Jump to content

paperboy62

Members
 • Content Count

  791
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Everything posted by paperboy62

 1. Kan je de specifieke foutcodes geven ze beginnen meestal met een P gevolgd door cijfers
 2. Je kan bij Werkman in Kolham is bij Groningen informeren deze is jaguar specialist gerelateerd aan dit forum.
 3. Dat zal moeilijk worden aangezien een X308 in goede conditie rond die prijs of hoger ligt. en dan zijn het nog 3,2 of 4.0 de XJR ligt in goede conditie hoger. Tuurlijk zijn ze goedkoper te krijgen maar dan mankeert er meer aan.
 4. Je zou naar stouten Amsterdam kunnen gaan. dit is de Jaguar specialist in deze regio. Maar ik als Noord-Hollander geef de voorkeur aan G & G te Heinkenszand ben er net weer geweest 18 december
 5. In de Autoweek die net even las zag ik dit dus het kan Bron: Autoweek 18 april 2019 om 19:09 Jaguar XJ8 4.2 Executive (2003) 275.800 km 18 april 2019 Twee maanden geleden deze achtcilinder aangeschaft. Ik moet voor de review al sterren geven. Sommige met een korrel zout derhalve! De XJ heeft al een respectabel aantal kilometers, maar dat merk je aan de motor niet. Wat loopt dat 4.2 liter blok prachtig. Bij de aankoopprijs rekening gehouden met wat (deels achterstallig) onderhoud. En ach, het blijft natuurlijk een gok. Weet niet hoe er mee omgegaan is. Comfort geef ik vier sterren vanwege de ongelofelijke stilte in de auto. De luchtvering doet het prima maar kan niet tippen aan de hydropneumatiek van een Citroën. Het zij gezegd! Er is in eerste instantie het nodige aan onderhoud gepleegd. Lastige klus is het vervangen van bussen in de achterwiel en voorwiel ophanging. Ze worden aan de auto vervangen omdat anders de luchtvering los moet. De vraag was of die het nog zou doen daarna. Vandaar. Daarnaast een LPG installatie in laten bouwen. Prins VSi 2 met electronische kleppenbeschermer. En dan wel geen G3 maar wel met R115, de opvolger. Allemaal gelu. met de certificaten en de zogenaamde belastingkorting natuurlijk. Die krijg ik nu wel. Feit blijft dat er schoftig veel wegenbelasting betaald moet worden. LPG is milieuvriendelijker, maar voor de overheid doet dat er niet toe. Die zet in op electrisch via de kolenstook, tsja Het fijn afstellen van de Prins installatie zorgt dat de Jag toch even terug is naar de LPG inbouwer. Maar heb er alle vertrouwen in dat het goedkomt. Verder is de 15 jaar ouwe roofkat erg luxe aangekleed. Uiteraard (zwart) leer en wortelnotenhout. Groot aanraakscherm, super Alpine audio systeem dat door een vorige eigenaar nog is opgewaardeerd. Beeldschermen in de hoofdsteunen, zestrapsautomaat, 16 voudig electrisch verstelbare stoelen met geheugen, xenon verlichting voor, led achter en ga maar door. O ja, er zijn gloednieuwe één inch kleinere Jaguar velgen ondergekomen. Die rare mode van enorme wielen gaat alleen maar ten koste van het comfort. Ik vind 18" mooi zat. Vanaf volgende week mag hij kilometers gaan draaien. De LPG tank ligt op de plek van het reservewiel, dus indien je dat weglaat, geen ruimteverlies. Ik kan er ongeveer 68 liter in kwijt. Hij staat ietsje ruimer dan de onzinnige 80%. De fijnafstelling komt wel erg nauw. Of de OBD begint te piepen, of hij rijdt net niet lekker. Ik denk nog één kleine bijstelling nodig te hebben. Verbruik ligt ongeveer op 1:8,3, op LPG dus, dat is goed te doen ;-). Certificering R115 dus minder LPG boete dan bij G2 en een gelijke lpg boete als op G3.
