Jump to content

Djurre1980

Members
 • Content Count

  1094
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

Everything posted by Djurre1980

 1. Goedenavond vrienden, Mijn blower in de XJ40 Gold ging altijd na een paar km rijden aan als hij in stand low, mid of high stond. tenzij ik 'm na het starten meteen op high zette, dan kon ik 'm meteen naar mid of low instellen. Vandaag merkte ik echter dat de blower helemaal niet meer werkt. Als ik 'm op low, mid of high zet hoor ik de flaps wel bewegen dus de knop werkt. Voor de rest hoor ik dus ook niet meer het geluid van de blower. Waar kan ik het beste beginnen met zoeken? Zekeringen lijken OK. Dank is groot Groet,
 2. Een echt goede kost NU geld inderdaad. Dat was 4-6 jaar terug wel anders. Ik heb een Daimler 4.0 XJ40 gekocht voor €750 euro met apk toen. Reed prima en is mooi. Mijn nu dagelijkse XJ40 was €2750 met nieuwe APK waar een reparatie uitkwam van +- €250 die de oude eigenaar betaalde. Hij gaf ook nog €50 benzinegeld mee Wederom een prima mooie auto waar ik nu soms 1000 km per week mee rij. Kmstanden rond de 225.000 bij aanschaf. Ik ben ervan overtuigd dat dit me nu niet meer zou lukken, dergelijke auto's kopen in die staat voor zo weinig
 3. Mijn MG ZT heeft af fabriek Xenon en die lampen trillen ook iets.
 4. Ik heb ervaring met retrofitlab. Keer projectoren in laten bouwen. Op zich prima werk geleverd. Al ging er een koplamp later wel finaal lek. Maarja, ze moeten in de over om ze open te krijgen en daarna worden ze weer dicht gekit. Als de kit verouderd krijg je lekkage.
 5. Een X300 begint wel zeldzaam te worden, maar een X300 3.2 of 4.0 inderdaad en anders een late (1994) XJ40).
 6. In een Daimler horen origineel lamswollen matten. Nieuw niet meer te krijgen, 2e hands zeer zeldzaam en er wordt vaak goud geld voor gevraagd. Ik heb ooit een setje via een contactpersoon in de UK gevonden voor een schappelijke prijs. Ik dacht via het XJ40.com forum. In mn Daimler X300 zaten ze nog en in m'n Daimler S3 ook, puur geluk! Kijk goed rond op ebay.co.uk. Als het niet persee origineel hoeft kan je bij elke mattenleverancier matten laten maken. Bijvoorbeeld: https://www.automatten.nl/automatten/?gclid=EAIaIQobChMIquLY68zY7w
 7. Djurre1980

  Sleutel

  Top dank voor de tip.
 8. Djurre1980

  Sleutel

  Oke toppie, even de betere sleutelmaker zoeken dus Thanks. Ik rij bij slecht weer met de stadslampjes aan. Dat mag officieel niet maar het zijn net dagrijlampjes bij een XJ40. Staat mooi vind ik.
 9. Djurre1980

