Jump to content

Djurre1980

Members
 • Content Count

  843
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Djurre1980 last won the day on January 22

Djurre1980 had the most liked content!

Community Reputation

105 Toppertje

About Djurre1980

 • Birthday 03/12/1980
 • Age 39

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Gelderland
 • Age 39

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Hallo,

  Ik ben een autoliefhebber en in het bezit van een leuke Daimler XJ40 uit 1991.
  Voor dagelijks vervoer heb ik een in nieuwstaat zijnde Lexus GS430 V8 uit 2001.
  Ik ben inmiddels ook in het bezit van een Daimler X300 uit 1995 en ben ik zoekende naar een XJ40 voor dagelijks gebruik.
 • Age 39

Recent Profile Visitors

587 profile views
 1. Vandaag de Daimler en Gold weer eens naar buiten gehaald om eens lekker ze te bekijken en erbij te praktiseren zoals ik dat noem. De airco van de Daimler werkt dus ook gewoon nog hé. Ongelooflijk ik ben 2e eigenaar, alle sleutels zitten erbij, volledig Jaguar onderhouden, ziet er nog netjes uit en de AC werkt ook nog.... en dat voor €1450.
 2. Ik ben mijn Xj40 Gold zo origineel mogelijk aan het maken. De velgen die er nu op zitten zijn origineel jaguar en in zeer mooie staat (bijna nieuwstaat) maar ik wil er de velgen onder hebben die eronder horen: Kiwi's. Ik lever er Jaguar center caps bij. Wie wil ze ruilen tegen een in perfecte staat zijnde Kiwi's?
 3. Zo, afgelopen zaterdag de Daimlers opgehaald uit de loods die ik nu nog huur. In mijn garage thuis staan ze heel wat mooier en droger. De XJ40 reed weer prima ondanks dat hij inmiddels alweer zo'n 3,5 jaar stil heeft gestaan. In 2019 maar weer eens APK erop regelen en ermee rijden. Hetzelfde geldt voor de X300, staat ook alweer even stil. Thuis kan ik ze rustig klaar maken voor APK. Ze kunnen mooi staan zo in het hoge gedeelte van de garage. Ze staan ruim genoeg om via bestuurderskant erin te komen, en ik hou bij de werkbank nog genoeg ruimte over voor wat barkrukken zodat het een bar kan worden Het blijven toch wel top Daimlers voor 800 en 1450 euro, en nog in dezelfde kleur ook
 4. Een handelaar zou er doorgaans meer voor vragen dan een particulier, hij moet er immers wat op verdienen. Mijn ervaring is dat het niet altijd wat uitmaakt. De Daimler X300 bij dat pandjeshuis kocht ik voor een schijtprijs. OK toegegeven, die andere Daimler kocht ik voor nog een veel grotere schijtprijs bij een particulier Het belangrijkste is dat als de prijs redelijk is dat je een goed gevoel hebt bij de aankoop. Met (auto)handelaren kan je wel makkelijker apktje erbij regelen, of enige vorm van garantie. Dat is bij particulieren vaak niet bespreekbaar.
 5. Die bar komt! Staat een oude maar oerdegelijke werkbank die omgetoverd gaat worden tot mancave bar. Ik heb laatst zo'n vintage Animo horeca koffiezetter gekocht. Ook heb ik bij een Tattoo shop 3 originele fifties barkrukken opgehaald en een beertender gekocht Verder komt er nog een minibar en natuurlijk veel Jaguar opsmuk. Maar eerst electra regelen en de fabriekslampen ophangen. Een brug zou erin kunnen maar ik ben geen sleutelaar 😄 Ik plaats wel een foto als het klaar is
 6. Ik heb ooit een Daimler X300 Six 4.0 gekocht voor 1450 euro bij een pandjeshuis. Alle sleutels erbij, volledig Jaguar onderhouden (met onderhoudsboekjes volledig ingevuld) 2 eigenaren, gereedschapsset nog in plastic, en perfect rijdend. Twee ton op de klok, minpunten zijn er ook, paar roestblaasjes op wielkasten achter, en een wiellager stuk, maar kan ook uit diff komen. In ergste geval dus ruildif eronder schroeven. Vond het een leuke aankoop, kleur is exact hetzelfde als mijn 800 euro Daimler XJ40. Ik vertel dit verhaal maar weer eens zodat je kan zien dat je voor weinig enorm veel jaguar kan kopen. Ik heb ze wel in de crisistijd gekocht, ik heb het idee dat ze nu weer in prijs gestegen zijn.
 7. Ach als wij niet naar het zuiden van Friesland waren verhuist hadden we dit ook niet kunnen betalen hoor. Ik heb geluk gehad dat ik mijn woning in Hoevelaken toen de crisis daar net voorbij was goed heb kunnen verkopen, en dit terug heb kunnen kopen toen de crisis in Friesland nog gaande was. :)
