Ga naar inhoud

Jag42

Members
 • Aantal items

  410
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

Jag42 won de laatste dag op 3 november 2017

Jag42 had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

39 Beter

Over Jag42

 • Verjaardag 04/01/1955
 • Leeftijd 62

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Regio Utrecht
 • Leeftijd 62

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Beste Jaguar fans,

  Na 41 auto's, waaronder veel Volvo maar ook een aantal Britse auto's had ik mijn zinnen gezet op een XJ. Echter omdat ik ooit een MKII heb gehad (een gruwel) maar met een model waar ik, als ie weer eens de geest had gegeven, een krukje bij kon zetten om te genieten van z'n vormen zag / hoorde ik laatst een een S Type V8 wegrijden. Eigenlijk vind ik dit model ook fraai en als ex Corvette eigenaar (jawel, ook hier kan in stijl van genoten worden) Dacht ik misschien is dit wel 'The best of both Worlds'.
  Oh ja en de naam Jag42 heeft geen diepere betekenis dan dat mijn 42e auto zou gaan worden.

  Met vriendelijke groeten,

  Sjef
 • Leeftijd 62

Recente bezoekers van dit profiel

328 profielweergaven
 1. Jaguar XJ 6 series 3 als eerste auto?

  Ik heb een goede XJ waar, met name door de vorige eigenaar, voor bijna €25.000,- in is geïnvesteerd. Technisch heeft hij mij, dankzij een goede specialist nooit in de steek gelaten maar ik ben momenteel weer bezig om roest te lijf te gaan, ondanks het feit dat hij bijna geen regen zien en in een verwarmde garage staat. Ik zou hem dan ook niet graag als daily driver gaan gebruiken. Qua roest hou ik 'm dan niet meer bij vrees ik.
 2. Jaguar in The Grand Tour S02

  Genoten. Thanks Noud 👍
 3. XJ6 S1 dorpel vervangen

  Ha Rob, Het gaatje in de bodem is inderdaad met een hoekplaatje netjes te repareren maar de dorpel had, toen ik de auto kocht, 1 blaas van pl/m 2cm in doorsnede. Inmiddels 4 cm en nu nog een stuk of 3 erbij dus ik denk dat de dorpel aan vervanging toe is. Hoop dat een goede plaatwerker mij kan vertellen wat nodig is om het netjes en afdoende te herstellen.
 4. Beste mede forummers, Tijdens de laatste plaatwerk restauratie van mijn Series 1 XJ6 in 2007 - 2008 (toen nog bij zijn vorige eigenaar) besloot men de rechterdorpel te laten voor wat ie was omdat deze er nog 'goed genoeg' uit leek te zien. Leek want onlangs ontdekte ik een aantal flinke blazen en ook nog een klein gaatje (foto volgt) in de bodem net voor het RA wiel. Weet een van jullie een betrouwbaar adres (liefst midden v/h land) waar men een nieuwe dorpel kan inlassen. Verder ziet de onderkant en rest van het plaatwerk er nog uitstekend uit. Er is destijds, getuige het fotoverslag, veel vernieuwd dus ik overweeg, behalve een nieuwe dorpel, ook maar meteen een nieuwe roestbescherming aan te (laten) brengen. Hoor graag.
 5. Jaguar in The Grand Tour S02

  is dit ook te zien zonder Amazon abonnement?
 6. Nou ja, het voordeel is in ieder geval dat ik nu weet hoe ik 8 kilo af kan vallen in één week
 7. XJ6 4.2L reviseren en opbouwen

  Had een bod gedaan maar ook iets meer info gevraagd om een fatsoenlijk bod te kunnen doen echter niets van de man gehoord. Zie 'm nu gereserveerd staan. Weet niet of dit een origineel geleverde kleur is geweest maar zo ja, ik heb nog niet eerder een zwarte gezien. Hoop dat deze niet gesloopt gaat worden.
 8. Dies' XJ40

  Wow wat is het toch jammer dat deze mooie auto's zo beroerd in elkaar zijn gezet. Succes met het ontroesten en als het eindresultaat een goed tegen roest beschermde XJ40 is heb je er een pracht auto mee.
 9. Koelvloeistof

  Dan heb ik kennelijk mazzel gehad. Al mijn Volvo's hebben nooit 1 drup koelvloeistof / olie gelekt. ja 1 keer, maar toen lag er ook meteen een paar liter op de oprit omdat men bij dat specifieke bouwjaar (2004) een plug aan de zijkant had gebruikt die niet goed bleken te houden. Prijs plug €2,70 arbeidsloon €650,-. zelfs mijn 760 met bijna 6 ton op de teller lekte niet. Niet alleen om die reden rij ik nog steeds Volvo.
 10. Jaguar Formule E

  Met de overname van ons bedrijf door GKN zijn wij nu ook ineens involved bij de electrische Jaguar I Type. Nice
 11. ik zoek de NB-57-PG XJ6 S3

  Auto is in November nog APK gekeurd en sinds 2011 bij de huidige eigenaar. je kunt de RDW contacten die dan een verzoek naar de huidige eigenaar stuurt. Heb ik ook destijds gedaan. weet alleen niet of je deze moeite wilt doen om 'm alleen een keer te zien.
 12. XJ6 Series 1 4.2 van 1971 gekocht:-)

  Ziet er zo op het eerste gezicht niet verkeerd uit.
 13. 4.2 XJ6 L tot leven wekken (?)

  Welkome indeed ol' chap. Het wordt steeds mooier in de club hoewel. Ik kijk ook stiekem naar XKR's😎
 14. Toch een XF Sportbrake

  Het is inderdaad bij de 'gewone' modellen van Jaguar al lang niet meer een lust voor het oog. Jammer. Waarschijnlijk voor het merk nodig om te kunnen overleven.
×