 6. Je kan die whisky toch een keertje laten staan Robert 😉
 7. Het is weer raak, tussen zaterdag 16 november 13:00 en 17 november 11:00 2019 is er een onbekend persoon bij indraaien of uitgaan van de parkeerplaats een witte auto in mijn deur gereden van mijn zwarte XJ. Hier ben ik behoorlijk ziek van. Morgen even Raymond bellen en Mark hoe nu verder en wat de kans is op herstel van mijn katje.
 8. Ook ik ben er ook geweest samen met mijn zoon we hebben erg genoten. Tevens een leuke uitleg over SU benzinepompen door Pel de Haas en later die middag de vragen die we konden stellen over banden voor klassiekers en de uitleg door Cees van den Heuvel. Cees kon het gevat uitleggen zodat het een leuk verhaal werd. Zeker het wachten waard was de rij /vaartocht met de Amphicar 770 en de leuke uitleg van het voertuig door de eigenaar iedereen die mee ging met dit voertuig kwam met een lach van oor tot oor terug. Tevens wil ik via deze weg Henk en zijn team bedanken voor de gastvrijheid in zijn garage en de innerlijke verzorging.
 9. paperboy62

  Radiocode kwijt

  uit ervaring weet ik dat voor mijn X-type de code kon opvragen bij RAC Rotterdam omdat in het boekje de dealerstempels nog zaten van aflevering. Let wel auto van 2001 en opgevraagd in 2016. Later heb ik voor de gein de desbetreffende toetsen ingedrukt: ">>" "PTY" "A.MEM" en dit werkte ook (let wel op een X-Type) toen ik mijn XJ ging halen bij Raymond deed de radio het ook niet en vroeg ik Joke of ze de code had maar ze moest even bellen zei ze. Dus ik vroeg haar werkt de toetsencombinatie niet. En ze zei resoluut op de XJ werkt dit beslist niet, je moet de juiste code hebben na een half uurtje wachten werd ze gebeld en kreeg ik de code (die ik nu dus thuis in een boekje heb staan)
 10. Kilometers maken mag nog wel maar niet in de binnen steden dus vergeet die postzegels nou maar .😎
 11. Bron nu.nl 1-11-2019 11.00 Veilinghuis RM Sotheby's zal volgende maand in Abu Dhabi een zeldzame Jaguar C-X75 veilen. Het is een van de vier speciaal voor de James Bond-film Spectre gebouwde exemplaren. De wagen was te zien in de scène met de achtervolging door de straten van Rome. De Jaguar C-X75 is in 2015 gebouwd door Williams Advanced Engineering. De laatste die ermee reed, was voormalig Formule 1-coureur Felipe Massa in 2015. Hij bestuurde de auto tijdens een demonstratie aan de vooravond van de Grand Prix van Mexico, toen hij nog in bij Williams in dienst was. De C-X75 werd in 2010 op de Autosalon van Parijs voor het eerst getoond, toen nog met een bijzondere aandrijflijn bestaande uit dieselgestookte gasturbines die een accupakket van stroom voorzagen. De wereldwijde economische neergang betekende het einde voor de productieplannen met het model. De producenten van de Bond-film Spectre boden een helpende hand, waarna samen met Williams vier exemplaren alsnog zijn gebouwd. Vanwege het veeleisende stuntwerk werd gekozen voor een conventionele V8-benzinemotor voor de aandrijving. Het te veilen exemplaar was de zogeheten podauto, waarbij de stuntcoureur de auto vanaf een constructie op het dak bestuurt zodat de acteur, in dit geval Dave Bautista in de rol van Mr. Hinx, zich kon concentreren op het acteerwerk. Hierdoor is dit exemplaar volgens het veilinghuis tijdens het filmen een beetje ontzien. Na de filmopnames en de demonstratie in Mexico is de Jaguar teruggegaan naar Williams voor compleet motoronderhoud en een nieuwe koppeling. RM Sotheby's rekent op een bedrag van minimaal 718.000 euro.
