Jump to content

Djurre1980

Members
 • Content Count

  971
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

Everything posted by Djurre1980

 1. De weg ernaar toe was ook totaal niet boeiend. Ik had twee badstof doeken, eentje voor inwrijven eentje voor uitwrijven Kijk met dit spul haal je geen krassen weg, het is geen polijstmiddel. Het is eigenlijk bedoeld voor tussen de waxbeurten door, maar het werkt dus ook perfect nadat je de auto met shampoo met daarin was hebt gewassen. En de lak is meteen beschermd, gaat meerdere wasbeurten mee.
 2. Gisteren de XJ40 Gold gewassen en daarna Meguiars Quik Detailer gebruikt. Opspuiten, inwrijven en uitwrijven *bling* *bling*. Wat een makkelijk spul is dat zeg. Je kan het overal opspuiten, lak, chrome, rubber, glas. Ideaal spul voor de luie poetser zoals ik en het resultaat mag er zijn.
 3. Bedankt man, altijd goed, foto's!!!!
 4. Die stuurkogel is bij de laatste APK vervangen. Is niks aan gedaan vandaag. Die uitlijnspecialist zei ook dat het er anders uitzag t.o.v. de andere kant maar dat hij niet kon zien wat er nou precies niet goed aan was, of zat.
 5. Dat is een reactie waar ik iets mee kan Pim! Ik ga het aan mijn garagist voorleggen, maat van me dus moet goed komen. Ik snap inderdaad ook niet wat iemand bezield om een reparatie op een dergelijke manier uit te voeren. Waarschijnlijk moest er in z'n leven snel een keer apk op en was dit voldoende, ofzo....
 6. Ik ben vandaag bij de bandenspecialist geweest, ook specialist in uitlijnen. Bij de vorige APK (bij aankoop inmiddels alweer 4 jaar terug) hebben ze een stuurkogel vervangen, maar de auto niet uitgelijnd blijkbaar. Als gevolg, twee versleten voorbanden binnen no time. Vandaar dat ik 'm vandaag dus uit wilde laten lijnen. De specialist (type azijnzijker, zeer kritisch) vond de algehele staat van de Jaguar echt netjes en hij vond dat ik 'm origineel moet houden en als hij in deze staat oud wordt is het een prima classic. Hij werd er vrolijk van zei hij, ok mooi, bedankt. Het uitlijnen echter ging niet door, de spoorstangen zaten muurvast, hij adviseerde deze eerst te vervangen. Een ander punt van aandacht was de draagarm links, daar misten een aantal bouten (waarschijnlijk afgebroken) en de draagarm was nu vastgelast, maar niet erg professioneel. Hij adviseert mij dus om aan beide kanten de draagarmen en spoorstangen te vervangen voor nieuwe exemplaren voordat hij aan uitlijnen gaat beginnen. Maarja... het blijft een €2700 Jaguar, dus als ik alles voor nieuw moet vervangen is het natuurlijk top, maar rechtvaardigt dat de lage economische waarde? Kan ik eventueel ook alleen het defecte draagarm laten vervangen voor een gebruikte en twee nieuwe spoortangen plaatsen? Wat vinden jullie?
 7. Ik heb een maat die inmiddels ver weg woont. Om die reden praktiseren we niet altijd live, maar met video, foto, voiceberichten etc. Vandaag stuurde ik hem een filmpje over de Gold die ik aan het klaarmaken ben. Beetje ouwehoeren over de staat, verwachtingen, dromen, ideeën etc. Het leuke is dat ik 'm ooit gekocht heb van iemand die 'm ook echt als rijdersauto gebruikte. Niks poetsen, niks binnen staan, gewoon zonnebril op, dak open, favoriete muziek op, honden zonder kleed op de achterbank en gaan. Eigenlijk dus logisch om die trend voort te zetten. De auto is eigenlijk in dezelfde staat als toen ik 'm kocht, want ik heb er in 5 jaar tijd niets aan gedaan. (anders dan standaard onderhoud) Ik denk dat ik 'm ook zo laat... hij gaat voort als echte rijdersauto, geen showroomstaat, maar net genoeg om ervan te genieten. De staat is overigens nog wel heel goed, interieur beetje patina door het gebruik, en paar kleine plekjes op het dak. Dat laatste laat ik wel een keer aanpakken, want roest heb ik een hekel aan. Het filmpje.. het geouwehoer heb ik eruit geknipt.
 8. Zouden ze passen qua steek etc?
 9. Je hebt volkomen gelijk. Ware het niet dat ik altijd een hekel heb aan priegelwerkjes. Ik ben meer van het grove geschut, haha!!! Maar misschien waag ik een gok, maar als iemand het leuk vind om te doen mag die zich melden hoor
 10. Oke, dus toch die module maar weer bekijken. Weet jij iemand die 'm door kan solderen tegen vergoeding? Want ze zijn nieuw niet meer te koop toch?
 11. Verstandige vrouw is dat toch Ze reed overigens naast Land Rover vaak in Jags en Daimlers vroeger. Net zoals Diana, die heb ik meerdere keren uit een XJ40 zien stappen op foto's. Ze reed er zelf ook in.
 12. Heren, ik ben een beetje de XJ40 Gold aan het klaarmaken. Al lange tijd heb ik dat de achterlichten en stadslichten spontaan uitvallen. De module achter het dashboardkastje heb ik al eens vervangen voor een andere, weliswaar 2e hands module, maar het probleem bestaat nog steeds. Meestal gaan ze als de auto koud is wel aan, maar vallen op een gegeven moment uit, en komen soms ook weer aan. Lijkt dus ergens een slechte verbinding, maarja... waar? Wat is allemaal verantwoordelijk voor die specifieke verlichting?
 13. Leuk bedankt voor de link. Erg speciaal ding, en bloedsnel lijkt me.
 14. Ja... de S2 vind ik eigenlijk de mooiste klassieke Jaguar. Maar aangezien de erfenis van mijn dochter zo ongeveer al naar de 3 gaat die ik al heb laat ik een S2 maar voor wat het is haha. De Gold is een speciale gelimiteerde uitgave die in 1994 uitgebracht is. Het laatste jaar dat de XJ40 geproduceerd is, om 'm uit te zwaaien zeg maar. Kenmerkend zijn o.a. de Kiwi velgen met gouden Jaguar centercaps (zitten inmiddels onder de Gold) een dubbele gouden coachline op de zijkant, een gouden Growler op de motorkap, een houten pookknop, in zwart met goud de emblemen met "Jaguar"en XJ6 Gold" op de achterklep. Er is mij verteld dat de letters daarvan echt bladgoud is, maar of dat waar is weet ik niet. Verder zal hij wel wat dikker aangekleed zijn, maar dat weet ik niet zeker. Het is een vrij gelimiteerde uitgave, maar heb er al meerdere op Marktplaats voorbij zien komen, dus met die zeldzaamheid valt het mee. Hij heeft inderdaad airbags. Al die volgens de sticker in de deur eigenlijk al 11 jaar geleden vervangen hadden moeten worden 😄 Fijn dat jullie het een goed idee vinden! PS de Corona velgen die op de foto staan zijn te koop.
 15. He toch niet goed genoeg gezocht Gaaf ding zeg.... wauw!!!!!!!!!!!!!!!
 16. Nog nooit eerder van gehoord volgens mij. Wel erg fijn om te zien!
 17. Ik heb nu binnen staan de voor mij ultieme collectie. -Daimler Series 3 -Daimler XJ40 -Daimler X300 Voor dagelijks gebruik de MG ZT diesel, verbruik 1:20. Dus dat is een prima collectie die houdbaar is. Welnu, ik heb ook nog de XJ40 Gold. Ik was van plan deze auto te verkopen aangezien hij niet meer binnen kan staan. Echter, ik heb eigenlijk he-le-maal geen zin in koopjesjagers die het ding van mij willen stelen voor een zo laag mogelijk bedrag. Eigenlijk mensen zoals ik zelf dus Ik heb dan ook besloten 'm voorlopig te houden, lekker te rijden, ook in minder weer. Immers, de rest van de collectie wordt al gekoesterd binnen. Het wordt dan een lekkere rijders XJ40 die wel nog wordt vertroeteld, maar wel gewoon dagelijks gebruikt gaat worden. Goed idee?
 18. Inmiddels gereserveerd. Iemand van hier? 😬
 19. Djurre1980

