Jump to content

wimb

Members
 • Content Count

  2285
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  68

wimb last won the day on January 1

wimb had the most liked content!

Community Reputation

680 Toppertje

1 Follower

About wimb

 • Birthday 01/14/1966
 • Age 55

Contact Methods

 • MSN
  wimvanbakel@hotmail.com
 • Skype
  wimvanbakel@hotmail.com

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Huizen

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Ik ben Wim, wonend in Huizen en werkzaam in Amsterdam als ambtenaar.

Recent Profile Visitors

2048 profile views
 1. wimb

  Advies x300

  In mijn vriendenclubje hebben we min of meer de regel dat als er niet minstens 1 foto van de motor is je de advertentie met veel argwaan moet bekijken.
 2. wimb

  Wimb's X308

  @René: dat is inderdaad een goeie. Stom dat ik daar niet aan gedacht heb terwijl ik weet dat men voor de hydrauliekleidingen van Citroën naar o.a. Pyrtek gaat.
 3. wimb

  Wimb's X308

  Vorige week begonnen met het vervangen van de remschijven en -blokken voor. De reden? Al jaren (!) geeft links problemen: o.a. is de linkervelg voelbaar warmer dan de rechter na een rit, het buitenste blok links slijt veel sneller dan de rest en afgelopen APK kwam de rem niet los. Dat was na een tik met de hamer ook weer opgelost, maar toch. Dus bij de firma Autodoc schijven, blokken een linker remklauw én slangen besteld. Hoewel ze wel op de site staan, blijken die niet leverbaar te zijn. Hmmm..... Eerst maar de rechterkant gedaan, want ik wist dat de linker schijf muur- en muurva
 4. Dat doet me denken aan de studentenleus tegen de invoering van het 2-fasen systeem destijds: 'Deetman maakt meer kapot dan alcohol kan goedmaken.'
 5. Stephan, je mag wel naar ons zwaaien hoor. Dan zwaaien we terug.
 6. wimb

  Wimb's X308

  Op de audio (of zoals een prefester in Delluf het uitsprak: odio) in de Jag kom ik toch nog terug, want na de vorige post van half januari ben ik nog wel bezig geweest. Natuurlijk was een aantal lampjes van de raambediening defect en ik had niet genoeg nieuwe om dat in orde te maken. Dus maar even diep adem gehaald en deze keer blauwe draadlampjes besteld bij Conrad. En vervolgens weer een paar dagen solderen: ouwe er uit, nieuwe er in. Bij deze exercitie zag ik dat ook bij de speakers rechtsvoor en linksachter de rand gescheurd was. Nu ben ik in het dagelijkse leven best wel e
 7. Je moet in totaal 5x de AB's indrukken. De grootlicht-contactslotopstandtwee is om de auto in programmeermodus te zetten. Enne: de eerste AB die je inleert komt overeen met geheugenstand 1 van de stoel- en spiegelinstelling, de tweede met stand 2 en de derde met stand 3. En dan nu de pubquiz question: Waarom moet je vijf keer een AB laten herkennen als de auto drie geheugenstanden kent en je twee AB's krijgt?
 8. Hoi Walther, De auto zou automatisch uit de Valet mode moeten gaan bij het gebruik van de zwarte sleutels, maar die worden dus niet herkend. Zitten de batterijtjes er goed in? En voor de volledigheid mijn aantekeningen van de sleutelinleerprocedure: Groot licht hendel naar achteren. Sleutel in contact en op stand 2. Hendel los, en 4x seinen. Knop op ab indrukken Lampje bij versnellingspook knippert. 4x herhalen.
 9. 1 mei staat genoteerd. Opschepper! Ik kom gewoon met 1 auto.
 10. Ik denk dat het probleem in de stengel zit, maar goed. Stuurkolom demonteren is niet zo moeilijk: de onderkap zit met 3 schroefjes vast; dat wijst zich vanzelf. De bovenkant zit met 2 kruiskopjes vast die je min of meer op de tast tussen de bedrading van de stengels door moet vinden om los te draaien.
 11. Dat Amerikanen tunnelvisie hebben als het om autotechniek gaat, wordt pijnlijk duidelijk in die aflevering van Fantom Works waar ze met een 2CV aan de slag gaan.
 12. Hij is een Yankee; een jankende kees. Het begint al met de opmerking over een Chevy 350 block.
 13. Wat is wijsheid? Ik heb een scanner van iCarsoft met JLR -configuratie en een generieke met VAG-uitbreidingen voor de baby Bentley. Die tweede heb ik bewust gekocht nadat ik me duidelijk werd hoe resetten en configureren bij VAG gaat. Die scanner kostte bij een Nederlandse leverancier nog geen 6 tientjes. (Sorry dat ik de merknaam niet weet, maar de Ibiza is voor mij echt een kleurloze daily driver). Eerlijk gezegd denk ik dat je voor een scanner die alle merken volledig ondersteunt (dus meer dan de P-codes) je veel meer betaalt dan wanneer je 3 losse koopt met specifieke configura
 14. Ik zou het inderdaad voor nu niet al te moeilijk maken en het plan gewoon voorleggen bij de gemeente. Eens kijken wat daarop de reactie is met eventuele do's en don'ts.
 15. 1 mei vind ik wel een mooie datum. Dan kunnen we op de Dag van de Arbeid demonstreren tegen het feit dat we vanwege de coronamaatregelen niet rond de meiboom kunnen dansen. Of zoiets.
×
×
 • Create New...