Jump to content

Jag42

Members
 • Posts

  866
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Everything posted by Jag42

 1. Dat lijkt mij een zeer zinnige tip. Thanks Wim. Maar bij nader inzien doe ik het toch maar niet. Door deze slimme truuk staat er wel ineens 3 eigenaren i.p.v. nu 1. Maar het is jammer dat je met dit soort oneigenlijk gebruik wel eerlijker behandeld gaat worden door de belastingdienst.
 2. Half oktober mijn auto gekocht en direct de CNG (aardgas) installatie laten verwijderen om op benzine te gaan rijden. A omdat ik nog maar weinig km’s maak en B om ipv €143,- maar €78,- per maand te betalen aan motorrijtuigen belasting. de RDW heeft er een week over gedaan om e.e.a. aan de belastingdienst te melden maar goed, een week CNG tarief betalen terwijl ik op benzine rij vond ik geen probleem. Ik betaal per maand ipv kwartaal en de belastingdienst maakt ook onderscheid op hun pagina ‘minder belasting betalen na demontage LPG installatie. —— Vanaf wanneer betaal ik minder motorrijtuigenbelasting? U betaalt minder motorrijtuigenbelasting met ingang van het eerstvolgende tijdvak. Hoe dit werkt, staat hieronder bij uw situatie: **U betaalt per maand via automatische incasso. Wij passen het incassobedrag automatisch aan. U krijgt hierover bericht. **U betaalt per tijdvak van 3 maanden met een rekening. Voor het volgende tijdvak krijgt u automatisch een rekening met het lagere bedrag, gebaseerd op de gewijzigde gegevens. —— men meldt mij nu doodleuk dat het lagere benzine tarief pas half januari 2020 in gaat omdat men rekent met een kwartaal als tijdvak. ok ik weet dat er mensen veel meer serieuze klachten hebben over de belastingdienst maar als ik dit had geweten had ik natuurlijk tot begin januari op aardgas gereden. Had mij, los van de €210,- extra belasting ook nog veel brandstofkosten bespaard. Scheelt ook zo’n €0,50 per liter.
 3. Jag42

  3.5 V8

  Zag net op een Engels Jaguar forum dat van de 1.274 gebouwde 3,5 ltrs er ook nog eens 644 van in cabrio uitvoering werden gebouwd. Dan zouden er slechts 630 geproduceerde 3,5 ltr Coupé ‘s zijn. Hij wordt steeds ‘bijzonderder’. En dan ook nog eens met z’n lage km stand.
 4. Jag42

  3.5 V8

  ‘De Jaguar site’ ? Dat is Jaguar.com maar daar is niets te vinden..
 5. Jag42

  3.5 V8

  Werd vandaag getriggerd door een artikel in het blad Jaguar World van mei dit jaar. Als dit waar is dat er maar 1.274 stuks gebouwd zijn lijkt mij dit best bijzonder.
 6. Jag42

  Moeite met tanken

  ‘t staat heel raar, je ziet mensen denken, “die is niet helemaal jofel”, maar het geval 180 graden draaien laat de tank probleemloos vollopen. Thanks voor deze tip.
 7. Jag42

  Moeite met tanken

  Wonderlijke oplossing maar ik ga dit uiteraard proberen. Heb hem, voor mijn gevoel, wel flink omgedraaid maar 180 graden weet ik niet. Jullie gaan het horen.
 8. Jag42

  Moeite met tanken

  Bij mijn X150 is het zeer lastig en in sommige gevallen zelfs onmogelijk om de tank te vullen. ik tank (uiteraard) E5 en heb het vulpistool werkelijk in alle standen al uitgeprobeerd zelfs ondersteboven. Alleen wanneer ik het handvat naar achteren richt lukt het mij om de tank vol te druppelen. Zodra ik de handel iets verder in knijp slaat hij af. Ook half erin of net erin helpt niet. Heeft een van jullie dezelfde ervaring en misschien ook een oplossing hiervoor gevonden?
 9. Time Left: 1 month and 10 days

  • FOR SALE
  • Gebruikt

  Mooie set originele Jaguar velgen met zomerbanden met zeer goed profiel. Velgen hebben hier en daar stoepschade (zie foto’s) maar ze zijn, voor de zekerheid gericht & weer gebalanceerd. band maten vóór. 245 40 19 achter 275 35 19 zg breedset

  975.00 EUR

 10. Jag42

  3.5 vs 4.2

  Vroeg mij af waarom er ooit besloten is om onder de 4.2 nog een 3.5 versie te produceren? Het verschil qua cc’s is maar gering. Is dit in een bepaald land een verzekeringskwestie geweest? Heb zelf de 3.5 uitvoering maar veel zie je ze niet.
 11. Klopt twee oude bekenden hebben het bedrijf overgenomen. Zij zullen een nieuwe frisse wind laten waaien door het bedrijf.
 12. Tja dat was zeker leuk geweest. Ben er een keer eerder geweest maar de dertiende ga ik met mijn zoon naar een grote platenbeurs in Utrecht.
 13. Ja Fokkerrekkof, vind het nog steeds raar dat ik na ruim veertig jaar er niet meer werk. Bedrijf is net weer een nieuwe fase ingegaan dus ik volg het op de achtergrond wel. Bij Rekkof zijn, volgens mij, de slangen er wel zo’n beetje uitgetrokken.
 14. Jag42