  Wimb's X308

  "Doordat ik vanwege corona nu elke dag thuiswerk, ben ik er achter dat mijn weekindeling zodanig is dat ik niet meer aan werken toe kom. Lang leve corona! "
 20. Bij mijn X300 is het een pinstripe zeg maar. Dus in de lak verwerkt. Is het een sticker origineel? Wat heerlijk cheap ass weer haha. Nu is mijn X300 wel eens herspoten wegens de zengende zon in Tenerife, maar toch, de gespoten coachline lijkt origineel.
 21. Ik had bij de aankoop van mijn Daimler het geluk dat de vorige eigenaar wel een poetser was haha. Stond er dus nog gepoetst bij. Overigens denk ik niet dat je beter had moeten kijken. Veel kom je pas later achter als je op je gemak kan kijken zonder dat de verkoper z'n ogen in je rug prikken. En bij zo'n eerste ontmoeting moet je zoveel bekijken en controleren dat veel zaken niet eens opvallen, ook al bleken ze later goed zichtbaar geweest te zijn. Ik ga jouw poetsproducten eens onder de loep nemen.. misschien is het voor mij ook wel wat. Mooi dat de jouwe nu een goede beschermlaag heeft nu hij buiten moet staan.
 22. Heel eerlijk toch best wel een waslijst aan zaken die aandacht verdienen hoor.... Ik had voor die prijs minder werk verwacht, maar weet inmiddels dat het echt niets zegt. Ben blij dat jij 'm gekocht hebt en de Daimler in goede handen terecht is gekomen. Hij staat er prachtig bij... welke producten gebruik je? Ik was laatst bij Carglass met een joekel van een kogelgat in mn ruit van de MG. Konden ze gelukkig HPX4en. Maar die kerel zei, goh prachtige auto, je poetst zeker wel blablabla. Nou niet dus, ik hou niet van poetsen. Maar nu hebben ze daar een Meguiars lijn, en demonstreerde hij wat. Was een soort was in een spuitbus. Erop spuiten, uitwrijven... klaar, glom als een tiet en goede bescherming. Zoiets wil ik nog wel doen na het wassen
 23. Haha... dat is altijd hard werken maar dankbaar. Daarna in de zon erbij gaan zitten met een pilsje en genieten van het gedane werk.
 24. Hoe is het met de mooie rode dame?
 25. Maar dan heeft ie dus nog wel gereden sinds 1992 😝. Ik ben benieuwd naar het verhaal. Leuke auto hoor. Zeldzaam met stof en handgeschakeld.
×
×
 • Create New...