Ga naar inhoud

sweetspeed

Members
 • Aantal items

  490
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

sweetspeed won de laatste dag op 24 januari

sweetspeed had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

52 Toppertje

Over sweetspeed

 • Verjaardag 03/09/1970
 • Leeftijd 48

Profile Information

 • Geslacht
  Niet bekend
 • Leeftijd 48

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Woont in het mooie Zuid Limburg en heeft een zwak voor Jaguar, Lancia, Saab en Single Malts.
 • Leeftijd 48

Recente bezoekers van dit profiel

472 profielweergaven
 1. chassiebalk xf richten?

  Die foutmeldingen kunnen door een te lage accuspanning veroorzaakt worden, maar het is wel zuur dat het ineens zoveel meer werk is geworden dan je had gedacht. Succes ermee.
 2. Melding "CATS systeem defect" bij S-type 4.0 V8

  Ik heb de melding ook gehad. De stekkers en zelfs het inwendige van deze modules schijnen vaak erg vochtig te worden. Ik heb de stekker schoongemaakt en ingespoten en de module vervangen (let wel even op het artikelnummer, ze zijn volgens mij compatible met latere bouwjaren dan jouw exemplaar maar niet met vroegere exemplaren). Bij mij was het gewoon plug en play en daarna nooit meer last gehad. Module koop je op EBay UK voor 2-3 tientjes of bij de bekende adressen in NL voor 7-8 tientjes. Maar het zou ook een defecte of vuile sensor op een schokbreker kunnen zijn. Eerst uitlezen heeft daarom de voorkeur. Als je hem uitleest en je krijgt de melding dat er een fout op alle vier de schokbrekers zit dan is het vrijwel zeker de module..de kans dat al je schokbrekers tegelijk defect zijn is vrijwel nihil.
 3. X300 eType

  Kijk, dit vind ik nou interessant. Want over een paar jaar zitten we opeens met heel veel leuke auto's die overal geweerd of ontmoedigd gaan worden. Ik heb een oude camper op diesel, daar vraag ik me ook vanaf hoe lang ik er nog lol van kan/mag hebben. Goed bijhouden wat je doet en wat je anders zou doen, wellicht volgend er meer geïnteresseerden. ! Succes
 4. Jaguar S-type 4.2 R S/C Pricedrop 8500

  Verloopt over: 25 dagen en 13 uren

  • Te Koop
  • Gebruikt

  Update 27/1: De Saab is geleverd dus vanaf nu heb ik dubbele lasten. Daarom mag de Jag voor een nog scherpere prijs weg. Auto is probleemloos door de keuringgekomen en heeft een complete aircobeurt gehad. De opvolger is vandaag geleverd (Saab 9-5 Estate) dus mag de Jag voor een extra scherpe prijs weg; EUR 9000,= met de hagelnieuwe winterset (ca 2500km mee gereden) erbij of 8500,= op enkel de zomerset. Inruil beperkt mogelijk; een leuke cabrio of klassieker is bespreekbaar. Voor veel mensen een bekende auto, deze R. Nieuw geleverd als demo voor de Jaguar dealer in Groningen en de afgelopen jaren prive eigendom geweest van een van de sponsoren. Als je een goed onderhouden en zeer compleet exemplaar zoekt dan moet je deze auto beslist komen bekijken. Enkele maanden geleden getaxeerd op 12.750,= Het is een vrij vroege STR in de zeldzame kleur Zircon, voorzien van het zogenaamde designo interieur (in perfecte staat) en schuif-/kanteldak. Deze auto is fiscaal interessant voor ondernemers. In het recente verleden is er veel preventief onderhoud uitgevoerd , zo is o.a. de bak gespoeld en is de beruchte koppelomvormer reeds vervangen. Mijn Jaguar heeft in oktober bij km.stand 190.000 nog een beurt gehad. Tevens heb ik een set gloednieuw gespoten velgen (origineel Jaguar STR ZEUS 18"velgen zoals afgebeeld) met nieuwe winterbanden bij de auto, deze zijn begin December gemonteerd. De auto wordt dus aangeboden met twee perfecte velgensets met zomer- en winterbanden. Zonder de winterset geef ik 500,= korting. De auto is in zeer goede staat maar (nog) niet perfect; voor-en achterbumper vertonen wat gebruikerssporen (steenslag/krassen) en van de stoelverstelling werk de achterste kantelfunctie van de zitting niet meer, de voorste wel. Km.stand is nu 196.000

