Ga naar inhoud

Robbert O.

Forum Donateur
 • Aantal items

  169
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

Robbert O. won de laatste dag op 2 november 2017

Robbert O. had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

21 Goed

Over Robbert O.

 • Verjaardag 04/18/1967
 • Leeftijd 50

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Hengelo ov
 • Leeftijd 50

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Beroep: Ondernemer en docent. Ik ben sinds kort de trotse bezitter van een X300 4.0 Sovereign. Heeft wat achterstallig onderhoud waar ik mee aan de slag kan. Ik ben van plan om zoveel mogelijk zelf te doen, dus ik maak graag gebruik van alle expertise op het forum.
 • Leeftijd 50

Recente bezoekers van dit profiel

223 profielweergaven
 1. X300 afgekeurd op te hoge co

  Mooi dat het weer voor mekaar is. En goed om te weten dat het (door een expert) simpel te fixen is.
 2. Helaas ben ik de 25e niet in de gelegenheid om naar Heinkenszand te komen. Dus ik hoop van harte dat je een andere groepstaxatie kunt organiseren.
 3. X300 afgekeurd op te hoge co

  Je hebt kennelijk een CO-meter tot je beschikking. Handig! Ik zou zeggen: even een flink stuk rijden, zodat de uitlaat goed doorwarmt. Als de CO-waarde dan beter is, dan is het verwarmingselementje van een of beide sensoren kaduuk. Scheuren in het spruitstuk zijn ook bekende oorzaken van te hoge CO-waarden. Vervuiling op de LMM ook. Geloof ik
 4. Nieuwe RVS einddempers

  Zo! Dat glimt!
 5. Los latende dakbekleding binnen. ( hemeltje) X300

  Ik heb mijn hemeltje weer vastgeplakt. Was dus met de foute lijm helemaal gaan hangen. Zat alleen in het midden en onder de zonnekleppen nog vast. Teruggegaan naar de autostoffeerder die mij de stof en lijm had geleverd. Als ik de dakplaat eruit haalde, konden ze hem op een zaterdagmorgen wel weer vastlijmen. Onder garantie, dus dat was netjes. Op een zonnige woensdagmiddag alles losgetrokken en de stof is heel gebleven, dus opnieuw te gebruiken. De stoffeerder had een systeem van twee bij elkaar horende lijmen: Een soort bisontix die met de kwast op de hemelplaat gesmeerd werd, en een wat dunnere lijm die met de compressor op de tricot geblazen kon worden. Viel meteen op dat met name de laatste er nu veel dikker op zat. Toen we de tricot weer op de plaat wilden bevestigen, bleek dat de stof te klein was. Had hem er dus de eerste keer iets onder spanning opgeplakt. Scheelde maar een paar millimeter, maar met name bij de uitsparingen voor de handgrepen werd dat wel krap. Uiteindelijk weer netjes in de auto gekregen en hopelijk nu voor eeuwig. Helaas blijft nu wel de knik veel langer zichtbaar. Er zit na een dikke maand nog steeds een zichtbare ril in de stof, terwijl die de vorige keer na 1 of 2 weken weggetrokken was. Waarschijnlijk omdat ik de hemelplaat de tweede keer op dezelfde plek heb geknikt. Desondanks een enorme verbetering. Nu nog de zonnebrilconsole doen.
 6. X300 afgekeurd op te hoge co

  Inderdaad eerst de temperatuur. Er zijn 3 onderdelen die hiermee te maken hebben: Thermostaat Temperatuursensor -> geeft de koelvloeistoftemperatuur door aan de ECU Temperatuurzender -> geeft de koelvloeistoftemperatuur door aan het klokje op het dashboard. Ze zitten alle 3 in/op het thermostaathuis. Als de temperatuurzender kapot is, kan de temperatuur nog wel in orde zijn. De temperatuursensor kun je doormeten: Over de lambdasondes gaat dit topic:
 7. x300 benzine tank

  Heb je hem aan de onderkant losgemaakt?
 8. spiegel x300

  Ja volgens mij wel.
 9. Ik kom ook en heb een nieuwe taxatie nodig. Die van mij is namelijk verlopen en nu doet de verzekering het niet meer... Waar kan ik mij officieel aanmelden? Kan het niet vinden met die nieuwe lay-out.
 10. Lambda (Oxygen) sensoren vervangen

  Ik heb ze bij SNG Barratt gekocht. Onderdeel LHE1682AA.
 11. automaatrevisie zaterdag 8 APRIL

  Bedankt voor de heldere uitleg!
 12. automaatrevisie zaterdag 8 APRIL

  Is er ook verteld waaraan je merkt dat de koppelomvormer versleten is?
 13. Forum meeting 2017

  AANMELDEN Er is iets tussen gekomen waardoor ik 4 juni verhinderd ben. Helaas. Ik wil mij dus graag afmelden. Het goede nieuws is: ik ga dat weekend wel een flink stuk toeren met de Jag (alleen dus een heel andere kant op)
 14. automaatrevisie zaterdag 8 APRIL

  Bedankt voor de mooie foto's Jeroen. Zo was ik er toch een beetje bij
 15. Kunststof onderdelen 3d geprint

  Zo dan:
×