Jump to content

Djurre1980

Members
 • Posts

  1,452
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  40

Everything posted by Djurre1980

 1. Oke interesting!!!! Ik ga eens navragen bij Blackcherry. Die vroeg laatst toen ik om onderdelen vroeg bij hem aan mij of ik het eerst al aan jou had gevraagd haha!
 2. Dat zou wel het mooist zijn inderdaad, ik zal er eens naar kijken. Als het beetje plug & play is en de onderdelen zijn niet extreem duur is dat ook een optie.
 3. Volgens mij heeft mijn 4S als enige collectie wagen geen cruise control, maar ik rij wel veel lange afstanden ermee. Hebben jullie ervaring met bijvoorbeeld Gold Cruise in een Jaguar uit 1994? Dank.
 4. Momenteel weer flink onderweg met de XJ40 4S. Hij is weer gekeurd en alleen twee achterbanden vernieuwd. Voor de zekerheid alle 4 gebalanceerd. Rijdt best zuinig met dit weer moet ik zeggen. Wel alleen snelweg kilometers tussen de 100-120 op de gps toch netjes 1 op 11 .
 5. Hij heeft ook blauwe kentekenplaten dus hier is iemand bewust bezig geweest 'm ouder te laten lijken.
 6. Vroeger gebeurde dit met Amerikaanse auto's ook veel. Op papier omgekat naar oudere bouwjaren om ze belastingvrij te laten zijn.
 7. Leuk om te zien dat Koolen ook voor jou een positieve ervaring heeft opgeleverd. Wat een prachtige wagen. ik zit hier te kwijlen.
 8. Meer dan prima. Ik ga hier geen goedbedoelde energie meer in steken. Succes met een 4 liter kopen.
 9. Goed ik zal wat jou betreft voortaan alleen zeggen wat je wilt horen. En ik hoor zo vaak dat men mijn collectie niet begrijpt of het maar lelijke auto's vind. Ik heb 10 keer liever dat ze dat eerlijk zeggen dan dat ze beetje mee gaan ouwehoeren met me terwijl ze er niks van menen. 😄😄 Fijne avond!
 10. Lees even terug en je ziet dat alles wat ik schreef louter opbouwend bedoeld is.
 11. Klopt, maar ik zit hier om eerlijk mijn mening te geven in de hoop dat mensen geen verkeerde beslissingen nemen indien ze wellicht een verkeerde inschatting maken waar ze zelf nog achter moeten komen. Ik kan ook zeggen gaaf, doen!!! Terwijl ik eigenlijk denk: gooi jij maar duizenden euro's weg vriend. Dat zou ik pas lullig vinden. Dus wanneer je hier iets plaatst kan je wat mij betreft een eerlijke mening krijgen. Wat je uiteindelijk doet is altijd aan jou. Tot nu toe vind ik het een fantastisch project en erg gaaf dat je 'm gered hebt en op de weg gebracht hebt. Ik behandel je zoals ik zelf graag behandeld wil worden. Veel wijsheid gewenst 😎😎👍.
 12. Hij wil het laten doen door een specialist gaf hij eerder aan. Inderdaad, als je alles zelf kan zou het het overwegen waard zijn, puur zodat je kan zeggen dat je een 4 liter hebt, want nogmaals de 3.6 en 4.0 verschillen niet veel, en denk zelfs dat je dat in de praktijk na 30 jaar nauwelijks zal merken. Maar door een specialist dit uit laten voeren kost je geheid duizenden euro's, en dan snap ik de overweging ook niet meer 😄. Maar de keuze is aan jou, hou ons op de hoogte.
 13. Uiteraard, ik gun hem ook zeker de uitdaging. Heel veel plezier en succes en waar nodig helpen we 😎.
 14. In dat geval zou ik deze verkopen en een 4 liter kopen 😆. Veel minder gedoe en onzekerheden. Ik denk dat een motorswap te doen is maar de kans ook groot is dat het in dit geval gaat eindigen als een gestrand project. Dat zou zonde zijn als hij nu goedrijdend is.
 15. Ik denk wel dat je je af moet vragen of het een juiste beslissing is. Je weet nu dat je een goede motor hebt. Verschillen met de 4 liter zijn minimaal en cosmetisch gezien zien ze er vrijwel gelijk uit. Als je al donor 4 liter koopt zal het een blok zijn wat ergens op een schap ligt? Zo'n motor moet zich dan weer bewijzen, is hij net zo betrouwbaar etc. Ik zou het geld liever steken in andere zaken verbeteren / upgraden. Via de officiële kanalen ben je zo 1000/1500 euro alleen al voor het blok kwijt. Je kan ook te ver doorschieten in purist zijn. Maar goed dat is slechts mijn mening!
 16. Djurre1980

  Next!!

