Jump to content

Jag42

Members
 • Posts

  968
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Jag42 last won the day on October 25 2021

Jag42 had the most liked content!

Reputation

238 Toppertje

About Jag42

 • Birthday 04/01/1955

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Regio Utrecht

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Beste Jaguar fans,

  Gewoon een autoliefhebber pur sang die na wat forse teleurstellingen qua Jaguars en roest nu is aangekomen bij een Jaguar welke alle zaken welke ik mooi vind afvinkt. De vormgeving, het geluid en het niet meer zo enthousiast corroderen zoals alle voorgangers die ik heb gehad. XJ, 2x XK en een XJR (6 cyl).

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag42

  Beste 5W30 olie

  Wellicht een inmiddels ‘uitgekauwd’ onderwerp maar sta op het punt de X150 3,5 nieuwe olie en filter te (laten) geven. Zijn er op dat gebied oliën aan te raden of juist af te raden. Momenteel zit er Helar 5W30 in. Er wordt zo’n 15 a 20.000 km per jaar met de auto gereden en ik heb het idee dat 1x/ jaar een olieverversing goed voor de motor is. Hoor graag jullie ideeën/ ervaringen.
 2. Men zegt met dit apparaatje ook olie temperatuur uit te kunnen lezen. Aan welk soort problemen moet ik denken Eric?
 3. Vind het altijd een prettig idee om de XK pas ten volle te benutten wanneer de olie temperatuur een bepaalde waarde heeft bereikt. Helaas zijn koelmiddel en olie temperatuur in de XK niet te zien. Heb zojuist zo’n apparaatje gekocht. Geeft heel veel motor gerelateerde waarden aan maar het gaat mij hoofdzakelijk om olie en koelvloeistof temperatuur. Ben benieuwd. Aan te sluiten op de OBD poort. Heeft iemand deze of heeft iemand hier ervaring mee?
 4. Conclusie. Gisteren de XK weer kunnen ophalen bij de garage. men heeft de inlaat gedemonteerd om zo de injectoren te kunnen controleren. Alle acht werkten zij nog prima met ook goede brandstofpomp druk. Omdat ik de auto tweemaal kort verplaatst had en de volgende ochtend wilde starten zou een ‘bore wash’ nog geeneens zo ondenkbaar zijn. Niet door lekkende injectoren maar door ‘verzopen’ te zijn geweest. Men zag verder geen enkele aanleiding om verder te zoeken omdat alles functioneerde zoals het hoort. Voor mij een grote opluchting die ik even met jullie wilde delen. Bedankt voor het meedenken. Ben weer technisch wat wijzer geworden. Groeten, Sjef
 5. Ja het was een misvatting van mij dat ik dacht dat er kleppen open konden staan. Accu is nieuw maar drie weken stilgestaan kan van invloed zijn geweest echter ik vond het zo’n vreemd geluid. Net alsof je ‘m startte zonder bougies om compressie te meten oid. Voordat ik de accu vernieuwde merkte je aan het langzamer rond draaien dat de accu slecht was maar dat klonk heel anders dan dit geluid. Anyway hij wordt even nagezien op i.i.g. de conditie van z’n injectoren. Daarna tot de vakantie nog tijd om te zien of er meer aan mankeert. Verwacht (hoop) van niet want eenmaal aangeslagen rijdt hij fantastisch.
 6. Ja misschien wel meer dan 1 injector. Brandstofpomp….? Zou ook kunnen. Maar hopen dat het meevalt. Wordt vervolgd.
 7. Garage meldde dat het te maken heeft met een lekkende injector. Binnenkort wordt er naar gekeken. Laat de afloop wel weten.
 8. Zal ik zeker proberen. Voor de liefhebber heb ik nog een 1:24 X150 model voor €20,- ex verzendkosten.
 9. Inderdaad, nu je het zegt…..maar dat zou iets zijn in de richting van kleppen die door onvoldoende oliedruk open blijven staan en pas na opbouwen druk weer gaan functioneren…brrr dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt.
 10. Haha, ja zover was ik ook met mijn conclusie🙂
 11. Week of twee niet ermee gereden. Vanmorgen werd de X150 een beetje rochelend wakker. Accu heb ik vrij recent vernieuwd. Zou dit een dit een injector kwestie of brandstofpomp kunnen zijn of zijn er nog meer smaken? Vorig jaar startte hij net voor de vakantie een keer met z’n zessen ‘aan tafel’ ipv acht. Toen injector reiniger aan de brandstof toegevoegd en een jaar niet dit soort problemen gehad. Na zo’n vijftig meter deed hij het weer zoals het hoort maar toch….het voelde even niet lekker. 914C0C9B-D17C-4C69-AC0F-58EA569740EC.MOV
 12. Was ik al bang voor. Bedankt Rob. Groeten, Sjef.
 13. Binnenkort bezoek ik iemand die ik graag een model van zijn x350 zou willen geven en dan ook nog eens het liefst in zwart/zwart. Het is zeg maar het XJR model met ‘kieuwen’ in de voorspatborden. Kan iemand mij in de richting sturen van een adres waar deze te koop zijn? Andere verhouding kan ook maar liefst 1:43. Alvast dank voor jullie hulp. Met vriendelijke groeten, Sjef
 14. Time Left: 1 month and 12 days

  • FOR SALE
  • Gebruikt

  Hierbij bied ik aan mijn 70.000 droge km’s oude in zeer goede staat verkerende einddemper. Uitlaat einddemper is compleet en past zonder problemen onder uw XK. Zou alleen adviseren om verse ophang rubbers aan te schaffen.

  275.00 EUR

×
×
 • Create New...