Ga naar inhoud

Jag42

Members
 • Aantal items

  563
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  6

Jag42 won de laatste dag op 7 augustus

Jag42 had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

74 Toppertje

1 Volger

Over Jag42

 • Verjaardag 04/01/1955
 • Leeftijd 63

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Regio Utrecht
 • Leeftijd 63

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Beste Jaguar fans,

  Na 41 auto's, waaronder veel Volvo maar ook een aantal Britse auto's had ik mijn zinnen gezet op een XJ. Echter omdat ik ooit een MKII heb gehad (een gruwel) maar met een model waar ik, als ie weer eens de geest had gegeven, een krukje bij kon zetten om te genieten van z'n vormen zag / hoorde ik laatst een een S Type V8 wegrijden. Eigenlijk vind ik dit model ook fraai en als ex Corvette eigenaar (jawel, ook hier kan in stijl van genoten worden) Dacht ik misschien is dit wel 'The best of both Worlds'.
  Oh ja en de naam Jag42 heeft geen diepere betekenis dan dat mijn 42e auto zou gaan worden.

  Met vriendelijke groeten,

  Sjef
 • Leeftijd 63

Recente bezoekers van dit profiel

663 profielweergaven
 1. Jag42

  Moer afdekkapjes

  Geslagen, thanks.
 2. Jag42

  Moer afdekkapjes

  Hebben jullie een idee waar ik deze kan kopen? Het zijn de zes afdekkapjes die op beide veerpoten, onder de motorkap, over de M13 boutjes zitten. Mis er een paar.
 3. Jag42

  Palletje in contactslot springt niet terug

  Thanks Wim. WD40 erin en het palletje er weer uit. Wat een spul is dat toch. @Iksjeezesel Ha Rob, auto’s kopen blijft voor mij voor 80% een kwestie van vertrouwen in de verkopende partij. In dit geval gekocht van een garage die al jarenlang Jaguars verkoopt en onderhoud. Reviews waren vertrouwwekkend en sowieso de hele deal gaf mij een goed gevoel. Van de spannerrevisie en het laswerk stuurde hij veel foto’s gedurende het proces en dan .......die kleur. Toen ik er naar toe reed had ik al zo iets van “en je laat je niet verleiden door de kleur alleen”! Maar ik geef direct toe toen ik ‘m zag dacht ik maar aan een ding, zorgen dat hij wordt geleverd zoals ik het wil en hier zijn wij dus uitgekomen. Hij heeft ook een apart NAP met voor ieder jaar sinds nieuw ongeveer 10.000 km.
 4. Jag42

  Palletje in contactslot springt niet terug

  Dit was nog voor het poetsen maar ik vind het een erg mooie kleur. wonderlijk genoeg waren de vier spanners nog de originele. Maar meteen vervangen plus geleiders en kettingen. rijdt als een zonnetje. Ook de roest die er zat aan dorpel en natuurlijk bodem zijn perfect gelast. Hoop hier langer plezier mee te hebben. Er waren trouwens twee spanners al behoorlijk ver heen. Ongelofelijk dat men dit heeft laten zitten. Nu maar weer op zoek naar z’n onderhoud historie.
 5. Bij het uitnemen van de sleutel hoor je, normaal gesproken een klikje waarbij een palletje weer terugvalt / schiet zodat ‘het brein’ van de auto weet dat de sleutel eruit is. Door dit euvel werkt de handzender niet. Met een ferme tik rond het slot of op het stuur hoor je ‘m terugschieten en werkt de handzender ook weer. Er stond al iemand klaar met WD40 maar voordat ik ‘zomaar’ iets in het slot spuit graag jullie idee. Misschien heeft een van jullie al iets dergelijks meegemaakt.
 6. Jag42

  Spuit- en plaatwerkerij

  Hallo Martijn, Dat ziet er strak uit. Helaas is mijn XK8 een paar jaar geleden gespoten door een knoeiert. in plaats van de originele kleur zat er waarschijnlijk nog een kleine hoeveelheid groene lak in. Over het eindresultaat qua kleur krijg ik niets dat lof alleen men heeft niet kunnen wachten tot de onderlaag goed droog was met alle gevolgen van dien. je vraagt je dan af waarom niet in een keer goed?
 7. Jag42

