Jump to content

Jag42

Club Donateur
 • Content Count

  794
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Jag42 last won the day on August 10

Jag42 had the most liked content!

Community Reputation

142 Toppertje

1 Follower

About Jag42

 • Birthday 04/01/1955
 • Age 64

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Regio Utrecht
 • Age 64

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Beste Jaguar fans,

  Gewoon een autoliefhebber pur sang die momenteel twee auto’s heeft met beiden hun kwaliteiten.
  Een Volvo C70 D5 met klapdak uit 2008 die ik, omdat men momenteel niet zo ‘blij’ is met diesels maar blijf rijden totdat hij er mee ophoudt. Echter na bijna 350.000km blijft hij probleemloos, heerlijk klinkend zo’n 5 cyl zonder problemen mij van A naar B brengen. Ernaast sinds kort een ‘95 XJR in de introductiekleur turquoise en met slechts 35.000 miles op de teller. Kortom een happy driver.
 • Age 64

Recent Profile Visitors

1120 profile views
 1. Bij mij 2 nieuwe Dunlops voor en op het fotootje de 2014 Dunlops achter met nog 7mm 255-45-17. Volgens mij de standaard voor de XJR(306)
 2. Mwah, heeft er een beetje een corvette van willen maken.
 3. Dat is een flink rijtje storingen Frank. Hoop dat je een beetje verstand ervan hebt of besluit een specialist ernaar te laten kijken. Je bent vast niet de enige die hier tegenaan loopt dus misschien weet zo iemand snel in welke richting hij dit moet zoeken.
 4. De PDF bestanden die je op JFForumclub kunt raadplegen zijn ideaal. Echt een aanrader.
 5. Jag42

  XJ40 Limo

  Dat schieten 🤔
 6. Dat is dus de reden dat ik nooit naar het Gardameer ga. Nu al drie personen in de familie die in de loop van de jaren daar geweest zijn en getroffen door enorme hagelbuien. Mijn zus kwam een aantal jaren geleden terug met een auto die meer op een poffertjespan leek. Collega van mij ook maar dan dit jaar. Tientallen in dak en motorkap (SUV) Keurig uit kunnen deuken. Dat gaat tegenwoordig goed. Dit als kleine troost.
 7. In de buurt v/h Gardameer toevallig?
 8. Dat lijkt mij wel. Denk dat de spatborden niet veel speling hebben qua richten. Lijkt mij wel een klus voor minimaal twee man.
 9. Kijk eens aan. Leek mij ook sterk. Ik zal hem zeker zodra hij een XJ(R) gekocht heeft wijzen op dit fantastische forum. Bedankt weer.
 10. Jag42

  Hoeveel?

  Ben natuurlijk een beetje aan het kijken waar turquoise XJR’s x306 op internet staan en vind, tot nu toe, alleen maar uitvoeringen met de matzwarte raam omlijstingen. Begin toch wel een beetje benieuwd te worden hoeveel er van de 225 stuks gemaakt zijn mét deze RVS bekleding. Zou dit ergens te vinden zijn. USA spec was met RVS en ik ga er van uit dat daar misschien wel eens de meeste geleverd zijn met deze kleur. De meeste Engelsen vonden dit misschien wel een ‘too outspoken color’.
 11. Wij zouden maandag pas kunnen kijken naar, nu een XJ uit 2008. Mijn neef, die dus op zoek is naar een 4,2 XJ(R) kreeg eerder te horen dat de onderdelen voorziening van dit type probleemloos was TENZIJ de ruitenwissermotor het begaf. Die waren niet meer te krijgen. Dit lijkt mij heul sterk. Heeft iemand van jullie hiervan gehoord cq ervaring mee gehad?
 12. Jag42

  Samenwerking JDCH

  Het is al mooi dat er weer overleg is. Mochten er zaken spelen waarop e.e.a. stroef of vast dreigt te lopen is het wellicht een idee om een apart topic te openen waar postieve & constructieve bijdragen / ideeën geplaatst kunnen worden alleen wanneer dit nodig is. Maar mooier nog wanneer beide partijen elkaars voordelen duidelijk kunnen maken en gaan zien.
 13. Een familielid van mij overweegt de aanschaf van een XJR uit 2008 met ruim twee ton op de teller. Ziet er prachtig uit maar wat voor een adders kunnen o/h gras zitten. Auto is origineel NL en met een volledig afgestempeld OH boekje. Zitten hier ook automaat bakken in die rond deze (of eerder) km stand de geest geven indien nooit onderhouden. Onderstel problemen met de vering e.d.? Heb hem al geadviseerd om deze auto door een specialist te laten bekijken.
 14. Door de nare wijze van presentatie heb ik het filmpje kijken na 1 minuut al gestaakt. Vrees dat Jaguar al 50 jaar matige kwaliteit producten maakt met tot niet al te lang geleden machtige voorkomens. Los van de I pace en F type probeer ik de nieuwe producten mooi te vinden maar het lukt mij maar niet.
 15. Ga maandag nota bene met de XJR naar vrienden die vlakbij G&G wonen maar wil ook de heenreis met deze reiniger doen. Inmiddels voldoende reiniger voor 1 tankvulling gekocht. Ruim 300km v.v. en hoop natuurlijk dat ik een beetje ‘door’ kan rijden. Wanneer mijn gemiddeld verbruik van 1:7 naar 1:9 zakt zou ik al tevreden zijn. Niet een wereldschokkende besparing maar gewoon gevoelsmatig wat fijner in vergelijk met de 1:10 die ik makkelijk haalde met de XK8 met twee cylinders meer ‘aan tafel’.
×
×
 • Create New...