Jump to content

Jag42

Members
 • Posts

  873
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Jag42 last won the day on October 25 2021

Jag42 had the most liked content!

Reputation

175 Toppertje

About Jag42

 • Birthday 04/01/1955
 • Age 66

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Regio Utrecht

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Beste Jaguar fans,

  Gewoon een autoliefhebber pur sang die na wat forse teleurstellingen qua Jaguars en roest nu is aangekomen bij een Jaguar welke alle zaken welke ik mooi vind afvinkt. De vormgeving, het geluid en het niet meer zo enthousiast corroderen zoals alle voorgangers die ik heb gehad. XJ, 2x XK en een XJR (6 cyl).

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag42

  Katalysatoren weg

  Thanks. Tja de STR vind ik toch een beetje ‘snerpend’ klinken maar dat heeft wellicht ook te maken met het lekker doortrekken. ik hou van dat donkere ‘burbelen’. @Leonneke, tja ook niet mijn idee maar het resultaat was wel zeer fraai.
 2. De V8 (geen Jaguar) van mijn buurman klinkt sinds eergisteren f a n t a s t i s c h. Bij navraag hoorde ik dat de katalysatoren verwijderd waren. Heeft iemand iets dergelijks (of anderszins) ondernomen waardoor het toch al prachtige geluid van een X150 nog mooier (donkerder) is geworden? Volgens mij garage staan de kleppen in de eind demper van mijn X150 al open maar het mag van mij nog wel iets donkerder. Heb een hekel aan snerpend hard geluid en dus zomaar straight pipes ipv de achter demper lijkt mij ook niet het geluid mooier maken.
 3. Jag42

  Navigatie DVD

  Bedankt voor jouw bericht Aart. Inmiddels een goed werkende set via Marktplaats kunnen aanschaffen.
 4. Zo…en nu nog een antwoord Maar op deze warmste oudjaarsdag sinds 1901 iedereen die dit leest natuurlijk een fijn & gezond 2022 gewenst.
 5. Klopt. Excuses, dacht dat bij het invullen van de tag (X150) e.e.a. Ook werd vermeld bij de vraag. Het is dus inderdaad een X150 (3.5) uit 2008. Op het nav display wordt ook geen ‘waarschuwing’ gegeven wanneer de temperatuur tijdens de rit bijvoorbeeld zakt van +3 naar -2 zoals kort geleden vanuit Zeeland richting NO.
 6. Weet een van jullie of het mogelijk is om de buitentemperatuur op het nav display te tonen? Nu zie ik dit alleen op het ‘standaard’ scherm getoond.
 7. Dat lijkt mij een zeer zinnige tip. Thanks Wim. Maar bij nader inzien doe ik het toch maar niet. Door deze slimme truuk staat er wel ineens 3 eigenaren i.p.v. nu 1. Maar het is jammer dat je met dit soort oneigenlijk gebruik wel eerlijker behandeld gaat worden door de belastingdienst.
 8. Half oktober mijn auto gekocht en direct de CNG (aardgas) installatie laten verwijderen om op benzine te gaan rijden. A omdat ik nog maar weinig km’s maak en B om ipv €143,- maar €78,- per maand te betalen aan motorrijtuigen belasting. de RDW heeft er een week over gedaan om e.e.a. aan de belastingdienst te melden maar goed, een week CNG tarief betalen terwijl ik op benzine rij vond ik geen probleem. Ik betaal per maand ipv kwartaal en de belastingdienst maakt ook onderscheid op hun pagina ‘minder belasting betalen na demontage LPG installatie. —— Vanaf wanneer betaal ik minder motorrijtuigenbelasting? U betaalt minder motorrijtuigenbelasting met ingang van het eerstvolgende tijdvak. Hoe dit werkt, staat hieronder bij uw situatie: **U betaalt per maand via automatische incasso. Wij passen het incassobedrag automatisch aan. U krijgt hierover bericht. **U betaalt per tijdvak van 3 maanden met een rekening. Voor het volgende tijdvak krijgt u automatisch een rekening met het lagere bedrag, gebaseerd op de gewijzigde gegevens. —— men meldt mij nu doodleuk dat het lagere benzine tarief pas half januari 2020 in gaat omdat men rekent met een kwartaal als tijdvak. ok ik weet dat er mensen veel meer serieuze klachten hebben over de belastingdienst maar als ik dit had geweten had ik natuurlijk tot begin januari op aardgas gereden. Had mij, los van de €210,- extra belasting ook nog veel brandstofkosten bespaard. Scheelt ook zo’n €0,50 per liter.
 9. Jag42

  3.5 V8

  Zag net op een Engels Jaguar forum dat van de 1.274 gebouwde 3,5 ltrs er ook nog eens 644 van in cabrio uitvoering werden gebouwd. Dan zouden er slechts 630 geproduceerde 3,5 ltr Coupé ‘s zijn. Hij wordt steeds ‘bijzonderder’. En dan ook nog eens met z’n lage km stand.
 10. Jag42

  3.5 V8

  ‘De Jaguar site’ ? Dat is Jaguar.com maar daar is niets te vinden..
 11. Jag42

  3.5 V8

  Werd vandaag getriggerd door een artikel in het blad Jaguar World van mei dit jaar. Als dit waar is dat er maar 1.274 stuks gebouwd zijn lijkt mij dit best bijzonder.
 12. Jag42

  Moeite met tanken

  ‘t staat heel raar, je ziet mensen denken, “die is niet helemaal jofel”, maar het geval 180 graden draaien laat de tank probleemloos vollopen. Thanks voor deze tip.
 13. Jag42

  Moeite met tanken

  Wonderlijke oplossing maar ik ga dit uiteraard proberen. Heb hem, voor mijn gevoel, wel flink omgedraaid maar 180 graden weet ik niet. Jullie gaan het horen.
 14. Jag42

  Moeite met tanken

  Bij mijn X150 is het zeer lastig en in sommige gevallen zelfs onmogelijk om de tank te vullen. ik tank (uiteraard) E5 en heb het vulpistool werkelijk in alle standen al uitgeprobeerd zelfs ondersteboven. Alleen wanneer ik het handvat naar achteren richt lukt het mij om de tank vol te druppelen. Zodra ik de handel iets verder in knijp slaat hij af. Ook half erin of net erin helpt niet. Heeft een van jullie dezelfde ervaring en misschien ook een oplossing hiervoor gevonden?
 15. Time Left: 1 month and 13 days

  • FOR SALE
  • Gebruikt

  Mooie set originele Jaguar velgen met zomerbanden met zeer goed profiel. Velgen hebben hier en daar stoepschade (zie foto’s) maar ze zijn, voor de zekerheid gericht & weer gebalanceerd. band maten vóór. 245 40 19 achter 275 35 19 zg breedset

  975.00 EUR

×
×
 • Create New...