  Sleutel

  Ik heb bij de XJ40 Gold maar 1 sleutel en afstandsbediening die beide gelukkig werken. Ik heb echter al een keer gehad dat ik de deur dicht gooide met de sleutel in contact terwijl de motor draaide en de deuren op slot waren. Gelukkig zat de deur niet helemaal dicht waardoor ik met een stuk soldeerdraad de deur van binnen open kon haken. Maar is zo'n sleutel gewoon bij de sleutelmaker bij te maken, of moet ik dan naar Jaguar?
 10. Ik klikte op die Marktplaats advertentie, he verdorie... werkt niet. Oh wacht, topic uit 2009 Ik ben benieuwd of die XJS nog steeds in goede staat is na 11 jaar.
 11. Centrale vergrendeling.... die werkt perfect in mijn xj40.. tot het gaat vriezen... dan wil hij niet meer... heel leuk want dan gaat het alarm er dus niet vanaf. Haha. Net zoals m'n startmotor geluid maakt bij kou en bij warm weer niet. Ach ja, de nukken van een dame op leeftijd. .
 12. Ik vind schuifdaken wel erg leuk bij rijden op binnendoor weggetjes. En volgens mij lekt die van mij verder niet. Verder is het wel iets wat ik erg weinig gebruik en dus niet persee hoef te hebben. Maarja veel Jags en zekers Daimler hebben er eentje.
 13. Dank voor de tip Hans, ik ga de site bekijken! Ik heb inmiddels een sample van Rubbermagazijn gekregen en deze past qua profiel perfect. Klemt ook op dezelfde wijze aan het schuifdak als origineel. Maar..... de kieren van het schuifdak zijn niet gelijk. Voor breed, achter smal, en volgens mij de zijkanten daar tussen in haha. Dat maakt het dus bijna onmogelijk om 1 rubber te vinden wat past.... Immers, voor zit hij perfect, maar achter komt hij klem te zitten. Ik heb nu maar een tijdelijk rubber gecreeerd uit verschillende rubbers wat rondom pa
 14. Ik heb eigenlijk nog geen enkel schuifdak meegemaakt waarbij ik op wat hogere snelheid het dak een stuk open kan zetten, dat kan met die deflector nu wel. Maar of deze nou beter dan origineel is weet ik niet. Het is een solide schuifdak wat prima werkt en origineel eruit ziet. Verder zijn rubbers ook niet meer te krijgen, net zoals bij het originele schuifdak Met die kantelstand is het overigens wel een stuk makkelijker om de rubbers te vervangen. Hij kantelt namelijk een fors stuk waardoor je er goed bij kan. Ik ga nu alternatieve rubber profielen proberen die b
 15. Net zoals ik er na jaren achterkom dat mijn XJ40 Gold een tilt stand heeft op het schuifdak kom ik er net ook na jaren achter dat mijn Daimler XJ40 met origineel schuifdak geen tilt stand heeft.
 16. Ik ben ook simpel ook soms maar vanavond bedacht ik me dat mijn schuifdak waarschijnlijk ook een tilt stand heeft. Op die manier is het rubber eenvoudig te vervangen natuurlijk, want het gaat alleen om het achterste gedeelte die iets doorloopt naar de zijkanten. Aan de voorkant zit het rubber nog gewoon op z'n plek en is in goede staat. Dus nu nog het goede rubber zien te krijgen en dan is het een kwestie van het rubber aan die rand klemmen. Of zit dat ook nog verlijmd?
 17. Hoi Pim, Hartelijk dank voor de foto's. Jouw dak ziet er hetzelfde uit als mijn 1990 XJ40 dak. Inmiddels heb ik contact gezocht met een bedrijfje wat gespecialiseerd is in schuifdaken en zij meent dat het een Golde of Webasto Diploma(a)t schuifdak is en ze dacht dat ze daar nog wel een rubber voor had. Ik ga daar dus maar even op verder borduren. Ik kan verder niets vinden op Golde of Webasto Diplomat, anders kon ik vergelijken.
 18. Klopt die schakelaar zit ook in m'n 1990 XJ40. Oke Pim alvast hartelijk dank, ik ben benieuwd.
 19. Ik weet het ook niet zeker. Maar vooral die schakelaar blijft vreemd.
 20. Update: Ik weet inmiddels dat de schakelaar die ik heb onderdeelnummer YUC10004 heeft die gebruikt werd voor.... Webasto schuifdaken Dus... de kans wordt steeds groter dat het aftermarket is.
 21. Oke top, ik hoor het graag. Mijn XJ40 Gold is in feite een kale XJ6. Andere Golds heb ik zonder schuifdak gezien. Kan zomaar zijn dat het een aftermarket schuifdak is.
 22. Ik heb net even bij mijn Daimler XJ40 uit 1990 gekeken maar tenzij de schuifdaken voor de 1993-1994 modellen anders zijn kan het wel eens zo zijn dat het schuifdak in mijn XJ40 Gold niet origineel is. Het ziet er erg anders uit dan bij mijn 1990 XJ40 en het rubber van dat schuifdak voelt ook aan als rubber.... Het knopje van het schuifdak is ook anders. Het zou ook verklaren waarom ik geen roest op het schuifdak zelf heb zoals de meeste XJ40 met origineel schuifdak wel hebben. Schuifdak van mijn Daimler XJ40:
 23. Nog even een cluse-up van het "rubber" wat er bij mij af kwam. Het zwarte voelt echt meer als textiel dan rubber en dat witte koort waar het zwarte spul omheen zat is net elastiek. Zou soms het originele rubber al eens vervangen zijn geweest voor dit spul? Het voorste gedeelte van het rubber van het schuifdak zit nog steeds op zn plek op het schuifdak trouwens. Is dat ook niet vreemd?
×
×
 • Create New...