Ga naar inhoud

wimb

Members
 • Aantal items

  1,438
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  37

wimb won de laatste dag op 15 augustus

wimb had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

277 Toppertje

Over wimb

 • Verjaardag 01/14/1966
 • Leeftijd 52

Contact Methods

 • MSN
  wimvanbakel@hotmail.com
 • Skype
  wimvanbakel@hotmail.com
 • Leeftijd 52

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Huizen
 • Leeftijd 52

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Ik ben Wim, wonend in Huizen en werkzaam in Amsterdam als ambtenaar.
 • Leeftijd 52

Recente bezoekers van dit profiel

946 profielweergaven
 1. wimb

  Wimb's X308

  Tot en met vanochtend zag de auto er zo uit: Maar gelukkig kwam daar de reddende engel in de vorm van een koerier in een gifgroene bestelwagen waarvan de motor de indruk wekte het einde van de straat niet te willen halen. Hij overhandigde mij een doos van UPS die door DHL bezorgd zou worden en waarvan de afzender zetelt in Goirinchem. In de verpakking: En nu ziet de auto er zo uit: Ik ben verbaasd hoeveel verschil zo'n verchroomd stuk plastic maakt.
 2. wimb

  Chroom achterbumper

  SNG Barratt verkoopt die strips nieuw. Alleen heb je over de prijs thuis wel wat uit te leggen. ๐Ÿ˜
 3. wimb

  Electrical fault

  En toch. Toen mijn dynamo bezig was de geest te geven had ik ook allerlei rare problemen. Ik heb heel veel gezocht en kwam ook op die BCM uit. Maar als je de diverse topics daarover doorleest is er geen enkele met een bevredigende conclusie. Uiteindelijk bleek bij mij de dynamo de boosdoener. Eigenlijk heel vreemd want de gremlins kwamen vaak al tot leven als de auto alleen op contact stond, dus nog voor het starten.
 4. wimb

  Voortgang Topic | Jaguar XJ6 4.2 3 Series 1980

  Nou, gewoon effe die ruit er uit, geleiderailtje plaatsen en monteren in omgekeerde volgorde,๐Ÿ˜ญ
 5. wimb

  Automatisch verstelbaar stuur werkt niet meer

  Keesh heeft hierover een howto geschreven. Moet te vinden zijn via de zoekfunctie. Het zal zeer waarschijnlijk in het X300 gedeelte staan.
 6. wimb

  locatie luchtfilter cabine

  Volgens mij was het bij de 308 een optie: 4 filtertjes in de luchtinlaten onder de paravan. Daar zitten ze in ieder geval bij de mijne. Misschien dat het bij de 300 ook zo was. Overigens heb ik geen partsnumber en weet ik niet of ze te krijgen zijn.
 7. wimb

  Fusee kogels vernieuwen

  Voor dรกt prijsverschil zou ik voor de goedkope gaan en kijken hoe lang ze het uithouden. Overigens vind ik, om terug te komen op je eerdere vraag, de prijzen bij zowel SNG Barratt als Jaguar Classic Parts soms onverklaarbaar hoog. Zo heb ik bij mijn XJ de dynamo vervangen. Met een beetje zoeken voor rond de โ‚ฌ290,- een originele Denso kunnen scoren. Bij SNG Barratt kan ik dezelfde Denso dynamo bestellen maar dan in een Jaguar doos voor ruim โ‚ฌ800,-. Ik hou van origineel en OEM maar dan moet het financieel wel leuk blijven. En als spul een derde of minder kost en de halve levensduur heeft ten opzichte van origineel dan ga ik voor after market.
 8. wimb

  Voortgang Topic | Jaguar XJ6 4.2 3 Series 1980

  Verbaasd? Vroeger was alles toch beter?๐Ÿ˜
 9. wimb

  AJ27 onderzoek (wat was er mis met deze motor)

  Als niemand dat blok wil waarom maak je er dan geen schitterende salontafel van?
 10. wimb

  Cruise control en niet starten

  Accu nog goed? Startonderbreking? En wat ik ook nog had: heeft de kabel naar de startmotor geen gecorrodeerde aansluitingen? Leuk een nieuwe startmotor die niets doet. Als de startmotor niet rondgaat geldt: meten = weten.
 11. wimb

  Cruise control en niet starten

  Jazekers komt de beschrijving van Gremlins die functies laten uitvallen mij bekend voor: Ik had dat soms de benzinemeter na het tanken in de laatste stand bleef staan. Later bij op contact zetten allerlei rare storingsmeldingen. Bij starten leek het of de auto met een bijna lege tank op 3 cilinders wilde lopen. Het engste was een keer op de snelweg waarbij alles uitviel (airco, verlichting, etc.), de motor stationair ging lopen en niet op het gaspedaal reageerde. Long story short: de dynamo was aan het overlijden. Omdat die daardoor een te hoge spanning af gaf, schakelde de auto ter bescherming alle minder vitale functies uit, behalve de motor. Een nieuwe dynamo en de problemen zijn over.
 12. Ik heb het berichtje een aantal keren gelezen maar wat staat er nu eigenlijk? De personeelsdossiers van ruim 600 medewerkers liggen op straat. Het bericht wekt de suggestie dat op basis van arbeidsmoraal een aantal kandidaat is voor ontslag. In Solihull verdwijnen 1.000 arbeidsplaatsen. Uit andere berichtgeving is bekend dat JLR productiecapaciteit aan het verplaatsen is. Dat ze anticiperen op een teruglopende vraag vanaf the continent vanwege de Brexit. En dat de vraag naar dieselauto's drastisch is teruggelopen. Als je dat combineert is het enige werkelijke nieuws dat er veel personeelsdossiers op straat liggen. Just my 2 pennies.
 13. Gisteren voor het eerst aanwezig geweest bij de forummeeting. Ik heb geweldig genoten. Mooie locaties, schitterend weer, prachtige auto's en natuurlijk met een aantal forumers staan praten. Ik vind het toch altijd weer interessant hoe je dankzij het online leven je meer mensen kent dan je verwacht. Dat is het mooie van zo'n forumbijeenkomst. Natuurlijk een paar obligate foto's: En last but not least een F-type met broekhoest: https://www.youtube.com/watch?v=YvZTDzRHTwE
 14. wimb

  XJ6 Series 1 4.2 van 1971 gekocht:-)

  Gootsteenontstopper is ook zo'n goedje dat prima schoonmaakt. Mijn buurman maakt elk jaar zijn tegels schoon en we kunnen na al die jaren nog steeds zien waar hij chemisch heeft gereinigd. ๐Ÿ˜‚
 15. wimb

  JaguarForum op Facebook.......

  Helemaal geen gek idee Arie. Ik ben een ouwe (blocked) in een ouwe bak, dus een shirt van een stel ouwe lullen: Deep Purple.
ร—