Ga naar inhoud

jaapvanthoff

Club Donateur
 • Aantal items

  466
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  14

jaapvanthoff won de laatste dag op 3 december

jaapvanthoff had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

107 Toppertje

1 Volger

Over jaapvanthoff

 • Verjaardag 10/25/1956
 • Leeftijd 62

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.entec-holland.nl
 • Leeftijd 62

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Poortugaal (net ten W van R'dam)
 • Hobbies
  Humm, lastige vraag.
  Ik heb een renovatie dijkwoning......
  Ik heb een Triumph Trophy motor en een kaart van de Alpen en Noorwegen :-)
  Een Saab 900 Cabrio Classic.
  En nog een Saabje, en nog een.
  o ja, en een eigen bedrijf.
 • Leeftijd 62

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Geboren in Rotterdam Zuid.
  Voor de mede lokalen: tegenover het oude Zuiderziekenhuis.
  Lang in Rotterdam gewoond.
  Naar de technische school gegaan, geëmigreerd naar de Hoeksewaard en ook weer weggestuurd. (letterlijk!)
  Nu woon ik alweer bijna 10 jaren in Poortugaal.
  In 2008 het ingenieurs-en handelsbureau waar ik werkte overgenomen.
  Industriële geurfilters en apparatuur voor (afvalwater) water zuiveringen is mijn ding.
  Mijn werk is mijn hobby, maar dat conflicteert weer met mijn andere hobby; “rondje” Noorwegen, Scotland op het gemotoriseerd evenwichtsvoertuig.

  Ik heb voor dagelijks vervoer hadik drie jaren lang een Daimler super V8 1998 LWB.
  Omdat ik het mooi vind, omdat Dami onder de 15 jaren bijtellingsregeling valt en omdat het geen 13 in een dozijn auto is.

  Nu, medio 2017 is de V8 ingeruild voor een Serie 3 bouwjaar 1986.
 • Leeftijd 62

Recente bezoekers van dit profiel

658 profielweergaven
 1. jaapvanthoff

  Controle of een X Type de meest actuele navigatie versie heeft.

  Als alternatief voor Google: DuckDuckGo. Deze internet browser zegt je niet te volgen en niets van je op te slaan. Wat Google van je weet is gewoon eng. Misschien dat ik in combinatie met Adblock Plus nog wat buiten de deur kan houden aan reclame. Iedereen die meegedacht heeft over een actuele route planner en of hoe te controleren: er zit een navigatie CD-2012 in! Via het onderliggende informatie systeem uitgezocht of er storingsmeldingen zijn. Antwoord: nul!
 2. jaapvanthoff

  Controle of een X Type de meest actuele navigatie versie heeft.

  Ik gebruik mijn Zumo als navigatie. Die is inmiddels 6 - 7 jaren oud. Weggooien doe ik niet; de Zumo past op mijn motor, hard bekabeld, en in 50-tinten grijs en de Saab. Het gebeurt dat mijn oude kaarten het niet meer weten, dan ga ik kort over op Google maps. Actuele verkeersinfo, snelste route etc. En dan weer snel terug naar Flitsmeister die altijd aanstaat. (moet)
 3. In mijn X-ie ligt een navigatie CD met het jaartal 2005. Hoe kan ik zien of er een nieuwere versie in mijn auto zit? En / of is een actuele CD nog te verkrijgen?
 4. jaapvanthoff

  Beperkt trekvermogen display melding

  Als het vocht is, dan wordt WD 40 je grootste vriend. Alle contacten in spuiten; is gelijk ook tegen corrosie, vocht wordt verdreven en waar WD 40 zit kan geen vocht meer terug komen.
 5. jaapvanthoff

  DAB+ achteraf inbouwen in X-tje

  Goededag. In mijn Saabje heb de originele auto radio er uit gegooid en vervangen door een DAB+ dubbel din ding. Geweldig! oldie zenders, top 1000 op radio 5. Einde deze week ga ik naar een X-TYPE kijken met een vaste geïntegreerde radio. Das mooi fout natuurlijk. Bestaat er zo iets als een DAB+ adapter wat ik bv op de CD ingang kan aansluiten? CD's draai ik niet, dus die ingang mis ik niet. iemand ervaring, adressen en prijzen? Ik zie uit naar jullie kennis en ervaring.
 6. jaapvanthoff

  Beperkt trekvermogen display melding

  hij is net vrijdag van de poetser gekomen Ik ben zelf niet zo van het poetsen; wie heeft wat voor je gedaan tegen welke kosten?
 7. jaapvanthoff

  Beperkt trekvermogen display melding

  't Klopt wat Jeroen schrijft, een twijfelachtige accu kan heel veel gekke storingen veroorzaken.
 8. jaapvanthoff