 8. In theorie kan ik waarschijnlijk nog net tegen de camper aanrijden mocht ik echt veelste ver naar achter rijden, maar dan moet ik wel echt bezopen zijn 😌😬
 9. Jazeker, er komt een stalen reling van 15cm hoog zodat de Jag er met zijn wielen tegenaan komt als ik te ver naar achter rijdt. Verder komt er nog een trap zodat je makkelijk van het verhoogde naar het verlaagde gedeelte kan.
 10. Nou, de ruwbouw van de garage staat inmiddels. Nog wat afwerkpunten (o.a. sierstenen betonnen wand buiten) en elektra en het is klaar. Geslaagd moet ik zeggen, is exact hetzelfde geworden als wat er al staat, dat was mijn eis ook. Het voorste hoge gedeelte van de garage is nu een meter dieper geworden, niet 9x5 maar 9x6 zodat een XJ40 of X300 er gemakkelijk in kan staan. Verder is er dus een verlaagd gedeelte bij gekomen zodat onze camper er ruim in kan staan. Binnenkort even mijn Daimlers ophalen en dan kunnen ze mooi thuis binnen staan. Verder vandaag de XJ40 Gold beetje verwend:
 11. Hah! Ja, oorspronkelijk zou de garage nog groter worden, maar kennelijk is het in Nederland zo dat je "maar" 150m2 naast het oorspronkelijke bebouwde mag bijbouwen, ongeacht kavelgrootte. In mijn geval is er ooit al een garage, gastenverblijf en serre bijgebouwd door vorige eigenaren, waardoor ik aan de garage nog maar 6 meter mocht plakken. Het maakte niet uit of ik nou een vergunning aan zou vragen of niet, aan die 150m2 valt niet te tornen. Maar goed, de garage wordt nu 11x9= 99m2 en een bergvliering van 45m2 dus ik mag absoluut niet mopperen.
 12. Thanks mannen, good to be back. Eigenlijk vind ik dat ik nog eens een keer een XJ350 moet kopen, dan heb ik drie generaties XJ. Denk dat het dat gaat worden, i.p.v. een S-type, hoewel ik het laatste model van de S-type ook erg mooi vind.
 13. Vroeger zat ik regelmatig op dit forum, maar ik ben er echt al lang niet meer geweest. Ik kocht zoals jullie misschien nog weten altijd Jaguars/Daimlers voor sloopprijzen op de meest rare plekken. Ik heb ze nog steeds: De XJ6 Gold: De Daimler X300: De Daimler XJ40 Ik heb ze alle drie nog, maar ik heb bar weinig tijd gehad om er iets mee te doen. Ik heb 01/2017 een oude camper uit 1987 gekocht waar ik druk mee ben geweest: Inmiddels ben ik ook verhuist en ben ik hard bezig met het regelen van de verbouwing van mijn garage. Deze is nu 9x5 maar door de rails van de electrische garagedeuren die iets naar binnen lopen passen mijn Jaguar en Daimlers er net niet in. Omdat ik de camper ook aan huis wil stallen wordt de garage nu met 6 meter uitgebreid. Er komt exact eenzelfde garage achter de bestaande garage verbonden door een middenstuk van +- 1 meter met plat dak. In de zijkant van het achterste gedeelte komt dan nog een electrische roldeur van 350x310. De Jaguar en Daimlers kunnen dan mooi in het voorste gedeelte staan achter de twee gagaredeuren, en de camper komt in het achterste gedeelte te staan. Ik ben van plan het van binnen een beetje retro in te richten met vintage fabriekslampen etc. Ik heb straks veel meer tijd om aandacht te besteden aan de Jaguar en Daimlers. Ik zal dan ook wel weer eens Heinkenszand aandoen om langzaamaan de pijnpuntjes te bestrijden. Het doel is ze op de weg te houden uiteraard Ik zit voor dagelijks vervoer (ca 225 per dag) nu overigens naar het nieuwere type S-type te kijken, 2.7D. Ik heb het idee dat dit een aardig betrouwbaar model is voor deze hoeveelheid kilometers, en hij kent geen gezeur met zakkende hemels etc. Of denken jullie daar anders over?
 14. Super, ik ga het proberen, dank voor de informatie
 15. Het zijn de details die een Jaguar Jaguar maken. Leuk om te vinden en te plaatsen, genieten! Vind de Gold nog steeds een supervondst met die Morrocco red lak en gouden accenten. Ding is ook altijd starten en lopen, ook na maanden stilstand. ik rij er wel alleen mee op droge dagen en hij staat altijd in de garage. De hoek van mijn kofferklep (vlakbij de tankopening) staat iets te ver omhoog t.o.v. de andere hoek. Hoe kan ik dat bijstellen?
×
×
 • Create New...