Ga naar inhoud

Alfriedel

Members
 • Aantal items

  96
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alfriedel won de laatste dag op 31 juli 2018

Alfriedel had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

5 Goed

Over Alfriedel

 • Verjaardag 05/08/1946
 • Leeftijd 72

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Weesp
 • Hobbies
  Sleutelen aan auto's en motoren en muziek maken.
 • Leeftijd 72

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Hallo,ik ben Fred Boelen en woon in Weesp en ben met pensioen.Mijn eerste auto was een MK9 uit 1960 en na zo'n vijfentwintig auto's van allerlei merken rij ik nu al jaren Saab 9000 2.3 turbo maar deze auto is nu 18 jr oud en ik wil weer eens iets anders.Dus ben ik aan het kijken naar een Jaguar type X vandaar mijn belangstelling voor het forum.
  Inmiddels heb ik een prachtige X-Type aangeschaft.
  Ook heb ik twee Harley Davidsons, een Ironhead Sportster uit 1973 en een Electra Glide uit 1982.
  Verder speel ik gitaar in een band.
  Ik ben een echte doehetzelfer in mijn garagebox met draaibank, kolomboor,grote compressor, mig lasapparaat en veel ander gereedschap.Ik ben altijd monteur geweest in grafische en verpakkingsmachines.
 • Leeftijd 72

Recente bezoekers van dit profiel

223 profielweergaven
 1. Alfriedel

  X-Type lampje gaat branden

  Ik heb zeker wat aan dit antwoord ik schrok me zelfs het leplazerus! Ik denk alleen dat mijn X-Typje mij voor de gek houd want vandaag een dertigtal kilometers gereden en ik maar kijken naar het dashboard maar geen lampjes die aangingen! Zelfs toen ie goed warm was even het gaspedaal flink beroerd en geprobeerd een I-Pace bij te houden ging er niet een lampje branden. Dus....wie het weet mag het zeggen maar ik denk niet dat er echt iets kapot is, misschien vocht of zoiets? Ik rij maar weinig, hij (of zij) staat vaak zomaar een week stil in weer en wind. Als ie het zo blijft doen maar een keer als het wat zachter weer is alle stekkertjes in de motorruimte losmaken en met kontaktspray weer monteren, misschien dat dat helpt. Mvr.gr. Fred
 2. Alfriedel

  X-Type lampje gaat branden

  Beste Forum leden, gisteren ging er onder het rijden een ovaal geel lampje branden in de toerenteller en stond er in het display: cruisecontrol niet beschikbaar. Alleen als ik wat meer gas gaf stotterde de motor en hield in maar als ik rustig wat gas gaf bleef ie goed rijden en kon zelfs honderd rijden op de snelweg. Even later ging het lampje weer uit en kon ik weer gewoon gassen. Daarna ging het lampje weer aan en nu ook het check engine lampje. We konden gelukkig door rustig te rijden thuiskomen. Ik heb mijn ob ll apparaatje aangesloten en die zegt: foutcode P0332 knock sensor2 circuit low input (bank2). Wat nu te doen en waar zit knock sensor 2 ? Misschien vuil of kapot of slecht kontaktje? Hij pingelde niet, althans heb ik niet gehoord. Beste wensen voor 2019. Fred
 3. Alfriedel

  Goed adres voor motorrevisie

  Voor een regelmatige loop zou ik toch alle zuigers van dezelfde maat en gewicht willen hebben of je zou hier een bus in kunnen laten zetten (als daar ruimte voor is) die op dezelfde maat als de andere drie cilinders gehoond wordt en dus de zuigers hetzelfde zijn. Dat is alleen niet goedkoop dan kun je misschien net zo goed zes overmaatse zuigers erin laten monteren.
 4. Alfriedel

  Geklop uit de achteras

  Zie hier de foto's. Gewoon een halfrond gebogen plaatje schuif je tussen het rubber en de as en vult daarmee de ruimte op, weg geklop.
 5. Alfriedel