 12. Ook ik ben net weer terug van een leuke middag. Ik heb gekeken naar wat spullen voor de X308 maar het missende gereedschap kistje vond ik toch wat aan de prijs en de autotelefoon kon ik helemaal niet vinden. Maar toch leuke middag en mooie auto's Ook andere merken waren aanwezig Dus een kleine impressie
 13. Bron Motorsports.com 23-10-2019 21:30 Guenther Steiner zegt dat hij niet verbaasd was door het falen van Jaguar in de Formule 1. Het automerk doekte wegens magere resultaten en een buitensporig budget het eigen team in 2004 op en verkocht alles aan Red Bull. "Voor het bestuur van Ford Motor Company waren we puur een kostenpost en niets anders", herinnert Steiner zich in de podcast Starting Grid. Dat Jaguar met geld strooide alsof het niets was, blijkt wel uit een anekdote van de voormalig managing director van het Formule 1-team. Jaguar wist in het jaar 2000 Eddie Irvine als een van de rijders aan te trekken. De excentrieke Noord-Ier reed destijds voor Ferrari maar zwichtte voor een flinke zak geld. Irvine stond qua hoogte van het salaris zelfs bovenaan de loonlijst van de gehele Ford Group. Het verhaal gaat dat voorzitter William Clay Ford Jr. tijdens een bijeenkomst van het uitvoerend bestuur de lijst onder ogen kreeg en zich hardop afvroeg: "Wie is in godsnaam deze Edmund Irvine?" Steiner bevestigt: "De anekdote is inderdaad waar. Ik was niet bij de bijeenkomst van het bestuur aanwezig, maar heb het gehoord van mensen die er wel waren. Dat hij er niet van wist, zei wel wat over hoe ver het Ford-bestuur van het F1-project af stond." Volgens hem is dat precies waarom het kortstondige avontuur geen succes werd. "Het kostte alleen maar geld, terwijl niemand wist wat er gebeurde of ergens bij betrokken was. Sommige bestuursleden kwamen kijken, maar waren totaal niet bij motorsport betrokken en hadden geen idee. Het was gewoon een schok voor hen toen ze de complexe Formule 1 van dichtbij meemaakten. Je kunt dat hen overigens niet kwalijk nemen, want ze waren daar gewoon niet gekwalificeerd genoeg voor. Net zo min als ik ben voor het runnen van een autobedrijf." Steiner was zelf slechts een jaar verbonden aan Jaguar. Aan het eind van 2001 voegde hij zich op verzoek van toenmalig teambaas Niki Lauda bij de renstal en aan het eind van 2002 vertrok hij alweer, terwijl er een vervanger klaarstond. "Iedereen had de wildste ideeën, volslagen gestoord en ongegrond. Het werkte tegen ons, want we moesten ze telkens uitleggen wat we precies deden en dat ze ernaast zaten", aldus de man die inmiddels een paar jaar teambaas is van Haas. Ford trok na het seizoen in 2004 de stekker eruit en verkocht het team aan Red Bull.
 14. Ook ik ben van plan om vanuit Noord-Holland naar Gorinchem te rijden nu voor de beurs. Ik ben er al 2 x eerder geweest omdat Jag Parts & Cars er ook zit.
 15. Mijn tank zit nu alleen nog V-Power van shell in en de auto start weer goed en loopt weer rustig zoals hij deed voor 1 oktober . Dus denk toch dat de E10 de boosdoener is. Dus ik ga mee met Raymond die dit al poste: Er zitten organische delen in de E10 en die kunnen in sommige systemen problemen veroorzaken.
 16. Ik tank nu ook V-power E5 sinds ik dit probleem heb gehad (dit is overigens de enige tank in de buurt die E5 aanbied)
 17. Raymond, Verstandige beslissing de TD is erg leuk en leerzaam, maar JOU gezondheid gaat voor alles. Ik denk dat iedereen hier gebaat is bij jou herstel. Volgend jaar komen we weer massaal naar jou TD en voor nu beterschap man.
