Ga naar inhoud

Alfriedel

Members
 • Aantal items

  89
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

3 Goed

Over Alfriedel

 • Verjaardag 05/08/1946
 • Leeftijd 72

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Weesp
 • Hobbies
  Sleutelen aan auto's en motoren en muziek maken.
 • Leeftijd 72

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Hallo,ik ben Fred Boelen en woon in Weesp en ben met pensioen.Mijn eerste auto was een MK9 uit 1960 en na zo'n vijfentwintig auto's van allerlei merken rij ik nu al jaren Saab 9000 2.3 turbo maar deze auto is nu 18 jr oud en ik wil weer eens iets anders.Dus ben ik aan het kijken naar een Jaguar type X vandaar mijn belangstelling voor het forum.
  Inmiddels heb ik een prachtige X-Type aangeschaft.
  Ook heb ik twee Harley Davidsons, een Ironhead Sportster uit 1973 en een Electra Glide uit 1982.
  Verder speel ik gitaar in een band.
  Ik ben een echte doehetzelfer in mijn garagebox met draaibank, kolomboor,grote compressor, mig lasapparaat en veel ander gereedschap.Ik ben altijd monteur geweest in grafische en verpakkingsmachines.
 • Leeftijd 72

Recente bezoekers van dit profiel

143 profielweergaven
 1. Alfriedel

  check engine lampje brand

  Kan elke garage dit uitlezen?
 2. Alfriedel

  check engine lampje brand

  Inmiddels een nieuwe accu geplaatst en het leek succes te hebben de lampjes bleven uit ook na een nieuwe start onderweg, ik al blij maarrr..... na een kwartier rijden floepte allebei de lampjes tegelijk weer aan (check engine en cruiscontrol niet beschikbaar) Nu ga ik eerst een nieuw brandstoffilter plaatsen. Wordt vervolgd.
 3. Alfriedel

  check engine lampje brand

  Oja, ik ben meer bekend met SU carburateurs. Vroeger op mijn MK 9 en tegenwoordig op mijn Volvo Amazon. Ik ga eerst een nieuwe accu kopen want hij start wel binnen een sec. maar dan valt het voltage toch al terug naar 10 volt.
 4. Alfriedel

  check engine lampje brand

  Wat is de LMM? Noodloop doet hij zeker niet van middag nog even geplankt dan is ie zelfs snel te noemen. Ook het lampje gereset en gestart met accu van mijn 53 jaar oude Volvo en lampje bleef uit. Misschien accu probleem deze is ouder dan vijf jaar maar weet niet hoeveel ouder. Check engine lampje gaat samen met cruisecontrol lampje tegelijk aan.
 5. Alfriedel

  check engine lampje brand

  Hallo Forumleden, gisteravond ging het check engine lampje branden van mijn X-Type 2,1 v6 uit 2002 maar de auto bleef normaal rijden zo'n 180 km lang. Net heb ik het uitgelezen en zegt hij: code P0171 system to lean Bank 1, en code P0174 system to lean Bank 2. Hoe kan dat en wat is er aan te doen? Is de benzine-lucht verhouding dan te arm? Ook gaat er af en toe een lampje branden en staat er: cruisecontrol niet beschikbaar. Wie kan mij helpen? Groet, Alfred.
 6. Alfriedel

  Fusee kogels vernieuwen

  Ik denk dat ik dat ook maar ga doen, misschien komt het wel uit dezelfde fabriek.
 7. Alfriedel

  Geklop uit de achteras

  Hallo mede forumleden, ik heb nog een vraag, als ik met mijn X-Type 2,1 v6 over een slecht wegdek rij dan klinkt er een kloppend geluid uit de achteras maar ik vind nergens speling in alles lijkt strak zonder ruimte. Kunnen het misschien de schokbrekers zijn? Deze zijn nog nooit vervangen in ruim 200.000 km. Toen ik de auto kocht vijf jaar geleden was het kloppende geluid er ook al en is niet erger geworden. Misschien is het een bekend euvel, iemand zei het zijn de stabilisatorstangrubbers maar deze zitten ook nog strak. Wie weet wat het zo kunnen zijn.
 8. Alfriedel

  Fusee kogels vernieuwen

  Vandaar mijn vraag of iemand er ervaring mee heeft.
 9. Alfriedel

  Fusee kogels vernieuwen

  https://my-parts.nl/p2438-draagarmrechtsvoorpassagierszijde?gclid=EAIaIQobChMIwNaLypf02wIVAp7VCh39rwR_EAYYBCABEgKTnfD_BwE Ik bedoel deze b.v.
 10. Alfriedel

  Fusee kogels vernieuwen

  Hallo forumleden. Na ruim 200.00 km wil ik de fusee kogels van mijn 2,1 V6 uit 2002 vervangen om hem weer strak op de weg te krijgen. Nu zie ik overal draagarmen voor ong. 100 euro per stuk inclusief de rubber draaipunten en in Duitsland heb je er zelfs 2 voor iets van 120 euro, de kogels zitten geklonken dus je moet de hele draagarm vervangen. Nu is mijn vraag : is de kwaliteit wel goed van deze onderdelen? In het verleden heb ik voor mijn Saab wel eens fusee kogels gekocht voor 16 euro maar deze waren bij 30.000 km alweer versleten. Het zijn natuurlijk Ford Mondeo armen maar zo goedkoop? Wie heeft hier ervaring mee? Groet, Alfred
 11. Alfriedel

  De afstandsbediening werkt soms niet vd x type

  Niet te geloven, de afstandsbediening doet het nog steeds.
 12. Alfriedel

  welke olie voor 2002 XJR

  Ik gebruik al jaren MPM C3 5w40 in mijn Saab 9000 turbo 200pk die na 330.000km ong. een halve liter op 10.000km verbruikte! Nu gebruik ik het ook in mijn X-Type van bijna 200.000km en die loopt er als een zonnetje op, gebruikt wel iets meer als de Saab (ong. 1 ltr op 8000km) maar dat was al toen ik hem kocht bij 157.000km zal wel bij een zes cilinder horen.
 13. Alfriedel

  De afstandsbediening werkt soms niet vd x type

  Afstandbediening doet het nog steeds.
 14. Alfriedel

  De afstandsbediening werkt soms niet vd x type

  Heel merkwaardig, nu doet de afstandbediening het al vier dagen achter elkaar goed zonder mankeren! Ik heb nieuwe schakelaartjes in een afstandbediening gesoldeerd en nieuwe batterijtjes geplaatst (Duracel) dat hielp ook niet toen de storing begon vorig jaar. Eerst begonnen ze te weigeren als het warm was en deden ze het nog bij fris vochtig weer dus s'morgens en s'middags als het warmer was niet meer en op laatst deden ze niets meer. En nu na maanden alsof er niets gebeurd is gewoon achter elkaar goed. Ik ben nog steeds verbaast, heel vreemd.
 15. Alfriedel

  De afstandsbediening werkt soms niet vd x type

  Ik heb hetzelfde gehad alleen doen ze het nu bij mij helemaal niet meer ook niet met nieuwe batterijen van Duracel. Volgens sommigen zit het in een of ander contact in het circuit van de ontvanger. Klepje wat door de contact sleutel wordt weggedrukt schijnt er een te zijn (heb ik met contact spray ingespoten maar hielp niet) en er schijnt er ook een in het linker deurslot te zitten (moet ik nog naar gaan kijken maar dan moet de deur uit elkaar). Tot die tijd deur met sleutel openen en binnen 15 seconden contact aanzetten anders gaat het alarm af. De deur vergrendelingen werken wel.
×