussen gegeven "Eend-o-lo-gie" = kennis van uw 2CV. Citroen heeft een zwak bij me. Voor altijd een 2-CV fan. Als ik morgen een 12 pk-tje vind is-tie van mijn. (mijn=Rotterdams=mij) Oooo, mijn Linda in nylon stockings in haar Ssss. Wat krijg je dan: S-met-stockings of stockings-met-'n-Sje. Elke afkorting is fout, denk ik.
 16. Hepa filters zijn in veel maten te verkrijgen. Stel dat er een kleinere maat is welke in de buurt komt van het origineel, dan kan met een kartonnen, zelfgevouwen kokertje uitkomst bieden. Als iemand de maten heeft, wil ik met plezier wat concurrenten bellen. Alternatief is niet een geplisseerd - gevouwen- filter toepassen; een filter matje. Dat spul kun je om een staaldraadje plakken en zo krijg je een frampje. Met vloeistof/gas of lucht filters is de vrije oppervlakte het toverwoord. Dus een zig-zag filter a la lucht inlaat heeft veel vuilberging. Een interieur/pollen filter zal minder snel vervuilen dan je motor inlaat. Stel dat de verversings interval jaarlijks is (?) dan moet een vlak filter misschien elke 6 maanden vervangen worden. Ik las op Wim's linkje dat er prijzen van 200 USD voor een origineel filter gevraagd werden. Daar koop je 10 vlakke filtertjes voor... Als derde mogelijkheid is een grof pannenspons achtig materiaal. Denk aan je blauwe schuursponsje in de keuken. Maar dan met harde open celstructuur. Dat spul kun je op maat snijden.
 17. @wimb: kun je mij dat docje sturen? ik pas weleens stoffen/vilten platte matjes toe in onze riool geurfilters. Vergelijkbaar wat je ook in je stofzuiger ziet. (heb ik van horen zeggen!)
 18. Die van mij was niet defect! Het was ook meer zelfspot.
 19. Hallo Bart, Ik ben een warhoofd, dus ik gebruik van die gele memo briefjes. Laatst plakte ik een heeeel klein stukje zo een "sticker" deels op mijn scherm. = geen radio zender commando werd meer herkend! Dus de "kortsluitstoom" veroorzaakt door een plakrandje stuurt de boel in het 100. Maak je scherm eens goed schoon?
 20. Wat leuk!. Ben eigenlijk op zoek naar een X351, maar dit maakt me ook hebberig. En 17 kkm. Iemand een idee van de waarde? Ik ga zo eens me inlezen waar de auto staat en of die te bezichtigen is.
 21. Koop toch een diesel, dat getob met benzine motoren... Fijn dat het opgelost is!
 22. Laagdrempelige diagnose apparatuur maakt meer kapot dan je lief is. Niet aan beginnen volgens specialisten.
 23. In welke plaats woon je Wim? dat stuurt wat makkelijker door naar iemand met een storing uitlees apparaat. Daar gaat het op uit komen.
×
×
 • Create New...