 18. Donderdag 3-10-2019 tankte ik per ongeluk E10. Nu het kouder wordt merk ik dat de auto er langer over doet om aan te slaan. Tevens heerst het gevoel dat hij (mijn zoon reed uit Rosmalen naar de Zaanstreek) onregelmatig loopt mijn zoon zei dat hij op cruise control reed. ik heb ondertussen express al 2 x E5 bijgetankt maar hij heeft het nog wel. Iemand anders nog problemen. Mijn XJ is van 1999 en moet volgens de website https://www.e10check.nl/ E10 kunnen tanken Jaguars vanaf 1992 wordt daar gesuggereerd. Vrg Wim
 19. Aangezien ik een paar dagen in Limburg was heb ik de najaarsrit rond Valkenburg gereden van de JDCH. De tocht begon in Maarsen en eindigde in Berg en Terblijt bij een café waar twee drankjes en wat bittergarnituur werd geserveerd. zodat de deelnemers even konden na praten, en ik moet zeggen het was een gezellige ploeg ongeveer 15 Jaguars waren aanwezig in verschillende uitvoeringen en leeftijden. Dit een deel van het gezelschap. De man met het Le Mans shirt is de organisator Martin Fooks. Deze is van hem een replica van de D-Type Hier een preview van wat er meer reed ook verschillende Mark 2 reden mee, maar ik was te laat voor foto's
 20. Het was een gezellige dag, met erg mooi weer voor september 25 graden. De organisatie was goed (al had een frisdrankje (uiteraard tegen betaling) met dit weer wel lekker geweest. De braadworsten daar aan tegen waren namelijk erg lekker). En tevens kwamen we ook nog bekenden van hier tegen. Al met al een geslaagde middag
 21. Uiteraard van hier ook beterschap aan Raymond (ik had al een appje naar joke gestuurd). Maar Rene bedankt voor de uitleg ik ga morgen even kijken naar de kras en wat E10 betreft ga ik het maar proberen tenslotte komen we er niet onderuit in oktober.
 22. Allen, Aangezien Raymond voorlopig uit de running is en ik hem niet wil lastig vallen met onbenullige vragen probeer ik het hier. De eerste vraag is ik heb nu vakantie en aangezien ik thuis blijf (dagjes weg) ben ik een dagje in Oberhausen geweest met mijn X308 uit 1999. Daar werd ik me bewust dat ze alleen E10 hebben geen E 5 wat ik nu tank. Ik heb besloten om er premium benzine in te gooien omdat ik niet weet of de 4 liter V8 wel op E10 kan rijden zonder problemen. De tweede vraag is ik kwam er net achter dat een rode auto naast de mijn heeft gestaan aangezien ik op beide deuren krassen van deuren heb die open zijn geweest met kleur rood. De dader(s) zijn natuurlijk weg. Maar hoe krijg ik deze lak weer onzichtbaar. is een lakstift wat of moet ik denken aan polijsten. Het zijn geen diepe krassen maar je voelt ze met je nagel en ziet het wit er doorheen komen. Terwijl de auto zwart is. Bvd Wim
 23. ja ik kon er alles meedoen. Maar laat je anders even informeren in een auto electronica zaak. Misschien is er op dat gebied wel nieuwe of andere technieken.
 24. Ik heb in 2 auto's een carkit van parrot gehad en was daar erg tevreden over.
 25. Jaguar XE Project 8 verpulvert eigen Ringrecord Jan Lemkes 4 uur geleden © Aangeboden door Sanoma Media Netherlands BV Jaguar heeft met de XE Project 8 z’n eigen record verbroken op de Nordschleife van de Nürburgring © Aangeboden door Sanoma Media Netherlands BV De honger naar records van de Jaguar XE Project 8 lijkt moeilijk te stillen. Nu de auto verschillende ronderecords op z’n naam heeft gezet, is het kennelijk tijd om ook de eigen records te verbreken. Het laatste stamt uit 2017, toen de auto in 7:21,23 over het legendarische asfalt werd gejaagd. Testrijder Vincent Radermecker duikt daar nu nog eens 2,9 tellen onder, met als resultaat een exacte tijd van 7:18:361. De bizarre topversie van de XE heeft daarmee z’n positie als snelste sedan op dit circuit verstevigd. De auto zette het record uiteraard in z’n meest extreme vorm. Het onderstel werd ervoor in de track-modus gezet en de spoilers zijn afgesteld voor maximale downforce. Ook was het zogenaamde Track Pack aanwezig, zodat de achterbank schittert door afwezigheid. De XE Project 8 heeft ook de ronderecords voor sedans op het Amerikaanse Laguna Seca en het Dubai Autodrome in handen.
×
×
 • Create New...