  8,500.00 EUR

 5. Wimb's X308

  Ja, de overoverloopslangetjeventieltjes. Die liggen bij de dealer in het overoververloopslangetjeventieltjeslaatje. #scrable!
 6. Wimb's X308

  Deze tweedimensionale discussie dreigt te polariseren. @Prinz; als jij nou eens regelt dat we met ons illustere genootschap bij goeroe Kolvenbach een leuke rondleiding met koffie en gebak krijgen en wij regelen een fles jajum als toetje voor de gastheer, dan zal het mysterie vast opgelost worden. Vooralsnog schaar ik me achter de theorie van Wim...via de bougie kan er volgens mij ook geen water naar binnen?
 7. Nu dus toch: Victor's X308 Daimler

  Nou...het #MeToo schandaal kent menig beschuldigde op leeftijd dus ook op de achterbank vd LWB kunnen ladyjuices zitten hoor
 8. Nu dus toch: Victor's X308 Daimler

  Trillende remmen kunnen de pret wel een beetje bederven. Snel aanpakken. Ik heb de schijven van mijn Daimler een keer laten finishen of balanceren maar voor dat geld had ik beter gewoon nieuwe kunnen kopen want na een nog geen 1000km trilden ze weer als vanouds. Speling op fusees kunnen de trillingen behoorlijk versterken trouwens. Verder ben je natuurlijk gewoon "the man" met zo'n ding. Ik vraag me altijd af wat er zich in het verleden op de achterbank van Daimlers heeft afgespeeld
 9. Autoradio

  Ik heb twee keer bij een Saab eenzelfde conversie laten doen; eenmaal van een basisset naar Harman Kardon, verschrikkelijk veel werk. En het eindresultaat wel redelijk goed maar niet meer dan dat. Speakers worden er in de loop der jaren door vocht en temperatuurschommelingen niet beter op. Bij de tweede Saab heb ik het originele spul allemaal laten vervangen door nieuw. Een dubbedin Pioneer (daar kun je echt gewoon alles mee, SD,DVD,CD, USb, DAB, TV,Navigatie noem maar op) met een interface voor de stuurwielbediening, een mooie high-end combo-set voorin met filter, een geode speakerset achterin en een actief subje in de kofferbak. Fenomenaal. Was voor die set ca 1200,= kwijt met inbouw door een prof (dag werk).
 10. Eric X350 4.2 LPG Onderhoudservaring

  Altijd lastig. Een auto van dit kaliber met 2 ton + ervaring kopen, dan weet je dat de post onderhoud er in gaat hakken. Anderzijds weet je dat je nauwelijsk nog afschrijving hebt. Met die insteek heb ik enkele keren zeer voordelig (Saab en Lancia) in mooie auto's kunnen rijden. Je moet er een beetje geluk mee hebben. Maar bij sommige Saabs en zeker bij Jaguars kan de post onderhoud akelig oplopen. Hoe meer cilinders hoe hoger de kosten. Een Toyota Corolla kun je gerust jarenlang op water en brood zetten, die dingen blijven het gewoon doen en je merkt er niks van. Hoe complexer de auto, hoe meer die auto zal laten merken wat zijn zwakke plekken zijn. Ik heb soms overwogen om de CE lampjes gewoon af te plakken zo gek werd ik er van. Maar met een échte specialist en voldoende diepe zakken komt het uiteindelijk altijd goed. Mijn STR kwam vandaag fluitend door de keuring en we vertrekken over een paar weken vol vertrouwen ermee richting wintersport gebied. (#knockonwood)
 11. En nog een "nieuwe" X-Type op het forum

  Leuk. Alleen, volgens mij is het OF een Executive OF een Sport. Zo te zien is het een Executive omdat er chroomlijsten op zitten. Veel plezier ermee!!
 12. X300 Schokbrekers vervangen

  Icm Jaguar heb ik geen ervaring. Maar onder mijn Kappa en mijn Saab 9-5 heb ik destijds Bilstein B6 laten monteren tot volle tevredenheid. Precies de goede mix tussen comfort en sportiviteit.
 13. XJ40 4.0 op lpg

  Sorry, ik zat nog bij Pizza's Capri.... Verstuurd vanaf mijn HTC One_M8 met Tapatalk
 14. XJ40 4.0 op lpg

  En voor vrijstelling moet ie wel 40 jaar zijn, voor autos in de overgangsregeling geldt dat niet op lpg. Verstuurd vanaf mijn HTC One_M8 met Tapatalk
 15. XJ40 4.0 op lpg

  Dat vind ik knap...G3 op een auto zonder lambda Verstuurd vanaf mijn HTC One_M8 met Tapatalk
×