Jump to content

Jag42

Members
 • Posts

  951
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Jag42 last won the day on October 25 2021

Jag42 had the most liked content!

Reputation

236 Toppertje

About Jag42

 • Birthday 04/01/1955

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Regio Utrecht

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Beste Jaguar fans,

  Gewoon een autoliefhebber pur sang die na wat forse teleurstellingen qua Jaguars en roest nu is aangekomen bij een Jaguar welke alle zaken welke ik mooi vind afvinkt. De vormgeving, het geluid en het niet meer zo enthousiast corroderen zoals alle voorgangers die ik heb gehad. XJ, 2x XK en een XJR (6 cyl).

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja maar jij bent ook geen Jaguar dealer maar een specialist. Dat zegt al zoveel meer. De Volvo is zeker minder interessant maar zo’n feest als het iedere keer is om de XK de sporen te geven (morgen weer een flinke 160 km rit naar Goes) en daar verheug ik mij op is de Volvo ook weer een soort van thuiskomen. Moest 150km vv. Woon werkverkeer rijden iedere dag en dat ging toch het beste met de 940. Kopen met rond de twee ton op de teller en weer weg doen rond de vijf ton en er toch weer een volgende eigenaar gelukkig mee maken. Vandaar deze als ‘bij auto’.
 2. Bedankt Raymond, Inmiddels laten doen. Blijkt aan de passagier gordel te liggen. Wel jammer dat dit meteen weer een paar honderd euro kost om een nieuwe gordel te plaatsen. Ergens lijkt mij dit voor een monteur ook niet meer zo leuk. Alleen maar delen wisselen en niet meer op de werkbank uit elkaar halen en het euvel oplossen. Begrijp het wel want dan gaat het werktarief tellertje weer lopen. Heb naast de XK een oude Volvo 940 estate met nu bijna 4 ton op de teller. Dit blijven toch ontzettend fijne en simpele werkpaarden met een fantastisch comfort. Volgens mij heb je dan, bij wijze van spreken, aan een hamer en schroevendraaier genoeg :-).
 3. Jag42

  Alarm aan of uit?

  Ah ok dat deel is duidelijk nu. Bedankt.
 4. Jag42

  Alarm aan of uit?

  Nu ben ik toch nieuwsgierig aan het worden wat het verschil is tussen 1x of 2x drukken. Bij 1x drukken is toch ook alles mechanisch op slot. ik dacht juist dat bij dead lock de auto minder stroom verbruikte dan bij 1 x drukken of zelfs de auto open laten. Het gaat er mij om dat de auto, zonder de accu te ontkoppelen, de auto zo min mogelijk stroom verbruikt.
 5. Jag42

  Alarm aan of uit?

  Ja dan doelde ik op de ‘dead lock’ functie. Ik dacht dat dan het stroomverbruik tot een minimum wordt beperkt en dat dit dan het risico op een lege accu kleiner maakt.
 6. Wat is nu beter v.w.b. stroomverbruik wanneer de auto bijvoorbeeld twee weken in de garage staat. Alarm aan (2x drukken) of alarm uit laten?
 7. Jag42

  Navigatie DVD’s

  Jeezz dat ziet er fraai uit.
 8. Jag42

  Beste accu?

  Ah dat zal ik eens nalezen. Even kijken of ik het zo goed heb gedaan of een andere procedure nog even over moet doen hoewel alles nu naar behoren werkt.
 9. Jag42

  Beste accu?

  Met de nieuwe accu (Bosch S13 Silver 100Ah) zijn alle meldingen, behalve het oranje airbag lampje) verdwenen. was nog even spannend want met het wegrijden stond er in het middenscherm ‘voetrem & handrem gebruiken’ en klonk continue een signaal. Dus de auto maar even langs de kant gezet en de handrem gebruikt. Die wilde niet meer los…… Pas na herstarten werkte alles weer naar behoren. Ik heb een prima druppellader maar ben bang dat de accu dan een soort ‘lui’ wordt wanneer hij altijd ‘vol’ gehouden wordt. Maar misschien is dit onzin.
 10. Jag42

  Beste accu?

  Hm, ok dan dus ook maar even een bezoek aan de specialist.
 11. Jag42

  Beste accu?

  In maart is door de Jaguar dealer, onder garantie, de airbagmodule vervangen dus wellicht moet men daar de boel doormeten. Maar bedoel je nadat het lampje steeds (5x) na zoveel keren gestart te hebben deze melding lockt en alleen, mits er geen echte oorzaak is, door resetten weer verdwijnt of toch na het plaatsen van een nieuwe accu?
 12. Jag42

  Beste accu?

  Wanneer ik zelf een ‘volle’ accu erin zet verdwijnen dan ook de foutmeldingen of moet een Jaguar specialist e.e.a. resetten?
 13. Jag42

  Beste accu?

  Thanks Frans. Prijzen vallen mij ook mee.
 14. Jag42

  Beste accu?

  Hebben jullie tips wanneer het gaat om een goede accu. na ruim een week stilstand draaide de startmotor aanmerkelijk langzamer rond en na het aanslaan kreeg ik een aantal foutmeldingen. voetgangers (airbag) systeem cruise control werkt niet oranje airbag controle lampje na een flinke rit functioneert alles weer zoals het heurt echter het airbag licht blijft branden. Accupolen losgehaald en tegen elkaar gehouden hielp niet. Zal morgen de accu even laten doormeten en mocht hij niet meer de kracht hebben die hij hoort te hebben wil ik een andere kopen. Hebben jullie suggesties t.a.v. goede of slechte ervaringen met accu’s? Groeten, Sjef
 15. Jag42

  Navigatie DVD’s

  Mijn kinderen kijken mij inderdaad meewarig aan als ik het over verouderde navigatie heb. Zij hebben allemaal praktisch nieuwe auto’s maar gebruiken alleen hun telefoon als navigatie.
×
×
 • Create New...