Ga naar inhoud

Jag42

Members
 • Aantal items

  610
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  7

Jag42 won de laatste dag op 30 september

Jag42 had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

87 Toppertje

1 Volger

Over Jag42

 • Verjaardag 04/01/1955
 • Leeftijd 63

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Regio Utrecht
 • Leeftijd 63

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Beste Jaguar fans,

  Na 41 auto's, waaronder veel Volvo maar ook een aantal Britse auto's had ik mijn zinnen gezet op een XJ. Echter omdat ik ooit een MKII heb gehad (een gruwel) maar met een model waar ik, als ie weer eens de geest had gegeven, een krukje bij kon zetten om te genieten van z'n vormen zag / hoorde ik laatst een een S Type V8 wegrijden. Eigenlijk vind ik dit model ook fraai en als ex Corvette eigenaar (jawel, ook hier kan in stijl van genoten worden) Dacht ik misschien is dit wel 'The best of both Worlds'.
  Oh ja en de naam Jag42 heeft geen diepere betekenis dan dat mijn 42e auto zou gaan worden.

  Met vriendelijke groeten,

  Sjef
 • Leeftijd 63

Recente bezoekers van dit profiel

782 profielweergaven
 1. Jag42

  XJ6 Series 1 4.2 van 1971 gekocht:-)

  Pas maar op. Heb ooit mijn Volvo 262C voor een, naar het leek, aantrekkelijke prijs, in de daluren laten spuiten door een bedrijf bij jou in de buurt. Paar duizend euro bespaart maar mij jaren geergerd aan het belabberde spuitwerk. Wat een prutsers.
 2. Jag42

  Stuurbekrachtigings pomp

  Bedankt Hans Vloeistof is op peil maar als ik het zo bekijk is de knik in de slang te scherp en dat schone plekje zou kunnen duiden op een lekkage er net boven. De 3e foto toont de plastic kap bovenop de motor waar ook wat olie op zat. Verwacht dus dat het alleen de slang is. (Ziet er ook behoorlijk gaar uit). Maar even een nieuwe ergens bestellen.
 3. Jag42

  Stuurbekrachtigings pomp

  Sinds twee weken dacht ik vanmorgen de XK weer eens te pakken om naar mijn werk te rijden. Al direct na het starten merkte ik dat er een geluid bij was gekomen. Bij het draaien aan het stuur werd dit nog veel heftiger.Geen slippende snaar maar afkomstig van de strbkrspmp. Gezien het tijdstip 05:00 heb ik na een kort rondje de 75 km niet aangedurft en hem weer terug in zijn hok gezet. Ook nog geen tijd genomen om het vloeistofpeil te checken. Zal ik vanavond doen. Iemand bekend met dit euvel en is, indien de pomp defect, deze makkelijk bereikbaar cq. te vervangen?
 4. Jag42

  Durf te vragen : leuke velgen voor de xj8 ?

  Ik zou toch even contect opnemen, (mocht je dit niet gedaan hebben) het zal niet de eerste keer zijn dat de geinteresseerde partij niet op komt dagen.
 5. Jag42

  XK8 Onderdelen

  Exco heeft mij i.i.g. aan het luikje kunnen helpen. Het plastic lipje onder het middenconsoleklepje is lastiger. Vrees dat ik moet wachten op een sloper en die zullen waarschijnlijk alleen de hele deksel willen verkopen. Weet eigenlijk behalve het magnetisch sluiten niet echt de toegevoegde waarde van dit breekbaar onderdeel. Ook niet echt iets wat opvalt. Bedankt weer voor jullie tips.
 6. Vocht in koplampen is nu voor mij een issue dus deze topic maar eens ‘bestudeerd’. Denk toch dat demonteren en opnieuw het glas aan het lamphuis lijmen/kitten het probleem zou moeten oplossen. Aan Martijn en anderen die voor de vochtvreterzakjesoplossing kozen let op. Ik heb de Bison vochtvreters in een kelderruimte in van die speciaal hiervoor bestemde plastic wateropvangbakjes liggen waar na geruime tijd wel 1 liter water in staat. Wanneer je deze zakjes hebt gebruikt zou ik zeker even controleren hoe e.e.a. er nu uitziet. Oh ja en als er geschreven staat ‘op Youtube staat een filmpje...’ is het altijd handig om even de titel erbij te vermelden. Dat zoekt wat makkelijker.
 7. Jag42

  XK8 Onderdelen

  Laat jullie weten waar ik slaag.
 8. Jag42

  XK8 Onderdelen

  Zal hen even contacten, bedankt.
 9. Jag42

  XK8 Onderdelen

  Weet iemand van jullie misschien een bedrijf dat een of meerdere sloop XK8(R) heeft staan? Heb bijvoorbeeld de kunststof afdekplaat in mijn linkervoor binnenscherm nodig die toegang geeft tot de LV koplamp. deze ben ik kennelijk ergens verloren en wil niet graag dat opspattend water de boel drijfnat maakt. Nu provisorisch gedicht maar niet zoals het heurt. Tevens nog wat kleinspul.
 10. Jag42

  S1 72 zou ik het durven

  Schitterende auto met idem geluid. Top. Maar dat stuur 🤢
 11. Jag42

  Ruiten niet automatisch omhoog na accu wissel

  Ja totdat je een klein klikje hoort zowel in de ‘omhoog’ als ‘omlaag’ stand
 12. Jag42

  XK8(R) 1:18 model

  Bleek toch niet te passen. Op het oog dezelfde maten maar de Maisto cabrio motorkap was toch wat anders qua formaat. Grill ook dus van de XKR een XK8 maken lukte niet. Nog wat details bijwerken maar dan is de Solido XK8 Coupé (beduidend minder qua kwaliteit) klaar. In ice blue.
 13. Jag42

  XK8(R) 1:18 model

  Work in process Zit er wel aan te denken om de standaard motorkap & grill van de 1:18 XK8 cabrio op te offeren. dan zou er dus een 1:18 cabrio XKR overblijven BRG maar met een geschuurde rode motorkap. Misschien een leuk projekt voor een andere ‘gestoorde’ zoals ik zijn die het leuk vinden om hun 1:1 auto in 1:18 na te maken qua kleur.
 14. Jag42

  XK8(R) 1:18 model

  Jazeker. Heb een Volvo in praktisch dezelfde kleur dus ga die spuitbus en blanke lak hiervoor gebruiken. Het model is goed te demonteren dus kan ook de bekleding zwart maken. Jammer is wel dat de type decals voor en achter verloren gaan. @ Willem Inderdaad het kostte veel moeite om deze te scoren (BRG Cabrio had ik eerder aangeschaft om reden jou bekend )
 15. Jag42

  XK8(R) 1:18 model

  Kostte best wat moeite om ‘m in coupé vorm op de kop te tikken maar eindelijk ge scored. Convertibles zie je genoeg maar coupé’s nauwelijks. Niet een wonder van nauwkeurigheid maar beter is er, volgens mij, niet.
×