Jump to content

Djurre1980

Members
 • Posts

  1,247
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  30

Djurre1980 last won the day on May 11

Djurre1980 had the most liked content!

Reputation

322 Toppertje

About Djurre1980

 • Birthday 03/12/1980

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Friesland
 • Hobbies
  Mijn Daimlers: Series 3, XJ40 & X300

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Hallo,

  Ik ben een autoliefhebber en in het bezit van drie Daimlers: Series 3, XJ40 & X300.
  Voor dagelijks vervoer heb ik een in nieuwstaat zijnde MG ZT uit 2004.

Recent Profile Visitors

1,871 profile views
 1. Hoi Pim, De pomp kost nieuw €693 euro bij SNG, en gereviseerd €154 dus ik ga voor het laatste. Ik zal BDC7980 mee bestellen, dank voor de tip. Ik laat wel weten hoe het ging . Dank voor hulp.
 2. Hoi Pim! Dank voor je reactie. Die pakkingset voor de stuurpomp, is die lastig te plaatsen? Dan ga je eigenlijk de pomp reviseren? Ik zal eens kijken of ik de slangen meteen mee kan bestellen, goede tip. SNG kan deze brackets leveren BDC9436 voor de achterbumper. De twee onder de achterbumper zijn doorgerot maar de zijkanten zijn nog goed. Ik zag dat bij het 1994 model de bracket er heel anders uitziet, soort schokbreker lijkt het. Die zijn veel steviger en roesten niet, maar passen niet op een 1993 model denk ik? Zie foto. PS nee dit is in Maarsbergen. niet Friesland
 3. Gisteren plan gemaakt om de technische staat te verbeteren van deze Daimler. Dit is het lijstje: -Stuurbekrachtigingspomp vervangen (lekt) -Bumpermounts achter vervangen (zijn doorgeroest, bumper hangt) -Bougiekabelset vervangen -Schokbrekers voor -Bandenset Verder beurt uitvoeren. Iemand tips v.w.b. vervangen stuurbekrachtigingspomp en waar ik die het beste kan kopen? En de bumpermounts, waar te krijgen? Mogen bij deze Daimler aftermarket onderdelen zijn. Daimler is uit 1993.
 4. Kijk, dat stukje geluk moet je dan net ff hebben dat het gewoon netjes terug buigt, klasse! Ik ben benieuwd naar het vervolg.
 5. Djurre1980

  Tang gezocht

  Ik probeerde in classifieds in de rubriek gevraagd een item te plaatsen maar toen kreeg ik deze melding: "You cannot create adverts in this category: missing PACKAGE INFO, TYPE or ITEM CONDITION. If you have already created them, edit your category and choose which ones the category will use. Contact the system administrator." Dus ik zet het hier neer als het mag. Ik zoek de rode tang uit een gereedschapsset van een XJ40. Zie foto. Heeft iemand 'm ergens liggen? Dank jullie wel medestrijders.
 6. Hoop dat de krachten op de vulpijp niet te groot worden. Geen lolletje als het gaat scheuren. Maar aan de andere kant, if you dont try you never know en it aint stupid if it works! Ik ben benieuwd! Goed bezig.
 7. Houtwerk is ook bovengemiddeld netjes. Ik denk echt dat met wat aandacht her en der een leuke auto tevoorschijn komt.
 8. Overigens: na oplappen komt hij misschien weer te koop aangezien ik al 3 Daimlers en 2 Jags thuis heb .
 9. Ik heb voor een vriendenprijs de Daimler van Jelk (Tabouret hier) overgenomen. Er was een reële kans dat hij gesloopt zou worden, en om dat te voorkomen en omdat het toch een Daimler is heb ik 'm onder mijn hoede genomen. De belofte (min of meer) en mijn wens is om 'm op de weg te houden. Hij is door Jelk technisch gezien altijd liefdevol behandeld, en hij heeft zelfs al zijn beurtjes van begin tot eind bij Jaguar specialisten gehad. Allemaal keurig afgestempeld in het onderhoudsboekje. Leuk compleet met gereedschapskoffer, en deels zijn zelfs de lamswollen matten nog aanwezig. Hij is in ieder geval volledig origineel met de juiste velgen, centercaps, lak, originele Daimler map met alle bijbehorende boekjes erin etc dat vind ik wel belangrijk. Cosmetisch gezien valt er nog wel wat te verbeteren inmiddels. Ik ga 'm binnenkort op de brug kritisch bekijken en daarna neem ik het besluit of het haalbaar is 'm te redden. Hij rijdt in ieder geval heel netjes en het is om te zien ook niet een verkeerde auto, al hij zeker tlc kan gebruiken. Ik moet in ieder geval een lek in de stuurbekrachtiging verhelpen. Verder werkt alles wel naar behoren en zie ik voor de volgende apk geen problemen. Wat er verder technisch nog naar boven komt moet blijken. Cosmetisch gezien ga ik het voorscherm vervangen, daar zit een roestgat in. Een achterdemper ga ik vervangen, want de eindpijp is eraf geroest, maar is er gelukkig nog wel bij. Verder wil ik de bumpers verwijderen en weer strak terug monteren zodat ze weer mooi uitgelijnd zijn. Verder poetsen HEEL VEEL poetsen, zowel exterieur als interieur. Als ik deze punten aanpak staat er al een heel andere auto. Ben benieuwd... wel weer erg leuk om met een Daimler bezig te zijn die wat liefde verdiend. Mijn andere wagens zijn goed op orde, dus daar hoef ik niet veel liefde aan te geven momenteel.
 10. Fijn dat je een tank gevonden hebt hoor. En wat een snoepwinkel he? Ook een hoop vergane glorie, wat dan weer een lust voor het oog is. Maar hij heeft zeer veel goede spullen liggen. Ben jij nou aan de overkant geweest? Eerste foto herken ik niet zo.
 11. Hee dat is vervelend. De twee keer dat ik was stond het hek open. Ik denk dat het alleen door John gerund wordt, en die kan wel eens even weg zijn. Misschien even bellen voordat je poging 2 onderneemt. Ik zou in jouw geval ook voor een betere tank gaan. Is een beetje makkelijk te zien of die niet ook geroest is van binnen? Immers na demontage zit er geen vloeistof meer in maar kan vocht wel z'n werk doen.
 12. Goed bezig kerel. Schut heeft het vast wel. Wil je voor mij vragen of hij een voorscherm bestuurderskant heeft voor een 1993 XJ40? Alvast super bedankt.
 13. Tsja. Geduld is een schone zaak inderdaad. Mocht je hulp willen horen we het wel.
 14. Oke nog meer hoop. Jeuken je handen niet om 'm te proberen?
 15. Ik ben niet aan het doemdenken maar ben wel realistisch. Je weet niet hoe hij is weg gezet, en hoopvol vind ik die tankinhoud niet. Ik zou z.s.m. in ieder geval een conclusie proberen te trekken of de motor niet vast zit en aan wil slaan. Olie verversen, nieuw filtertje en starten met een apart pomptankje verse benzine. Maar hij is op de goede weg, we zullen het snel weten hoop ik . Ik bewonder z'n geduld!
×
×
 • Create New...