  Geklop uit de achteras

  Oké, ik zal morgen een foto maken.
 6. Alfriedel

  Geklop uit de achteras

  Het waren de stabilisatorstang rubbers. De bouten kreeg ik niet los dus heb ik 1 mm dikke rvs plaatjes om de helft v/d stang ertussen gedrukt die ik eerst rond heb geklopt in de radius van de stang en aan een kant scherp heb geslepen zodat ze het rubber netjes weg drukten en tussen het rubber en de stang schoven met siliconenvet. Ik heb ze 2 cm laten uitsteken zodat er een slangenklem om paste en kunnen ze er niet af vallen als ze eruit zouden schuiven onder het rijden. Het geklop is helemaal weg.
 7. Alfriedel

  check engine lampje brand

  Gisteren geweest bij Raymond en de auto laten uitlezen, ze hadden het probleem gauw gevonden: een vacuumlek. Na het verholpen te hebben hebben ze de auto nagekeken en was deze goed gekeurd voor de vakantie die er aan zit te komen. Check engine lampje is uit en blijft uit, auto rijdt veel beter nu. Ook een suggestie gekregen om het geklop uit de achteras te halen en is nu ook weg. TOP gasten daar. Fijne vakantie gewenst.Ik ga alleen nog daarheen in de toekomst.
 8. Alfriedel

  check engine lampje brand

  Kan elke garage dit uitlezen?
 9. Alfriedel

  check engine lampje brand

  Inmiddels een nieuwe accu geplaatst en het leek succes te hebben de lampjes bleven uit ook na een nieuwe start onderweg, ik al blij maarrr..... na een kwartier rijden floepte allebei de lampjes tegelijk weer aan (check engine en cruiscontrol niet beschikbaar) Nu ga ik eerst een nieuw brandstoffilter plaatsen. Wordt vervolgd.
 10. Alfriedel

  check engine lampje brand

  Oja, ik ben meer bekend met SU carburateurs. Vroeger op mijn MK 9 en tegenwoordig op mijn Volvo Amazon. Ik ga eerst een nieuwe accu kopen want hij start wel binnen een sec. maar dan valt het voltage toch al terug naar 10 volt.
 11. Alfriedel

  check engine lampje brand

  Wat is de LMM? Noodloop doet hij zeker niet van middag nog even geplankt dan is ie zelfs snel te noemen. Ook het lampje gereset en gestart met accu van mijn 53 jaar oude Volvo en lampje bleef uit. Misschien accu probleem deze is ouder dan vijf jaar maar weet niet hoeveel ouder. Check engine lampje gaat samen met cruisecontrol lampje tegelijk aan.
 12. Alfriedel

  check engine lampje brand

  Hallo Forumleden, gisteravond ging het check engine lampje branden van mijn X-Type 2,1 v6 uit 2002 maar de auto bleef normaal rijden zo'n 180 km lang. Net heb ik het uitgelezen en zegt hij: code P0171 system to lean Bank 1, en code P0174 system to lean Bank 2. Hoe kan dat en wat is er aan te doen? Is de benzine-lucht verhouding dan te arm? Ook gaat er af en toe een lampje branden en staat er: cruisecontrol niet beschikbaar. Wie kan mij helpen? Groet, Alfred.
 13. Alfriedel

  Fusee kogels vernieuwen

  Ik denk dat ik dat ook maar ga doen, misschien komt het wel uit dezelfde fabriek.
 14. Alfriedel

  Geklop uit de achteras

  Hallo mede forumleden, ik heb nog een vraag, als ik met mijn X-Type 2,1 v6 over een slecht wegdek rij dan klinkt er een kloppend geluid uit de achteras maar ik vind nergens speling in alles lijkt strak zonder ruimte. Kunnen het misschien de schokbrekers zijn? Deze zijn nog nooit vervangen in ruim 200.000 km. Toen ik de auto kocht vijf jaar geleden was het kloppende geluid er ook al en is niet erger geworden. Misschien is het een bekend euvel, iemand zei het zijn de stabilisatorstangrubbers maar deze zitten ook nog strak. Wie weet wat het zo kunnen zijn.
 15. Alfriedel

  Fusee kogels vernieuwen

  Vandaar mijn vraag of iemand er ervaring mee heeft.
×