Jump to content

Djurre1980

Members
 • Posts

  1,260
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  31

Everything posted by Djurre1980

 1. Oh ja, sorry! Zag niet dat Kees z'n advies hetzelfde was. Ik zou inderdaad ebay.co.uk in de gaten houden. In Amerika heb ik goede ervaringen met https://www.welshent.com/ Zij doen in nieuw en gebruikt. Dan komen er alleen wel invoer/btw en hogere verzendkosten bij.
 2. Schut Soest. Enorm terrein met sloop Jags en hallen vol onderdelen.
 3. De Daimler is inmiddels klaar en heb een aantal grote ritten ermee gemaakt. Hij rijdt echt heerlijk. Ik kan merken dat er op de techniek goed houden niet bespaard is. Hij heeft dan ook werkelijk alle beurten bij Jaguar specialisten gehad. Ik ga nu kilometers maken en nog een keer een voorscherm vervangen.
 4. G12+ wordt gezien als universele kvs en mag gemengd worden met G11 etc. Idealer is het als je gewoon vult met 1 product waarbij G12+ een moderne variant is die ook in oude G11 koelsystemen kan. Ik gooi G12+ in mijn oude Jags en camper uit 1987. Ik zou niet hoger gaan dan G12+, dus geen G12++, G13 of G14.
 5. Inmiddels zijn we heel wat verder gekomen met het opknappen van de very low budget Daimler: -4x banden vernieuwd -Schokbrekers voor vervangen voor nieuwe Monroe schokbrekers -Motorolie + filter vernieuwd (Valvoline Max life 10w40) -Bougies vervangen voor nieuwe bougies 6x -Nieuwe bougiekabelset geplaatst -Gereviseerde stuurpomp geplaatst -Slang stuurpomp gerepareerd (zat scheurtje in) -Nieuw luchtfilter geplaatst -Uitlaatsysteem gereviseerd met nieuwe uitlaatmoffen en uitlaatklemmen -Nieuwe brackets achterbumper geplaatst en achterbumper terug gemonteerd Gaan nog de koelvloeistof, remvloeistof en een uitlaatrubber vervangen. De achterbumper zit weer mooi op z'n plek. De brackets waren compleet doorgerot. Dus nieuwe originele brackets geplaatst en het geheel zit weer stevig vast. Cosmetisch gezien moet er eigenlijk een ander voorscherm linksvoor (bestuurderskant) op. Dus als iemand een goed scherm weet liggen hou ik me aanbevolen.
 6. Top dat hij weer loopt! Motorisch zijn het niet de slechtste auto's om stil te staan is ook mijn ervaring. Ben je al blokkie om ermee geweest?
 7. Ja mooi is die hoor. Rijdt nog goed maar moet wel weer keer apk op. Zodra ik m'n brug heb eerst eens grote beurt uitvoeren.
 8. Budget collectie weer eens vastgelegd .
 9. Hartelijk dank!! Ik laat weten hoe het gegaan is. Groet, Djurre.
 10. Oke helder. Enige wat ik me afvraag, zit de bumper aan de zijkanten erin geschoven of klikt het daar ook vast zeg maar? Is het een kwestie van voorzichtig naar achter schuiven of moet er eerst iets ontgrendelen?
 11. Dank dank Pim heb jij nog tips or tricks v.w.b. vervangen stuurpomp en/of verwijderen en monteren achterbumper?
 12. Van de week lekker bezig geweest met de budget winter Daimler . -4x banden vernieuwd -Schokbrekers voor vervangen voor nieuwe Monroe schokbrekers -Motorolie + filter vernieuwd -Slechte uitlaatdelen bij achterdempers eruit geslepen en dempers met nieuwe uitlaatdelen vastgezet links en rechts (volgende keer monteren we ze weer terug) -Bougies vervangen -Olie differentieel achteras gecontroleerd -Brackets achterbumper losgeschroefd Komende week hoop ik nieuwe brackets voor de achterbumper te ontvangen. De oude zijn al los, dat scheelt. Ik denk wel dat de hele bumper eraf moet. Kan deze met de zijstukken er nog aan in z'n geheel eraf geschoven worden of....? Ook willen we dan de stuurpomp vervangen. Nog tips voor het demonteren en monteren hiervan? Bedankt
 13. Hoi Pim, De pomp kost nieuw €693 euro bij SNG, en gereviseerd €154 dus ik ga voor het laatste. Ik zal BDC7980 mee bestellen, dank voor de tip. Ik laat wel weten hoe het ging . Dank voor hulp.
 14. Hoi Pim! Dank voor je reactie. Die pakkingset voor de stuurpomp, is die lastig te plaatsen? Dan ga je eigenlijk de pomp reviseren? Ik zal eens kijken of ik de slangen meteen mee kan bestellen, goede tip. SNG kan deze brackets leveren BDC9436 voor de achterbumper. De twee onder de achterbumper zijn doorgerot maar de zijkanten zijn nog goed. Ik zag dat bij het 1994 model de bracket er heel anders uitziet, soort schokbreker lijkt het. Die zijn veel steviger en roesten niet, maar passen niet op een 1993 model denk ik? Zie foto. PS nee dit is in Maarsbergen. niet Friesland
 15. Gisteren plan gemaakt om de technische staat te verbeteren van deze Daimler. Dit is het lijstje: -Stuurbekrachtigingspomp vervangen (lekt) -Bumpermounts achter vervangen (zijn doorgeroest, bumper hangt) -Bougiekabelset vervangen -Schokbrekers voor -Bandenset Verder beurt uitvoeren. Iemand tips v.w.b. vervangen stuurbekrachtigingspomp en waar ik die het beste kan kopen? En de bumpermounts, waar te krijgen? Mogen bij deze Daimler aftermarket onderdelen zijn. Daimler is uit 1993.
 16. Kijk, dat stukje geluk moet je dan net ff hebben dat het gewoon netjes terug buigt, klasse! Ik ben benieuwd naar het vervolg.
 17. Djurre1980