  X-type gebruiksaanwijzing

  Top Hans. bedankt. Ik had op het WWW een pdf gevonden, maar die is in Z/W. In kleur leest net wat leuker.
 9. jaapvanthoff

  X-type gebruiksaanwijzing

  Goedendag allen. Ik heb vandaag (2018-12.01) onder voorbehoud een 3.0 liter X-type MY 2006 gekocht. Indigo bleu, wit leder met zwarte piping en donkere dash, 70kkm. Puntje van aandacht, X-je staat nog halverwege Duitsland. Komende vrijdag met de bus van de baas een auto aanhanger versieren en ophalen. Heeft iemand een divers manuel wat ik zou mogen kopiëren, of nog beter een een digitale versie? En, echt alles, wat te lezen is over dit model zou ik graag willen dupliceren. Auto tests, schema's etc.
 10. jaapvanthoff

  Welke brandstof voor 3.2 V8 95 of 98

  Ja, Erik. Ik was even de door de fabriek van huis uit getune motoren vergeten. Ik denk dat je gelijk hebt. Het hogere vermogen komt natuurlijk ook door een hogere compressie waarde dan de standaard motor. En ja, daar zal best wel 98 in moeten. Ook leuk om dan eens te controleren of er andere bougies voorgeschreven worden, in verband met de warmte graad.
 11. jaapvanthoff

  Vragen of opmerkingen aan het JF Team

  Ja, en daar kom ik net pas achter, dan moet je links "buitenom" weer naar boven. Dan werkt het. Ga je rechts van de postzegels naar boven dan worden de kleine foto's actief waar je net naast zit.
 12. jaapvanthoff

  Welke brandstof voor 3.2 V8 95 of 98

  Mooie lijst, compliment. De Vpower ron 98 valt op. Dat Vpower (van Shell?) in de premium brandstof ook nog verschil heeft en ook kenbaar maakt?! Voor onze V8 super charged motoren en natuurlijk ademende motoren maakt wel of geen super niets uit. (Etahanol discussie daar gelaten) Voor turbo motoren die kunnen regelen door middel van een anti klop sensor is wel degelijk verschil met/zonder de supers te merken. Mijn Saab heeft een turbo en een motor management die regelt naar een punt net voor het pingelen. Dus turbo druk en ontstekingsmoment zijn variabel. Dat uit zich bij bv BP 102 in een aanwijsnaald die verder het rode turbo druk gebied in gaat. Maar of ik het al dan niet aanwezige vermogen merk.. Ik geloof het niet. Ik heb wel het gevoel dat na enkele tanken 98 of een plus getankt te hebben de XJ V12 mooier loopt. Maar ook hier is gevoel sterk aanwezig een geen wetenschappelijk bewijs. Mja, dat tientje of twee per maand is hier ook van toepassing.
 13. jaapvanthoff

  Vragen of opmerkingen aan het JF Team

  Geacht JF team forum... Als ik die hele mooie boven genoemde 308 bekijken wil, dan kan ik tot fotootje 4 op een foto gaan staan, en dan plopt die bovenin naar een groter formaat. Maar alles onder mijn beeldrand kan ik niet vergroten. Ga ik naar een lager afgebeelde postzegel, dan verdwijnt aan de bovenzijde de grote foto. Dit gebeurd bij zowel Chrome als Explorer. Nu ben ik op zoek naar een x-type, estate, 3 liter, licht leer, piping op het leder, winter pakket, schuifdak, automaat, benzine, sovereign, elektrisch verstelbare rechter voorstoel, parkeer sensoren voor, donker hout op de dash... ben ik er zo? ja zo ongeveer. Stel die auto wordt op het forum aan geboden, dan kan ik niet alle plaatjes zien. Hoe nu verder? OK, lees bovenstaande met een knipoog. Maar ik kan niet alle foto's groot maken. En ik zoek inderdaad een X-type. In Zwitserland staan ze soms te koop. Afgelopen week nog, al mijn opties, net zo rood als mijn Saab. Precies twee dagen en weg... Ik kon net twee mails sturen met vragen. Gelukkig hebben we de foto 's nog. Laten we beginnen met het foto probleem. one down, one to go.
 14. jaapvanthoff

  XJ12 prive website-je

  Ik weet niet of het posten hier gepast is.. Deze Duitse site kwam ik tegen tijdens mijn zoektocht naar een Duitse / Zwitserse X-type. De site is wat gedateerd, maar te leuk om te negeren. http://www.xj12.eu/ 't Duitse forum heeft ook een mening. https://www.jaguar-online-club-forum.de/index.php?topic=27393.0
 15. jaapvanthoff

  Jaguar S type 2002 .automaat 6 bak

  We missen er nog een paar?
×