  Navigatie DVD

  Bestaan er betrouwbare leveranciers van navigatie update DVD’s? Degene die ermee op MP adverteert reageert niet en heeft ook een paar slechte reviews als in ‘goederen niet ontvangen e.d.) Mijn X150 heeft nog de originele 2008 set maar is dus inmiddels sterk verouderd. ik heb er uiteraard geld voor over maar de originele sets zijn toch wel heel verschrikkelijk veel geld.
 15. Hela, niet iedere pensionado fietst met ANWB jacks Maar het was de enige foto die ik toen had. Hij is verder behoorlijk standaard qua kont. Geen mod’s aan de uitlaat want het klinkt zo al f a n t a s t i s c h . Kijk er naar uit om weer eens elkaar te ontmoeten maar zie voorlopig nog geen meetings oid staan. Waarschijnlijk wachten tot het veurjaar.
 16. …….en weer back to the base pleasant. Kortgeleden een mooie XK kunnen kopen uit 2008 met bizar weinig km’s. blij om mij weer te kunnen melden op dit enthousiaste forum na een tijdje stilte en….inderdaad Arie jag had een vooruitziende blik ‘tot aan mijn pensioen Jaguarloos’. Nu net met pensioen en weer in het bezit van een Jaguar. Grote
 17. Inmiddels een gaaf exemplaar gevonden
 18. Het enige ‘rottige’ is een kapotte kofferbak bodemplaat welke niet meer te redden is. ik wil een nieuwe maken maar ben op zoek naar een adres waar men stootstrips verkoopt die lijken op de originele. Bij mij niet te redden.
 19. Beste Jaguar forummers, Na de verkoop van mijn X300 ben ik een tijdje off line geweest maar ik kan jullie meedelen dat ik verschrikkelijk blij ben met mijn nieuwe aanwinst. Een X150 uit 2008 met net 50.000 km ervaring. Het enige onderdeel wat hij mist is de kofferbak bodemplaat (zwart). ik ga er niet van uit dat een van jullie dit deel heeft liggen voor de verkoop maar ik sta open voor alle tips die leiden tot het vinden van eentje. Zodra ik hem netjes gepoetst heb (of ge detailed) zoals dit tegenwoordig genoemd wordt stel ik hem aan jullie voor.
 20. Jag42

  Radiocode kwijt

  @ Jaap & PB62 Kan er niet uit opmaken of jullie het VIN nr of het S/N van de radio hebben moeten opgeven. Het VIN gaat in dit geval niet werken omdat de radio kennelijk ooit is vervangen. De in het boekje staande code werkt i.i.g. niet. S/N van de radio kan de koper natuurlijk wel checken en doorgeven. Tot zover allemaal bedankt. Hoop dat hij er uitkomt want bij een Harman Kardon installatie wil je ook wel dat e.e.a. werkt.
 21. Jag42

  Radiocode kwijt

  Ok thanks Heb net ‘onlineradiocodes.co.uk ge contact. Men zou per mail hier op terugkomen. Ben benieuwd.
 22. Jag42

  Radiocode kwijt

  En wat kostte dat, meer of minder dan pl/m €/$10,-?
 23. Jag42

  Radiocode kwijt

  Ok dus hetzij een code op de ooit vervangen radio of misschien richting de dealer met het s/n van de radio of op internet een code kopen. Dat laatste wil ik best doen. Is dit wel vertrouwd? Er zijn vele aanbieders.
 24. Jag42

  Radiocode kwijt

  De persoon die mijn XJR heeft gekocht zegt dat hij de accu heeft losgekoppeld en weer aangesloten en sindsdien de radio niet aan de praat krijgt met de bijgeleverde code. Op een Engelstalig forum staat dit; If so try this Enter any code 3 times so that the display shows "PLEASE WAIT" Simultaneously press ">>" "PTY" "A.MEM" should only take 2 or 3 seconds and the radio turns on. you must press the buttons together i.e. at the same time Echter dit werkt niet. Heb ook geen PTY toets. Ik wil hem natuurlijk graag helpen en vraag daarom jullie hulp. Is er een andere manier om de radio aan de praat te krijgen of moet hij met Jaguar contact opnemen en welke info heeft hij dan nodig? Misschien dat dit lastig gaat vanuit Estland dus ik wil dit ook graag voor hem doen maar wil dan wel even weten wat benodigd is. Hoop niet dat hij de radio moet uitbouwen. stel jullie ‘tips and tricks’ zeer op prijs.
×
×
 • Create New...