Ga naar inhoud

Jag42

Members
 • Aantal items

  591
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  7

Jag42 won de laatste dag op 30 september

Jag42 had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

86 Toppertje

1 Volger

Over Jag42

 • Verjaardag 04/01/1955
 • Leeftijd 63

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Regio Utrecht
 • Leeftijd 63

Wie ben ik

 • Voorstellen
  Beste Jaguar fans,

  Na 41 auto's, waaronder veel Volvo maar ook een aantal Britse auto's had ik mijn zinnen gezet op een XJ. Echter omdat ik ooit een MKII heb gehad (een gruwel) maar met een model waar ik, als ie weer eens de geest had gegeven, een krukje bij kon zetten om te genieten van z'n vormen zag / hoorde ik laatst een een S Type V8 wegrijden. Eigenlijk vind ik dit model ook fraai en als ex Corvette eigenaar (jawel, ook hier kan in stijl van genoten worden) Dacht ik misschien is dit wel 'The best of both Worlds'.
  Oh ja en de naam Jag42 heeft geen diepere betekenis dan dat mijn 42e auto zou gaan worden.

  Met vriendelijke groeten,

  Sjef
 • Leeftijd 63

Recente bezoekers van dit profiel

728 profielweergaven
 1. Jag42

  Jaguar&Daimler onderdelendag

  Ben weer van de partij. Geen spullen nodig maar altijd leuk om even te kijken. Ook buiten de hal.
 2. Jag42

  Wimb's X308

  Net als goede wijn, met het ouder worden wordt ie alleen maar beter.
 3. Jag42

  Ontnuchterend maar logisch

  Rustig maar mannen, ik vond het meer een ‘weetje’ wat mij i.i.g. niet bekend was. Heb ook nooit kettingspanner en of Nikasil issues gehoord in relatie tot de Lincoln maar dat wellicht omdat dit model niet echt veel reed in NL. Of toch dit alleen in de voor Jaguar aangewezen motoren gehanteerd. Kortom niet belangrijk en ook niet ‘lekker belangrijk’ maar gewoon iets wat ik niet wist.
 4. Jag42

  Ontnuchterend maar logisch

  Gisteren met een aantal Cadillac adepts een top avond gehad. Tijdens veel onderwerpen kwam de V8 van ons merk ter sprake. Toen iemand meldde “oh ja dat Lincoln blok...” ging ik nog even in de verdediging door te zeggen dat dit blok juist door Jaguar werd ontwikkeld maar toen een ander zei “Ja maar wie was toen de eigenaar van Jaguar? Jawel Ford! Zij ontwikkelde het Lincoln blok welke ook in onze Jag’s terecht is gekomen. Dus toch een USA blok?? Wie helpt mij even uit mijn droom.
 5. Jag42

  Bak spoelen Y / N?

  Ben er niet achter gekomen of mijn automaat gedurende zijn 190.000km leven een keer gespoeld is. Er is een kamp wat zegt “niets aan doen, alleen maar kans dat losgekomen maar achtergebleven vuil alsnog de bak naar den kl...n helpt”. Anderen zeggen, “zeker doen want dat verlengt het leven aanzienlijk”. Wat raden jullie aan uit ervaring? De bak schakelt prima en soepel. Geen klachten. Zou natuurlijk ook reeds gedaan kunnen zijn maar dat weet ik dus niet. Diegenen die dit eerder hebben laten doen, met welke kosten moet ik ongeveer rekening houden? Bedoel dan niet ‘oude eruit / nieuwe erin maar echt grondig spoelen.
 6. Jag42

  XKR 4.0 tot leven wekken

  Ha Rob, gisteren ook ge woon werkt met de XK. Denk dat ik dit gebruik van je ga overnemen. De XKR helaas niet. Had wel een haar gescheeld echter toen kwam de zwarte XK voorbij waarvan ik dacht dat ie goed en een stuk goedkoper was. Mijn moeder Waarschuwde mij er vroeger al voor ‘goedkoop is duurkoop’. Nu een goede XK en ik begrijp jouw dillemma zelfs toen de zwarte door de vorige eigenaar weer oogegaald werd en ik ‘m weg hoorde rijden deed het zeer. Van opslaan worden ze echter niet beter maar dat je er moeite mee hebt begrijp ik. Succes.
 7. Jag42

  The Arden British Day 23-09-208

  Ik heb mij ook ingeschreven. Iemand nog een tip over aankomst? Probeer natuurlijk het liefst lange files te vermijden bij of voor het terrein.
 8. Jag42

  Mooie bumper

  Ik bedoelde ook alleen de bumper. Die Arden (Lexus) lights vind ik ook minder (maar ook de standaard achterlichten). Daar heeft de ontwerper toch een kans laten liggen. Beetje gewoontjes.
 9. Jag42

  Mooie bumper

  Normaal gesproken hou ik mij verre van bodykits, side skirts en diffusers maar deze achterbumper vind ik absoluut een verbetering qua aanblik. ben benieuwd of deze nog te koop zijn.
 10. Jag42

  Diverse vragen over recent aangeschafte Jaguar XJ

  Denk dat Kroymans (Hilversum) ook wel weet wanneer er wat aan de auto is gedaan (mits in NL). Heb je zelf het gereedschap bakje weggehaald of ontbreekt dit?
 11. Jag42

  verwijderen cantrails S-type 1968

  Werkt als een trein dit forum. Geweldig deze instant info.
 12. Jag42

  Jaguar gaat elektrische E-types bouwen

  Laten wij maar hopen dat men snel van deze onzin auto’s overstapt op vervoer wat écht beter voor het milieu is. Maar dit zal, vanuit regeringswege wel gestart worden nadat iedereen elektrisch rijdt. Zo’n E E Type is, wat mij betreft, vloeken in de kerk.
 13. Jag42

  Voorruit omlijsting XK8

  Dat is een mooi document Hans. Bedankt.
 14. Jag42

  Voorruit omlijsting XK8

  In een poging de puntjes op de i te zetten van de XK8 zou ik graag de lijst rond de voorruit opnieuw willen monteren maar dan goed. Men heeft er kennelijk aan lopen pulken waardoor hij aan de bovenkant (waar hij samenkomt niet meer mooi sluit). Zelfs een beetje uit de sponning komt. Ik kan 'm wel lostrekken maar het liefst niet zonder kennis van zaken en tips om dit netjes te doen. De strip op zich is nog wel netjes maar het rubber zou best vernieuwd mogen worden. Hoop dat iemand, uit ervaring, mij wat wijzer kan maken. PS en lakstiftje 'Dorchester Grey' aangeschaft wat PRECIES de goede kleur is om de strip bij te werken. Door moderator verplaats naar het juiste topic.
 15. Jag42

  Moer afdekkapjes

  Geslagen, thanks.
×