  Motorstoring

  Zinvol bezoekje weer. Ik had nog niet gezien dat 2 waterslangen niet meer zo jofel waren. 1 ervan zelfs gevaarlijk opgezwollen. Gelukkig op voorraad dus vanavond even een dankbaar klusje gedaan en beide vervangen. Motorstoring was trouwens niet meer te vinden maar er werden wel wat ‘slordigheden’ qua afdichtingen gevonden. E.e.a. Zo goed als mogelijk verholpen maar binnenkort maar even wat grondiger laten nazien. Het was in ieder geval fijn dat ik onaangekondigd toch even geholpen ben.
 8. Jag42

  Motorstoring

  Morgen even naar de specialist. Hoop dat het meevalt. Tot nu toe al een paar duizend zorgeloze km’s ermee gereden.
 9. Jag42

  Motorstoring

  Gisteren tijdens mijn ‘vrijdag met de Jaguar naar het werk dag’ brandde ineens een oranje lampje samen met de tekst ‘motor storing’. qua rijden merkte ik geen enkel verschil. Motor uitzetten en weer starten hielp helaas ook niet want de mededeling verscheen weer direct. Kan ik zien / erachter komen welke storing dit is of moet de specialist e.e.a. uitlezen? deze vraag stond gisteren bij een ander topic waar ik ge quote werd zonder verdere reactie...?
 10. Jag42

  Verschil XK8 specs 1996 - 1997

  Inmiddels de complete historie van de XK kunnen achterhalen. Het ontbrekende gedeelte 1996-1997 is nu ook 'gevuld'. Vandaag de eerste eigenaar gesproken die, als dealer, destijds een grijze convertible en zwarte coupé kreeg toegeleverd. hij reed met de cabrio en de coupé stond in de showroom. In de eerste week werd de convertible verkocht aan een klant en werd de mijne ingezet als demo. Het lijkt er nu op dat de eerst in NL geleverde coupé een groene was en als tweede een zwarte en als derde mijn zwarte. Weet uiteraard geen chassisnummers maar weet nu wel dat het echt een heel vroege is geweest. volgens mij is er ook geen XK8 vóór 01-10-1996 op kenteken gezet. ik weet het, allemaal niet zo boeiend, maar omdat iemand tegen mij zei dat het wel eens een van de eerste in NL gekeverde kon zijn kon ik het niet laten om hier eens in te duiken. 🔦🔎
 11. Jag42

  Oliedruk en Ampèremeter bewegingloos

  Dat is inderdaad nieuw voor mij. Wat vreemd dat dit een soort van nep metertjes zijn geïnstalleerd in zo'n (destijds) dure auto. is inderdaad een hoop geld om e.e.a. om te bouwen waarbij ik mij afvraag of de bijgeleverde labels een beetje matchen bij de overgebleven instrumenten. Ik laat het maar zo. Jullie bedankt voor deze info.
 12. Weet niet of dit hoort maar zodra ik het contact aan zet gaan beide meters vanuit de nulstand iets omhoog in het rode vakje. Zodra de motor start springen ze vrijwel onmiddellijk beide recht omhoog om daar te blijven staan. Koude motor op snelheid, warme motor stationair de oliedrukwijzer blijft bewegingloos. Ook de ampèremeter met een halve of volle accu beweegt niet. Je zou zeggen na een 'net nog starten op een wat lege accu' dat de meter wat naar rechts zou staan.
 13. Handig om te weten waar je woont. Er zijn meerdere specialisten. En even voorstellen is hier wel gebruikelijk.
 14. Jag42

  Spuit- en plaatwerkerij

  Haha geplaatst 6 december, antwoord 6 maanden later. Hoe dan ook een lastig te beantwoorden vraag qua kosten. Maar inmiddels zal de auto wel opgeknapt zijn.
 15. Jag42

  chassiebalk xf richten?

  Huppekee, genieten maar van deze bijzondere aanschaf.
×