  De volgende Daimler die ik aan ga pakken is er eentje die ik al jaren heb (sinds 2015). Ik heb 'm destijds voor €800 gekocht en hij reed toen prima met geldige apk. Ik heb er echter doordat ik zoveel wagens heb nooit wat mee gedaan. Ik heb 'm voor het laatst uit mijn hoofd in 2019 op groene platen van Amersfoort naar Friesland gereden, en ook nu rijdt hij nog wel gewoon. Ik ga maar weer van voor af aan beginnen. Het gebruikelijke, grote beurt, nieuwe banden, schokbrekers etc. Het is nog een mooi exemplaar, geen roest in de voetenbakken etc.
 17. Tsja, en dan heeft Corona ook nog een flinke duit in het zakje gedaan. Ik ben ook niet zo'n ster in het plannen en gaan naar meetings overigens. Vorig jaar wel een tourrit met JDCH gedaan met de vrouw. Dat was op zich wel leuk, maar met regelmaat zul je er mij niet zien. Overigens loopt het hier op het forum nou ook niet bepaald storm meer lijkt het? Waarschijnlijk werkt het ook niet mee dat de hele autoindustrie flink onder druk staat. Auto's op fossiele brandstoffen moeten geweerd worden, en je voelt gewoon de antipathie toenemen voor degenen die nog niet gekozen hebben voor hybride of electrisch rijden. Helemaal lieden zoals wij die klassiekers hoog in het vaandel hebben staan worden steeds minder begrepen, en versleten voor milieuvervuiler. Ik merk aan mezelf dat ik ook meer moeite krijg om in de zomer mijn meest vervuilende dieselcamper uit 1987 van stal te halen door al die milieu massahysterie. Ik wil niet negatief zijn, maar toch zie ik het somber in voor de liefhebberij. Een ander punt is wellicht beschikbaarheid. Ik ben natuurlijk uitermate XJ40 fan, en ook X300 fanaat, maar merk dat deze twee steeds minder te koop aangeboden worden op de bekende verkoopsites. Het zal me niet verbazen als het aanbod (In Nederland) opgedroogd is binnen nu en een aantal jaar. Geen aanbod is automatisch geen nieuwe liefhebbers en dus geen nieuwe leden. Aan de andere kant, als ik ze niet allemaal op zou kopen zouden er ook meer liefhebbers zijn. 😅
 18. Was dit toen georganiseerd via dit forum of via jdch?
 19. 2009, toch alweer 14 jaar terug... waar blijft de tijd, en hoe zou het met de wagens zijn op die foto's? En alle eigenaren, nog steeds geïnteresseerd in Jags, nog steeds rijdende en in goede gezondheid?
 20. Was in 2009 in ieder geval. Ik weet niet de locatie maar zag er goed uit. Met heerlijk vlees op de BBQ! https://www.flickr.com/photos/vonb/with/3559137544/
 21. Yes garage is zo'n 100m2.
 22. Nou punt was dat ik mijn oude camper ook binnen aan huis wilde stallen. Dus hebben we besloten eenzelfde garage aan de bestaande garage te bouwen. Het bestaande hoge gedeelte voor 3 Jags, daarvan was de vloer 5 meter en die is opgerekt naar 6, en een lager gedeelte zodat de hoge camper erin zou passen.
 23. Ik herken het probleem. Toen ik hier kwam wonen was de garage 5 meter diep, net als een Jag. Dus moest ik de garage verbouwen zodat het wel zou passen 😅.
 24. Ik compenseer hetgeen waarvan ik vind dat te weinig voorkomt hier: leden die hun pracht en praal tonen 🤪. Maar waarom heb jij nog geen Jaguar of Daimler? Genoeg leuks te koop toch?
 25. Gisteren de XJR voor de tweede keer gewassen en wat lak correcties uitgevoerd. Ook de Daimler X300 gewassen en opgestart. Wat een geweldig duo is het zeg.
×
×
 • Create New...