  Tang gezocht

  Ik probeerde in classifieds in de rubriek gevraagd een item te plaatsen maar toen kreeg ik deze melding: "You cannot create adverts in this category: missing PACKAGE INFO, TYPE or ITEM CONDITION. If you have already created them, edit your category and choose which ones the category will use. Contact the system administrator." Dus ik zet het hier neer als het mag. Ik zoek de rode tang uit een gereedschapsset van een XJ40. Zie foto. Heeft iemand 'm ergens liggen? Dank jullie wel medestrijders.
 18. Hoop dat de krachten op de vulpijp niet te groot worden. Geen lolletje als het gaat scheuren. Maar aan de andere kant, if you dont try you never know en it aint stupid if it works! Ik ben benieuwd! Goed bezig.
 19. Houtwerk is ook bovengemiddeld netjes. Ik denk echt dat met wat aandacht her en der een leuke auto tevoorschijn komt.
 20. Overigens: na oplappen komt hij misschien weer te koop aangezien ik al 3 Daimlers en 2 Jags thuis heb .
 21. Ik heb voor een vriendenprijs de Daimler van Jelk (Tabouret hier) overgenomen. Er was een reële kans dat hij gesloopt zou worden, en om dat te voorkomen en omdat het toch een Daimler is heb ik 'm onder mijn hoede genomen. De belofte (min of meer) en mijn wens is om 'm op de weg te houden. Hij is door Jelk technisch gezien altijd liefdevol behandeld, en hij heeft zelfs al zijn beurtjes van begin tot eind bij Jaguar specialisten gehad. Allemaal keurig afgestempeld in het onderhoudsboekje. Leuk compleet met gereedschapskoffer, en deels zijn zelfs de lamswollen matten nog aanwezig. Hij is in ieder geval volledig origineel met de juiste velgen, centercaps, lak, originele Daimler map met alle bijbehorende boekjes erin etc dat vind ik wel belangrijk. Cosmetisch gezien valt er nog wel wat te verbeteren inmiddels. Ik ga 'm binnenkort op de brug kritisch bekijken en daarna neem ik het besluit of het haalbaar is 'm te redden. Hij rijdt in ieder geval heel netjes en het is om te zien ook niet een verkeerde auto, al hij zeker tlc kan gebruiken. Ik moet in ieder geval een lek in de stuurbekrachtiging verhelpen. Verder werkt alles wel naar behoren en zie ik voor de volgende apk geen problemen. Wat er verder technisch nog naar boven komt moet blijken. Cosmetisch gezien ga ik het voorscherm vervangen, daar zit een roestgat in. Een achterdemper ga ik vervangen, want de eindpijp is eraf geroest, maar is er gelukkig nog wel bij. Verder wil ik de bumpers verwijderen en weer strak terug monteren zodat ze weer mooi uitgelijnd zijn. Verder poetsen HEEL VEEL poetsen, zowel exterieur als interieur. Als ik deze punten aanpak staat er al een heel andere auto. Ben benieuwd... wel weer erg leuk om met een Daimler bezig te zijn die wat liefde verdiend. Mijn andere wagens zijn goed op orde, dus daar hoef ik niet veel liefde aan te geven momenteel.
 22. Fijn dat je een tank gevonden hebt hoor. En wat een snoepwinkel he? Ook een hoop vergane glorie, wat dan weer een lust voor het oog is. Maar hij heeft zeer veel goede spullen liggen. Ben jij nou aan de overkant geweest? Eerste foto herken ik niet zo.
 23. Hee dat is vervelend. De twee keer dat ik was stond het hek open. Ik denk dat het alleen door John gerund wordt, en die kan wel eens even weg zijn. Misschien even bellen voordat je poging 2 onderneemt. Ik zou in jouw geval ook voor een betere tank gaan. Is een beetje makkelijk te zien of die niet ook geroest is van binnen? Immers na demontage zit er geen vloeistof meer in maar kan vocht wel z'n werk doen.
 24. Goed bezig kerel. Schut heeft het vast wel. Wil je voor mij vragen of hij een voorscherm bestuurderskant heeft voor een 1993 XJ40? Alvast super bedankt.
×
×
 • Create New...