Jump to content

wvdl

Club Donateur
 • Content Count

  745
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by wvdl

 1. Vaak is het de "electronica" in het slot (ie de microswitch) die de geest geeft. Die "electronica" wordt ook gebruikt/geactiveerd als je met de sleutel je deur op slot draait (en is een veel voorkomend probleem op vrijwel alle types Jaguar van deze leeftijd). Maar goed, is dus niet relevant als het met de sleutel wel goed werkt. Qua deurpaneel open maken, daar kan ik je niet mee helpen. Succes met de zoektocht en de reparatie!
 2. Sloten die na het afsluiten meerdere keren open en dicht gaan zijn meestal een teken dat het slot aan vervanging toe is. De meeste forumspecialisten kunnen daar wel mee helpen (zie banners op de site). Gebeurt het ook als de sleutel gebruikt wordt om af te sluiten?
 3. Was een prachtige rit! Mooie landwegen, afgewisseld met stukken heide (met zelfs hier en daar een beetje hoogteverschil! ) Lunchlocatie was bij kasteel Vanenburg (nabij Putten) - een prachtige en bourgondische plek om even te stoppen. Inderdaad een gezellige en geslaagde rit. Bedankt voor het organiseren, Mark en Simone! Wij zijn er de volgende keer ook weer graag bij Edit: @Laan bedankt voor het plaatsen van de foto's (we zijn zelf helemaal vergeten die te maken)
 4. wvdl

  de P stand !!

  Goed opgeladen accu kan een oplossing zijn - niet volledig opgeladen accu's zorgen voor de gekste foutmeldingen in deze auto's. Een andere mogelijkheid is een defecte brake switch. Is t een mogelijkheid om even bij Classic&Ko langs te rijden? (is een forumsponsor, in Vorden, bij Zutphen)
 5. Vergeten toe te voegen - dat was wel voor een XK8, die meer verwant is aan een X308 dan aan een X350.
 6. Heb destijds preventief m'n differentieel vervangen bij G&G door een gereviseerd exemplaar. Is binnen een dag gebeurd, en heeft sindsdien (4 jaar geleden) niet gelekt of iets anders. Kosten weet ik niet meer precies - totale kosten (incl arbeid) waren meer dan een oliewissel, maar minder dan een ruilmotor plaatsen
 7. wvdl

  83mm TB voor XJR/XKR

  Bedankt voor het delen, leuk initiatief! Heb zelf een AJ26 (N/A), maar kan het intiatief waarderen.
 8. Volgens mij is het onderstel van een XKR (X100) altijd een CATS-onderstel (elektronisch geregelde demperstijfheden). Onderhoud aan de motor is bij een R wel vaak prijziger omdat de supercharger nog wel eens in de weg kan zitten. En de banden zijn iets breder en dus ove rhet algemeen duurder. Hoe staat het bij beide auto's met de roest/roestpreventie? X100 XK's staan erom bekend dat ze er aan de buitenkant prachtig uit kunnen zien, maar heel veel roest verstopt hebben zitten... Als de staat van onderhoud bij beiden hetzelfde is en het niet om veel k
 9. Inderdaad een prachtige dag gehad, met een mooie rit (goed opletten en je best doen - zal eerlijk zeggen: ben wel een paar keer verkeerd gereden, maw zeker geen saaie rit ). Het stadsstrand was fantiastisch voor de kleine en de bbq lekker. Leuk om weer vaste en nieuwe gezichten van het forum te zien. Mark, Simone & Jessica: hartelijk dank! Fantastisch georganiseerd!! We hebben genoten!
 10. Je bedoelt: je hebt weer een goed excuus om nog weer lekker wat kilometertjes te maken met de XK?
 11. Dan zou er fabriek af een verbeterde versie van de plastic kettingspanners op moeten zitten. Als de spanners worden vervangen, worden ze vervangen door de metalen versie van de 4.2 (meestal niet door de verbeterde plastic versie). Natuurlijk is het mogelijk dat de originele spanners al een keer vervangen zijn...
 12. Is het een 4.2? Dan zou je namelijk gelijk de goede kettingspanners moeten hebben.
 13. hangt er misschien ook vanaf welk 4.0 blok je hebt - een AJ26 of een AJ27? Een AJ27 heeft CVVT, waar de AJ26 slechts VVT heeft - weet niet of de ECU daar iets mee doet of de info wil hebben... Bij AJ27 hebben beide cats een O2-sensor voor en na, bij de AJ26 slechts O2-sensor voor de cat. Maw best veel verschillen. Maar leuk project als je de tijd en doorzettingsvermogen hebt!
 14. Leuk! Kan ik eindelijk je nieuwe concours-century bewonderen
 15. Hallo Jan-Willem, Het verschil qua X308 en XK8 is vrij klein. Zelfs sommige roestplekken zijn vergelijkbaar (achter front subframe). De motor en bak zijn hetzelfde (als je ten minste de 4.0 hebt, de 3.2 is nooit leverbaar geweest in de XK8). De deursloten gaan bijvoorbeeld bij zowel de XK8 als de XJ stuk (en X-type, en S-type) na verloop van tijd. Kan me voorstellen dat de versnellingsbak het bij een 3.2 X308 minder zwaar te verduren krijgt, en dus minder snel aan een revisie/olieverversing toe is. Weet niet hoe het met de raamlijsten zit bij een X
 16. Ben benieuwd hoe het bij jouw auto uitpakt!
 17. Ik heb die behandeling toen bij G&G gedaan met mn XK8tje, en dat maakte echt goed verschil, als dag en nacht
 18. De laatste keer dat ik checkte had de KNAC wel een wegenwacht-service die zo werkt, maar dan alleen voor auto's vanaf 25 jaar (maar ANWB niet)
 19. Ik heb me ook aangemeld en betaald - heb er nu al zin in!
 20. Hij heeft een mooie reeks nieuwe Jaguars neer gezet, met verfrissende nieuwe lijnen. Is inderdaad afweachten waar Thomson ( opvolger van Callum) mee komt. Die 2 werken kennelijk al 18 jaar samen, dus Callum weet aan wie hij het over draagt.
 21. Voor mij idem - als ik kan helpen, stuur mij dan ook maar een PB
 22. Samenwerking kan voordelen hebben, maar het is ook de vraag hoe het vorm krijgt. Ik vind het wel fijn dat het forum gratis is (benodigde donaties daargelaten). Maar het model van de JDCH is toch juist dat je een (vaste) jaarlijkse contributie betaalt en in ruil daar voor een aantal voordelen krijgt. Dat valt toch moeilijk te combineren met het forum? Staat het de JDCH trouwens niet nu al vrij om allerlei events, ritten en rallys aan te melden bij de forum-agenda? (en dan een extra regel te plaatsen in de trant van "niet-JDCH-leden betalen een kleine onkos
 23. En daar sluit ik me weer bij aan! :-)
×
×
 • Create New...