Ga naar inhoud

Robbert O.

Members
 • Aantal items

  177
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

Robbert O. won de laatste dag op 2 november 2017

Robbert O. had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

22 Goed

Over Robbert O.

 • Verjaardag 04/18/1967
 • Leeftijd 51

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Hengelo ov
 • Leeftijd 51

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Beroep: Ondernemer en docent. Ik ben sinds kort de trotse bezitter van een X300 4.0 Sovereign. Heeft wat achterstallig onderhoud waar ik mee aan de slag kan. Ik ben van plan om zoveel mogelijk zelf te doen, dus ik maak graag gebruik van alle expertise op het forum.
 • Leeftijd 51

Recente bezoekers van dit profiel

408 profielweergaven
 1. Robbert O.

  Autoradio

  Ik ben overtuigd Geen HK dus. Maar ook geen setje van 1200 euro Zal wel ergens ertussenin worden.
 2. Robbert O.

  X300 eType

  Dit is wel de toekomst. Gaaf project hoor! Ben heel benieuwd
 3. Robbert O.

  stuurproblemen door kou

  Kan ook zijn dat er te weinig olie in zit. Check even het peil. Kun je gewoon bijvullen met ATF.
 4. Robbert O.

  Bandenmaat ervaring gevraagd 225/55 of 225/60 R16

  Ik heb ook 60 eronder liggen. Dat is de maat die bij je Dimples hoort. Staat mooi, rijdt goed. De maat wordt niet door iedere fabrikant gemaakt. Ik heb voor de zomer Vredestein Ultrac Satins. Goeie band voor niet te veel geld. Voor de winter heb ik Vredestein Wintrac. Zijn iets luidruchtiger, maar je mag er wel mee Duitsland in Die 225/55 zijn idd voor de Sport (en volgens mij ook voor de XJR). Die staat iets lager op de wielen. Misschien is dat de reden dat ze een iets dunnere band hebben gekozen.
 5. Ik heb het in mijn agenda gezet. Wil wel graag meedoen met krassen deleten. Ben ook wel benieuwd wat jullie te vertellen hebben over het alarmkastje. Kortom, zin in.
 6. Robbert O.

  Jaguar D-Type weer in (beperkte) productie

  Dat kun je natuurlijk ook niet verwachten voor dat geld
 7. Robbert O.

  Autoradio

  Kun je iets vertellen over het resultaat? Ik heb een keer bij iemand het HK sound system mogen beluisteren en vond dat een enorme verbetering. Maar ik weet niet of ik nu een HK setje moet zien te bemachtigen (iemand in Engeland heeft er een te koop), of dat ik toch beter de speakers door moderne kan vervangen.
 8. Robbert O.

  Automatten

  volgens mij bij deze club: https://www.automatten4you.nl/automatten-jaguar.html
 9. Robbert O.

  X300 afgekeurd op te hoge co

  Mooi dat het weer voor mekaar is. En goed om te weten dat het (door een expert) simpel te fixen is.
 10. Robbert O.

  X300 afgekeurd op te hoge co

  Je hebt kennelijk een CO-meter tot je beschikking. Handig! Ik zou zeggen: even een flink stuk rijden, zodat de uitlaat goed doorwarmt. Als de CO-waarde dan beter is, dan is het verwarmingselementje van een of beide sensoren kaduuk. Scheuren in het spruitstuk zijn ook bekende oorzaken van te hoge CO-waarden. Vervuiling op de LMM ook. Geloof ik
 11. Robbert O.

  Nieuwe RVS einddempers

  Zo! Dat glimt!
 12. Robbert O.

  Los latende dakbekleding binnen. ( hemeltje) X300

  Ik heb mijn hemeltje weer vastgeplakt. Was dus met de foute lijm helemaal gaan hangen. Zat alleen in het midden en onder de zonnekleppen nog vast. Teruggegaan naar de autostoffeerder die mij de stof en lijm had geleverd. Als ik de dakplaat eruit haalde, konden ze hem op een zaterdagmorgen wel weer vastlijmen. Onder garantie, dus dat was netjes. Op een zonnige woensdagmiddag alles losgetrokken en de stof is heel gebleven, dus opnieuw te gebruiken. De stoffeerder had een systeem van twee bij elkaar horende lijmen: Een soort bisontix die met de kwast op de hemelplaat gesmeerd werd, en een wat dunnere lijm die met de compressor op de tricot geblazen kon worden. Viel meteen op dat met name de laatste er nu veel dikker op zat. Toen we de tricot weer op de plaat wilden bevestigen, bleek dat de stof te klein was. Had hem er dus de eerste keer iets onder spanning opgeplakt. Scheelde maar een paar millimeter, maar met name bij de uitsparingen voor de handgrepen werd dat wel krap. Uiteindelijk weer netjes in de auto gekregen en hopelijk nu voor eeuwig. Helaas blijft nu wel de knik veel langer zichtbaar. Er zit na een dikke maand nog steeds een zichtbare ril in de stof, terwijl die de vorige keer na 1 of 2 weken weggetrokken was. Waarschijnlijk omdat ik de hemelplaat de tweede keer op dezelfde plek heb geknikt. Desondanks een enorme verbetering. Nu nog de zonnebrilconsole doen.
 13. Robbert O.

  X300 afgekeurd op te hoge co

  Inderdaad eerst de temperatuur. Er zijn 3 onderdelen die hiermee te maken hebben: Thermostaat Temperatuursensor -> geeft de koelvloeistoftemperatuur door aan de ECU Temperatuurzender -> geeft de koelvloeistoftemperatuur door aan het klokje op het dashboard. Ze zitten alle 3 in/op het thermostaathuis. Als de temperatuurzender kapot is, kan de temperatuur nog wel in orde zijn. De temperatuursensor kun je doormeten: Over de lambdasondes gaat dit topic:
 14. Robbert O.

  x300 benzine tank

  Heb je hem aan de onderkant losgemaakt?
 15. Robbert O.

  spiegel x300

  Ja volgens mij wel.
×